Şimdi Ara

Elektrik Süpürgesi Torbalı mı? Torbasız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
56.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli süpürge almak istiyorum ama torbalı mı yoksa torbasız mı alacağım konusunda karasız kaldım. Tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim.

    Şu iki model arasında düşünüyorum,

    http://www.webdenal.com/philips-fc-9210-marathon-elektrikli-supurge_83871.html torbasız

    http://www.webdenal.com/philips-fc9170-01-elektrkli-supurge-2200-watt-perf_76907.html torbalı

    Torbalı modelin 2200w motor, 500w emiş gücü, 4 lt xxl torbası cazip kılıyor
    Torbasız model 2000w motor, 350w emiş gücüne sahip ve torbasız haznesi 2 lt, ayrıca Cyclone Filtreye sahip.

    Bazı yerlerde okuduklarım düşündürüyor, torbasız modeller de belli bir süreden sonra cyclone filtrenin tıkandığı ve emiş gücünün düştüğü, ve bu filtrenin 2 ayda bir temizlenmesi ve temizliğinin gerek bulunduğu yer itibariyle ulaşılması bakımından gerekse yapısından dolayı zor olduğu söyleniyor.
    Torbalı modellerde de torba maliyeti bir dezavantaj oluyor.

    Özellikle torbasız süpürge kullananlar görüş bildirirse sevinirim. avantaj ve dezavantaj bakımından.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Torbalı süpürge alacaksanız bunu da incelemenizi öneririm:

    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/elektrikli-süpürgeler/elektrikli-süpürgeler/elektrikli-süpürgeler/BSGL31266.html?source=browse




    Tavsiyeniz için teşekürler inceleyeceğim.

    Bide torbasız kullananlar tecrübelerini paylaşırsa çok iyi olur.
  • Kapımıza yakın çöp konteyneri olduğu için dolduğunda inip rahatlıkla boşaltabiliyorum. Evde boşaltmak istersem en kolay yöntem olarak kafasına poşet geçirmeyi buldum yoksa toz zerrecikleri çabuk dağılıyor havaya. Boşaltma işlemi sorun olmayacak ise torbayla uğraşmaya hiç gerek yok.
  • Selamlar

    Bence Philips iyi tercih süper çekim, minumum ses için uygun bir cihaz

    PHILIPS FC 9210 405 TL 6 Taksit
    http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=47865

    Ama ben 9256 yı tavsiye ederim Büroteknikten almıştım. kulptan açma kapama seviye azaltma artırma var (Minik Ekranı var)
    ve mekanik temizlemesi var iyi bir ürün

    PHILIPS FC 9256 500 TL 6 Taksit
    http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=44106

    Eskiden bosch torbalı kullanıyorduk. Torba parası ve çekim gücü azalması ve koku yapması dolayısı ile değiştirdik 9256 ile

    Emin olun süper çekiyor sesi çok az, dışarı pis koku vb. yok Philips 9210 & 9256 inceleme yada konusu vardı ben ona bakarak aldım memnun olmayanı görmedim
  • arkadaslar,
    elektrık supurgesı olarak PROFILO VS5PT18 1800 W veya ELECTROLUX ERGOEASY ZTI 7625 ı tavsıye eder misin?veya bu fıyatlarda tavsıye edebılecegıniğz bır elektrikli süpürge var mı?
  • Ben 1 yıldır nilfisk extreme 300 kullanıyorum. Piyasadaki emi gucu en yuksek supurge. (650 Watt . Emis gucu ) Hepa 14 filtreye sahip 1-2 makineden biri.
    Govdesi ve aparatları cok kaliteli. Halı fırcası var , hayvan kılları için bire bir. Sert zemin temizleme aparatı cok kullanıslı. Birde nilfisk sadece supurge ureten GM80 gibi efsane modellere sahip , ve turkiye'de yenin yeni pazarlama aktivitesi yapan bir marka. Tavsiye eder, olası sorularınızı beklerim..

