Şimdi Ara

SÜPÜRGE TAVSİYE (sulu/ fakir veya thomas)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
38.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -tavsiyeniz hangisidir?
    -bu süpürgelerden kullanan varmı?
    -hem sulu hem kuru olmasının büyük bir avantajı varmı. yoksa sadece sulu yetiyormu?
    - thomaslardan hiç anlamıyorum görme deneme fırsatımda olmadı. hepside birbirine benziyor az bir teknoloji farkıyla fiyatlar çok oynuyor. bu teknoloji farkına bu rakamları vermek değermi. bana en mantıklısı fakir hygenmax gibi geliyor.

    1-Fakir Hygienmax 2in1 Su Filtreli 1600 Watt Elektrikli Süpürge 575tl hepsi burada
    -1600W
    -anti alerjik sertifikası
    -hem sulu hem kuru kullanım
    -Beş aşamalı filtre özelliği= Su filtresi,Köpük filtresi,Motor koruma filtresi,Hava filtresi “S sınıfı”,SAFBAG Sistemi

    2-Fakir Prestige Duo Sulu Sistem Supurge 417tl
    -uno özellikleri aynısı, extra kuru kullanım imkanı ve hız kontrolü


    3-Fakir Prestige Uno 1500 Watt Su Filtreli Elektrikli Süpürge 335tl
    -1500W
    -dört aşamalı filtre=Su filtresi, Köpük filtresi, Motor koruma filtresi, Hava filtresi “S sınıfı”



    Thomas Genius Islak/kuru Aquafılter Elektrikli Süpürge (su Filtreli) 719tl
    -ıslak ve kuru kullanım
    -yıkanabilir filtre
    -anti alerjik
    -emiş gücü kontrolü

    Thomas Genius S1 Aquafılter Su Filtreli Elektrikli Süpürge 623tl

    Thomas Genius S2 Aquafilter 1600 Watt Su Filtreli Elektrikli Süpürge 815tl







  • quote:

    Orijinalden alıntı: gabriyo
    -bu süpürgelerden kullanan varmı?

    Fakir hygienmax kullanıyorum. Thomas kullanmadım. Yorum yapmam yanlış olur.

    Ancak thomas kullanan ne arkadaşım ne de akrabam var. Hani yanlış biliyorsam birleri çıkıp beni düzeltsin ama sanki thomas bana endüstriyel olmayan ürünlerde pek yaygınlaşmamış ya da yaygınlaşamamış bir marka izlenimi bırakıyor. Ki böyle bir ürünü normalde pek tercih etmem. Yine de karar sizindir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gabriyo
    -hem sulu hem kuru olmasının büyük bir avantajı varmı. yoksa sadece sulu yetiyormu?

    Başka birçok yazımda da belirttiğim gibi, genel ev temizliğinde su haznesi temizliği, sulu sistemle kazanılan vakit yanında devede kulak. Ancak günlük hayatta bazen elektirk süpürgesini yarım ya da bir dakikalık vs işler için de kullanabiliyorum.

    Eğer böyle işler için eğer evinizde hepa filtreli kaliteli bir süpürge daha bulunduracaksanız, o zaman ikili sistem(hem sulu hem kuru) gereksiniminiz ortadan kalkıyor. Ki bence hiç de mantıklı değil; iki tane işler vaziyette elektrik süpürgesi evde ciddi yer kaplar. İki tane birden kaliteli süpürge toplamda çok daha pahalıya mal olacaktır. Ve ikili sistem süpürgelerdeki gibi, süpürmeye devam ederken, birkaç saniyede diğer sisteme geçecek kadar pratik olmayacaktır.

    toparlarsam, Fakir duo ve hygienmax'in ikili (sulu-kuru) sistemi çok ciddi bir avantaj.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gabriyo
    - thomaslardan hiç anlamıyorum görme deneme fırsatımda olmadı. hepside birbirine benziyor az bir teknoloji farkıyla fiyatlar çok oynuyor. bu teknoloji farkına bu rakamları vermek değermi. bana en mantıklısı fakir hygenmax gibi geliyor.

