Şimdi Ara

Amplifikatör tamiri hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amfi den iyi anlayan bir arkadaşın yardımına çok ihtiyacım var. TIP35-36 ile çalışan bir amplifikatör ama bir türlü tamir etmeyi başaramadım. Transistörleri takar takmaz tıp36 uçuyor. Bozuk transistör de yok. Baka baka baktığımı göremez oldum. Rica ediyorum biri yardım etsin. İstanbul anadolu yakasında olan biri olursa ziyaret edebilirim.teşekkürler



  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa147

    Amfi den iyi anlayan bir arkadaşın yardımına çok ihtiyacım var. TIP35-36 ile çalışan bir amplifikatör ama bir türlü tamir etmeyi başaramadım. Transistörleri takar takmaz tıp36 uçuyor. Bozuk transistör de yok. Baka baka baktığımı göremez oldum. Rica ediyorum biri yardım etsin. İstanbul anadolu yakasında olan biri olursa ziyaret edebilirim.teşekkürler



    (kenakord08 ) ustanın çağrısına kulak verirsen konu lehte sonuçlanır
  • Selamlar...
    Bir zamanlar bana da DUAL marka bir amplifikatör gelmişti benzer bir şekilde. Onlarca tamirci dolaşyığı halde tamir edilememişti. Tabii ki ben de edemedim. Çünkü devrede hiç bir ayarlı malzeme ( sükunet akım kontrol trimpotu veya sıfır geçiş trimpotu gibi ! ) yok idi. Nihayet o zamanki patronumun eski ustası olan ve bu cihazlarda gerçekten tecrübeli bir arkadaşa müracaat etmek zorunda kaldık. O da bize , piyasadan alınan malzemelerle bu cihazı zor tamir edersiniz diyerek , 4 adet 2şerli paketlenmiş transistör verdi ve " bunları deneyin " dedi. Başkaca hiçbirşeyi değiştirmeden ( ki aktif malzemelerden ölçmediğim , hatta hfe lerine dahi bakmadığım malzeme kalmamıştı ) sadece bu transistörleri taktığımda olayımız çözülmüştü.
    Meğer bu transistörler aynı blokta üretilmiş NPN - PNP komplementer ve birebir aynı özelliklerde olan transistör çifti imiş. Piyasadan alınan malzemeler bunlar kadar kusursuz uyumlu olmadığından , güçlü olan güçsüz olanı yiyormuş aslında.
    İnşallah bunun gibi bir durum yoktur sizin cihazda da. Şayet Ünalan daki arkadaşa da ulaşabilirseniz soruna yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
    SAYGILAR.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.