Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    AMD Athlon x2 4200 işlemci, Gigabyte GA-MA69VMS2 anakart ve HD2600 XT ekran kartlı bir sistemim var.Sistemimde Aopen kasanın içinde gelen 300 Watt Peak güç kaynağını kulanıyordum.Önceleri bir sorun yoktu ama bir süredir oyun oynamak istediğimde bir 15-20 dakika oynadıktan sonra bilgisayar kendiliğinden kapanmaya başlamıştı ve güç kablosunu çıkarıp takmadan tekrar açılmıyordu.Sorunun güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklandığını düşündüm ve High Power 400 Watt bir güç kaynağı aldım.Yeni güç kaynağını bugün monte ettim, hemen Race Driver Grid oyununu açtım ve 15 dakika sonra bilgisayar yine kapandı.Yani anlaşılan sorun güç kaynağında değil peki ama başka nerede sorun olabilir.Ekan kartı ısısını kontrol ettiğimde oyun sırasında ekran kartı ısısının 103 derece olduğunu gördüm, acaba ekran kartı fazla ısındığında bilgisayar kapanabilir mi yada anakartta falan mı sorun vardır.Fikri olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.Teşekkürler.







  • bir fikri olan yok mudur acaba
  • Ekran kartı ısısı normal değil.
    Ekran kartı fanını ve heatsinki bir kontrol eder misin? Ekran kartının fanını elinle çevirdiğinde az ya da fazla bir zorlanma oluyor mu? Ekran kartı fanı çalışıyor mu? Heatsink ekran kartına tam oturmuş mu? Fan yeterince yağlanmış mı? Heatsink ile ekran kartı işlemcisi arasında termal macun var mı? Varsa aşınmış veya plastikleşmiş mi? Son olarak kasada genel bir temizlik yapmanı öneririm.(A'dan Z'ye). Toz ve toz tortuları fanın dönüşünü düşürerek, hava sirkulasyonunun azalmasına neden olur, buda aşırı ısınma sorununu ortaya koyuyor.
  • Ekran kartının fanı çalışıyor, bir zorlanma hissetmedim.Kasanın tozunuda elektrik süpürgesi ile almıştım, ayrıca çok ses yapan kasa fanını da güç kaynağı ile birlikte bugün değiştirdim yani şu an kasa fanı da yeni ama 80 mm lik fan.acaba 120 mm fan alsam daha mı iyi olur küçük fan iyi hava sirkülasyonu sağlamıyor olabilir mi.Anlaşılan sorun ekran kartının fazla ısınması o zaman, kart fazla ısındığı için sistem kendini kapatıyor herhalde, kartın garantisi de devam ediyor garantiye göndersem sorunu çözerler mi acaba?
  • Heatsink(Izgara) araları temiz mi? Ayrıca az önce belirttiğim ızgara karta tam oturmuş mu? Termal macun var mı? Varsa ne durumda?Ayrıca kasa içi hava sirkulasyonuda önemli bir etken. 12CM fanlar tabikide 8CM lere göre daha iyidir. Biri önde, diğeri arkada olmalı.
  • Heatsink biraz tozlanmış tabi, termal macun olayını bilmiyorum kartı aldığım gibi kullanıyorum bakarım ona da.Ben en iyisi ekran kartını söküp iyice bir temizleyeyim bir de 12 cm fan alayım, bendeki 8 cm olanı öne 12 cm yi arkaya takayım.Öndeki fan içeri arkadaki dışarı doğru üfleyecek değil mi?
  • Evet, ön içeri arka dışarı. Yuva varsa yan tarafada içeri hava alacak şekilde fan alabilirsiniz.
  • teşekkürler cevapların için
  • ekran kartında sorun olsaydı ztn gorntu de de bozukluklar olurdu.bide bnm fanda olmstu enerji mi ne kaciriomus max hızda calistirdik normal gibi duruo ama yawasti.snnkinin de ondan olablr sen ekran kartina yeni fan al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.