Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.252
Cevap
19
Favori
686.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halen söylemedigím sözleri söyledi gibin gösterip...burda kendi egosunu tatmin etmek isteyenler , yok komplo teyoriler,ispatlar vs vs....(kurtlar vadisinin selami var).Kocaman yazdim + ikinci defa hatirlattim."Kendi sahsi düsüncem".Bu düsünce gerceklerlen örtüsür anlamina gelmez. Bu ortamda saglikli sohbet sürdürülmez....benden bukadar.
  • İnsanların hatırı sayılır paralar vererek aldıkları araca "hurda", "yürüyen tabut" gibi saçma sapan yakıştırmalar yapmak çok yanlış. Geely Emgrand ile ilgili konuşurken Echo' dan ya da Landwind' den bahsetmenin gereği nedir ? Çıplak gözle aracı görmeden, kullanmadan kötülemek ya da başka bir sitede dergi de yazılanları papağan gibi tekrarlayarak elinize ne geçiyor ? ( Örn: Echo ilk geldiğinde bir sitede plastik kokusu var diye yazıldı sonrasında kim yazsa aynı şey "midem bulandı" vs.). Beğenmiyorsan almazsın olur biter ama insanların araçlarını burda kötüleyemezsin. Google' a "Geely Emgrand Forum" yazınca çıkan ilk sayfa malesef burası yani gerçekten araç hakkında bilgi edinmek isteyipte buraya gelenlerin adeta kafası karışıyor. Eminim bu yorumlardan sonra vazgeçenler olmuştur. Bu arabayı alırken insanların ne beklediği de önemli tabi araçtan Mondeo konforu beklersen tabi ki yanılırsın. Sonra saydır Emgrand' a yok öyle iş. Geely sahibi değilim ama insanların araçlarının bu kadar acımasızca ve seviyesizce yerden yere vurulmasına tahammül edemiyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaqwear

    İnsanların hatırı sayılır paralar vererek aldıkları araca "hurda", "yürüyen tabut" gibi saçma sapan yakıştırmalar yapmak çok yanlış. Geely Emgrand ile ilgili konuşurken Echo' dan ya da Landwind' den bahsetmenin gereği nedir ? Çıplak gözle aracı görmeden, kullanmadan kötülemek ya da başka bir sitede dergi de yazılanları papağan gibi tekrarlayarak elinize ne geçiyor ? ( Örn: Echo ilk geldiğinde bir sitede plastik kokusu var diye yazıldı sonrasında kim yazsa aynı şey "midem bulandı" vs.). Beğenmiyorsan almazsın olur biter ama insanların araçlarını burda kötüleyemezsin. Google' a "Geely Emgrand Forum" yazınca çıkan ilk sayfa malesef burası yani gerçekten araç hakkında bilgi edinmek isteyipte buraya gelenlerin adeta kafası karışıyor. Eminim bu yorumlardan sonra vazgeçenler olmuştur. Bu arabayı alırken insanların ne beklediği de önemli tabi araçtan Mondeo konforu beklersen tabi ki yanılırsın. Sonra saydır Emgrand' a yok öyle iş. Geely sahibi değilim ama insanların araçlarının bu kadar acımasızca ve seviyesizce yerden yere vurulmasına tahammül edemiyorum...




    Arkadaşım

    Bu sene ki fuar da en çok vakit geçirdiğin stand Gelly standı , en çok incelediğim araç ta standda olan iki Emgrand dan sunroof olmayan beyaz renklisiydi... Bi anlamda ıncığını cıncığını inceledim.. Bir hafta sonra Avcılardaki Ersu ya gittik iki arkadaş... Emgrand ın test aracı şu anda bir dergi tarafından test ediliyor biz size firma çalışanlarımızdan birine ait olan bir aracı denettirelim dediler ve 3.200 Km de bulunan siyah Emgrand ile yaklaşık 30 dakika süren bir test yapme şerefine nail olduk..

