Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
12
Favori
81.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Daha önce de birkaç mesaj atmıştım, ama henüz hangi makinayı alacağıma karar veremedim.

    İlk düşüncem, video çekimi de olan iyi bir dslr'ydi, hatta nikon D300s epey hoşuma gitmişti, Canon 7D'de tabii. Detayları inceleyince video çekiminde şu anda sadece Canon'un full HD çekim yaptığını ama ses kaydının ekstra microfon ile sadece stereo olduğu öğrendim. Bende zaten 5.1 kayıt yapan full HD sony kamera olduğu için video özelliği önemini kaybeder gibi oldu.

    Sonraları biraz okumaya başladım, yüksek iso sorunları sebebi ile fikrim full format makinalara kaydı.. Full format olarak da Nikon D700 ve Eos 5D mark II seçenekler arasına girdi ama ikiside yaklaşık iki yıl önce piyasaya çıktığı için biraz beklemeye başladım, bu arada okumaya devam ediyorum.

    Lensler ile beraber bu makinaların toplam ağırlıklarını düşününce bana tatil planları için çok pratik gözükmemeye başladılar.

    Son olarak da yine full frame Leica M9 kafamı karıştırdı. Aynı şekilde Leica X1'da kafamı karıştırdı.

    Leica X1 son derece hafif ve küçük aynı zamanda APS-C ve Nikon D300s ayarında foto çıktısı veriyor, boyut karşılaştırması açısından foto da ekledim..

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    sadece fixed lens olması ciddi problem ama bende temel olarak tatil ve manzara foto'ları çekmeyi düşünüyorum.

    Leica M9'a gelirsek mali külfeti var ama okuduğum birçok yerde çok iyi yorumları var, hatta Ken Rockwell en iyi SLR diyerek çok övmüş.

    X1 ve M9 karşılaştırmalı foto da ekleyeyim, dpreview'dan aldım.

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    Leica'ların mali külfetlerini bir kenara koyarsak, Landscape ve tatil vb fotoları için Leica M9 ve Nikon D700/Eos 5 Mark II karşılaştırmalı yorumlarınız ne olabilir,

    Leica X1 için yorumlarınız ne olabillr.

    Spor foto çekimleri düşünmüyorum, ama Afrika'ya safari'ye gittiğinizi veya Uzakdoğu'ya jungle trakking yapmayı düşündüğünüzü farzedersek yanınıza hangi makinayı alırsınız?? (çok ağırlık taşıyabilecek kadar da genç değilim..)

    Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 13 Eylül 2010; 16:06:10 >



  • abi şuna karar vermen gerekiyor fotoğraf çekmek için mi tatile çıkıyorsun? Tatile çıktığında fotoğraf da çekeyim mi diyorsun.Fotoğrafları belirli bir kompozisyonda çekeceksen örneğin kuş fotoğrafları için tele objektif lazım nerden baksan oda minimum 2 kilo + makine 1.5 kilo+ tripod + ıvırı zıvırı derken başlı başına ayrı bi çanta gerekiyor. Fakat ikinci olarak ağırlık sizin için önemliyse ve çekceğiniz fotoğraflarda biraz daha klasik sokak hayatı, plaj tatil , fotoğrafları ise hemde slr kalitesinde istiyorum diyorsan bence gf1 sizin için güzel gidecektir.bende Lumix lx3 var.yani gf1'in like modeli.aradığım hafiflik ve taşınabilirlikti.boynuma asıp çok dikkat çekmeden herhhangi bi zamanda düşük ışıkta olayı en güzel bişekilde yakalayabilmekti.eğer sizde bu şekilde düşünüyorsanız gf1 iyidir.d 300 lafım yok ama başlı başına bi yük arkadaşlardan kuş gözlemcilisi olan var gittiklerinde 15 kiloluk alet edevadlarla gidiyorlar.Canon g 11 serinin biraz eziği açıkcası. g11 düşünüyorsanız eğer bence dmc lx3 alın tipi geniş açısı diyafram değerleri daha öne çıkıyor.Leicaya gelince fiyat olarak bence tercih edilmemesi gerekiyor.fiyat önemli değilse de çok da düşünmem açıkcası d300 + gf1 alırım aynı paraya.
  • Çekim amaçlarınızı göz önüne aldığımda lx3 sizin için yeterli olacaktır gibi geliyor bana hem cebinizi yormamış olursunuz. Yok beni lx3 kesmez diyorsanız gf1'i düşünebilirsiniz.
  • Hocalar söyledikleriniz mantık çizgisinde doğru olsa da beni fotograf makinası açısından heyecanlandıran makinalar değiller ayrıca gece çekimleri de benim için önemli olduğu için en azından APS-C olması gerekir diye düşünüyorum.