    Ekonomi prensiplerinde altın kural, sizin beklentilerinizi (kalite, işlevsellik, müşteri hizmetleri vs), en uygun fiyatla sunan ürünü tercih etmelisiniz. Kimse sizin ihtiyaçlarınızı sizin kadar iyi bilemez. Sizin beklentileriniz ne ise ona uygun düşen ürünü tercih ediniz.




  • Bende bu süpürgeden almayı düşünüyorum...

    sdymz: anladığım kadarı ile siz bu süpürgeden memnunsunuz...
    Biraz daha detay verebilirmisiniz? Temizliği nasıl? Sevmediğiniz yönleri? Bu aromaterapi vs ne demek oluyor?
    Bir de bu süpürge ile Turbo Temizleme Başlığı geliyor mu?
    Bazı yerlerde sanki opsiyonel olarak yazmış...
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Selamlar...
  • Temizliği çok iyi, emiş gücü çok yüksek.

    Hani hep çok memnunum diyen tiplerden olmak istemem de, vallahi de billahi de çok memnunum. Şunun şurası da şöyle olsaydı bu özelliği olsaydı ya da burası böyle olmasaydı diyemiyorum.


    -Emişi çok yüksek, ve sulu sistem olduğu için, sonradan kullandıkça torbası ya da filtre sistemi tıkanmadığından, emişi düşmüyor.

    -Su haznesi boyutu ideal, tek seferde bütün evi temizlemeye yetiyor. Fazla büyük de değil böylelikle hantal da değil. Su kovası, sulu süpürgeler arasında en kolay temizlenen tipte....

    -süpürge yatık tip; temizlik robotlarında ya da bazı diğer makinelerdeki gibi dikey değil. Onlardaki gibi devrilme sorunu yok. (devrilebilen makinelerde motora su kaçıp arızaya sebebiyet verdiğinden çok dikkatli kullanmalısınız.)

    -Malzeme ve yapım kalitesi çok iyi. Alman teknolojisi. Avrupa üretimi. Çin mallarına benzemiyor.

    -Süpürgeyi satın almadan önce şikayet var vs yerlerden fakir markası için müşteri memnuniyetini araştırmıştım. Distribütör firma tarafından türkiye çapındaki servisler sürekli kontrol altında tutulup bir sorun olduğunda müdahale ediliyordu.

    Dolayısıyla makineyi aldıktan sonra da beklediğim gibi, satış sonrası gerek servis olsun, gerek müşteri hizmetleri olsun, diğer markalardan görmeye alışkın olmadığım kadar iyi.

    Yani eleştirilebilecek tek tarafı fakir duo ve hygienmaxlerde turbo başlık standart setin içinde gelmiyor. Normalde 50-55 tlye satılan turbo başlığını sıkı bir pazarlıkla süpürgeyi alırken aldığım için indirip yaptırtıp 40 tlye almıştım. Ama sonradan anladığım kadarıyla diğer fakir bayileri bu kadar indirim yapmıyorlarmış. Ne biliim 45 tl olsun. Ama böyle birüründe bence kitin içinde yer almalıydı turbo başlık.

    Aromaterapi denilen olay; değişik kokular var. Temizlik yaptığınızda su kazanının içine bir iki damla damlatıyorsunuz, bütün ev mis gibi kokuyor. Normalde alırken çok öenmsememiştim. Ama yaklaşık bir yıl yetecek 3 değişik kokuyu 10 tl civarı bişey demişti süpürgeyi nasıl kullanacağımızı anlatan servis elemanı. Deneyelim dedim.

    Olmazsa olmaz birşey değil. Ama hoş birşey. Kullanıyorum öyle değişik değişik kokulardan.... Ev temizlerken bir yandan rahatlatıyor, terapi gibi birşey.




  • Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim...
    Yorumlarınızı okuduğum zaman benim de bu cihaz epeyce kafama yattı. Ses düzeyi hakkında yorumunuz nedir?
    Ben cihazı netten almayı düşünüyordum. Aşağıdaki linkte peşin 418 TL.
    http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=50104

    Tabii buradan alınca Turbo başlık alma durumu yok.
    Fakirin sitesindeki katalogda cihazın fiyatı taksitli 698 TL. Turbo başlık da taksitli olarak 98 TL gözüküyor.
    Bu Turbo başlığı tek olarak bayilerden alabilirmiyim acaba? Siz 40 TL 'ye hangi bayiden almıştınız? Yoksa kurmaya gelen servis mi satıyor.

    Son olarak da, siz hiç bu makinayı toz torbalı olarak kullandınız mı? Bu konudaki yorumunuz nedir? Toz torbası cihazla birlikte geliyor mu ? Torba fiyatları hakkında bilginiz var mı?

    Tekrar tekrar teşekkürler...
    Selamlar...




  • Ben süpürgeyi ve turbo başlığını ankarada migros avm deki Fakir shop tan almıştım. Ben aldığımda gerçi dolar daha düşüktü, ama ben 530 tl süpürge, 40 tl de turbo başlığına verdim. Ama sonradan öğrendik ki, epey bir ucuz almışım. Gerçi bilemiyorum başka bir fakir shoptan da pazarlıkla belki bu fiyatlara alınabilir. Ama bir başka fakir shoptan 550-560 tl süpürge, 45-50 tl de turbo başlık için fiyat alınmış.

    Biraz pazarlığı yapana bağlı sanırım. Ben gitsem büyük ihtimal aynı fiyatlara gene alırım diye düşünüyorum. Belki de alamam :P büyük lokma ye ama büyük konuşma demişler :)

    Büroteknik olayında alan bir başka arkadaşa distribütör garantisi veriyoruz demişler. Ama fotoğraf makinesi forumlarında, sitedeki ürünlerin spot ürünler olduğu yönünde uyarılar vardı. Öyle sık arıza yapacak bir ürüne benzemiyor. Ama risk her zaman risktir. Bu bakımdan kendi kararınızı kendiniz verin arada epey bir fiyat oynuyor çünkü...

    Fakir kataloğunda 698tl yazma olayına gelince; hygienmaxlerde bir tanıtım kampanyası varmış. o yüzden 99 tl kadar bir indirim varmış fiyatlarda. Kampanya bitince süpürgenin fiyatı 698 olacakmış tabi indirimle felan 650 Tl civarlarına alınabilir olacak. Bu bakımdan almayı düşünüyor iseniz elinizi çabuk tutun. Kampanya bittikten sonra, süpürgeniz kafadan 100 Tl prim yapacak :)

    Ses düzeyini sormuşsunuz. Süpürgeyi almaya gittiğimde, karşılaştırma yapabilmek için, alışveriş merkezindeki büyük teknoloji mağazalarındaki neredeyse tüm süpürgelerle özellklerini, çekiş güçlerini falan incelemiştim ama ses bakımından incelemedim. Ses olarak 1600 Wlık bir cihaz için düşük denebilir. Rahatsız etmiyor yani. Odaadaki konuşmaları televizyonu falan duyabiliyorsun.

    Toz torbası ve yedek toz torbası cihazla birlikte geliyor. Elbette ki toz torbalı olarak kullandım. Çok ufak bir bölgeyi temizleyeceğinizde, süpürgeyi yarım dakika bir dakikalık çalıştıracağınızda, daha önce de dediğim gibi toz torbalı olarak kullanılabilmesi çok büyük pratiklik. Malesef ki toz torbası fiyatlarını bilmiyorum. Uzun süre de öğreneceğe benzemiyorum. Çünkü genel ev temizliğine giriştiğimizde, tozları en iyi süzen sistem olduğu için, sulu sistem kullanıyoruz. Böyle olunca, toz torbası daha uzun süre dolacak gibi görünmüyor. Dolduktan sonra da yedeği var daha... Kimbilir ne zaman toz torbası ihtiyacımız olur.

    Edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 10 Haziran 2010; 16:44:36 >




  • Birşey daha ekleyeyim; Eğer kıymetli halınıza kurursa çıkmayacak bir sıvı ne bileyim vişne suyu-nar suyu falan dökülecek olursa, muhtemelen halı yıkama firmasının telefonunu arayıp bulana kadar, o leke halıdan çıkmayacak şekilde sabitlenmiş olur. Süpürge ıslak-kuru olduğu için, içiniz o yönde de rahat. Anında dökülen sıvıyı vakumlayıp, arkasından halımıza bir miktar deterjan ve su döküp onu da vakumlarsanız, halıyı kurtarabilirsiniz. Yani halı yıkama makinesi gibi de kullanabilirsiniz. Ama hygienmax halı yıkma makineleri gibi hantal da değil.
  • Arkadaşlar fiyat konusunda bir düzeltme yapayım, Bana sürekli aldığım fiyata nereden alabilirim tarzında sorular geliyor. Sizler için bir telefon ettim, daha önce antares alışveriş merkezindeki bir fakir shop yetkilisi de foruma ilan bırakmıştı uzun süre önce... Fiyat konusunu teyit ettirdim.

    10.06.2010 tarihi itibariyle,
    530 TL fakir hygienmax, 40 TL de turbo başlığına fiyat aldım. Ankamall (migros) alışveriş merkezi ile birlikte 2 etti. 2 farklı alışveriş merkezindeki fakir shoptakiler, distribütör garantili fakir için 530 tl süpürge ve 40 tl de turbo başlık için fiyat verdiler. Eğer bir fakir shoptan size bu fiyatları vermiyorlarsa, başka bir fakir shoplardan bu fiyatlara alınabildiğini söyleyin.

    Ve spot ürünlerle sonradan sıkıntıya girmeyin.
  • Ben 1 yıldır nilfisk extreme 300 kullanıyorum. Piyasadaki emi gucu en yuksek supurge. (650 Watt . Emis gucu ) Hepa 14 filtreye sahip 1-2 makineden biri.
    Govdesi ve aparatları cok kaliteli. Halı fırcası var , hayvan kılları için bire bir. Sert zemin temizleme aparatı cok kullanıslı. Birde nilfisk sadece supurge ureten GM80 gibi efsane modellere sahip , ve turkiye'de yenin yeni pazarlama aktivitesi yapan bir marka. Tavsiye eder, olası sorularınızı beklerim..
  • bu fakir shoplardan turbo başlığı internetten alabilirmiyiz. telefon numaraları internet siteleri varmı?

    buroteknik.com dan 410küsüre hygenmaxı aldım. ürün dün geldi. cuma ölden sonra siperiş. salı günü ölden sonra elimde idi. kargo hızı normal. ancak servisin gelip kutuyu açıp faturayı görüp garanti kaşesini basması gerekiyormuş. o yüzden yarın sabah gelecekler.

    bu kaşe basma olayını distribütörüde aradım buradaki serviside aradım. faturayı gösterdikten sonra garanti kapsamı içindedir dediler. yani spot(kaçak) olma ihtimali hala varmıdır? ürünü alırkende açık açık dedim ben ürünü "burdan" alacam, buraya garanti desteği veriyomusunuz die...
  • ürün saruhan orjinal ithalatçısından
    ürünü servis bugün gelip garanti kaşesini bastı kutuyu açtı vs.

    ilk kullanım izlenimi

    eksileri
    -köpük önleyici sıvı koymak gerekiyormuş. kendinden köpük önleyici sistemi yokmuş. bu hoşuma gitmedi ve köpük önleyici koymadım. açıkçası hiçbişey farketmedim.

