Şimdi Ara

VOSTRO 3300 Görüşlerinizi rica ediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Hızı 2.26GHz Turbo ile 2.53GHz
    İşlemci Numarası 430M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli G310M
    Ekran Boyu(inch) 13.3"
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 1.95 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza


    Oyun oynanmayacak, öncelik mobilite. Bir kaç haftadır bakıyorum markadan vazgeçtim, taşınabilirliği ön planda tutuyorum.
    Özellikleri konusunda görüş alabilirmiyim.
    Kullananlar var mı, varsa ısınma performans hakkında görüşlerini bildirirlerse memnun olurum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: tek_Türk

    quote:

    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Hızı 2.26GHz Turbo ile 2.53GHz
    İşlemci Numarası 430M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli G310M
    Ekran Boyu(inch) 13.3"
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 1.95 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza


    Oyun oynanmayacak, öncelik mobilite. Bir kaç haftadır bakıyorum markadan vazgeçtim, taşınabilirliği ön planda tutuyorum.
    Özellikleri konusunda görüş alabilirmiyim.
    Kullananlar var mı, varsa ısınma performans hakkında görüşlerini bildirirlerse memnun olurum.


    Ürünün özellikleri iyi ve tasarımına göre fiyat da iyi. Ürünü inceledim fakat uzun süreli olarak kullanmadım. Dell'in genel olarak ürünlerin de ısınma sorunu olmadığı için bu üründe de böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.

    Bu ürünün artısı mobilite bir ürün küçük olmasından dolayı ayrıca tasarımı Dell'in Adamo'suna biraz benziyor. Üzerinde optik dahi olmasına rağmen ince ve şık duruyor. Tasarımına hayran kaldım diyebilirim. Zaten yukarda belirttiğin kıstaslara uyan bir ürün, tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wassermann -- 28 Mayıs 2010; 15:48:34 >
  • mobilite açısından iyi olduğunu düşünüyorum
    sanalmarketim'de Core i3 lü model var. daha ucuz ama aradaki fiyat farkına değer mi bilemem
    aralarındaki tek fark Core i3 lü modelde TurboBoost olmadığı için çok az yavaştır
  • Bataryası 4 cell diye biliyorum.. Kesin bilgisi olan var mı?
  • Yakın zamanda bizde bir tane daha dizüstü bilgisayar almayı planlıyoruz. Dell'in 13.3" lik modelleri dikkatimizi çekti epey ama bildiğiniz eksik veya yanlış değil bataryası 4 hücreli maalesef. Oysa 6 hücreli koyabilirlerdi ki 6-7 saat pil ömrü bu dizüstü için şahane olurdu.

    Vostro 3010 modeli olarak Vatan'da Worldcard'a 1671 tl 6 taksit, acaba değer mi? Vatan'daki modelde optik sürücü harici olarak yanında geliyor ama optik sürücüsüz de 80 tl daha aşağı alabilirsiniz dizüstünü. Ekran kartı 1 gb Ati HD5470, Ati kartlı dizüstülerde nvidialı modellere göre ısınma daha çok olur diye bir söylem var doğru mu?

    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-3010-b43h43-o-vostro-3010-core-i5-430m-2.26ghz-4gb-320gb-13.3-1gb-hd5470-ext.dvdrw-cm-bt-w7ba/productdetails.aspx?I_ID=46773
  • bir arkadaşım için bilgisayar bakarken takıldım kaldım bu makinaya. her şey çok güzel ama pil ömrü beni korkutuyor... yinede almayı düşünüyorum.
    pili ne kadar gider acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktila_eee -- 30 Haziran 2010; 19:09:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktila_eee

    bir arkadaşım için bilgisayar bakarken takıldım kaldım bu makinaya. her şey çok güzel ama pil ömrü beni korkutuyor... yinede almayı düşünüyorum.
    pili ne kadar gider acaba?

    TRde satilan modellerinde (yurt disinda da benzer aslinda) pil 4-cell, dell yeni cikardi 8-cell pillerini 179$ dan satiyor. bu aleti alacaklar icin bir uyari.
    Bu laptopta TEK SPEAKER var. yani MONO!
  • Dün itibarı ile Vatan Bilg.'dan Bronz renk DELL Vostro 3300 aldım, bunu almasaydım Acer AS4820TG Timeline serisi alacaktım.

    13.3" şu anda bana çok küçük geliyor ama alışmayla alakalı olduğunu bilyiorum, 22" ekran kullanırken birden 13.3" bir ekranda çalışmaya başlayınca garipsedim doğal olarak.

