Şimdi Ara

Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
37
Favori
34.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar öncelikle gelecek eleştirileri tahmin ediyorum, bununla aynı görevi üstlenen ''Adı Duyulmamış Güzel Filmler'' diye bir topik var ama bence o topik konunun amacına hizmet etmiyor. Adı Duyulmamışlar da tanıtılan filmlere bakıyorum; İMDB'de 100.000 küsür oy almış film yazılan mesajlar içinde var, Oscar almış filmler o mesajların içinde var, tabii bu filmlerin arasında gerçekten adı duyulmamış ama güzel olan filmlerde kaynıyor. Ama bu topikte İMDB'de 15.000'den fazla kişinin oyladığı filmleri tanıtmayacağım. Yani gerçek anlamda ''Adı Duyulmamış Filmler'' olacak. Daha fazla uzatmadan başlıyorum.



    36 Quai des Orfèvres


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.2/10

    http://www.imdb.com/title/tt0390808/

    Suç oranlarının gittikçe arttığı Paris sokaklarında polis artık çetelerle başa çıkamamaktadır.

    Tecrübeli iki dedektif üst kademelerde bir rütbe vaadiyle sıkı bir yarışa girerler. Yapmaları gereken birbirlerinden hızlı ve daha dikkatli davranıp herşeyin mubah sayıldığı bir ortamda çeteleri alt etmektir. Fakat işler istenildiği gibi gitmez ve tehlikeli bir yarış başlar.

    Fransız sinemasının suç filmlerinin en iyi örneklerinden biri olan Adaletin Merkezi, 8 dalda César Ödülleri’ne aday gösterilmişti. Yakın zamanlarda gelen haberlere göre, Hollywood bu başarıyı gözden kaçırmadı ve Marchal’ın 36’sının Amerikan versiyonu yolda.


    5 Centimeters Per Second


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 8.0/10

    http://www.imdb.com/title/tt0983213/

    Bölüm 1 - The Chosen Cherry Blossoms (26 dk): Akari Shinohara, ilkokuldan mezun olduğu yıl Tokyo'dan başka bir şehre taşınır. Takaki ve Akari, birbirleriyle mektuplaşarak bağlantılarını sürdürürler. Bir gün Takaki, ailesinin Tokyo'dan epey uzak bir adaya taşınacağını öğrenir ve taşınmadan önce Akari'yi trenle son bir kez ziyaret etmeye karar verir.

    Bölüm 2 - Cosmonaut (21 dk.): Yıllar geçer ve Takaki hala Akari'ye emailler yazmaktadır, ama hiç birini göndermez. Sumita Kanae, Takaki'nin sınıf arkadaşı, ondan hoşlanmaktadır ama bunu ona söyleyecek cesareti yoktur.

    Bölüm 3 - 5 Centimeters per Second (16 dk): Takaki artık bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlamıştır ve arada sırada eski hayatını ve aşkını hatırlamaktadır. Bir gün, bir demiryolu kavşağında, kendisine tanıdık gelen bir kadının yanından geçer.


    Slice of life hikayesi ile hafif melankolik, sakin bir anime. Hikaye 3 bölümde anlatılmış. Her birinde hikaye farklı bir bakış açısı ile devam ediyor. İlk bölüm Takaki'nin, ikinci bölüm Kanae'nin, son bölüm de Akari'nin gözünden anlatılır.


    A Dirty Carnival


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating:7.6/10

    http://www.imdb.com/title/tt0821442/

    Film Hakkında : Byung-Doo bir mafya örgütünün lideridir ve yükselebilmek için elinden gelen herşeyi yapmaktadır. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşamaktadır. Bulunduğu bölgenin suç lideri Sang Chul , Byung-doo’nun daha fazla yükselmesini istememektedir.Uzakdoğu filmleri sevenler için kaçırılmayacak bir film.


    A Guide to Recognizing Your Saints


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.1/10

    http://www.imdb.com/title/tt0473488/

    Dito, New York'un fakir ve tehlikeli mahallelerinde yaşayan, serseri bir yaşamla farklı arayışların arasında kalmış genç bir adamdır. Sürekli birlikte takıldığı üç arkadaşı arasında en büyükleri olan Antonio'ya sevgi ile birlikte ayrı bir saygı beslemektedir.