    -kullanırken kabloyu çekiştirirken biraz zorladım ve devirdim. hemen kapattım biraz içini temizledikten sonra çalıştırdım ve kendi içinden dökülen suyu kendisiyle temizledim :) hem dök hem temizle :) suyu çekmek için olan başlığı kullandım. suyu çekmeyi bırakın biraz daha bekletirseniz resmen süpürdüğünüz yeri kurutuyor okadarki etkili.

    -birdaha kablo yetmedi kablo gelsin diye çekiştirirken bir daha devirdim. yine döküldü bu sefer kendi kendine kapandı. zannedersem bir vana gibi bişey yapmışlar içine o vana devrildiği zaman mototra giden yolu kapatıveriyor. yine kendi döktüğü pis suyu kendiyle temizledim.

    -turbobaşlık niye koymamışlar. biraz ayıp.

    artıları
    -gerçekten çıkan hava solunacak temizlikte.

    -hazneyi temizlemek vs hiçte zor değil. sırf hazne temisliği kolay diye iikide gidip delongi almamışım. delongi haznesi 0.6lt fakir 1.2lt. kesinlikle haznesi küçük alet almayın derim.

    -ha 1 saat temizlik yapıpta 5 dk hazne yi söküp takmaya üşeniyorsanız benim mantığım buna yorum yapamıyor.

    -aparatları gerçekten aparat. içerik listesi çok görünsün diye değil...

    - suyu çekmek için ayrı başlık var. nerdeyse evi yıkayasım geldi. :) ilerde deneyecem :) balkonda...

    -çekiş gücü tam sınırda daha azı kurtarmaz, kendisi yeterli, fazlası iyi olurdu.

    -gürültü falan bildiğiniz süpürge işte. sanki insanımız kütüphaneden çıkmaz bide gürültüden bahseder bunuda anlamış değilim.

    -başlıklarının kullanılabilirliği çok iyi. birde ana başlığa bir elek takıyorsunuz hazneye giden kağıt boncuk gibi şeyler elekte birikişyor. dışardan eleğin dolup dolmadığı görünüyor. bu çok kullanışlı bişey asılnda




  • köpük önleyici meselesine cevap vereyim;
    klavuzunda da yazdığı gibi, eğer suyu köpüklendirecek kimyasallar süpürüldüğünde köpük önleyici konmalı. Onun haricinde koyman şart değil, koyarsan iyi olur. Garantiye almış olursun. Tanıtan servis elemanı da aynen böyle dedi.

    Kendi içinden çıkan köpük önleyici 7-8 damla bişey koyman gerekiyor, Ancak ayrıca satılan köpük önleyici 2 damla yetiyor. Tam fiyatını hatırlamıyorum ama sanırım 8 lira gibi bişeydi. Yani o şişeyi iki damla iki damla kullanırsan yaklaşık iki yıllık köpük önleyici....

    Devrilme konusunda,
    Nasıl devirebildiniz hayret. Epeyce sert çekiştiriyor olmalısınız. Alalı oldu epey. Biri devrilme ile ilgili bir soru sorduğunda kasten biraz sert çekiştirdim. devrilmeyince iki elimle tutup devrilme direncine baktım. Demek dikey sulu süpürge alsaymışsınız, kullanamadığınız için direk atacakmışsınız.

    Benim kişisel görüşüm sulu süpürgeler içinde, devrilme direnci en fazla makinelerden biri.

    Turbo başlık ta haklısınız. Bu fiyat aralığında bu kalitede bir üründe kit içinde çıkmalıydı.

    Gürültü konusunda su ve hava sızdırmamak için lastikleri iki kapak felan derken aslında düşük sayılabilecek bir gürültü seviyesinde olduğunu düşünüyorum.

