Şimdi Ara

Konu Dışı Bölümü 2. ve 14. Kurallarının İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
0
Favori
10.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Konu Dışı Bölümü 2. ve 14. Kurallarının İptali


(En Son Oy Tarihi: 17.3.2017)
Giriş
Mesaj
  • Konu dışı bölümünde bir kaç yıldır üyelerin isteği doğrultusunda kurallara eklenen ve uygulanmaya çalışılan 2. ve 14. maddenin durumu hakkında bir ankettir. 2. ve 14. maddeler aşağıdadır.


    quote:

    2) Konularınızı lütfen ilgili bölümlere açınız. Teknik konular ilgili bölümlerine aittir.Sorularınıza hızlı yanıt almak için konu dışına ait olmayan konuları bu bölüme açmayınız. Bu konular taşınmayıp, silinecek ve konuyu açan üyeye uyarı verilecektir. Bu davranışın devamında üyeye Konu Dışı bölümüne bir daha mesaj atamama cezası verilecektir.Fıkra, komik olaylar ve eğlence ile ilgili herşey Mizah / Eğlence , Spor ile ilgili herşey Futbol ya da Diğer Sporların Gündemi , MSN ile ilgili herşey MSN ve türevleri , film, müzik ve kitaplar adına her şey Sinema - Müzik - Kitap bölümüne aittir. Bu kurala uymayan üyelerimiz 3 uyarı puanı, tekrarında konu dışı yasağı alacaktır.

    Not: Genel anlamda "kız konusu" olarak adlandırabileceğimiz, "Kıza çıkma teklif ettim?", "Şu kızdan hoşlanıyorum, ne yapmalıyım?", "Kız arkadaşımdan ayrıldım" vs. gibi konular Gereksiz Mesajlar bölümüne taşınacaktır ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir. İnsanlarla dalga geçme amaçlı Emo ve apaçi vb. başlıklı konular direk olarak silinecek ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir.



    14) Bölümdeki konulara konu ile alakasız mesajlar yazmak ve alakasız resimler (jpg-gif) koymak yasaktır. Ör: "takam kafana, sana puanım 9 kanka, ow yea man, ..... dediler geldik, kangal alır, anladık .... var, ibretlik paylaşım, cCc .... cCc " vb... Bu tür mesajlar konu bütünlüğünü bozmaktadır. Ayrıca konuyu açan kişiye karşı da saygısızlıktır. Bu kurala uymayan üyelerimiz ceza ve/veya konu dışı yasağı alacaklardır.



    Bu maddeler her ne kadar üyelerin isteği ile eklense de forum yönetimini aşırı derecede yormakta ve gereksiz enerji kaybına neden olmakta, üstelik buna rağmen de her ne kadar istenmese de uygulamalarda tam bir düzen sağlanamamaktadır. Üyelerimizden bu yönde çokça şikayet geliyor çünkü. Konu Dışı bölümünün daha ciddi bir yer olması, üyelerin tutumuna bakılırsa artık gerçekleşmeyecek gibi görülüyor. O yüzden yönetim olarak üyeleri sürekli bu kurallarla engelleyeceğimize bu kuralların iptalini düşünmeye başladık. Acaba üyeler bu kuralların iptali konusunda ne fikirde onu öğrenmek istiyoruz.

    Tabi kurallar iptal edilince aşırı ciddiyetsiz boş mesajların ve (kurallar dahilinde) her türlü konunun (kız konuları da dahil) bölüme açılacak olması söz konusu. Gereksiz mesajlar bölümü kadar değil ama onun biraz daha katısı. Hal böyle olunca konu dışı bölümünde ciddi konular konuşmak ve dalga geçilmek istemeyen üyeleri de düşünmek gerektiği için onlara da bir alt bölüm açılma ihtimali doğuyor. Planlarımızda bu da var.

    Üye burada bir yazılım, işletim sistemleri veya futbol konusu açınca taşımayacağız ve silmeyeceğiz. Ama o da dalga geçilmeyi, 5 dakika sonra arka sayfaya düşmeyi ve gayri ciddi cevapları göze alacak. Konu dışının gündemi çok hızlı değiştiği için konuların burada çerezlik olduğunu, ertesi gün konuşulmadığını üyelerimiz anladıkça, belki hiç bu kurallar olmadan da şu anki duruma uygun hareket edeceklerdir.

    Repliklerin denen kalıpların da belki bir doyuma ulaşıp kullanan kullana modasının geçeceğini ve bunu zamanla zaten üyelerimizin kullanmayacağını düşünmekteyiz. Artık üyelerimizi replikler konusunda diğer üyelerimizin bıkkınlıkları ve eleştirileri engelleyecek. Forum yönetimi değil.

    Özet geçecek olursak; 2. ve 14. kurallar iptal edilsin mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 2. kuraldan emin değilim ama 14. kural kalmalı.
  • 14. kural kesinlikle uygulanmaya devam edilmelidir.
  • 14. Madde hafifletilebilir. Sadece 1 uyarı puanı gibi bir yaptırım uygulanabilir. 2. Madde içinse bazı durumlarda gerçekten alakasız olsada konu dışına açmak durumunda kalıyoruz. Oda kaldırılabilir veya hafifletilebilir.