    Araç dış görünüş olarak hakikaten janjan lı.. Ona kimse bi şey demiyor , ama içine girince fark ortaya çıkıyor... İşçilik kalitesi olarak bir standart yok mesela... Fuardaki aracın orta göğüste bulunan gözle görülür simetri hatası , bu araçta da var.. Ortadan geçen şerite baktığınızda arasındaki boşlukların genişliği farklı... Gösterge tablosu sanki bi boy küçük bir araca yapılmış ta sonradan buna takılmış gibi...

    Arkadaş aracın Frenleri resmen allahlık... Abs o kadar erken devreye giriyor ki bi an ne oluyo diyorsunuz... Bir iki panik fren yaptık pedal takoz gibi oldu.. Satış danışmanı kendi ağzı ile dedi , frenler biraz sıklıntılıdır bu araçlarımızda , ayrıca lastikleri kaliteli bir marka ile değiştirmekte fayda var , biraz daha iyi tutunur diye açıklama yaptı...

    Arka koltuğa geçtim bi 5 dk süre ile... Arkası rahat , ferah... Ama kullanım olarak gerçekten + 30 bin gibi rakamları hak eden bir durumda değil...

    Sayın zaqwear

    Emgranda da Echo da bildiğiniz gibi Gelly tarafından üretiliyor. İki araç arasında güvenlik yönünden baktığınızda öyle dağlar kadar fark olacağını düşünüyormusunuz.. Yani Echo crash test te konserve kutusu gibi büzüşürken , Emgrand ın çok başarılı olacağını düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz..

    " Beğenmiyorsan tezgahın önünü kapama " mantığı uyanık türk satıcısı mantığıdır.. Sizin de beğenmiyorsanız almayın diye ortaya çıkmanız doğru bir yaklaşım değil.. Herkes gidip test sürüşü yapmamış olabilir veya Çin araçları hakkında bilgi sahibi olmamış olabilir. Bu topic de yazılanlar ile fikir sahibi olup yine son kararı kendisinin vereceği tüketiciler de olacaktır...

    Seviyesizce eleştirme yok.. aksine anlamsızca bir marka fanatikliği bir savunuculuk var ortada.... Mal ortada , kullananların objektif olarak yaptıkları yorumlar ortada , Çin malının kalitesi bilinen bir gerçek.. Sonuçta çin malı ayakkabı alırız , en fazla 1 ay sonra dikişler atar hasarı cüzdanımıza olur. Ama bu araçların dış janjanlarına inanıp bu aracı alanlar , allah muhafaza araç yüzünden bir kaza belaya karıştıklarında hasar gören sadece cüzdanları olmayacaktır..

    Echo testine bi bakın , ne demek istediğimi anlarsınız.. Tekrar söylüyorum Benim Emgrand dan 5 YILDIZ gibi bir beklentim yok testler sırasında. Ancak Dacia Logan ın bile 3 yıldız aldığı bir testten Emgrand ın da en az bu kadar başarı göstermesi gerekiyor ki kendini ispat etsin... bu testte 3 yıldız alır iki sene sonca facelift geçirir iyileştirmeler yapılır o zaman güvenliği de arttırılır..

    Bakın Bayraktar grubu da Great Wall firmasının distirbütörlüğünü almıştı , onlarda araç getirecekti , baktılar ki durum sakat şu ana kadar araçları getirmediler ülkemize.. Topic de Çin ile distirbütörlük anlamında iş yapan bir arkadaşın da mesajları var , o bile diyor kendi ülkesinde bile yüzüne bakılmayacak araçlar diye..

    Echo testini yapan dergiler ve kullanıcılar Plastik kokusu var dedi diye , diğer kullanıcılar bunu söylemeyecek mi... otomobil dergilerinin ne düşmanlığı var Gelly firmasına da böyle asılsız bir laf çıkarsınlar..