    Çekiş gücü için devirdikten sonra filtreleri ıslatmış olmalısınız. Filtreler ıslandığında, gözenekleri tıkandığı için emiş gücü bir miktar düşer bu normal. Bir de o boncuk kağıt tutan zımbırtı faydalı olmasına rağmen, kendisi tıkandıktan sonra da emiş gücü bir miktar düşer. Tıkandıkça temizlemeniz ya da o ızgaranın düz hali olan parçayı takmanız tavsiye olunur.

    Ben filtrelerden biri ıslanırsa diye bir takım yedek almıştım. Elinizin altında su haznesi için gerekli iki filtrenin yedeklerinden bulundurmanız iyi olur.

    Aparatların keyifli yanlarından biri, sık kullanılan aparatların gövde içinde bir kapağın içinde sürekli alinizin altında bulunması...

    Onun haricinde süpürgenizi güle güle kullanın. Gerçekten keyifli bir alet. Süpürdükten sonra toz alma ihtiyacının olmaması da ilginç bir deneyim. :)




  • Evet bende Fakir Hygene Max çılara katıldım yeni aldığım süpürgede ön izlenimlerim malzeme kalitesi philips kullandıktan sonra biraz düşük geldi bu gün inşallah fakir gelip tanıtıcak ben internet üzerinden
    http://www.sanalreyonum.com/urun/fakir-hygienmax-islak-kuru-su-filtreli-elektrikli-supurge_682509.aspx?CatID=27604
    sitesinden aldım çok uygun fiyata geldi ama site biraz sıkıntılı sistemlerinde biraz problem var alışveriş yaparken bir iki telefon görüşmesi yapmak zorunda kaldım işin garibi kargo geldiği halde hala temin ediliyor yazıyordu tekrar aradım ürün paketlendi birazdan kargoya verilecek dediler telefonu kapadım kargocu getirip bıraktı içimden dedim ki yıldırım kargo :P henüz Turbo başlık almadım ihtiyaç olursa alabilirim
    Diğer bilgileri güncelleyeceğim.

    Evet fakirden bir eleman geldi ve ürünü tanıttı ayrıca elinde iki tanıtım daha vardı baya tutuluyor bu süpürge sanırım neyse
    Üründe hoşuma giden artılar
    Hem kuru hem sulu olması ve bunu sadece hazne değiştirerek yapabilmek
    Temizliği kolay olması suyunu dökmek çok kolay ama saçlar için ufak bir fırça edinmek şart
    Geniş yapısı sayesinde kolay devrilmiyor ancak bayanlar o konuda pek hassas değiller kuruya alışanlar için biraz zor olabilir özellikle çekince hemen gelmiyor ağır biraz o yüzden bayanlar için tehlikeli :P
    O kadar güçlü çekiyor ki hortum esniyor
    Çıkan hava gerçekten temiz, temizlikten sonra evde oluşan toz kokusu yok hapşurma yok
    Satmak istesem rahatlıkla tanıtıp satabileceğim bir ürün

    Üründe gözüme takılanlar
    Toz torbasının tanesi 2 lira zorla sulu kullan diyor :)
    Evim ufak olduğu için bir dolumla evi temizleyebildi hanım ama tavsiyem 2 dolum kullanmak evi büyük olanlar için su dolum ve boşaltma işi hanımlardan uf puf sesi duymak için yeterli olabilir :)


    Bence artıları oldukça fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderak -- 3 Temmuz 2010; 11:17:56 >




  • thomas t1 önebilirim size bana dönüşünüz olursa yardım edebilirim size.
  • evet su haznesinin içine biraz saç kağıt parçaları gibi şeyler yapışıp dolanıyor.

