Şimdi Ara

BİLGİSAYAR AÇILDIĞI HALDE EKRAN ÇALIŞMIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabah evimdeki bilgisayarımı açtığımda normal açılış yaptı.Siyah ekran üzerinde Windows XP yazısı çıktı fakat daha sonra masaüstüne geçmedi.Ben de bunun üzerine arkadaki ekranı bilgisayara bağlayan kabloyu kontrol ettim ve yeniden başlattım.Başlatırken hoparlörün sesini de açtım.Bilgisayar açılıpta masaüstüne geçiş yaptığı zaman çıkan müzik sesi çıkıyor ama ekranda görüntü yok!Kardeşimin ekranını alıp denedik sorun yine aynı.Bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü vermiyor.Bir de şu var, ekranın bilgisayara bağlı kablosunu çıkarırken bildiğiniz gibi "bilgisayar bağlı değil" türü bir ingilizce yazı çıkar siyah ekran üzerinde.Kardeşimin ekranında bu yazı çıktığı halde benim ekranın bilgisayara bağlı kablosunu çıkarınca aynı yazı çıkmıyor, üstelik daha önce o yazı çıkardı.Sorun nerede bir türlü anlayamadım, ekranda mı, ekran kablosunda mı yoksa ekran kartında mı çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.







  • monitör arızalı.
  • arkadaşım öncelikle şu önemli senin windows yazısını görebiliyor musun? ayrıca windows yazısı dolduktan sonra ekran direk olarak rest atmıyor ise o zaman makinana windows cd sinden onarma yapman gerekli. eğer bunları yaptıktan sonra da aynı sorun ile karşılaşırsan başka bir monitör denemen lazım. yok aynı sorun ise grafik kartında sorun olabilir.
  • daha 4 gün evvel birebir anlattığın mevzu başıma geldi..ve yukarıda arkadaşında belirttiği gibi windovs cd siyle onarma yaptık düzeldi..
    Rahat ol..maliyet yok şimdilik..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deli.dumrull

    arkadaşım öncelikle şu önemli senin windows yazısını görebiliyor musun? ayrıca windows yazısı dolduktan sonra ekran direk olarak rest atmıyor ise o zaman makinana windows cd sinden onarma yapman gerekli. eğer bunları yaptıktan sonra da aynı sorun ile karşılaşırsan başka bir monitör denemen lazım. yok aynı sorun ise grafik kartında sorun olabilir.


    Sağol senin önerini uygulayacağım ama kafama takılan bir şey daha var.Bendeki monitörün bilgisayar ile bağlantısını kesince her monitörde olması gereken SİGNAL LOST yazısı çıkmıyor, kardeşimin monitörünü aldım onda SİGNAL LOST uyarısı vardı ama onu bilgisayara bağlamama rağmen açamadım.Monitörde de arıza olabilir mi?
  • dediğin olabilir ancak VGA bağlantı kabloısunu da denemeni ciddiyet le tavsiye ederim.
  • buna benzer bir sorunu ben tam tersini yaşamıştım ekran kartı dvi danmı bağlıyorsun analog mu ? dvi girişinden kullandığımda windows yazısı görünmüyordu masa üstü yada şifre ekranına kadar görüntü olmuyordu ancak masa üstü şifre ekranında görüntü geliyordu gigabyte nın bir ekran kartında yaşamıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.