Şimdi Ara

SSANG YONG ACTYON SPORTS KLÜBÜ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
14
Favori
167.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sezer bey en kötü merso g-tronik şanzuman 17.000TL ye geliyor ayrıca tamiri mümkünken 0'ını niye getirsinler kapağanız tamamen kul yapısı çünkü koreden bu araçlar normal geliyor türkiyede takıyorlar takan adam eğri takmıştır bişey yapmıştır iyice bi baktırsaydınız belki kaldırıma çıkarken biraz zorlandı esnedi amartisörleri eğildi arka kapağı sorunlu diye almayın denemez bir marka en azından bu kadar basit bişey için kötülenemez diğer markalar al kardeşim ne yaptırırsan yaptır diyor onlar onuda biz halledelim dedikleri için mi suçlu oluyor akdeniz fibersanda bir arkadaşım L200 kapatma işlemindede sorunlar yaşadı ve yaşıyor...

    Gelelim şanzumana 2008 modellerin otomatik şanzumanları sıkıntılı ama 2009 ve sonrası gayet güzel ikinci el alacak arkadaşlara vesilenizle 2008 model ALMAMALARINI tavsiye ederim ama 0 alacaklar rahat olsunlar....
  • Arkadaslar herkese merhaba
    ben 2 gundur test amacli 2008 actyon sports 4x4 manuel araci kullaniyorum arkadasimin bAbasinjn araci takas teklif etti bende bir deneyim dedim ve iki gundur butun forumlari okudum genel kanim pozitif yonde iki gunluk tecrubem de pozitif gelelim takasa 2005 corolla hb 1.6 sol aracim(cok temiz) var bir kac saate kadar araclarimizi birbirimize iade edip sartlari konusacagiz actyon 26-28tl gibi bir piyasasi gozukuyor benim aracimda 24-25tl civari gel gelelim actyon ikinci eli geberik. Toyota ikince elde gozu kapali satilir eger kafa kafaya takasi kabul ederse bende bir actyon sports sahibi olup araniza katilacagim kabul etmesse de saglik olsun. Siz ne dersiniz bu duruma?
  • bence güzel bir takas olur ssangyongtaki esnemeyi hissetmişsinizdir toyotanın konforunu fazlasıyla verir ancak size işin acı gerçeklerini söyleyim her sene muayene ve şehrin içine bazı saatlerde giremezsiniz onun dışında mantıklı bir takas hem model yükseltirsiniz hemde dizel bir aracın keyfini sürersiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockboy
    bence güzel bir takas olur ssangyongtaki esnemeyi hissetmişsinizdir toyotanın konforunu fazlasıyla verir ancak size işin acı gerçeklerini söyleyim her sene muayene ve şehrin içine bazı saatlerde giremezsiniz onun dışında mantıklı bir takas hem model yükseltirsiniz hemde dizel bir aracın keyfini sürersiniz...

    Aslinda kullanirken binek otomobile gore hayli fazla sallaniyor ama yuksek ve pick-up olmasi nedeniyle bu durumu biraz rahatsiz etmesine ragmen normal karsiladim cunku ilk defa bu tarz bir arac kullandim! Arkasina 120kg civari yuk koyup biraz yol aldim o sekilde biraz daha konfor artisi hissettim!
    Arac sahibi arkadasla takas sartlarimizi konustuk actyon u pejo bayiine goturup saydirip karsiliginda araba almak istemis 23.500tl saymislar yarin benim arabayi goturecek 23 civari saymalari lazim oyle olursa kafa kafaya takas edecegiz 21-22 sayarlarsa benim arabayi kafa kafaya olmaz diyor hakli olarak bakalim hayirlisiyla hersey yarin belli olacak!
    Actyon ile ilgili biraz daha detay vermem gerekirse 70bin bakimi 4 gun once yapilmis triger zinciri fren balatalari ve rutin bakim degisimi gerceklesmis. Ama lastikleri resmen kabak olmus sanirim hala fabrikasyon lastikler uzerinde bu da 1000tl masraf acar bana. Calismayan aksami yok aracin bir iki defa 4L ye gecmedi yanip sonuyor olarak kaldi stop edip tekrar calistirdim ve farkli zamanlarda denedim sorunsuz olarak 4L ye gecti takilma yapmadi! 50tl dizel yakit aldim yaklasik 175km sehir icinde yol yaptim bana gorw aracin onu cok alcak alirsam amortisorcume gidip araya 3-5cm lik get parca koydurup onu yukseltmeyi deneyecegim.
    aracina chip tuning yapan varmi 170bg oluyomus ve yakit dusuyomus digrumudur zarari varmidir denyen varsa tecrubesini alalim.




