Şimdi Ara

isteklerime uygun 40'-42' televizyon tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Yakın zaman içinde bir televizyon almayı düşünmekteyim. Bütçem 2.500-2800 arası değişebilir.
    Televizyonu standart yayın, hd yayın, harici veya dahili oynatıcıyla oynatacağım 1080p ve 720p dosyalar ve büyük olasılıkla PS3 için kullanmayı düşünüyorum.
    Markalar konusunda çok fazla bilgim yok. O yüzden her türlü öneriye açığım şu an.
    Ayrıca değinmek istediğim bir nokta, alacağım televizyonda dahili olarak 1080p mkv oynatma özelliği bulunuyorsa bu ekstradan bir fiyat katar mı? Eğer öyleyse harici oynatıcı almam daha akıllıca olur mu?
    Şimdiden teşekkürler.



  • Aldiginiz televizyonda MKV oynatma ozelligi olmasi bence arti bir durum. Fakat bu konuda dikkat etmeniz yada bilmeniz gereken bir husus var. Bircok televizyon (LG, Samsung, Panasonic vs.) usb ile baglanmis harici disk'lerin icerisindeki MKV dosyalarini gayet basarili bir sekilde GORUNTUSEL olarak oynatmakta. Dikkat etmeniz gereken konu ses. Eger MKV dosyaniz AC3 ses standarti ile olusturulmussa sorun yok. Ama DTS ile olusturulduysa televizyonunuz MKV'nin sesini decode edemez. Bunun icin ses cozme isinin baska bir decoder'a delege edilmesi gerek.
    Sadece Panasonic Viera V20 serisinin bu konudaki performansini merak ediyorum. Cunku DTS destegi var gorunuyor.
    Televizyon olarak tavsiye istemissiniz. Fakat hicbir kriter belirtmemissiniz. Bu o kadar kullanici spesifik bir konuki. Kriterlerinizi belirtip araligi daraltirsaniz bazi tavsiyelerde bulunabilirim.
    Ama en buyuk tavsiyem butcenizi kesinlikle zorlamayin, asmayin. Cunku bilin ki aldiginiz televizyonun fiyati 6 ay sonra neredeyse yari yariya dusecek.

    Saygilarimla




  • Öncelikle teşekkürler ilgilendiğiniz için,
    Söylediğinize bakılırsa iyi bir ev sineması keyfi için harici DTS decoderli bir cihaz almam gerekecek. Geçenlerde baktığım bir kaç mkv playerda var gibiydi ama o konuda tam bilgim yok.
    Kriter konusuna gelirsek gerçekten bu konuda çok fazla bilgim yok. Her yerde türlü türlü bilgiler var. Plazmaların renklerinin daha canlı olduğundan tutun, plazmaların devrinin geçtiğine, lcd ledlerin normal lcdler ile hiç bir farkları bulunmadığı, lcd almanın daha mantıklı olduğu ya da illa led alın diyenlere rastladım. Bu yüzden bir çok öneriye açığım.
    Ama televizyonu ne amaçlarla kullanacağımı yazdım yukarıda. Televizyonun boyutu da 40-42" olması ideal şu an televizyonu koyacağımız yer açısından. Televizyonların kalınlıkları konusunu da pek bilmiyorum ama 20cmi çok fazla geçmemesi iyi olur tabi ki.

    edit: belki unuttuğum, belirtmemi istediğiniz kriterler vardır, onları da yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalke® -- 23 Mayıs 2010; 15:48:19 >




  • samsung'un yeni c650 serisi DTS'yi destekliyor.
  • @tergen
    Samsung c650 için kısa bir araştırma yaptım olumlu yorumlar gördüm.
    Buna benzer başka neler önerebilirsiniz?
  • Öncelikle ürün üzerinden eleştirisel giderseniz odanız ışık alıyorsa Samsung LE-40C650 yansıma/parlama(!) problemi ile öne çıkıyor...

    Ayrıca bu model tavsiye edilen Panel Kalitesine rağmen, aşırı parlak ve canlı görüntülerle seyir zevki anlamında bazı kullanıcıların "yorucu" serzeniştine sahip..

    Bir başka faktör hassas oyunculardansanız, PS3 konsol bağlantısında INPUT LAG denilen gecikmelerden bu serideki eleştirilere sizde katılabilirsiniz.. Yine PS3 anlamında TV tercihlerinizde 200hz, Pixel Precise Perfection v.s. gibi özellikler GAME MODE seçip oynayacağınız için hiç bir şey ifade etmemekte... Yine LED LCD TV lerde oyun anlamında tavsiye edilmiyor...

    Bir başka konu sizinde okuduğunuz gibi LCD USB si mi yoksa harici Media Oynatıcı mı kararı... Bu media oynatıcılar(ın bazıları) fat32-NFTS gibi dosya formatı tercihlerinde de problem yaratmadığı ve göreve dair asıl ürünler oldukları için onları tercih etmeniz daha mantıklı (gerçi samsungta da sorun yok deniyor)...

