Şimdi Ara

Bir WP'nin içine başka bir CMS'nin kodunu çaliştirmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Şuanda kullanmiş oldugum CMS sitesi var ve ayrıca wordpress kurdum.. Şimdi wp'nin tema dosyasinda bazi değişikler yaptim ana site için.. Herşey tamam buraya kadar ama wp içine CMS nin kodlarini nasil yerleştrirebilirim?

    Mesela wp'nin temasinin içine <?php get_menu ?> kodonu yerleştirmek istiyorum.. Temanin içine CMS nin index dosyasini mi include etmem gerekiyor ?




  • get menu fonksiyonu hangi dosyadaysa ve o dosya hangi dosyalar tarafından çağrılıyorsa hepsini çağırman gerekli. bu bir cms ise muhtemelen sistem çekirdeği kodları ve ayar dosyalarını çağırman gerekebilir. tabi bunların içindeki fonksiyonların çakışma ihtimali de oldukça yüksek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    get menu fonksiyonu hangi dosyadaysa ve o dosya hangi dosyalar tarafından çağrılıyorsa hepsini çağırman gerekli. bu bir cms ise muhtemelen sistem çekirdeği kodları ve ayar dosyalarını çağırman gerekebilir. tabi bunların içindeki fonksiyonların çakışma ihtimali de oldukça yüksek


    Çekirdek dosyalari include etmeye çalişacagim şimdi, umarim çalişir.
  • CMS tarzı scriptlerle çok uğraşmadım ama bildiğim kadarıyla wordpress de bi cms. bir başka CMs ile entegre çalışmasını istiosan (kanımca portal tarzı bişi istiosun) genel de bunlar için köprü denen scriptler var. misal joomla ile SMF entegre etmek ya da vBulletin entegre etmek için. kullanmak istediğin diğer cms yaygın bir sistemse muhtemelen köprüsü de vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.