    Fakat Dito, birlikte sokaklarda takılırken yaşadığı hayattan çok daha farklı bir naifliği de içinde barındırır. Özellikle son derece zeki olan kız arkadaşının yanında bu yönünü daha fazla ortaya çıkarabilen Dito'nun hayatı, İskoçya'dan New York'a taşınan arkadaşı Mike sayesinde önemli bir dönemece gelecektir. Sanata çok düşkün olan ve şiir yazan Mike, Dito'ya sokaklar ve şiddetin haricinde de yaşanabilecek keyifli bir yaşam alternatifi sunar. Gittikçe Mike'dan daha çok etkilenen Dito için seçimini yapma vakti gelmiştir.

    A Guide to Recognizing Your Saints ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Dito Montiel, Sundance Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Dito Montiel'in filmde kendi hikayesinden yola çıktığını ve aynı isimli bir romanı olduğunu da ekleyelim. Robert Downey Jr., Rosario Dawson, Chazz Palminteri gibi başarılı isimlerin de filme çok büyük bir artı kazandırdıklarını belirtmek gerek.


    Devamı gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addar -- 8 Haziran 2010; 8:23:28 >
  • A Midnight Clear


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.3/10

    http://www.imdb.com/title/tt0102443/

    2. Dünya Savaşı’nın sonlarında karşı karşıya gelen bir Amerikan birliği ile teslim olmak isteyen bir Alman birliği arasında dostluk bağları oluşur ve birlikte Noel’i kutlarlar. Ancak teslim planındaki değişiklik, iki tarafı birbirleriyle savaşmaya zorlayacaktır.


    A Time for Drunken Horses


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.5/10

    http://www.imdb.com/title/tt0259072/

    İran-Irak sınırında kaçakçılık yaparak geçinen babalarının ölümü üzerine çok zor koşullarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan, çocuk yaşta üç kardeşin öyküsü. Kardeşlerden birinin hayatta kalması için acilen ameliyat olması gerekmektedir ve bu, mücadelelerini daha da güçleştirir. Dağlık arazide, doğal ve sert koşulların altında, belgesele yakın bir gerçekçilik ve İran Sineması'nın alışkın olduğumuz minimalist ve ekonomik anlatımıyla çekilen film Cannes'da Altın Kamera kazanmıştı.


    Adam's Apple


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.8/10

    http://www.imdb.com/title/tt0418455/

    Hapisten yeni çıkan neo-nazi Adam, topluma hizmet etmek üzere papaz Ivan'ın yanına gönderilir. Ivan ona kilisenin önündeki elma ağacının meyveleriyle bir elmalı kek pişirme görevi verir. Bu arada elmalar kuşların, solucanların ve şimşeklerin saldırısına uğrar. Ivan, Şeytan tarafından sınandıklarına inanır. Adam ise Tanrı tarafından sınandıklarını düşünmektedir, çünkü belki de kötülük diye bir şey yoktur


    Akeelah and the Bee


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating:7.6/10

    http://www.imdb.com/title/tt0437800/

    Akeelah Anderson kelimelere tutkuyla bağlı küçük bir kızdır. Bu tutkusu onu bir imla yarışmasına katılmaya kadar götürür. Pek çok insan ona gönüllü olarak öğretmenlik yaparken kimileride karşı çıkar. Çok geçmeden Akeelah, Ulusal İmla Yarışması'na katılmaktaki cesareti ve kararlılığıyla farkında olmadan mahalleyi bir araya getirir.
  • Amazing Grace


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.5/10

    http://www.imdb.com/title/tt0454776/

    1797 yılında, İngiltere’de köleliğin yasaklanması için büyük mücadele veren William Wilberforce, kötü giden sağlığının düzelmesi için tatile çıkar. Fakat köleliğin yasaklanmasi için verdiği mücadeleden vazgeçmek niyetinde değildir. Barbara Spooner ile tanışınca, Wilberforce ruh eşini bulduğuna ve mücadelesini onunla paylaşabileceğine inanır. Wilberforce’un yanında çok az destekçisi vardır: akıl hocası John Newton, William Pitt ve Olaudah Equiano. Önceden köle gemisi kaptanlığı yapmış tövbeli bir rahip olan John Newton “Amazing Grace” ulusal marşını yazmıştır. Equiano ise önceden kölelik yapmış bir yazardır. Daha önce birçok yolla bu mücadeleyi sürdürdüyse de, Wilberforce, yeni aşkı Barbara Spooner’in kendisine verdiği destekle yepyeni fikirler üretmeye hazırdır. Böylece sosyal adaletin sağlanması uğruna verdiği savaşı büyük bir zaferle sonuçlandıracağına inanır.

    Irkçılıkla savaşan William Wilberforce’un biyografisini anlatan Şaşırtıcı Merhamet / Amazing Grace, aynı zamanda seyredilmeye değer bir hukuk mücadelesinin de altını çiziyor.