    Sonuçta bu dergiler bir anlamda otorite sayılıyor , orada verilen " plastik kokuyor" açıklamasını referans olarak göstermenin sizce ne gibi bir sıkıntısı var ?? Koskoca dergi ve test editörleri güneş görmeyen yerlerinden sallıyorlar değil ya...??

    Bu yüzden bu araçlara haddinden fazla paye vermek anlamsızdır.. Bu araç sadece dıştan güzel gözüken bir araç , ama aracın içini biraz karıştırın, biraz aracı kullanın öyle dışarıdan göründüğü gibi olmadığını göreceksiniz...

    Bu araç + 30 bin TL gibi rakamları hak edecek bir araç değil , yazık günah verilen paralara emanet edilen canlara...!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 31 Aralık 2010; 17:37:37 >




  • Sayın BIXI MAN

    "yürüyen tabut", "çöp", "hurda" gibi sıfatlar hakarettir ve bu da seviyesizliktir. Araçların mükkemmel olduğunu zaten söylemedim. Çünkü uzun süre kullanmadım. Evet Echo modeli de Geely ancak Emgrand ile arasında fazla fark olmayacağını söylemeniz çokta mantıklı gelmedi bana. En azından arada 6 tane hava yastığı farkı var bunu gözardı etmeyelim. Emgrand ' ın mükemmel sonuç alacağını beklemiyorum ancak Echo kadar da hasar alacağını sanmıyorum aynı markada olsa arada fark vardır elbette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaqwear
    6 tane hava yastığı farkı var bunu gözardı etmeyelim. Emgrand ' ın mükemmel sonuç alacağını beklemiyorum ancak Echo kadar da hasar alacağını sanmıyorum aynı markada olsa arada fark vardır elbette.



    Sayın abim ,
    Sahsım adına o ifadeleri kullanmadığım için o hakaret dediğiniz sıfatları söyleyenlerin içinde ben bulunmuyorum..

    Ayrıca araçtaki hava yastığının ne faydası var , Direksiyon Mili ile direksiyon simidi kaza anında sürücü kafalığına kadar geliyor.. hava yastığı nası kurtarsın sürücüyü...

    Şimdi diyeceksin ki Test olan Echo , biz Emgrand dan bahsediyoruz... İyi de iki araç arasındaki saç kalitesi öyle aman aman fark etmeyecektir... Bakın tekrar diyorum bu araç 25 bin olsa eyvallah deriz ki güvenlikten ödün veriyoruz ama paramız bu kadar ne yapalım.. Ancak bu araç + 30 Bin gibi fiyata satılıyorsa , o paralara ondan daha güvenlikli araçlar bulmak mümkün.. Sonuçta hepimiz kendi canımızı sevdiklerimizin canını emanet ediyoruz araçlarımıza...

    ADAC, E-Ncap gibi kurumlara versinler araçlarını bakalım görelim nasıl oluyor bu araçlardaki güvenlik değerleri...???




  • Zaten size ithafen söylemedim.. Ama marka içerisinde fark eder mi evet eder mesela Citroen Nemo 3 Yıldız yine Citroen C3 picasso 4 Yıldız yine Citroen C4 5 yıldız yani marka içerisinde de fark olabiliyor. Echo' nun direksiyon milinin kafalığa kadar çıkması Emgrand' ta da öyle olacağı sonucunu kesinlikle çıkarmaz..
  • adamlar emgrandın serisini yapmışlar heralde..
    bence bu markaları hiç de basit görmemek lazım..




    yeni spor modeli de oldukça çekici gözüküyor,


    Kaynak:www.cinarabalari.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergungur -- 31 Aralık 2010; 21:11:27 >




  • @ BIXI MAN

    Bixi Man, sen şöyle demişsin:
    "Çinde bildiğim kendini kanıtlamış tek marka var bana göre o da Brilance diye bi marka.. adamlar bmw yi felan bire bir kopyalayıp yapıyolar "

    İyi de benim yolladığım video'da ADAC a test için Çinlilerin yolladığı zaten "Brilliance" marka bir araç! (Birilliance BS6)

    Ve şimdiye kadarki en kötü sonuçlardan birini almış araç!