    İş orada da karışıyor, leica X1 DX formatında olmasına rağmen sabit lens olması kullanımını kısıtlıyor ama boyut açısından cazip geliyor. Bu modeli elimine edersek DX formatında makina almaya kalkınca full frame Canon 5D mark II boyut olarak üst sınıf DX makinaları ile aynı boyuta sahip. Böylece benim düz mantık çizgisinde full frame formatına geliyorum.

    Bu formatta da en küçük boyutlu Leica M9 ama range finder olması, hızının yavaş olması ve lens kısıtlılığı biraz problem ama foto kalitesi çok çok iyi. (diyorlar...)

    Kafamda asıl soru full frame de.... neyse biraz daha okuyalım... bakalım Ken Rockwell ve diğer arkadaşlar başka neler yazmışlar...
  • Manzara ve tatil fotoğrafları dediğiniz için pek gece çekim yapacağınız aklıma gelmedi benim.
    Tabii ki tercih sizin bütçe sizin fakat şahsi tercih olarak m9 almazdım $6700 galiba fiyatı.
    Bir de daha önce dslr kullandınız mı? Sizi sadece full frame'ler tatmin edecekmiş gibi düşünüyorsunuz fakat bence dx format sensörler sizi oldukça tatmin edecektir diye düşünüyorum.
  • Daha önce DSLR kullanmadım, 90'lı yıllarda Olympus OM 101 kullanmıştım, hala da durur. 2000 yılında ilk çıkan 3 meg'lik makinalarda Nikon Coolpix 880 almıştım, hala aktif halde kullanıyorum (benim ameliyatlarda), arada 2-3 kompakt kamera daha geldi geçti, hatta HD camcorder ile de foto çektiğim oluyor (epey de pratik, özellikler kayıtın istediğim yerinde still image yapabilmem güzel sahneler yakalamamı sağlıyor, gündüz çekimlerinde sonuçlar çok da başarılı).

    APS-C formatının bende gece çekimlerinde yeteceğini düşünmüştüm ama birkaç ay önce Amateur Photographer dergisinde canon 5D mark II ile Canon 7D'nin karşılaştırmasındaki gece çekimlerini görünce, APC-C formatının bana yetmeyeceğini anladım. Dijital foto'lardaki yüksek iso problemi yıllardan beri alışamadığım bir problem.

    Gece fotolarında flaş kullanmayı da sevmiyorum.

    Bu sebeplerle full frame bakıyorum.
  • 5D mark ii daha yeni çıktı sayılır. Başarılıda bir makine oldu, yakın zaman da güncelleneceğini sanmam. Ağırlık konusuna gelince çok uzun süreler yürüyecekseniz problem olur bence, tabi bunu yazdıklarınızdan para probleminiz olmadığını ve her türden( tele-geniş açı-main zoom vs. ) lens alacağınızı tahmin ederek söylüyorum. Sadece 24-70 L gibi bir lens ile kullanır iseniz çok da problem olmaz ağırlık konusu ama oda fotoğrafçılığınızı kısıtlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

