Şimdi Ara

Darüşşafaka 120 yeni kardeşini bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
90.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Darüşşafaka 120 yeni kardeşini bekliyor

     

     

    Türkiye''nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka,  2010 -2011 eğitim öğretim yılı için 30 Mayıs''ta gerçekleşecek sınavla 120 yeni öğrenciye daha ''Eğitimde Fırsat Eşitliği" sunacak.

     

    ''Eğitimde Fırsat Eşitliği" ilkesiyle babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ancak yetenekli çocuklara eğitim öğrenim olanağı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları''nın sınavı 30 Mayıs''ta yapılacak.  Sınava kayıt başvurusu 26 Mayıs''a kadar devam ediyor. Türkiye''de 20 merkezde yapılacak sınav merkezlerine ulaşım Darüşşafaka tarafından karşılanıyor.

     

    Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavına,  Türkiye''nin her köşesinde eğitim gören 1999 sonrasında doğmuş babası olmayan ve ailesinin maddi durumu yetersiz olan çocuklar katılabilecek. Fırsat eşitliği yaratmak için bilgi ve yetenek sınavıyla alınacak çocuklar sınav başvurusunu evraklarını daha önceden göndermek koşuluyla veya yanında getirerek sınav günü de yapabilecek.

     

    33 ilde tanıtım toplantısı yapıldı

     

    Türkiye''nin en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere eğitim olanağı sunuyor. İlköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı eğitim gören çocuklar İngilizce eğitim alıyor. Darüşşafaka''da üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 70 ilden 838 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaç masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

    Darüşşafaka Cemiyeti ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yöneticileri ile Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve öğretmenleri bu yıl Türkiye''nin 33 ilinde tanıtım toplantıları düzenledi.

     

    Darüşşafaka sınav sistemi öğrencilerin zihinsel potansiyellerini ve yaratıcılıklarını ölçen ve bu yönleri gelişmiş öğrencileri seçebilecek geçerli ayırt ediciliğe sahip bir sınav niteliği taşıyor.

     

    Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

                                                                    

    Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları''nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.  Türkiye İş Bankası''nın sosyal sorumluluk projesi olan ''81 İlden 81 Öğrenci" projesi kapsamında her ilin birincisinin tüm eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.

     

     

    Sınav tarihi: 30 Mayıs 2010, Pazar

     

    Kayıt bitim tarihi: 26 Mayıs 2010, Çarşamba

     

    Sınava Başvuru: İstanbul dışı posta yolu ile İstanbul içi başvurular Darüşşafaka Eğitim Kurumları''na yapılacaktır.

     

    Sınav merkezlerine ulaşım bedeli Darüşşafaka tarafından karşılanıyor

    Türkiye genelinde sınavların düzenlendiği merkez sayısı 20''dir. Buna göre sınav Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van''da düzenlenecek.  Anadolu''nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

     

     

     

     

    ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR T.C vatandaşı,

    Babası hayatta olmayan, Ailesinin maddi durumu yetersiz,

    Haziran 1999 sonrası doğmuş (Yaş düzeltmesi geçersizdir), 2009–2010 eğitim-öğretim yılında 3. Sınıf öğrencisi olan, Sağlık ve diğer yönlerden, yatılı okula kabulüne sakınca bulunmayan,

    Öğrencilerin aday kaydı için müracaatları uygundur.

     

     

     

    DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VE DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI HAKKINDA

     

    Eğitim alanındaki ilk sivil toplum hareketi sayılan Darüşşafaka Cemiyeti, halk çocuklarının eğitim ve öğretimini sağlamak üzere 1863''te kurulmuştur. Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bu yana ''Eğitimde Fırsat Eşitliği" misyonuyla, ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan ve babası hayatta olmayan öğrencilere tam burslu ve yatılı eğitim vermektedir.

     

    Tüm ihtiyaçları Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanan bu öğrenciler, Anadolu Lisesi statüsündeki Darüşşafaka Eğitim Kurumları''nda ilköğretim 4. sınıftan liseyi bitirene kadar İngilizce eğitim görmektedir. Darüşşafaka''da öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanmakta ve öğrencilere her ay belli bir miktar harçlık da verilmektedir. Ayrıca, Darüşşafaka Eğitim Kurumları''ndan mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimlerinde Darüşşafaka Cemiyeti öğrenciler burs vermeyi sürdürmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bugüne pek çok kişi ve kuruluşun verdiği destek ve yaptığı bağışlarla varlığını sürdürmektedir.

     

    Darüşşafaka yaklaşık bir buçuk asırdır yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip ve topluma karşı sorumlu liderler yetiştirmekte, ''eğitimle değişen yaşamlar"a fırsat sağlamaktadır.

     

     

    ·       2009-2010 eğitim–öğretim yılında Darüşşafaka''da toplam 838 öğrenci eğitim almaktadır.

    ·       Öğrencilerin yüzde 38''ini kız, yüzde 62''sini erkek öğrenciler oluşturmaktadır. Bu öğrencilerin yüzde 49''u İstanbul, yüzde 51''i Anadolu''dan gelmektedir.

    ·       Tüm öğrenciler okul kampüsünde yaşamaktadır. 

    ·       Sınıflar 24 öğrenciden oluşmaktadır.

    ·       Her öğretmen başına düşen ortalama öğrenci sayısı 6,1''dir.

    ·       Her 6 öğrenciye 1 bilgisayar düşmektedir.

    ·       Dersliklerde projektör, perde ve ses sistemleri bulunmaktadır.

    ·       Öğrenciler, İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra 6. sınıftan itibaren Fransızca veya Almanca dillerinden tercih ettikleri bir tanesini öğrenirler.

    ·       Her öğrenci bir enstrüman çalmakta ve bir spor dalı ile ilgilenmektedir.

     

     

    Detaylı bilgi için www.darussafaka.org / www.darussafaka.k12.tr




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.