    Videoyu bir daha vereyim:
    http://www.youtube.com/watch?v=rcBoVgyKjH8&feature=related
  • çin malı çinde kalsın oradan çıkmasın arkadaş ne çin aşkı varmış millette
  • markayı hafife almamak için bazı olmazsa olmazlar benimsemiş olması lazım.daha daha bunu aşamadan diğer özelliklerini tartışmak yanlış olur.temeli olmayan bir binada pencere nasıl olsun demek gibi.

    Geely'den üretim olarak bir farkı yokmuş.video'dan birkaç alıntı:

    quote:

    markanın açıklaması fiyata önem veren dikkatli sürücüler.ama dikkatli sürücüler kaza yapmazsa airbag'a de ihtiyaçları olmaz.o zaman neden airbag için once masraf yapıp ondan sonra bunu diyorsunuz.

    quote:

    bu araba bu mantıkla oldukça satılıyor.hayatınızla kumar oynuyorsunuz

    hiçbirimiz trafikte kendi başımıza değiliz.bizim dikkatli olmamız başımıza birşey gelmeyeceği anlamına gelmez.bu tip 19uncu yüzyıldan kalma zihniyetle üretilen arabaların satılmasına katkıda bulunulursa değişen birşey olmaz.hatta arz talep dengesi o yöne geri kayar.aracınızda sizin için önemiolan onca insan taşıyorsunuz.hadi kendi hayatınıza önem vermiyorsunuz diyelim,onlarınkine de mi vermiyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana


    Katılıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: crayzcop

    Geely Emgrand EC7 almayı düşünüyorum ve nette araç hakkında bilgi toplayım dedim. Bu sitedeki yorumları okudum ve Türkiye'de bir şey alırken kimseye sormadan kendi aklım ve mantığımla hareket etmem gerektiğini öğrendim. tam 11 sayfadan oluşan paylaşımdan bir kaç kişini yorumu dışında hiç bir katkısı olmadı. Daha aracı görmeden, direksiyonuna geçmeden sadece çinliyse kötüdür mantığıyla afaki yorumlar ile doldurulmuş bir forum konusu olmuş. Arkadaşlar Çinlilerin ürettiği malların hepsi kötü değil bendeÇinle çalışan biriyim. flash disk getiriyorum. 30 sentede flash disk var 3 dolarada. ben 3 dolarlıkları getiriyorum ve kaliteli diye avrupa zannediliyor. Ama 30 sentlik merdiven altı imalathanelerden getirenlerde var dolayısıyla çin malları kötüleniyor. Arkadaşlar çinde fiyatların neden ucuz diye sorarsanız, adamların 35 milyon mahkum işçisi var yani bedava çalışıyorlar. Bizim nüfusumuzun yarısı. Kominizim ile yönetildikleri için paraya ihtiyaçalrı yok haftalık 10-15 $ çalışıyorlar. Türkiye'de asgari ücretin 700 küsür, benzinin 4 TL, ağır vergi yükünün olduğunu düşünürseniz Türk firmaların giderlerini ve fiyatlara yansımasını siz düşünün.


    Araca gelince bir arkadaşımızın sözü çok hoşuma gitti dediği gibi ncap ın yıldız manyağı mercedes susurlukta ne hale geldiğini gördük. Ayrıca bazı arkadaşlar araca D segment demiş araç C segmenttir. Bu kötülemeler 90 yıllarda hyundai ve 2000 li yıllarda chevrolet içinde yapılmıştı. Bu donanıma bu fiyat piyasa girmek içindir. amblemi toyota ve ya başka marka olsa 45.000 den aşağı alamazdınız. Araçları inceleyen programlara gelince yine başka arkadaşın dediği gibi aracın göstergesini, plastiğini eleştiren bir programın söyledikleri ne kadar kaale alınır takdiri size bırakıyorum ki bu adamlar (geneli) Mercedesi bile acımasızca eleştirebiliyorlar.