    5D mark ii daha yeni çıktı sayılır. Başarılıda bir makine oldu, yakın zaman da güncelleneceğini sanmam. Ağırlık konusuna gelince çok uzun süreler yürüyecekseniz problem olur bence, tabi bunu yazdıklarınızdan para probleminiz olmadığını ve her türden( tele-geniş açı-main zoom vs. ) lens alacağınızı tahmin ederek söylüyorum. Sadece 24-70 L gibi bir lens ile kullanır iseniz çok da problem olmaz ağırlık konusu ama oda fotoğrafçılığınızı kısıtlar...


    bu yaz sonu gibi canon eos 5d mark3'ün piyasaya çıkacağı söyleniyor.
  • Naptınız karar verebildiniz mi?
  • Bu aralar daha çok Leica M9 alacak gibiyim, rangefinder olduğu için web sitesini epey inceledim, nasıl odaklama yapılıyor, viewfinder magnification gerekli mi, hangi lensleri var... vb bu gibi şeylere bakıyorum.

    Asıl sorun makinayı bulmak gibi gözüküyor, Suudi Arabistan'da yaşıyorum, buradaki bayii ye sordum, sipariş verdikten sonra 24 hafta zaman istedi, 6 ay... şaka gibi. Geçen haftasonu Bahreyn'de M8 ve X1 görmüştüm, bu haftasonu da Kahvaltı için Bahreyn'e geçecek gibiyiz, birbaşka showroom daha vardı oraya bakacağım.

    Gövde ile beraber bir de lens almak gerekecek tabii, , ilk olarak hangi lens ile başlamak uygun olur, bu konuda kararsızım.

    **Nikon ve Canon da aslında çok cazip gözüküyorlar, yeni makinaları da bu aylarda çıkar.

    Bana cazip gelen çok makina varda yine en mantıklısı Leica gibi..
  • Bahreyn'de gordugunuz Leica M8'in fiyati ne kadardi acaba..?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komazec

    Bahreyn'de gordugunuz Leica M8'in fiyati ne kadardi acaba..?



    M8 fiyati 2200 BD, yaklasik 5800 USD
    X1 fiyati 1100 BD, yaklasik 2900 USD

    Suudi Leica saticisinin verdigi M9 fiyati 28000 SAR, yaklasik 7450 USD. (bonus olarak 6 aylik bekleme suresi de var)..

    Pekii makinaya isinmak icin hangi lens ile baslamak uygun olur genis aci mi yoksa 50mm standart lens mi??
  • 18-55mm tarzı bir zoom lens ile başlayabilirsiniz tabii lecia'da var mı bilmiyorum.
  • Para sıkıntınız yoksa Leica M9 alın bence. Şahsen ben öyle yapardım.
    50mm gibi bir prime bir lens ile değilde aralığı olan bir lens ile başlamak daha mantıklı sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

    Para sıkıntınız yoksa Leica M9 alın bence. Şahsen ben öyle yapardım.
    50mm gibi bir prime bir lens ile değilde aralığı olan bir lens ile başlamak daha mantıklı sanki.



    Sizin Leica'yi tercih sebebiniz nelerdir, birde asagida lenslerin listesini internet fiyatlari ile ekledim, hangi lens ile baslamak daha cost efektif olur ve daha sonra hangilerini eklemek gerekir.

    Tesekkurler


    Super-Elmar-M 18mm f/3.8 ASPH..............2,995

    Summilux-M 21mm f/1.4 ASPH ................6,495

    Elmarit-M 21mm f/2.8 ASPH .....................4,395

    Summilux-M 24mm f/1.4 ASPH ..................6,495

    Elmarit-M 24mm f/2.8 ASPH.......................3,995

    Elmar-M 24mm f/3.8 ASPH ........................2,395

    Summicron-M 28mm f/2.0 ASPH .................3,995

    Summicron-M 28mm f/2.0 ASPH Silver ........4,195

    Elmarit-M 28mm f/2.8 ASPH .......................1,995

    Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH .....................4,495

