Şimdi Ara

Surround Sistemlerde Center ve frontlar aynı marka ve seri olmak zorunda mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Öncelikle sistemim; Anfi Yamaha rxv-457, Frontlar Jamo E-855, Center Jamo E-3, Rear'lar Jamo 350 serisinin Kule şeklindeki frontları. Bu sistemde Center'dan beklenen verimi alamamam sebebiyle yeni bir center almayı düşünüyorum. Infinity BETA C-360 ve C-250, Jamo c60, e60 serileri seçenekler arasında bulunurken bugün hi-fi sistem satan bir arkadaştan Surround Sistemlerde Center ve frontlar aynı marka ve seri olmak zorunda diye bir bilgi aldım. Bu konuda fikri olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum. Eğer durum böyle ise bana center olarak tavsiyeniz ne olabilir?
    Teşekkürler.



  • guzel bir soru olmus,bendede benzer bir durum olabilir. Ben front ile centerin ayni marka seriden olmasi gerektigini uyum acisindan dusunuyorum. Surroundlar konusunda bende ustatlardan yorum duymak istiyorum. bir filmde surroundlara %20 is dusuyor bu yuzden front/center uyumu Daha onemli. sub in farkli marka olmasi onemli degil diye okumustum.
  • Teşekkürler ''archer75'' bu arada belirtmeyi unuttum subwoofer olarak Definitive pro sub 80 kullanıyorum.
  • Eğer ürünler arasındaki uyum yakalanabiliyorsa hiç bir şey birbirinin takımı olmak zorunda değil.
    Fakat genel olarak bu uyumu yakalamakta pek olay olmadığı, emek ve para harcamak icap ettiğinden takım ürünler seçilmesinde de fayda olabilir.

    Malüm sinemada center ve sub konusunun önemi büyük. Fakat gönlünüze göre sub ve center seçildiğinde front, rear gibi geriye kalan hop. lerin uyumunu yakalamak icap eder.
    İşte bu sebeplerden front ve centerın üretici tarafından takım olarak gösterilen ürünlerini tecih etmek faydalı olacaktır. Rear ve sub ların uyumu genelde daha kolay yakalanabilir diye düşünüyorum.
  • ''Oronra'' yorumun için teşekkürler anlaşılan Center olarak diğer markalar yerine yine jamo'nun üst seviye center'larını araştırıp, almak daha mantıklı bir tercih olacak gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.