    Gm80 i 17 yıldır kullanıyoruz. Hala emiş gucu cok yuksek ve guclu....
  • Arkadaşlar, geçerken uğradım...Düşüncemi yazıyorum..Karar ve para sizin....sağlığınız için kesinlikle TOZU SUYA ÇEKEN süpürgeler kullanın...İşiniz bitince suyunu tuvalete dökün çalkalayıp kaldırın....İşlem tamam....Torbalı süpürkeler yakında müzelerde yerlerini alacaklar...Çünkü her filtrenin bir ömrü var...Dolunca çekiş düşüyor...Emdiği havanın bir kısmını torbasındaki tozları, çok ince partiküller halinde torbadan dışarı veriyor....Bu çok ince , küçük toz zerreleri ne oluyor ?.....Evin dört bir tarafına ve ciğerinize dağılıyor...Farkında bile olmuyorsunuz...Dışarı hava vermeyen süpürge emiş yapamaz...Vakum yapamaz... Hepa mepa, teta hepsi filtre....Bazıları daha kaliteli bilmem kaç mikrona kadar tozları tutuyorlar... Peki tutamadıkları ? Eve yayılan gözle göremeddiğimiz tozlar ne oluyor ?.....Düşünün...... RENKLİ TELEVİZYON ÇIKITI,, ŞİMDİ PLAZMA, LED TV ÇIKTI...AMA SİYAH BEYAZ TÜPLÜ TV LER YOK OLMADI....JET MOTORLU UÇAKLAR YİNE PERVANELİ UÇAKLARI YOK ETMEDİ.....Karar ve para sizin...Sağlık önemli...Giderse kolay gelmiyor....Para gibi değil.....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Haziran 2010; 11:06:02 >
  • nilfisk power allergy modelini almayı düşünüyorum..ortalama 550 tl..bu fiyatlarda başka tavsiye edebileceginiz var mı? annem astım oldugu için bunu düşündüm..süpürge yıkanabilir bez torbalı
  • geçen hafta bende bu konuda araştırm yaptım philips maraton 9205 2200w 400 w emiş güçlü makinaya karar verdim . bimeksteki arkadaş son anda rowenta silent 2100 w torbasızı gösterdi . emiş gücü 500 watt. torbasız makinede 500 wat a ilk defa rastladım . birhaftadır kullanıyoruz eşim çok memnun.
    philipsin emme başlığını eşim beğenmemişti. bu nakinanın en büyük özelliği de gerçekten sessiz oluşu. satınaldığımız gün eve biraz geç geldik. gece yarısını geçiyordu. makinayı saat 01.30 da denedik.:) gayet başarılı bi model .

    şimdilik tavsiye ederim
  • merhaba, torbalı veya torbasız süpürge seçimi yapmadan önce aşağıdaki yazıyı okuyup önce kendi gereksinimlerinizi belirlemenizde fayda olacaktır

    http://www.supurgemarket.com/toz-torbali-elektrikli-supurge-torbasiz-supurge-i-18.html
  • torbalı süpürge online satın almak isteyenler aşağıdaki linkten göz atabilirler

    http://www.arcesdtm.com/Elektrikli-Supurgeler,LA_176-2.html#labels=233-2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Arkadaşlar, geçerken uğradım...Düşüncemi yazıyorum..Karar ve para sizin....sağlığınız için kesinlikle TOZU SUYA ÇEKEN süpürgeler kullanın...İşiniz bitince suyunu tuvalete dökün çalkalayıp kaldırın....İşlem tamam....Torbalı süpürkeler yakında müzelerde yerlerini alacaklar...Çünkü her filtrenin bir ömrü var...Dolunca çekiş düşüyor...Emdiği havanın bir kısmını torbasındaki tozları, çok ince partiküller halinde torbadan dışarı veriyor....Bu çok ince , küçük toz zerreleri ne oluyor ?.....Evin dört bir tarafına ve ciğerinize dağılıyor...Farkında bile olmuyorsunuz...Dışarı hava vermeyen süpürge emiş yapamaz...Vakum yapamaz... Hepa mepa, teta hepsi filtre....Bazıları daha kaliteli bilmem kaç mikrona kadar tozları tutuyorlar... Peki tutamadıkları ? Eve yayılan gözle göremeddiğimiz tozlar ne oluyor ?.....Düşünün...... RENKLİ TELEVİZYON ÇIKITI,, ŞİMDİ PLAZMA, LED TV ÇIKTI...AMA SİYAH BEYAZ TÜPLÜ TV LER YOK OLMADI....JET MOTORLU UÇAKLAR YİNE PERVANELİ UÇAKLARI YOK ETMEDİ.....Karar ve para sizin...Sağlık önemli...Giderse kolay gelmiyor....Para gibi değil.....Saygılarımla...