    Summicron-M 35mm f/2.0 ASPH ....................2,995

    Summicron-M 35mm f/2.0 ASPH ..................... 2,995

    Summarit-M 35mm f/2.5 ................................1,695

    Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH ..........................10,495

    Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH ...........................3,695

    Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH Silver ..................3,695

    Summicron-M 50mm f/2.0 ....................1,995

    Summarit-M 50mm f/2.5 ......................1,395

    APO-Summicron-M 75mm f/2 ASPH ...................3,395

    Summarit-M 75mm f/2.5 ......................1,695

    APO-Summicron-M 90mm f/2.0 ASPH .................. 3,695

    Summarit-M 90mm f/2.5 .....................1,695

    Macro-Elmar-M 90 mm f/4 set w/Macro Adapter & Angle VF.......... 3,795

    Macro-Elamr-M 90mm f/4 Silver............... 1,995

    Wide-Angle-Tri-Elmar-M 16-18-21 mm f/4.0 w/Univ. WA Finder......5,995

    APO-Telyt-M 135mm f/3.4 ..................3,295
  • Aslında fazla vaktim de yok şu anda ama yazmadan edemedim.
    Son günlerde dinlediğim bir parça var Billionaire Travie McCoy tam yaz parçası.
    Nedense son liste bana onu hatırlattı.
    Nikon ve biraz da Canon ailesi hariç diğerleri ile pek iç içe değilim.
    Ama naçizane tavsiyem merdivenleri yürüyerek çıkmak olurdu.Muhabbetin başından
    itibaren okuduğum için son yıllarda fotoğrafla pek ilgilenmediğinizi anladım.
    Bütçe sıkıntısı olmasa bile (evde büfede sergilerim derseniz ona birşey diyemem tabi)
    bam finalcut aldım bittilik bir şey değil d-slr dünyası.
    Hem yük taşımayayım hem de keskin sonuçlar elde edeyim bu da bu dünyaya uygun bir
    mantalite değil maalesef.Aleminizi daha da karıştırmak istemem.Bildiğimi söyleyeyim.
    D700- Ve buna bağlı bir geniş açı, bir günlük kullanım lensi diyebileceğimiz orta mesafeli zoom,
    bir de tele bir çantanın (Çanta diyorum D-slr de çantasız kullanım diye birşey olamaz.Ben kullanıyorum
    18-200 le diyenler olabilir.Onlar kullandıklarını zannederler)olmazsa olmazlarıdır.İsteğe göre portre için
    ya da makro için ya da vs.. eklentiler yapılabilir.
    Lensleri detaylandırmadım D700 ff olduğu için siz bakarsınız alttaki linkten bilgilerine güvendiğim bir yerdir.
    Çünkü malum ff lensleri farklı.Yanılmıyorsam 12-24 geniş açı ve orta zoom 24-120 mm ff leri var Nikkor'un.Bir de 105 VR aldınız mı
    hem makro hem de portre sorununuz biter ki bu da sizi 12-120 aralığında doyurur.
    Ooo bunlarda neymiş sırf lensler 2 kg yakın derseniz D-SLR dünyasına hoşgeldiniz
    Bu arada alaşımlı tripod da eklerseniz listeye çantanın yanına takımınız tamam sayılır.
    Ya bu kadar lens düşünmüyorum derseniz; verdiğiniz prime lens listesinden bir seçki
    yaparsak bavul ya da trekker tarzı tekerlekli modelleri öneririm.
    Selamlarımla...