    - Isınma problemi yok Vostro'da; bir laptop ne kadar ısınırsa o kadar ısınıyor.

    - Klavyesi görüdğüm en rahat klavyelerden birisi, daha önceki masaüstü sistemimin klavyesinde yazdığım hızdan dahi daha yüksek bir hızda yazabiliyorum. Hissiyatı gerçekten mükemmel, Acer Timeline serisinde bu büyük sıkıntı olacaktı, bu konuda çok mutluyum Vostro'nun klavyesi bir harika...

    - Üzerinde tek hoparlör var 2W'lık demiş sitesinde, yeterli ses veriyor, zaten kulaklıkla kullanacağım ekseriyetle, malum çalışırken etraftaki insanları rahatsız etmemek için sesi açmak mümkün olmayacaktı 20w'lık hoparlörlere sahip olsa dahi.

    - Ekranı çok iyi, görüş açısı son derece yüksek yanlardan.

    - HDD çok hızlı daha önce kullandığım notebooklara göre, sanırım 7200 Rpm olmalı, Everest yükleyip bakamadım henüz.

    - Pil konusunda başarısız, çünkü 4 Cell pile sahip ve tam doluyken 2 saat 10 dakika civarında pil süresi gösteriyor. 8 Cell pili daha ileride ihtiyacım olursa alırım diye düşündüğüm için fazla takılmadım bu konuya.

    - Kasası son derece şık ve sağlam, dün akşam arkadaşlarla cafede oturuyorduk hakikaten diğer notebooklar yanında dikkat çeken bir şıklığa sahip.

    - 1.9 KG olması inanılmaz bir rahatlık sunuyor, dün kendi omuz çantama koydum ve çantamda notebook olduğuna inanmak güç geldi, varlığıyla yokluğu bir gibi...

    - Üzerindeki dokunmatik kısa yol tuşları çok hassas, HP'deki ve Acer'daki gibi tepkileri geç algılamıyor ya da yavaş tepki vermiyor son derece hızlı. (Tecrübe ile sabit)

    - Üzerinde gelen işletim sistemi ne hikmetse 32 bit, DELL'i bu saçmalığı için kutlamak istiyorum!!! 4 GB rami 3 GB görüyor...

    - Mükemmel bir adaptöre sahip, çok compact 2.5" harici HDD şeklinde ince basık bir şey, hafiflik konusunda şarj aletinde de başarılı buldum DELL'i.

    - APPLICATION ALREADY INSTALLED ON YOUR COMPUTER, DRIVERS AND UTILITIES, OPERATIN SYSTEM (Windows 7 Home Premium English-Turkish-French-Arabic dillerini destekliyor...) şeklinde 4 CD çıkıyor kutusundan. Bu konudaki hassasiyeti için de DELL'i tebrik ediyorum, birçok markada bu cd leri bulamıyorsunuz...


    Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz...
  • Merhaba.Öncelikle Vostronuz hayırlı olsun.Ben bu ürünü bir arkadaşımda gördüm.Herşey kesinlikle çok hoş, yanlız ekranı bana çok düşük kontrastta geldi.Yurt dışı birkaç review dada aynı tespitlerden bahsedildiğini okudum.Ayarları ile oynadık pek fark olmadı.Arkadaşımın eski xblack vaio su ile kıyasladık.Arada (özellikle siyahlarda)müthiş bir fark vardı.Böyle bir notebooka göre daha iyi bir ekran olmalıydı bence.Ben çizim işleriyle uğraşıyorum.Ekran benim için en önemlisi aslında.Bu ürünü bende düşünmüştüm.Ancak şu an kararsız kaldım açıkçası.Tercihim Sony den yana kaymaya başladı.Bu benim şahsi görüşüm tabii.Bunun dışında fiyatına göre 3300 şu an alınabilecek en iyi konfigürasyon ve kasa kaliteli makine diyebilirim.

    İyi günler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grikarga

    Merhaba.Öncelikle Vostronuz hayırlı olsun.Ben bu ürünü bir arkadaşımda gördüm.Herşey kesinlikle çok hoş, yanlız ekranı bana çok düşük kontrastta geldi.Yurt dışı birkaç review dada aynı tespitlerden bahsedildiğini okudum.Ayarları ile oynadık pek fark olmadı.Arkadaşımın eski xblack vaio su ile kıyasladık.Arada (özellikle siyahlarda)müthiş bir fark vardı.Böyle bir notebooka göre daha iyi bir ekran olmalıydı bence.Ben çizim işleriyle uğraşıyorum.Ekran benim için en önemlisi aslında.Bu ürünü bende düşünmüştüm.Ancak şu an kararsız kaldım açıkçası.Tercihim Sony den yana kaymaya başladı.Bu benim şahsi görüşüm tabii.Bunun dışında fiyatına göre 3300 şu an alınabilecek en iyi konfigürasyon ve kasa kaliteli makine diyebilirim.

