Şimdi Ara

Samsung XL2370 Sorunlu Piksel ve diğer bazı sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monitörü 4 gün önce aldım , bu sabah montiörün 3-4 pikseliini kapsayan bir yerde , birkaç renkte sanki pikselin üzerinde bir örtü varmış gibi renkler buğulu gözüküyor .

    Ayrıca monitörümde 3 tane response time (yanıt süresi ) modu var . İnternetten baktığım bir siteye göre Normal mode =15-16ms , faster mode = mode =2,5-5ms arası yanıt sü5ms ,fastest resi sağlıyormuş. Oyunlarda ve filmlerde bazı sahnelerde , örneğin oyunda güneşe bakarken , hızlı hızlı mouse salladıgımda faster ve fastest modunda güneşin etrafında kırmızı ve yeşil renkli dalgalanmalar oluyor. Filmlerde örneğin bir kişi kolunu salladığında veya yüzünü çevirdiginde hareket esnasında yüzünde ve kolunda grinin tonları şeklinde veya kırmızı yeşil katman katman dalgalanmalar oluyor. Bu bahsettigim problemler normal mode da kesinlikle yaşanmıyor.

    Diğer bir problemde bir site gezinirken scroll ile sayfayı aşağı yukarı kaydırdıgımda çok berbat titreme ve yırtılmalar meydana geliyor. Aynı sitelerde eski monitorum olan 19" lik 8 ms yanıt süreli monitorde denediğimde bu yırtılma ve kesilmeler ya hiç olmuyor ya da çok düşük miktarda meydana geliyor.

    Bilgili arkadaş yardımını esirgemezse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.







  • ölü piksel için kendin pek fazla birşey yapamassın. 1 cm2 içinde 3 tane var ise aldığın yere git değiştir hemen. Vatandan aldıysanda direk değişttirebilirsin ama onunda 1 ay süresi var. Ürünün imajını zedelemek istemem ama bu XL2370 harbiden çok problemli bir ürün. Bir kaç seri elimden geçti. Titreme için büyük bi ihtimal ekrankartı ile ilgili uyumluluk sorunu var..Allah yardımcın olsun ne diyim
  • nereden aldın monitörü?
  • Şu incelemeden bakabilirsin, eğer senin için sorun değilse zaten normal modda kullan. Hızlı modda kullanınca reverse ghosting denen hata olabiliyormuş.http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/samsung-touchofcolor2_11.html
     Samsung XL2370 Sorunlu Piksel ve diğer bazı sorunlar




  • Monitörü piksel sorunu için samsung servisine verdikten sonra birşey bulamadıklarını söylediler, ben de çok şaşırdım nasıl olur gibisinden beraber kontrol edebilirmiyiz dedim. Gerçekten de piksel hatalarından eser yoktu kendiliğinden düzelmiş . Mete Can yanlış hatırlamıyorsam sende de bu monitör yokmuydu ? Sende de faster ve fastest bahsettiğim durumlar mevcut mu ? Bir de ekran kartın ati mi nvidia mı ? Tam olarak emin olmamakla birlikte yabancı forumlarda göz gezdirirken ati ekran kartları ile problem yaşayanlar varmış bu monitör modelinde. Benim ekran kartım da ati radeon hd4870.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.