    http://www.graysofwestminster.co.uk/welcome.php
  • Maşallah bütün lensler prime lens Wide-Angle-Tri-Elmar-M 16-18-21 mm f/4.0 w/Univ. WA Finder bunun haricinde. Eğer ne çekeceğiniz az çok kesinse onu söylerseniz ona göre öneri yapabiliriz.
  • Canon Nikon Pentax açısından sorun olmayabilir bu forumda tavsiye almak fakat Leica farklı bir dünya.Ne lensleri nede body'leri bu forumda pek yorumlanmaz çünkü hem Fp ürünleri değiller hemde Dslr teknolojisi içinde biraz geri kaldı gibi geliyor bana Leica.Yani 5d Mark2 veya D700 varken Leice alınırmı ki ben almazdım..Tabi bu benim fikrim.
  • Biraz önce Bahreyn'den geldim, iki tane M9 buldum. Siyah ve gümüş-siyah renklerinde, 2900 BD'a alabileceğim, 7730 USD'a geliyor, birde 28 mm summicron lens varmış, toplamda 14100 USD oluyor. Gerçi lensler önümüzdeki günlerde full seri gelecekmiş ama makinalar birer tane ve satılırsa sonraki parti 3 ay sonra.

    Aynı mağazasa Canon 5D MII'de vardı, onu da body olarak 1100 BD'a satıyor (2950 dolar gibi). Nikon D700'e ise artık bakmadım, bu yıl yenilenmesi bekleniyor diye.

    Canon ve Nikon gerçekten güzel makinalar, elektronik olarak isteklerimi karşılarlar ve benim için hoş uğraş olurlar ama heryerde kullanmak biraz zor. Leica ise Ken Rockwell'in yazdığı gibi sürekli yanımda olabiir. Herhangibir akşam yemeğinde foto çekmeye başladığımda standart bir kompakt makina gibi algılanıp, uygunsuz kaçmaz. Benim açımdan kullanımı daha rahat gözüküyor.

    Şu anda tek düşüncem aleti hemen alsam mı yoksa biraz daha beklesem mi, bu yıl yeni çıkacak makinalar fikrimi değiştirir mi? Bir başka bir düşüncede 50mm ile mi alete ısınmaya başlasam yoksa direk bir geniş açı alarak uzun süre kullanıma mı geçsem. 50mm alırsam geniş açı ihtiyacım olur ama 28 gibi bir geniş açı alsam 50mm almaya ihtiyacım olur mu bilemiyorum. Hangi durumlarda 50 mm ihtiyacım olur?

    Karar vermek zor gerçekten.... Alıp da vitrine koymam diye düşünüyorum. , ama belli de olmaz uzun süre kılıfında durabilir...

    quote:

    Canon Nikon Pentax açısından sorun olmayabilir bu forumda tavsiye almak fakat Leica farklı bir dünya.Ne lensleri nede body'leri bu forumda pek yorumlanmaz çünkü hem Fp ürünleri değiller hemde Dslr teknolojisi içinde biraz geri kaldı gibi geliyor bana Leica.Yani 5d Mark2 veya D700 varken Leice alınırmı ki ben almazdım..Tabi bu benim fikrim.



    Teknolojik olarak Leica'da Nİkon ve Canon'daki elektronik devreler yok ama amaç foto çekmek olunca foto kalitesinde web ve dergi yorumlarında daha kötü diye yazıldığını görmedim.

    quote:

    Maşallah bütün lensler prime lens Wide-Angle-Tri-Elmar-M 16-18-21 mm f/4.0 w/Univ. WA Finder bunun haricinde. Eğer ne çekeceğiniz az çok kesinse onu söylerseniz ona göre öneri yapabiliriz.


    Çekmek istediğim fotolar gündelik eş dost, çocukların okul fotoları, tatil için gittiğim yerlerin fotoları. Özelliği olan fotolar değil. Tatil için kastettiğim yerler uzak doğu, piramitler, afrika foto safari, gemi ile kutup gezisi gibi yerler..(bir kısmı yaptığım bir kısmı planladığım..)

    quote:

    Ooo bunlarda neymiş sırf lensler 2 kg yakın derseniz D-SLR dünyasına hoşgeldiniz


    Hocam ben o kadar lens taşıyamam benim için hiç pratik olmaz, ben D700 alırsam 18-200 ve birde macro lens alırım. Zaten böyle olunca da D700'ün hakkını veremem..
  • Bugun bahreyn'li satici aradi, aliyormusun diye bende birkac gun daha zaman ver dedim. Lens konusu biraz karisti, saticinin elindeki lens

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    24mm f1.4 olan lens mis, fiyati 6500 USD gibi, ama bir problem var leica'nin internal viewfinder'i 28 mm kadar destekliyor bu lens icin ayrica external viewfinder almam lazim. Bir net yorumunda external viewfinder kullanacaksan 21 mm lens almak daha mantikli diye yaziyor. http://kenrockwell.com/leica/24mm-f14.htm


    Saticida su anda olmasa da internal viewfinder'in destekledigi genis aci grubundan 28 mm'ler pratik gozukuyor. (satici da gelecek diyor..)

    28 mm lensler..

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    f2 olani biraz buyuk ve internal viewfinder da sag alt kosede gozukuyormus, (gorusu biraz kisitliyormus), fiyati 4000 dolar civarinda http://kenrockwell.com/leica/28mm-f2-asph.htm


     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    f2.8, yorumda f2 olani aratmiyor, yari fiyatina ve viewfinder'in kosesinde de gozukmuyor cok kucuk boyutta diye yazilmis.http://kenrockwell.com/leica/28mm-f28.htm

    benim tercih f2.8 gibi gozukuyor (leica alirsam..)

    Bu forumda pek leica'ci yok ama yine de lens yorumlari alabilirim diye dusundum..

    Bir de hosuma giden komik bir bir yazidan bazi bolumleri ekleyeyim..(yine ken rockwell'in sayfasindan)

    Leica Man..

    The Leica man doesn't care, or even know, the trifling price of his cameras. This is not relevant. Just like a Porsche, no one buys a Leica because he needs it. He acquires the Leica because he is who he is.


    The Leica man rarely takes his own pictures. He has others to bother with that for him if he is on holiday. If the Leica man requires art, he has it purchased for him.

    This is why Leica men don't care about a Leica's picture-taking ability, and get so oddly freaked out if you mention cameras that are better for a fraction of the price. "Better for what?" asks the Leica man. Taking pictures? Who uses cameras to take pictures? Rarely the Leica man. You are personally insulting him and his vastly superior taste should you broach this topic.

    When seen in brochures, the Leica man almost always is seen shooting out of the open top of a convertible. You'll see the Leica man wearing a suit shooting nature from his convertible in the 1954 Leica M3 instruction manual, and see him, much younger and less well dressed, doing the same in the Leica 2009 product catalog.

    In every case, all that the Leica man need do to effect a photo is to wave his Leica out the open top of his car. This shall be sufficient.

    The Leica man does not compromise. The Leica man is not interested in anything made elsewhere, like Japan. That is not Leica. The Leica man knows his brand: all because something has a red dot with LEICA or LEITZ on it doesn't make it a Leica.

    The Leica man doesn't trouble himself with the twittering of lesser men who might expend effort trying to argue an M8 or Oriental pocket camera into Leicahood.

    Canada is OK. We all love polar bears, baby seals, igloos, Eskimos, beer, rare Canadian penguins, Santa Claus, reindeer, Reichman, hockey, maple syrup, free health care, celebrating the Christmas spirit year round, snow men and bacon.

    Canada and Noctilux are OK in the Leica Man's book, not that he would ever go there except to look at polar bears from a warm, privately chartered and catered tundra buggy. The Leica man visits Churchill in August, when it's nice, and has his polar bears flown in for his pleasure. The Leica man doesn't rub elbows with the common man — there are germs.


    The Leica man doesn't trouble himself with products with which Leica itself can't be bothered. If a product is no longer in production, it is not the best and the Leica man has no use for it either. The Leica man knows that products made in limited quantities are those which were bought in limited quantities — because few people wanted them. If no one else wanted them, why would the Leicaman?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.