    İyi günler..


    Teşekkür ederim...

    Ben Acer AS4820TG Timeline ile Vostro 3300 arasında kalmıştım ancak sağlamlık ve servis gibi konular dolayısı ile, bir de Vostro'nun beni çeken kasa tasarımı ve klavye rahatlığı sebebi ile Vostro'dan yana tercih kullandım. Konfigürasyon olarak (kalite tartışılır) Acer daha önde ama onu söylemeliyiz, Acer'da çift ekran kartı ve 8 saate yakın kullanım ömrü sunan bir pil var. O ürün Acer değilde DELL olsaydı kesinlikle onu tercih ederdim ama doğru tercihi yaptığımdan eminim şu durumda, hem içim hem kafam çok rahat.

    Pil konusunu dert etmiyorum gerçi çünkü 8 Cell pili ihtiyaç duymam halinde ebay'den alırım nasılsa diye düşündüm.

    Üründe büyük eksiklerden biri HDMI çıkışının olmaması, e-Sata çıkışı var ama HDMI çıkışı yok...

    Dünden bu yana 13.3" ekrana oldukça alıştım sanırım, artık farkına varmıyorum 15.6" yerine 13.3" kullandığımın. Özellikle taşıması öyle rahat ki, anlatamam... Tam olarak istediğim buydu işte.
  • 13.3 olması kesinlikle cok güzel.15.6 lar çok sacma ve agır gelmeye başladı.cözünürlügü cok yüksek olmamasına ragmen ekrana zoom in-out yaparak cok rahat çalışabiliyorsunuz.özellikle photoshop ve flash kullananların en büyük sorunudur ekran cözünürlügüdür bu şekilde cok rahat aşılıyor.kasa olarak cok şık ama alt kısım kalitesiz geldi.ısınma konusunda aynı ortamda asus ve delli kullanıyorum ikiside ortalama işlemcileri 55 derecede ama delli kucagıma koydugumda cok fazla terletiyor.ikisinde de nvidia ekran kartı ve 7200 hdd var.fan cıkışlarını 2 tane koymuşlar bu cok güzel ama bir tanesini ekran direk kapatıyor ve orası eriyecek diye korkmaya başladım.performans konusunda photoshopda pek iç açıcı gelmedi.1.8 işlemci asus ile aynı performansda olması beni şaşırttı.bilgisayar başında fazla zaman geçiriyorsanız ve genelde tek bi bilgisayarda çalışmak zorundaysanız bu bilgisayar bence tercih edilmemeli.3 yıldır sadece laptop kullandım ve masaüstüne pek ihtiyac duymadım ama bu 2.bilgisayar olarak kullanılmalı.pili günümüze pek uygun gelmedi.en azından 6 cell olmalıydı.aynı şekilde pil yuvasıda kalitesi, calışırken pili söküyorum ve her seferinde kırılcak gibi geliyor.parmak okuyucuyu cok sevdim.internet hesaplarımı ona ayarladım ve şifre girme derdim kalmadı :) işlemtim sisteminin 32 bit olması cok kötü ama asus hp gibi sacma sapan program kurulmamış buda güzel bi şey.
  • Arkadaşlar ben de vostro 3300 i5 aldım. ancak kimse ısınmasından şikayet etmemiş. sağ taraf çok fazla ısın mıyor mu sizce de? laptopın şekli şemali özellikleri falan çok güzel ama bu dengesiz ve fazla ısınma beni çok rahatsız etti??
  • hangisi iyi Vostro 3010 mu 3300 mı ???
  • gidip çalıştırın 10-*15 dk bakın ısınmasına- sesine, ondan sonra alın. bir de bazı firmalar 7gün içinde geri alıyorlar sorgusuz sualsiz öyle bir yerden alın sonra beğenmediğiniz bir özelliği çıkar pişman olursunuz. exa dan almayın mesela. internetten satınca iade alıyorlarmış, gidip yerinden satın alınca geri almıyorlarmış..
  • Evet aletin sağ kısmında bir ısınma problemi mevcut, sağ elinizi koyduğunuz yer fazla ısınıyor.