    Birde güvenlikten bahseden arkadaşlar bazen güvenlik güvensizliğiniz olabilir. ben bindiğim araçlarda hava yastıklarını kapattırıyorum. Çünkü gözlük kullanıyorum ve patlaması halinde gözlüklerim gözüme zarar verebilir hatta kesin verir.

    Sende ezbere konuşuyorsun diyenler olacak aracı test ettim. Hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadı. Kronik önden çekişli araç hastalığı olan içine ses alma olayı mevcut. Fare tıkırtısı duymadım. En büyük artılarında biri 5 yıl garantili olması. Motor ve kasa birbiriyle uyumlu (Ford mondeodaki gibi kasa ağır gelmiyor) Ayrıca araç tutulduktan sonra 1.8 motorlu EC8 modelide gelebilir. Gebzedende yer aldıklarını söyledi bayii avrupa için üretilmiş bu araçlar da Ülkemizde üretilecek.

    Ben Siyah Geely Emgrand EC7 GL almaya karar verdim bayileri arıyorum Ankara, İstanbul, Kocaeli bayiilerinde bulamadım. En erken ocak ta tahmini 32.000 TL den gelecekmiş.

    Son olarak yıllarca toros'a ve tofaş'a araba diye binen bir milletin kalkıpta böylesine güzel araçları eleştirmesi çok komik.

    Sevgilerimle









    Katılıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk_dere



    Uluslararası firmalar arasındaki anlaşmazlıklara Şişli Sulh Mahkemesi bakıyor zannediyorsun sanırım. Distribütörlük anlaşmaları a firması b firmasının malını satacaktır diye yapılmaz, koşullar olur, süre sınırlaması olur, cayma şartları olur. 9 firmanın Türkiye distribütörüyüm, bana pek birşey anlatabileceğini zannetmiyorum. Distribütörlük anlaşmaları her firmayla farklı şekilde yapılır, kira kontratı gibi standart bir anlaşma imzalanmaz. Bilmediğin bir şey öğreteyim sana, anlaşmada yer almasa bile taraflardan birisi ürün yüzünden zarar ediyorsa(alıcı açısından kalite standartlarının bozulması, ölüme sebebiyet verme vb., alıcı açısından yüksek kar marjı güdülmesi sonucu satışın azalması, çok fazla ülkeye ihraç edilen malda en düşük satışın bile yarısından az satış yapılmış olması vb.) uluslararası ticaret mahkemesi karşı tarafı tazminata çarptırır. Distribütörlük anlaşmasının ihlalinde de yine sadece uluslararası ticaret mahkemeleri karar yetkisine sahiptir. Anadolu grubu daha önce de bir çok firmanın distribütörlüğünü almış ve sonra bırakmıştır. Anadolu'nun yaptığı anlaşma önümüzde olmadığına göre kesin konuşamayız, ama eğer isterlerse kalite standartlarının düştüğünü iddia ederek anlaşmayı iptal edebilirler ve böyle bir davanın sonuçlanması yıllar alır. %99 ihtimal ile Anadolu Grubu yeni bir pazara ilk defa giren bir firmayla anlaşma imzalarken kendi çıkarlarını göz önüne almış ve çok kolay cayma şartları koymuştur kendisi için. Kimse para kazanmadığı bir işte uzun süre kalmaz, kalsa zaten ticarette başarılı olamaz.