    An American Crime


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.4/10

    http://www.imdb.com/title/tt0802948/

    Film 1965'de yaşanan gerçek bir olayı konu alıyor . davaya bakan savcı Lorey New bu cinayetin 'Indiana eyaletinde bugüne kadar işlenmiş olan en korkunç cinayet' olarak yorumluyor. Sylvia'nın annesi ve babası panayırlarda çalışmaktadır ve şehir şehir gezmektedirler. bu yüzden Sylvia ve küçük kız kardeşini bir ev hanımı olan ama maddi sıkıntıda da bulunan Gertrude Baniszewski' ye bırakırlar. Bundan sonra olaylar başlar. Gertrude ayrıca psikolojik sorunları da olan bir bayandır ve ilaçlar almaktadır. Sylvia'yı bodrum katına kapatarak çeşitli işkenceler yapar bu işkencelere kendi çocukları ve mahallesindeki çocukları da katar. Sylvia'a işkence yapmak onlar için eğlence kaynağı olmuştur. Dilm mahkeme salonundaki tanıklar ve sanıkların ifadeleri ile olaylar arasında gidip gelerek işlenmiştir.


    Assembly


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.5/10

    http://www.imdb.com/title/tt0881200/

    1949’da, Çin İç Savaşı’ndaki Huaihai çatışmaları sırasında, Dokuzuncu Piyade Bölüğü’nün lideri olan Yüzbaşı Guzidi, geri çekilme emri ona ulaşana kadar savaşmakla görevlendirilmiştir. Çatışmanın en ölümcül dakikalarında, bölük büyük kayıplar vermiş ve cephanesini neredeyse tüketmişken Yüzbaşı’nın en sadık adamı, yaşamını teslim etmeden önce bir geri çekilme emri geldiğini duyurur. Yüzbaşı Gu, arkadaşına inanmaz ve ne pahasına olursa olsun savaşmaya devam etmelerinde ısrarcı olur. Çok geçmeden, destek birliklerinin savaş alanından çekilmiş olduğunu ve emrindekilerin, onun ısrarcılığı yüzünden, belki de bir hiç için canlarını verdiklerini anlar. Çıldıran Gu, tek başına düşman siperlerine saldırır fakat hayatta kalır ve rütbeleri sökülmüş olarak bir hastanede uyanır.

    Burada, emrindeki bölüğün, kaderlerine şahit olan tek bir kişi olmadığı için sadece ‘kayıp’ olarak kayda geçtiğini duyan Gu, emrindeki kırk altı adamın fedakarlıklarını ve onurlarını kanıtlamaya ant içer ve cepheye gelen emrin arkasındaki gizemi çözmek için uzun bir yolculuğa çıkar.


    Azuloscurocasinegro


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.3/10

    http://www.imdb.com/title/tt0452971/

    Kardeşlerin birbirine duyduğu sevginin sınırı nedir? Eski mahkûm Antonio, hapiste tanıştığı sevgilisini gebe bırakamamaktadır ve kardeş sevgisinin sınırlarını zorlayarak, kardeşi Jorge’den yardım ister. Ama Jorge bir kıza âşıktır, bir yandan da felçli babasına bakmak zorundadır. Bu arada en iyi arkadaşı, babasının işe aldığı masörü ziyaretinden sonra cinsel eğilimlerini sorgulamaya başlamıştır. KoyuLaciSiyahaYakın, neredeyse gerçeküstü kişisel dramların komedi unsurlarıyla başarılı biçimde harmanlanmasıyla, sorumluluk duygusunun köşeye kıstırdığı karakterlerin sevecenlikle betimlendiği bir filmdir.
  • Bab'Aziz


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.7/10

    http://www.imdb.com/title/tt0395461/

    Bir yolculuk düşünü bu denli etkili bir şekilde aktarmayı başaran pek az film vardır. Bab'Aziz (Ruhunu Tefekkür Eden Prens) rüyalarınıza girecek büyülü bir gerçekliğin hakim olduğu muhteşem bir yolculuğu konu alıyor. Bilge ve kör bir ihtiyarla hayat dolu küçük bir kız, efsanevi bir derviş toplantısının peşinde çölde dolaşırlar. Ama orayı bulmak bir inanç meselesidir. Yolda, başka yolcularla da karşılaşırlar. Durup birbirlerine hikâyelerini aktarırlar ama belki de bütün bunlar sadece çölde ezelden beri dilden dile dolaşan eski efsaneler ve masallardır. Sufi müziği, muhteşem görüntüler ve usta işi bir görüntü yönetimi, bu fantastik öykülerle iç içe geçer.