    ancak bir pet şişenin kapağını delip yere suyu fışkırtıyorum. sonra evi süpürüyorum. ev resmen yıkanmış oluyor. bu gün şişenin içinede temizlik malzemesi kokteyli hazırladım :D (2 kedi olunca mecbur) canavar gibi oldu. suyla temizleyince kirlerin yumuşadığını farkettim. ancak kirleri tam alabilmek için birkaçkere gitgel yapmak gerekiyor. turbo fırça bunun için şart.
  • yıllar önce alınmış arçelik elektirik süpürgemiz bozulunca LG aldık şuan çok memnunuz bi bakmanızı tavsiye ederim
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte istanbultoptan sitesinde fiyatı World karta 2+6=8 taksit 435 TL. çok uygun fiyat.
    hepsi burada sitesinde 12 taksit 554 Tl.
    aradaki fiyat farkı 119 Tl. istanbul toptan nasıl güvenilir sitemi garanti olayı nasıl veya daha önce alışveriş yapan varmı.
    deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyoruz.



    http://www.istanbultoptan.com/fractalv33/alisveris/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=1989874

    http://www.hepsiburada.com/Liste/fakir-hygienmax-2in1-su-filtreli-1600-watt-elektrikli-supurge/ProductDetails.aspx?productId=evfakhygienman2in1&categoryId=155123




  • Sayın sdymz;

    Turbo başlığın boru çapı kaç mm, öğrenebilir miyim? Ben de Bosch süpürgeme fiyatı uygun olduğu için bu turbo başlığı almak istiyorum da.Bazı süpürgelerin boru çapı büyük ya da küçük oluyor.
  • Valla aradan aylar geçti, burayı tesadüfen gördüm. Nedense forum artık topiclere gelen mesajları mail adresine bildirmiyor galiba. Neyse aylar sonra da bir yorum yapayım. Süpürge emiş gücünden hiçbirşey kaybetmedi. Genenl ev temizliğine giriştiğimizde sulu tercih ettiğimiz için, torba filtrelerin biri bile daha dolmadı.

    Bu arada bugun sabaha karşı borular patlayınca evi su bastı. Evdeki koltulardaki halılardaki bütün suyu süpürgeyle emdik. elimiz değmişken biraz daha deterjanlı su döküp bir daha emdirdik. Bütün ev pırıl pırıl oldu. halılar vs de kupkuru oldu. İyi ki almışım süpürgemi. O su içinde yüzen halıları kurutmamızın daha kolay bir yolunu düşünemiyorum. Bunca ay sonra hala tavsiye ederim.

    Yalnız bir düzeltme yapayım. Ev temizliği yaparken sert yüzeylerde kullandığımız deterjanlı suyun tozlarından mıdır nedir, temizlik hanesindeki suyun köpürmemesi için köpürme önleyici sıvı kullanıyoruz. Pahalı birşey değil ama daha önce yazdığım yazıları düzelteyim istedim.

    Bu arada Asusx51, boru çapını bilmiyorum. Birşey söyleyip yanıltmak istemiyorum. o borular birbirine tatlı bir şekilde geçmezse yerine otrmaz, otursa da durmaz. En iyisi elinizde süpürgenizin borusuyla gidip kendinize bir başlık seçmeniz. Gerçi mesajınızı yazalı epey olmuş, halletmişsinizdir.




  • Merhaba;

    Sorunumu halledemedim daha. Bosch servisine gittik, adamlar kılavuzda belirtilen turbo fırçanın bizim süpürgemize uymayacağı konusunda iddiada bulundular ama belirtilen parça bizim süpürgemiz içindi zaten, kendileri ürünlerinden bi haberler. Üstelik 85 lira fiyatı varmış. Onun için biz de Bosch'un fırçasını almaktan vazgeçtik. Kullanmakta olduğumuz Arnica sulu süpürgenin turbo fırçası boru çapı küçük olduğu için uymadı(Arnica 32, Bosch ise 35 mm). Fakir'in fırçasının fiyatı uygun olduğu için almak istemiştim. Artık boruyu alıp, uyarsa Fakir servisinden alırım. Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.