    Bu araçlar çok ama çok kötü araçlar. Sen daha bu markaların varlığından haberdar değilken ben bu araçları Çin'de inceledim. Çin'de bulunan 4 farklı markanın distribütörüyüm ve sık sık kendileriyle ya Türkiye'de ya da Çin'de görüşüyorum. Adamlar kendi ürettikleri araba hakkında bile iyi düşüncelere sahip değil, sen burada kendini yırtıyorsun. Bu araçlar güvenlik standartlarını sağlayamayan araçlar ve ülkemizde fahiş fiyata satılıyorlar. 20.000 TL olsa anlarım fiyatı çünkü o fiyata alınabilecek sıfır araç yok ve eksik güvenliğin maliyetini düşmüş gibi düşünebilirsin. Yani senin algıladığın gibi 20.000 TL'ye güvenli olmuyor bu arabalar, ederleri kadar para ödemiş oluyorsun. 30.000 TL seviyesine çıkınca da güvenlik standartlarını sağlayan arabalar varken bu motor gücü ile itilen demir yığınına para vermek mantıklı olmaktan çıkıyor, çünkü o paraya alınabilecek çok daha iyi araçlar var. 40.000 TL karşılığında BMW 3.20d satılsa mesela gidip 33.000 TL'ye Chevrolet Cruze alan adama da aptal derim, çünkü parasının karşılığını almıyordur.

    Son olarak tartıştığın kişinin nickini bile doğru düzgün yazamayan bir insana laf anlatmaya çalıştığımın farkındayım, ama hedefim sen değilsin zaten kafasını karıştırıp kandırma ihtimalin bulunan diğer okurlar. Keşke o ulu Anadolu grubu viral marketing kısmına biraz daha özen gösterse ve sunumları daha detaylı hazırlasa, herşeyi hala Kia'ya çöktükleri zamanki gibi hatırlıyorlar.


    Çok merak ettim hangi 9 firma hangileriymiş belki tanışıyor olabiliriz. hangi gümrük müşaviri ile anlaşmanız var ? gerçekten soruyorum dalga geçme mahiyetinde değil .




  • @faruk_dere matbaa ve makine sektöründeyim, özel mesaj ile sorarsanız kişisel soruları daha çok sevinirim
  • belki güleceksiniz ama bende çin malı oyuncak hesp makinesi android cihazlar ve cep telefonları ithalatındayım.ok. başka sorum olursa msj atarım. teşk. tabi getirdiğimiz ürünler ce belgeli türk standartlarına uygun. bizimkiler orta kalite.

    Şunu söylemeliyim eğer araçlar kaliteli değilse suç bizim türklerde ancak kalitesiz ve dökülecek araçlar olmadığına eminim. çünkü benim ithal ettiğim küçücük ayıcığı bile kontrole tabi tutuyorlar ki söz konusu arabalar. Bide bana kalkıp bazıları araçları bilmeden tanımadan savunuyorsun diyorlar ancak bizim depoda 15 tane geely marka aracımız var. alırken çok tereddüt ettim. aldım pişman da değilim.bizim elemanlar kullanıyor. depo kordinatörü bile geely'e biniyor. ama bakalım ben de haksız çıkabilirim siz de zaman gösterecek. hayırlısı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk_dere

    belki güleceksiniz ama bende çin malı oyuncak hesp makinesi android cihazlar ve cep telefonları ithalatındayım.ok. başka sorum olursa msj atarım. teşk. tabi getirdiğimiz ürünler ce belgeli türk standartlarına uygun. bizimkiler orta kalite.

    Şunu söylemeliyim eğer araçlar kaliteli değilse suç bizim türklerde ancak kalitesiz ve dökülecek araçlar olmadığına eminim. çünkü benim ithal ettiğim küçücük ayıcığı bile kontrole tabi tutuyorlar ki söz konusu arabalar. Bide bana kalkıp bazıları araçları bilmeden tanımadan savunuyorsun diyorlar ancak bizim depoda 15 tane geely marka aracımız var. alırken çok tereddüt ettim. aldım pişman da değilim.bizim elemanlar kullanıyor. depo kordinatörü bile geely'e biniyor. ama bakalım ben de haksız çıkabilirim siz de zaman gösterecek. hayırlısı.