    Bacheha-Ye aseman


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 8.0/10

    http://www.imdb.com/title/tt0118849/


    İran'lı yönetmen Majid Majidi'nin filmi Ali ve Zahra isimli iki kardeşin öyküsünü anlatıyor. Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyorlar, kendileri çözmeye çalışıyorlar. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar. Yürek ısıtan, çocuksu bir masal havasında Ali ve Zahra'nın yaşantısında dolaştırıyor kamerasını Majidi.


    Bad Boy Bubby


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.3/10

    http://www.imdb.com/title/tt0106341/

    Bad Boy Bubby yıllarca annesi tarafından evde kapalı tutulan ve hor görülen Bubby'nin dış dünyayla 35 yaşında, ilk kez tanışmasını anlatan , Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel ödülü almış bir film.

    Not: Ama sanırım bu filmi en iyi altyazının başındaki uyarı tanımlayacak; Bu film +18 olmasının yanısıra çocukların gelişiminde psikolojik olarak çok derin yaralar, ve tahribata yol açabilecek şiddet, sapkınlık, ensest muhteviyat ve ateist mesajlara sahip olup, evinde hayvan yetiştirenlere asla tavsiye edilmez.
  • Sözcüklerin gücünü indircektim bi kaç hafta önce tvde görüp ama unutmuştum saol ayrıca assembly güzel film benden +puan
  • filmlerin hepsı de harıka gercekten..
  • @mahmut716

    Daha yeni başlıyoruz

    Battle For Haditha


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.1/10

    http://www.imdb.com/title/tt0870211/

    Popüler belgeselleriyle tanınan İngiliz yönetmenin, The Times tarafından “Irak’ın Apocalypse Now / Kıyamet”i olarak tarif edilen son filmi Hadisa İçin Savaş’ın oyuncu kadrosunda, eski Amerikan deniz komandoları ve Ürdün’de yaşayan Iraklı mülteciler yer alıyor. Bu tartışmalar yaratan ve alışılmışın dışına çıkan belgesel-dram, Amerikalı komandoların öldürülen arkadaşlarına karşılık Bağdat’ın kuzeybatısında küçük bir kasaba olan Hadisa’da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yirmi dört sivili katlettikleri Kasım 2005 olaylarını yeniden canlandırıyor. Film, kaba hatlarıyla yazılmış bir senaryoyla çekilmiş, oyuncular çoğunlukla doğaçlama yapmışlar ve kırk dakikalık yas sahnesi tek seferde çekilmiş.


    Be With You


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.9/10

    http://www.imdb.com/title/tt0442268/

    Baba ve oğul ölen annelerinden sonra o ölmemiş gibi hayatlarını sürdürmeye çalışırlar. Ama ikisi de bunu başaramazlar. Baba oğluna annesinin ölmediğini AKAIBU gezegenine gittiğini söyler ve yağmurlar başlayınca geleceğini söyler. Birgün eşi MIO ile karşılaşırlar. Dilekleri kabul olmuştur ama bir sorun vardır. MIO hiçbirşey hatırlayamaz. MIO ya herşeyi hatırlatmak ve yağmur mevsimi bitmeden hasret gidermek istemektedirler...


    Benny's Video


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.3/10

    http://www.imdb.com/title/tt0103793/

    Git gide yaşadığı hayata ve ailesine yabancılaşan 14 yaşındaki Benny, vaktinin neredeyse tamamını şiddet dolu videolar izleyerek ve kendi el kamerasıyla odasının camından çekim yaparak geçirmektedir.

    Gün geçtikçe akıl sağlığını yitirmeye başlayan ve gerçeklik algısı değişen Benny, tıpkı izlediği bir domuzun parçalandığı video gibi kendi ev yapımı filmini çekecektir. Tek fark, ailesinin evde olmadığı bir haftasonu evine davet ettiği kızın bu videoda yer almasıdır.

    Şiddeti en saf haliyle önümüze sunan Michael Haneke’nin “Duygusal Buzlaşma” olarak tanımlanan üçlemesinin ikinci filmi Benny’s Video, yönetmenin 5 yıl sonra çekeceği Funny Games’e bir ön hazırlık görünümünde adeta.