    En çok konuşulan 2010 Serileri,
    Samsung LE-40C650 (Satış Sonrası Hizmet anlamında Samsung Türkiye distribütörü hakkında çok serzenişt var)
    Sony KDL-40EX500, (Samsung'a göre USB desteğinden kaybediyor, ve Samsung gibi Input LAG den )

    Philips 2010 serileri daha net olarak incemeye sahip değil (ya da ben henüz okuyamadım), ama 2009 Serisi 32PFL8404H/12'yi USB desteği SIFIR mış gibi düşünerek sırf yakından gözlemleyebileceğiniz seyir keyfi, mat ekran ve ambilight özellikleri yanında Input LAG'ın 20ms kadar düşük olmasıyla tercih listesine eklenebilir...

    Vaktiniz varsa Philips 2010 serilerini araştırmayı ihmal etmeyin derim...

    Ama en önemlisi şudur "Hepsibiraradaolsunculuktan" olabildiğince uzak durmaya çalışmalısınız...

    Kolay gelsin...




  • Televizyonu koyacağımız oda dediğiniz gibi oldukça ışık alıyor yani parlama bir sorun olabilir.

    Oyun konusuna gelirsek, henüz input lag'ın ne olduğunu tam anlayamadım. Yani şöyle ki, online oynadığım bir çok oyun var, eğer oyundaki lag 100ms'in altındaysa benim için sorun olmamakta (örneğin world of warcraftta)
    Ancak televizyon konusunda bu his nasıl oluyor acaba? Yani okuduğuma göre 60-70ms'nin üstü kabul edilemiyormuş oyuncular için. Bu kadar etkileyen bir şey mi oyun konsollarında?

    Medya oynatma işinde de dediğiniz gibi hepsibirarada olsunculuktan kaçınmaya çalışıyorum ve televizyonda ilk aradığım şey görüntü kalitesi vs. Medya eksiğini harici olarak kapatmanın daha mantıklı olacağına karar verdim.
    Dediğiniz ürünlere göz atacağım yakında. Philipse de bakarım ancak malesef ambilight benim işime yaramıyor. Yani televizyonu yerleştirdiğimiz duvar öyle bir konumda ki, ışığın dağılabileceği uzunlukta bir duvar yok yatay olarak.

    Ambilight özelliği olmayıp daha gelişmiş bir philips olabilir mi acaba?..

    Şimdiden teşekkürler.

    edit: eklemek istedim, tercihim 42"'ten yana. hangi panel üreticileri 40 hangileri 42 üretiyor bilmiyorum ama 42" olursa çok daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalke® -- 26 Mayıs 2010; 22:31:31 >




  • input lag sizin elinizdeki gamepad'de bir tuşa basmanızla bunun ekranda görünmesi arasındaki süredir. bazı TV'lerde bu değer 60ms'e kadar çıkabilir. Bunun anlamı diğer gecikme faktörlerini göz önene alırsak tuşa bastıktan 1 sn. sonra ekranda etkisini görmeniz demektir ve özellikle Call of Duty tarzı FPS oyunlarda çok can sıkabilir.
  • Arzu edilen Input Lag değerleri 20-30ms arasındadır fakat önemli olan dengesi. Mesela 2010 seri Sony KDL-40EX500 lerde 94ms nin görüldüğüne dair incelemer mevcut...

    Ambilight özelliğini tercih etmiyorsan daha gelişmiş (!) değilde aynı panel kalitesine sahip ve daha ucuz 42PFL7404 değerlendirebilirsin. Gerçi piyasada ki stok durumunu bilmiyorum...

    Yoksa; bütçende hatırı sayılır durumda olduğu için, 2010 seri Philips lerin inceleme olarak detaylandırılmasını bekleyebilirsin...

    Bence zamanın varsa biraz daha araştırmaya devam et....

    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 27 Mayıs 2010; 12:09:49 >
  • @okean, Eğer dediğiniz kadar varsa çok etkiler oyun zevkini kesinlikle.. fps oyunlarda hiç oynamayalım öyle daha iyi

    @t-una, Daha gelişmişten kastım (konu hakkında eksik bilgimden de kaynaklanıyor olabilir), daha iyi görüntü işlemcisi vs. olmasıydı. Öyle bir şeyin mevcut olup olmadığını bilmediğim için sordum.

    Dediğiniz gibi philips 2010 serilerini araştırıyorum şu günlerde. Ancak televizyonu eve alacağımız için bir an önce alalım deniyor ve çok aceleye getirmek istemesem de, 1-2 hafta içinde alacağız gibi.

    Teşekkürler ilgilendiğiniz için..
  • bende aldım birtane samsung 40c650 den bakalım kurduktan sonra sizlere anlatırım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.