    Ankete maddelerin hafifletilmesiyle ilgili bir şık konsa iyi olur diye düşünüyorum.
  • sayın mewluth
    Bence kalksın.
    Konu dışını oluşturan, bu kadar popüler olmasını sağlayan şey 2. kuralın ihalalidir.
    Konu dışın insanları güldürmeyi 14. kuralı ihlal ederek başarıyor.

    Ama sadece küfür ve adult paylaşımın yasak olduğu bir bölüm açmanız herkes için iyi olur.
  • 14 iptal olursa olacakları düşünür müsün mevlütcüğümmm
  • 2 kalksın, çünkü ilgili bölümler sinek avlıyor.

    14 ise kalsın , sözlüğe benzemekten başka bir şey değil bu kuralı kaldırmak.
  • Konu dışı özerk bölge olmalı bunun foruma ne gibi zararı olur bilemiyorum bu yüzden iki kuralda kalkmalı yönünde görüş bildirmek isterim
  • 14.Kuralın kaldırıldığını düşündüm de;

    Forum aşırı cıvıklaşabilir,alakasız şeylere '' adam haklı beyler '' , '' sakin ol şampiyon '' gibi replikleri kullanabilirler.


    2.Kurala uymayan üyeler ise çok fazla.DH forumunu sadece Konu Dışı olarak sanıyorlar ya da diğer bölümlerden daha çok hit alıyor diye buraya açıyorlar.

    Bilgisayarına virüs girse, MSN i hata verse, site kurmak istese,ekran kartı almak istese ( gibi kendi bölümleri mevcut konularda ) hemen Konu Dışı'na konu açıyorlar.

    ß@TÚ 'ye katılıyorum.14.kural daha hafifletilmeli.

    mewluth hocama sorum;

    Bu anketin sonucu kesin gerçekleşecek mi ? Yoksa sadece üst düzey yönetime bilgi vermesi açısından mı açıldı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 20 Haziran 2010; 19:32:25 >
  • Bence bu maddeler kaldırılacağına Konu Dışı "ciddi" ve "geyik" olarak ikiye bölünsün. Ciddi Konu Dışı'nda ciddi başlıklar bulunsun. Ciddi Konu Dışı'ndaki başlıkları sulandıranlara ağır cezalar uygulansın. Geyik Konu Dışı'nda da 14. maddedeki yasak şeyler yapılabilsin. Böylece iki Konu Dışı bölümü arasındaki seviye uçurumu fark edilebilir olur.

    Bu arada "Hayır bu kurallardan çok memnunum ikisi de kalmalı" seçeneğine oy verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 20 Haziran 2010; 19:37:56 >
  • 2 kalksın, 14 kalsın.
  • 14. Kural ağırlaştırılıp , 2. kural kaldırılmalı
  • 14. kural kalksın, bazen o replikler cuk diye oturuyor ama kullanamıyorum
  • bence ikiside kalmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tümen Yabgu

    14. kural kesinlikle uygulanmaya devam edilmelidir.



    Tükürdüğünüzü yalamayın adminler
  • Donanımhaberi donanımhaber yapan konu dışıdır. Ne kadar sitenin adında "Donanım" geçsede istatistiklere baktığımızda off topiclerin donanım/hardware ve bilumum bilgisayarla ilgili bölümlerine gözle görülür bi şekilde fark atmıştır. Peki bunun sebebi nedir? Forum üyelerinin burayı bilgi paylaşmaktan çok yoğun bi gün ardından stres atıp, kendi çaplarında ama seviyeli bi şekilde eğlenmesidir. Seviyeden kastım küfürlü konuşmamak(bok, sidik bunları küfürden saymıyorum tabi), insanların kişiliklerine hakaret etmemek vb. vb.

    2. ve 14. madde tamamen gereksiz buluyorum. Sonuçta eğlencenin bi parçası, ne kadar kabullenmek istenmesede forumun şah damarına jilet koymak gibi bişey bu 2 ve 14. kurallar. Kısacası "Çok rahatsız olmuyordum fakat ikisi de iptal edilsin."

    Ekleme: Zaten alt bölüm açma planlarınız varmış,off topicler için kaldırın bu 2 kuralı tıpkı konu dışına eğitim alt bölümü açtığınız gibi bi bölüm açarsınız, ciddi şeyler paylaşmak isteyen oraya yazar ama orada bu 2 kural ağırlaştırılmış bi şekilde uygulanmalı. Veya tam tersi konu dışına atıyorum ağlama duvarı adı altında bi bölüm açarsınız orda cıvıtırız ama bize kuralları olmayan (en azından hafifletilmiş) bi alan verin. Bu alanı forumun en kalabalık yeri olan konu dışında verin ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 20 Haziran 2010; 19:46:15 >




  • Aslında olaya derinden inerseniz üyelerin bıkacağını, adam haklı beyler diyenlere artık sövüleceği bi duruma gelirse unutulabilir. Modası gelir geçer.
  • 14 kalsın 2 kalksın
  • 14. kuralın kalkması aslında foruma renk getiriyor
  • 14. kalksın ciddi söylüyorum veya konu dışı ikiye ayrılabilir mizah ve eğlence bölümü sinek avlıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.