    Black Dynamite


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.5/10

    http://www.imdb.com/title/tt1190536/

    Black Dynamite, öldürülen kardeşinin, yetimhanede geçen yıllarının ve sokaklarda aldığı hayat dersinin intikamını almak için geri döndü. Kimsenin yanaşamadığı The Man, karşısında Black Dynamite'i bulmak üzere...
  • Çok güzel filmler var.İzlemediklerimi listeye ekledim.Adam's Apple çok ilgimi çekti.İlk izleyeceğim o olucak.Başka tavsiyeler varsa güzel olur.
  • listeye ekleyim bazılarını güzel konu
  • Eline sağlık.
    İzlediklerimin yanında baya izlemediğim film de var.
    Aralarından kesinlikle tavsiye ettiğim film ise; Assembly. Türünün bana göre en iyilerindendir.
  • @darkblaziken benim başka bir tavsiyem olacatı.Mesajlarnı ilk mesajlarına editleyerek gidersen daha düzenli ve güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: £mre

    @darkblaziken benim başka bir tavsiyem olacatı.Mesajlarnı ilk mesajlarına editleyerek gidersen daha düzenli ve güzel olur.


    Bende onu ilk başta düşündüm ama forumun karakter sınırı hakkında bir bilgim yok, onun için kaç film alabileceğini bilmiyorum. O yüzden böyle yapmaya karar verdim.

    @Evoo, @slyman_b, @érdem*, mahmut716, William06
    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evoo

    Eline sağlık.
    İzlediklerimin yanında baya izlemediğim film de var.
    Aralarından kesinlikle tavsiye ettiğim film ise; Assembly. Türünün bana göre en iyilerindendir.

  • Before The Rain


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 8.0/10

    http://www.imdb.com/title/tt0110882/

    Makedonya ve Londra hatları üzerinde kurulmuş 3 farklı aşk hikayesi ile Modern Çağda Avrupa'ya ışık tutan bu filmde Makedonya dağlarında meydana gelen gizemli bir olay ülkeyi bir iç savaşın eşiğine getirerek bir rahip, bir Londralı resim editörü ve bir de savaş fotografçısının kaderlerini de trajik bir biçimde bir noktada buluşturur. Bu karakterler ve olayları üç ayrı bölümde işleyen 'Before the Rain' savaşın masum insanları zorla taraf tutmaya yönelten doğasını gözler önüne serer.


    Black


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 8.0/10

    http://www.imdb.com/title/tt0375611/

    Hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. Kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime başarıyor.


    Blinkende Lygter


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.4/10

    http://www.imdb.com/title/tt0236027/
  • Bloody Sunday


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.8/10

    http://www.imdb.com/title/tt0280491/

    Britanya askerleri 30 ocak 1972 tarihinde, kuzey İrlanda'nın Derry şehrinde düzenlenen insan hakları yürüyüşüne katılan 13 silahsız sivili öldürür. 'Kanlı Pazar' olarak anılan bu olay , son dönem İrlanda tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Senelerce birikmiş ufak tefek olaylar, bu pazar günü bir iç savaşa dönüşür. Bu olay onlarca İrlandalı gencin İRA ordusuna katılarak 25 yıllık bir mücadeleyi başlatmalarına neden olur.


    Bon Cop, Bad Cop


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.0/10

    http://www.imdb.com/title/tt0479647/


    Bound By Honor


     Kaliteli Ama Bilinmeyen Filmleri Tanıtım Köşem


    User Rating: 7.7/10

    http://www.imdb.com/title/tt0106469/

    Meksika kökenli Amerikalı yazar/şair Jimmy Santiago Bacanın kendi hayat hikayesinden yola çıkarak senaryosunu yazdığı Bound by Honor, Akademi ödüllü yönetmen Taylor Hackfordın yönettiği bir suç dramı. Meksikalı iki kardeş olan Paco ve Cruz ile kuzenleri Miklonun 70lerde Los Angelesta katıldıkları sokak çetesinin hayatlarında yarattığı büyük değişimleri masaya yatıran film, üç karakteri 80lerin ortalarına kadar izlemeye devam ediyor. Çetenin şiddet uygulamayı zorunlu kılan birtakım işlerine bulaştıktan ve bu vesileyle hapishaneyle tanıştıktan sonra, tepeden tırnağa değişen karakterlerin her biri farklı yollara sapıyor. Böylece birbirlerine olan bağlılıkları da geçmişte bir anı olarak kalıyor sadece. Bound by Honor, Tokyo Film Festivalinde Hackforda En İyi Yönetmen ödülü kazandırmıştı. Başrollerden biri ise 24 ve Dexterda konuk oyuncu olarak izlediğimiz Jesse Borregoya ait.
  • teşekkürler
  • Adam's Apples 'i herkese kesinlikle tavsiye ederim.Çok iyiydi...
  • Diğer konulardaki tavsiyeleri izleyip hemen buraya geçeceğim :). Teşekkürler tanıtımlarınız için.
  • Kore filmlerinin çoğu ülkemizde popüler zaten ama diğer filmleri listeye aldım hemen teşkkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.