    Bu tartışmada yanılan taraf olmayı inan çok isterim. Sonuçta bu ülkede ucuza kaliteli araçlar satılmasını elbette istiyorum. Ama Çin'den gelen kaliteli ürünün Avrupa'dan fiyat olarak sadece küsürat farkı olur, sürümden kazandırır. Geri kalan ürünlerin %99'u vurkaç ürünüdür, arada tek tük dürüst sanayiciye denk gelirsiniz, hem kaliteli hem düşük kar marjıyla iş yapar.

    Bu araçlar, incelediğim kadarıyla, güvenilir araçlar değiller. Uzun kilometreler yapmadım tabi ki, ancak malzeme kalitesi, genel işçilikteki kusurlar, görünen kısım böyleyse görünmeyen nasıldır dedirtti açıkçası. Ayrıca hakkında daha Türkiye'ye ithalatı başlamadan da iyi şeyler duymadım.

    Öncelikle işlerinizde başarılar dilerim. Sizin iş amaçlı bu araçları almanız normal ve mantıklı kabul edilebilir, sonuçta şehir içi işlerinde git-gel, getir-götür işlerde kullanılacak ve deneyimli şöförler sürecek. Ayrıca Çin ile çalıştığınız için bir noktada müşterilerinize ürüne güven aşılamak için bile kullanılabilir. Benim karşı çıktığım konu babasının arabasını bir heves kaçıran gencin başına birşey gelmesi ihtimalinin daha yüksek olması.




  • şehir içinde getir götür de olsa farketmiyor arkadaşlar.çok yakın bir arkadaşım 3 senedir coca cola'da tüm gün mobil.corsa vardı geçen sene bir kaza yaptı.kavşaktan yeşilde sola dönerken akıllının biri karşıdan kırmızıda geçiyor ve benim arkadaşa köşeden vuruyor.hava yastığına rağmen dudağı patlamış ve bir süre kendinden geçmiş.şimdi onlara da dizel kia rio vermişler.baktım ncap'ten 4 yıldız almış bir araba.yine anadolu grubun markası.şehir içi diyip geçmeyin.nerde ne olacağını kimse bilemez.kia ile çok da fiyat farketmiyor olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    şehir içinde getir götür de olsa farketmiyor arkadaşlar.çok yakın bir arkadaşım 3 senedir coca cola'da tüm gün mobil.corsa vardı geçen sene bir kaza yaptı.kavşaktan yeşilde sola dönerken akıllının biri karşıdan kırmızıda geçiyor ve benim arkadaşa köşeden vuruyor.hava yastığına rağmen dudağı patlamış ve bir süre kendinden geçmiş.şimdi onlara da dizel kia rio vermişler.baktım ncap'ten 4 yıldız almış bir araba.yine anadolu grubun markası.şehir içi diyip geçmeyin.nerde ne olacağını kimse bilemez.kia ile çok da fiyat farketmiyor olsa gerek.


    Tabi ki daha güvenli araçların tercih edilmesinden yanayım ama sadece şehir içi şirket kullanımı en azından kötünün iyisi bir senaryo. Profesyonel sürücü, düşük hız, şirket sorumluluğu vb. etkenler ile kaza olasılığı azalıyor.




  • mrb arkadaşlar. bendeki 2004 multijet albea'yı satıp rio almayı düşünüyorum ve yaklaşık bir haftadır sizlerden ve tanıdık ile bildiklerden rio'lar hakkında bilgi alıyorum ve sonuçta bu arabadan almayı kararlaştırdım. şimdi rio arıyorum ve aşağıda linkini vermiş olduğum rio'yu gidip baktım, sürdüm ve çok hoşuma gitti. benim albeadan sorna rio bana jip gibi geldi. çok hoşuma gitti. ancak fiyatı biraz yüksek gibi geldi bana. sizce aşağıda linkini vermiş olduum aracın alınabilirlik fiyatı nedir. bu konuda düşüncelerinizi yazar masınız. ve rio'nun önerdiğiniz başka bi tipi şekli falan var mıdır. bu araç için bu fiyat normal midir. yorumlarınız için şimdiden tşkler...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-kia-rio-2009-kia-rio-1-5-crdi-ex-confort-turbo-dizel-37443544/detay