  • selamlar..

    bu bazı saatlerde şehir içine girememek kısmını forumda değişik yerlerde gördüm ama bundan tam olarak kasıt nedir acaba?
    ankara'da bazı semtler denmişti, istanbul'da bu aracın herhangi bir saatte girmeyeceği bir yer var mı misal?
    1. köprü hariç tabi


    quote:

    Orijinalden alıntı: rockboy
    bence güzel bir takas olur ssangyongtaki esnemeyi hissetmişsinizdir toyotanın konforunu fazlasıyla verir ancak size işin acı gerçeklerini söyleyim her sene muayene ve şehrin içine bazı saatlerde giremezsiniz onun dışında mantıklı bir takas hem model yükseltirsiniz hemde dizel bir aracın keyfini sürersiniz...




  • Ankarada olduğum için ben ankara üzerinden konuştum ukome kararı ile kamyonet ve panelvan araçlar şehrin trafiğinin sürekli yoğun olduğu yerlere iş çıkışları ve iş başı saatleri arasında giremiyor örneğin kızlaya kamyonetle girerseniz akşam 6 gibi kuvvet vede muhtemel ceza yersiniz bu sadece bu araçlara özel değil caddy doblo fiorino partner ve benzeri ruhsatında hususi yazmayan bütün araçlar belli saatlerde şehrin yoğun bölgelerine giremez....

    Ayrıca prokopi hocam

    **araç manel olduğundan şanzumanla alakalı bir sorununuz olmaz..
    **her pick-up araçta nissanından tutun a'dan z'ye bütün pickuplar arkasına 100kg civarı koyunca rahatlar yol tututuşu artar.
    **lastikte 0 olayına girerseniz en az 800 en fazla 4000tl'ye kadar yolunuz var onun yerine az kullanılmış lastik daha mantıklı.
    **önceki mercedesim chip tuningliydi bir kere hem performans hem ucuz olmaz bana da sizin gibi hem yakıt düşüyor hem performans artıyor dediler %5 yakıt arttı araç %35 daha performanslı hale geldi.şu an kendi kyronuma düşünmüyorum zaten yeterli beygir seviyesi ki zaten siz kalkışta patinaj çekiyosunuzdur aracı tutamaz hale gelirsiniz.
    **4x4 olması güzel ben onu bilmiyordum 4x4 olan bir aracı 23.500'e alabiliyorsanız 1dk bile kaybetmeyin al sat yapsanız kazasız bir actyon 30.000 TL gibi rakamlara satabilirsiniz.
    **getler heybet konusunda yardımcı olur geçen bir sitede satıyordu birisi 200 tl istedi ön ve arka get.
    **aracı sürekli 4x4'de kullanırsanız araçta sorunlar baş gösterir gerekli yerlerde geçip hızınızı 100km'yi geçirmeyiniz.

    Haydi Hayırlısı olsun...




  • teşekkür ederim sayın rockboy.

    istanbul'da buna benzer sıkıntıların yaşandığı bölgeleri bilen var mı?


    quote:

    Orijinalden alıntı: rockboy

    Ankarada olduğum için ben ankara üzerinden konuştum ukome kararı ile kamyonet ve panelvan araçlar şehrin trafiğinin sürekli yoğun olduğu yerlere iş çıkışları ve iş başı saatleri arasında giremiyor örneğin kızlaya kamyonetle girerseniz akşam 6 gibi kuvvet vede muhtemel ceza yersiniz bu sadece bu araçlara özel değil caddy doblo fiorino partner ve benzeri ruhsatında hususi yazmayan bütün araçlar belli saatlerde şehrin yoğun bölgelerine giremez....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockboy

    **getler heybet konusunda yardımcı olur geçen bir sitede satıyordu birisi 200 tl istedi ön ve arka get.

    Haydi Hayırlısı olsun...

    Aracım bir iki gune kadar satılır ilan üzerine arayan soran cok oldu bende satılır satılmaz actyon sports'u alacağım. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. yalnız getler le ilgili hangi siteydi nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim. bence aracın özelliklede ön amortisörlerin getlere çok ihtiyacı var. yalnız get takınca amortisorler biraz daha yukarda çalışacak sanırım bir problem teşkil etmez!
    ve umarım satmak istediğimde de toyota yı sattıgım kadar kolay satarım!
  • @prokobi arkadasım,
    gezenbilir sitesindeki araclar bölümünde Ssangyong konu baslıgı altında bir kullanıcı arkadasımızın
    açtıgı topic var.Orada gayet güzel yaptıklarını(arac yükseltme vb)fotolarıyla birlikte
    anlatmış.
    Kullandıgında göreceksin otomobil kadar konforludur ayrıca yüksek hızlara cıkınca da
    hızı hiisettrmiyor.Memnun kalacagınıza eminim.Buarada İstanbul Tuzladaki servisi de cok metediyor
    İst.da kullanan arkadaslar.Almadan önce aracı kontrol ettir derim sonucda ikinci el arac alıyorsunuz.
  • aynen gezenbilir.com diye bir site var orda satılıktı 5 cm yükseltiyo orda orjinalitle arasındaki farklar falan hep resimlerle gösterilmiş...
  • Saolun arkadaslar yarin inceleyebilirim siteyi direkt link varsa o konuya daha tatli olur gorusmek uzere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi

    Saolun arkadaslar yarin inceleyebilirim siteyi direkt link varsa o konuya daha tatli olur gorusmek uzere

    İyi de üstad, aracını götürüp satsan çok iyi paraya satabilirsin anında müşteri bulursun.
    Neden 4x4 versiyon alasınki? Hem de 2.el?
    4x4ün vergisi 4x2nin 2 katından fazla. Hem bilen bilir dizel motor 70 binden sonra seni ne kadar götürecekki? Bakımları daha ağır olcak, ilerde şanzımandan tut bir cok noktada arızası cıkabilir.
    4x2 versiyonunun sıfırının 33bin tl pesin paraya ilanları vardı sahibinden.com sitesinde birkac ay önce.
    32 bin tlye bıraksalar 5-6 milyar üste verip neden sıfır almayasınki?
    Hem de 4x2nin hem vergisi hem yakıt tüketimi daha düsük olur
  • ***Şimdi usta 4x4lerin vergisi normal vergi aslında o kasko bedelinden ötürü düşüyor benim 4x2 kyronumla 4x4 actyon aynı vergiyi ödüyor.

    ***Kim duymuşki 70.000kmde biten dizel motor en dandik hor kullanılmış dizel motor bile 120.000'den aşağı olmaz benim sattığım aracım 150.000de saat gibi çalışıyordu sadece baskı balatası değişip kullanıma devam edecekti merso teknolojisiyle üretildiyse 100.000de baskı balata değiştirir özenli bir kullanımda (bakımları vs yapılarak) en az 350.000 km gider sonra rektefiye ister en ağır masrafı baskı balata olur onuda 1000 tl civarında çözer dizel motorları çok hafife almayınız...

    ***Ayrıca sürekli 4X4 olmadığı için genelde 4X2de gezeceğinden yakıtta hiç farkı olmaz...
  • 4x2 hic dusunmuyorum oncelikle 4x4 sonra pick-up olmasi benim icin onemli.
    23.500e toyotami alana hemen veriyorum 23.500e 2008 model 4x4 varsa hemen aliyorum bu is bu kadar basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prokopi -- 21 Ekim 2010; 12:12:31 >
  • dediğim gibi al sat yapsan en az 32.000'e satarsın 23.500 4X4 bir araç için gerçekten çok uygun gözün kapalı al 0 lrı 37.000 tl öyle arkadaşın dediği gibi 5-6 milyar değil fark yani edeceğeniz karı düşünün birde pick up keyfi var yani çamurda yağmurda düşünme vur yola ama binek araba çamura fazla giremez dağa gidemez...
  • selam arkadaşlar ben gezenbilir den Actyon sports 4x4 nicli Ediz,
    actyon spotrs u 2,5 yıldır kullanıyorum, yükseltme işlemini ilk yapanlardanımwww.gezenbilir.com da bu işlemleri ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım, diğer konularda da yardımcı olabileceğim şeyler varsa artık bu konuyuda takip etmeye çalışacağım...
    Gerçi birçok arkadaşla diğer sitede yazışıyoruz ama buradan da başka ssangyong kullanıcıları ile iletişime geçeriz inşaallah...
  • selamlar silici,

    gezenbilir'i actyon sports yükseltmelerini ararken oraya yazdığınız bilgiler sayesinde bulmuştum, her şeyden önce (geç olsa da) teşekkür ederim.

    ilk sorum geliyor : hiç bir yükseltme yapmadan 20"lik jant ve lastik takılabilir mi dersiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: silici

    selam arkadaşlar ben gezenbilir den Actyon sports 4x4 nicli Ediz,
    actyon spotrs u 2,5 yıldır kullanıyorum, yükseltme işlemini ilk yapanlardanım

  • Elbette orjinal ölçülere denk olan 20"jant ve lastik takılabilir.
    Mesela; 235/50/20R ölçüsü 225/75/16R ile denk / yanak ve taban ölçüleri aşağı-yukarı azda olsa değiştirilebilir (Bu hesapları yapan progranlar mevcut)
    235/50/20R jantın sorun olmadan takılabilmesi için
    Bijon Aralığı : 5x130
    Porya : 84.1
    ET : 15
    Genişlik : 8,5 - 9 inç olursa problemsiz takılabilir.

    ama ET 15 in üzerinde olursa iç taraflara sürtme olabilir. 20" janttada 15-20 ET lik jant bulmak zor gibi...
  • @prokopi
    arabanızı almıssınız Allah kazasız belasız sürüşler versin.
  • arkadaşlar actyon sportun orjinal lastik ve jantlarını arıyorum çıma veya sıfır fark etmez satacak olan arkadaşların bilgisine iyi günler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.