    Sağ üst tarafta ise işlemci var ve o kadar ısınma normal gibi. Ama bence DELL'e göre normal değil.

    PES 2010 da 1 maç yaptıktan sonra, oyunu kapadım ve 20dk bekledim.

    HARDWARE MONITOR SICAKLIK DEĞERLERİ'ni veriyorum.

    şuan min max
    ACPI : 53 C 50 C 84 C

    INTEL I5 520M
    core 0 :55 C 48 C 83 C
    core 2 :55 C 48 C 84 C

    NVDIA GPU Core : 58 C 56 C 92 C

    Seagate H.Disk : 46 C 46 C 47 C
  • ben de dell vostro ile hp arasında kaldım. bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. notebookda cd girişi olması benim için önemli. öncelikle düşündüğüm notebookları sıralayım:
    1) Dell 3300-37P33S ( cd girişi var , bir yerde bluetooth yok yazıyordu ancak var diye biliyordum fiyatı da 1550 tl)
    2) HP PVL VL249EA ( fiyatı 1400 tl)
    3) yine Dell 3010-B43H43 ( bu cihazın cd girişi yok sanırım fiyatı da diğerlerine göre biraz daha fazla)
    ben asıl olarak 1 ve 2 nolu cihaz arasında kaldım. hangisi daha mantıklı. hp den biraz korkuyorum hiç kullanmadım ama gözümü korkuttular. dell i de çok önerdiler.. yardım ederseniz sevirinim...
  • arkadasın dedıgı gıbı ekran biraz siyahmı gorunuyor gercekten.az para verilmiyecek makineye sırf markası yüzünden bazı seyleri göz ardı edilebilir ama.sonuçta eksileri fazla ise o fiyata daha performanslı makine bulunabilinir sanırım.kullanan arkadaşlar detaylı resim detayli derecelendirmelerini paylaşırsa alacak ben ve arkadaşlar adına güzel bir inceleme olur.
  • quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: RTScptn

    var kardeşimm kullananlar varda belki şuraya yazmalısın..

    http://forum.donanimhaber.com/m_39990394/tm.htm

    yukarıdan aşağı doğru sırayla;
    -6,5
    -7,1
    -5,0
    -6,0
    -5,9

    Aletinn artısı çoook fazla, o fiyata göre oldukça iyi bence, ekran kartıda idare eder işte... prince of persia, PES 2010 gibi oyunlarda tık demiyor en yüksek ayarda oynanabiliyor....

    Bence eksisi ise, sağ kolumuzu koyduğum yer 1 saat sonra falan biraz fazla ısınıyor(önceki bilgisayarımda dell 1520'di ama hiç ısınma problemım olmamıştı belkide ondan alıştım buz gibi bilgisayara... bu bana biraz sıcak geldi) , sanırm ekran kartı ve harddisk var o tarafta...


    arkadasında belirtiği gibi win. deneyim dizininde puanlar bu kadar ekrana 5 puan vermiş bir hayli düşük degilmi?
  • Özellikler

    * İşlemci Üreticisi : Intel®
    * İşlemci Modeli : Core™ i5
    * İşlemci Numarası : 450M
    * İşlemci Hızı : 2,4 GHz
    * Bellek : 4 GB
    * Disk Kapasitesi : 320 GB
    * Ekran Boyutu : 13,3"
    * Ekran Kartı Belleği : 512 GB
    * Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 310M 512Mb Graphics Card
    * İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    * Dahili Web Kamera : Evet/Var
    * Ağırlık : 1,95 kg
    * Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB
    * Ekran Kartı Türü : Dahili
    * Max. Bellek Desteği : 8 GB
    * Bellek Türleri : DDR3
    * Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    * Kablosuz Ağ : 802.11b, 802.11g
    * Optik Sürücü : Evet/Var
    * Entegre SIM Kart : Hayır/Yok
    * Optik Medya Türü : DVD±RW
    * Entegre 3G Modem : Hayır/Yok
    * Görüntü Giriş ve Çıkışları : VGA
    * Harici Bağlantı Noktaları : Usb
    * Klavye : Türkçe Q
    * Pil Süresi : 1 - 4 saat
    * Pil Hücre Sayısı : 6
    * Garanti Süresi: : 24 Aybimeskte
    hücreli pil gorunuyo yanlıslık var sanırım mail attım ama umarım hucrelıdır cok şanane olur
  • işte

     VOSTRO 3300 Görüşlerinizi rica ediyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.