Şimdi Ara

beynimizin %de kaçı çalışıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • normal bir insanın beyninin %de kaçı çalışmaktadır.bilim adamları orası burası çalışıyor diyor...%veriyor...fakat hiç %100 kapasiteyle çalışmış bir beyin görmüşler mi onu bilmiyorum???beyni %10 civarı çalışan bi insanın ne gibi özellikleri olur?Aynştayn ın beyni ne oranda çalışmaktadır???Aynştayn ın beyninin ne oranda çalıştığını görmek için beynine taksimetre gibi bişey mi koymuşlarda oran söylüyorlar???nedir bu beyin % si bilgilerimizi paylaşalım.



  • şuna açıklık getirelim. İnsan beyninin kaçta kaçını kullanır ile beyninin kapasitesinin kaçta kaçını kullanır soruları arasında fark vardır. Beyninin herhalde yüzde olarak çok küçük bir kısmını kullanacak çünkü geri kalanı dolgu maddesi, onu kullanmaya imkan yok. Beyin kapasitesinin kaçta kaçını kullanıyor dersen çoğunu kullanıyor zaten, kapasite arttırılabilir mi? evet arttırılabilir.
  • ben fiziksel bir % den bahsetmiyorum.zeka olarak.Aynştayn'la armızda bir fark var.adam w tane benden yapıyor(% bakımından).belkide daha fazla.okuduğum bazı dergilerinde, gazetelerde beyin çalışma oranı verilerek çeşitli şahıslardan bahsediliyor.yani bizim beynimizin belli bir bölümünü çalıştırabildğimiz söyleniyor.bende diyorum bunu nerden biliyorlar?
  • Zamanının çoğunu Tv seyrederek,top ve pop gibi lüzumsuz şeylerle meşgul olarak geçirenler,beyinlerini pek kullanmıyor demektir.Okuyan, düşünen,araştıran,çalışan insanlar,beyinlerini kullanıyor demektir.İnsan ne kadar üretkense, beynini o kadar kullanıyordur bence.
  • belkide geri kalan kısmı beyin değil
    salata yapmak için sadece et
  • kimse cevabı bilmiyor galiba...
  • Ben tasaruf olsun diye 1/5'ini kullanıyorum
  • bu sorun her zaman esnek bir cevaba sahiptir. çünkü bilim adamları beyin hakkında şu an çok fazla bi şey bilmemektedirler. insan beyni kapasitesinin genel olarak %5 ini kullanmaktadır gibi bazı laflar vardır. işte Einstein %10 ununu kullanıyordu deniliyor. aslında bu fiziksel açıdan yapılmış yorumlar değil. bir insanın beynin kapasitesini kullanma yüzdesi, miktarı vs... gibi ölçümler şu ancak psikolojik bazı testlerle yapılmaktadır. peki bu sağlıklı bir deney midir? Hayır... çünkü Bernhard Riemann'a çocukluk döneminde bu gibi bazı testler uygulamışlar. Hatta IQ bakımından geri zekalı puanı elde etmiş. ama Riemann'ı bilen herkes takdir eder ki ne o gerizekalıydı, ne de beyninin %5 ini kullanıyordu(!).

    Einstein bizden ayrılan yanı ise, 35 kadın ve 56 erkek beyninin onunkiyle kıyaslanması sonucu ortaya çıkan alt perietal bölgenin %15 daha geniş olması Sylvian çatlağı denen beynin yan kısmındaki yarığın daha küçük olmasıdır. Alt perietal bölgedeki alanın geniş olması beyindeki sinir hücrelerinin daha kolay iletişim kurmasına yaradığı tespit edildi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.