  • jip gibi geldi kısmını anlayamadım.daha yüksek mi demek istediniz?aşağı yukarı aynı olmaları lazım halbuki.sıfır değerinden her sene %10 falan düşer ortalama.hatta bu arada kasa değişimi olursa bir %5 daha düşer diyebiliriz kabaca.rio'nun sıfır fiyatını bilmiyorum ama 2011 modeli 30000tl ise 2009 modeli 24000tl gibi diyebiliriz.kasa da makyajlanmış galiba sonradan.o zaman 23000tl standart bir fiyat gibi kaba hesapla.ama aynı durumda birkaç rio ile de kıyaslamanızda fayda var tabi.aracın bir kötü yanı benim arkadaştakinde gördüğüm ABS yoktu.ama hepsi öyle midir bilmiyorum.kilosu az ve gücü yüksek bir araba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 3 Ocak 2011; 0:04:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil


    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk_dere

    belki güleceksiniz ama bende çin malı oyuncak hesp makinesi android cihazlar ve cep telefonları ithalatındayım.ok. başka sorum olursa msj atarım. teşk. tabi getirdiğimiz ürünler ce belgeli türk standartlarına uygun. bizimkiler orta kalite.

    Şunu söylemeliyim eğer araçlar kaliteli değilse suç bizim türklerde ancak kalitesiz ve dökülecek araçlar olmadığına eminim. çünkü benim ithal ettiğim küçücük ayıcığı bile kontrole tabi tutuyorlar ki söz konusu arabalar. Bide bana kalkıp bazıları araçları bilmeden tanımadan savunuyorsun diyorlar ancak bizim depoda 15 tane geely marka aracımız var. alırken çok tereddüt ettim. aldım pişman da değilim.bizim elemanlar kullanıyor. depo kordinatörü bile geely'e biniyor. ama bakalım ben de haksız çıkabilirim siz de zaman gösterecek. hayırlısı.






    Bu tartışmada yanılan taraf olmayı inan çok isterim. Sonuçta bu ülkede ucuza kaliteli araçlar satılmasını elbette istiyorum. Ama Çin'den gelen kaliteli ürünün Avrupa'dan fiyat olarak sadece küsürat farkı olur, sürümden kazandırır. Geri kalan ürünlerin %99'u vurkaç ürünüdür, arada tek tük dürüst sanayiciye denk gelirsiniz, hem kaliteli hem düşük kar marjıyla iş yapar.

    Bu araçlar, incelediğim kadarıyla, güvenilir araçlar değiller. Uzun kilometreler yapmadım tabi ki, ancak malzeme kalitesi, genel işçilikteki kusurlar, görünen kısım böyleyse görünmeyen nasıldır dedirtti açıkçası. Ayrıca hakkında daha Türkiye'ye ithalatı başlamadan da iyi şeyler duymadım.

    Öncelikle işlerinizde başarılar dilerim. Sizin iş amaçlı bu araçları almanız normal ve mantıklı kabul edilebilir, sonuçta şehir içi işlerinde git-gel, getir-götür işlerde kullanılacak ve deneyimli şöförler sürecek. Ayrıca Çin ile çalıştığınız için bir noktada müşterilerinize ürüne güven aşılamak için bile kullanılabilir. Benim karşı çıktığım konu babasının arabasını bir heves kaçıran gencin başına birşey gelmesi ihtimalinin daha yüksek olması.


    Eğer yanılan siz olursanız gerçekten herkes için çok iyi olacak. hani geely almayanlar bile daha iyi arabaları daha düşük fiyatlara alacaklar. yani kalite herkesin hakkıdır. toyota corolla alacak bir adam avensise binebilecek. ama güven ve zaman gerekli. bende herkese işlerinde başarılar dilerim özellikle uzaktan da olsa meslektaş olduğumuz için size.

    Bu arada konuya dönelim çünkü geely kayboldu başlıkta




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.