    O tozların birçoğu YARARLIDIR. Tüm tozların alınması iyi bir şey değil. Genel olarak temizlenmesi yeterli zaten.

    Sulu süpürgelerdeki suyu doldurup boşaltmak tam bir işkence bu yüzden genelde o su makinede unutulur ve makina berbat kokar. SÜrekli aynı problem, sulu makinalardan bence uzak durun, sürekli MİKROP YUVASIDIR. Mikropların yaşayabileceği bir ortam oluşturur içinde.

    Bence şuan en iyisi Toz torbasız olanlar. Kabı balkonda poşete boşaltabilirsiniz, azıcıkın tozdan bişi olmaz, o tozlar zaten evde toplanan tozlar. Zaten evdeydi o tozlar.
  • Evde temizlik yaparken, halı süpürürken..Havaya uçan bazı tozlar..YARARLI TOZ ????????.. Cahil kaldım demekki...Kusuruma bakma....İyi akşamlar...Saygılar...
  • Şöyle açıklayayım, havadaki tozların tamamı zararlı değildir, az miktarı aksine yararlıdır, vücudun metabolizması için gerekliymiş, dünyada tozsuz bir ortam yoktur, her ortamda her zaman bir miktar toz vardır. Evdeki tozuda en ufak olarak temizlemek zararlıdır canlıların yaşam ortamı için. zaten öyle bir makinada yok hepsi %99 temizliyor. Artı camı açtığın an eve toz giriyor. Özetle iki insandan biri tozsuz bir ortamda diğeri az tozlu ortamda yaşadığını varsayarsak, az tozlu ortamda olan kişi daha uzun yaşacaktır ÇÜNKÜ vücut bir miktar toz istiyor.

    Yani kaafanızda tüm tozları yok etmeyi bırakın. Gözlerinle gördüğünüzü yoketsin yeterli.

    Bir örnek daha vereyim H2O yani SU insanlar için FAYDALI DEĞİLDİR ve elektrik akımını iletmez.. Suyun insanlar için faydalı olması için ÖNCE toprağa akması gerek, toprakta dolaşıp içine mineralleri alması gerek, sonrada toprağın aşağısında bir yerden dışarı çıkar akar. Bu şekilde, mineralleri aldıktan sonra artık elektrik akımı iletir ve insanlar içinde içilebilir hale gelmiştir.

    Tozla ilgili konuyu biyoloji uzmanına danışabilirsiniz, size detaylarını da açıklayacaktır.
  • Başlık 2010 da açılmış.. Hem torbalının hem de torbasızın yeni teknoloji ürünleri çıktı, motor gücü azaltıldı ses seviyesi düştü, bu gibi nedenlerden dolayı güncel olarak hangisini tavsiye edersiniz? Hangi teknoloji daha iyi gelişti?

    Evde küçük çocuklarım var hatta birinin ev tozuna alerjisi de var, ve bir bebeğimiz daha dünyaya gelecek hayırlısıyla inşallah tüm bunlar göz önünde
    bulunduğunda hangi teknolojiyi tercih edeceğim konusunda yeteri kadar bilgim olmadığından karar vermeme yardımcı olabilir misiniz?

    Bütçe olarak mümkünse max. 500 TL'yi aşmaz ise sevinirim.
  • Ben soyle bir mantık kurayım. Toplanan tozdan ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi.
    Her temizlikten sonra temizlenebilen sistem daha saglıklıdır.
    Tekrar aynı toz ve mayklar havaya karsırmı, supurgenin icinde sekil degiştirirmi diye düsünmekten ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.