Şimdi Ara

LYS'YE 2 AY KALDI. 2 AYDA BÜTÜN FEN 2 MAT 2 BİTER Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
37.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar durumum çok kötü.Ygsden 400 puan aldım (419 diye hesaplamıstım sonradan farkettim ki daha fazla yanlısım varmıs ) . Hedefim türkiyede ilk 15.000 e , ya da en azından 25.000 e girmek.( say 2 den gecen senelerde istediğim bölüm bu sıralamadaki ögrencileri alıyordu )
    Şimdi gelelim asıl soruna.Ben ygs sınavına kadar hiç ama hiç lysye calısmadım.Ve özellikle fen 2 de acıgım cok fazla.Hiç mi hiç bilmediğim zor konular var(türev , integral , organik , elektriğin zor kısımları , analitiğin lys versiyonu , katı cisimler vs.)Diğer konuları da cok az biliyorum su an sınava girsem yapamam ama calısırsam rahat hallederim o kolayları heralde.E şimdi kalmıs sınava 60 gün , benim bütün mat 2 geo 2 fen 2 yi bitirmem için bu süre yeter mi ? Mesela bu önümüzdeki 15 günde fizik 2 yi bitirmek istiyorum.Sonra kimya mat falan işte.Ne diyorsunuz mümkün müdür bu kadar kısıtlı zamanda bu kadar zor konuyu halletmek ?







  • MAntığı çabuk kavrayabiliyorsan anlama kapasiten yüksekse ve günde 5-6 saat çalışabileceksen. yinede zor ama imkansız değil.
    400 bekliyorum bende ilk 25.000 imkansız en azından öyle diyor burdakiler
  • "bütün" değil de daha kritik ve soru çıkan yerlere yönelmelisin.

    mesela elektrik biçok dinamik sorusuna katılıyor. elektriği bilmen gerek
  • Bunun cevabını en iyi sen verebilirsin.
  • o kadar zaman vardı en azından LYS nin bir kısmını halletseydin keske ama yine imkansız degil konuları günlere böl olabildiğinde çalış son 1 ya da 2 haftayı bos bırak genel tekrar fln işte
  • Dark1n ben de seninle aynı konumdayım. 2. kısıma hiç bakmadım. bugünden itibaren çalışıp bitireceğim. 1 ayda bitirmeyi planlıyorum. mat-2 kimya-2 fizik-2 var. geometriden de birkaç konu var. hatta ben biraz abarttım :D bir gün önce geceye kadar batak oynuyorduk arkadaşlarla. girdiğim ilk deneme ygs'nin kendisi oldu :D
    birşey soracağım da.... bu ortaöğretim puanının son hali ne? en son maksimim 75ti alan içi tercihler için. ama iptal edildi. ya şimdi? alan içi - alan dışı?
  • vAllah bende aynı sizin gibiym
    Bende 400 puan falan bekliyorum.
    Lys bilgim 0 diyebilirim.
    Yalnız 400 puanla kesinlikle giremeyiz ilk 25 bine
    eğer ilk 50 bine girersem dua edicem 400 puanla.
  • Arkadaşlar benimde durumum böyle sayılır. Ygs 430-440 arası geliyor. Lys'ye hiç çalışmadım.Ygsye 1 aydan az bi zamanda çalışmıştım.Bunu göze alarak lysyi 2 aya sığdırabilirmiyim?ilk 10000 e girmem lazım onun için tahmini kaç puan almam gerekli lys de?
  • Açıkcası ben yapamam. Ama sen kendine güveniyorsan, neden olmasın..
  • temelin sağlamsa yaparsın bendede fen2 sıfır. mat2 1.5haftada biter .
  • Öncelikle sınava giren herkeze geçmiş olsun diyerekten başlıyorum. Neden geçmiş olsun.? Çünkü büyük bir stresten kurtulmuş olduk. Tabi şuan kafalarımız puanlara ve LYS odaklanmış durumda.. Aynı ben gibi ama boşverdim. Salladım ne olucağını tabi hiçbirimiz bilmiyoruz. Yukardaki ilahi takdiri vericektir. Ben kendime karar verip aldım. 3 hafta oturup beklicem. O inandığımız hayalleri gerçekleştirmek üniversite hayalini istiyorsak, fazlada kafaya takmamak gerektiğini düşünüyorum. Yani internetteki puanlara da pek inanmayın. Katsayı puanıyla birlikte asıl puanlar belli olucak. O yüzden LYS'ye rahat hazırlanmak istiyorsak, bence mayısa kadar tatil yapın. Playstation, futbol veya forum yada başka aklınıza gelebilecek herhangi aktiviteler yapıp sonuçlara kadar oyalanmak.. Neden çünkü psikolojikmen rahat olursunuz. Ha diyeceksiniz ki ya işte olur mu canım öyle.. valla oturup ders çalışmayı daha uygun görürüm diyen olursa zaten ona eyvallah.. Ama işin birde ruh halini düşünün.. 8-9 ay işkencesini iyi veya kötü görüp geçirdin. Biraz tatil yapman seninde hakkın değil mi.. Hepimiz insanız arkadaşlar unutmayın. İsteyen bu görüşüme katılır , isteyen katılmaz ki onada sonsuz saygı duyarım. Zaten " Zevk ve Renkler " tartışılmazdır..

    Neyse ben sınava şayet giricek olsaydım..

    Ve geçelim LYS'ye..

    1-İlk başta aldığınız puanla nereye rahat bir şekilde özel yada devlet üniversiteleri farketmez yani.. İstediğiniz bölüm veya bölümleri bir bakın araştırın.

    2-Eğer sizi puanlar gerçekten ama gerçekten! tatmin edemiyorsa hiç tereddüt etmeden lys'ye başvurunuzu yapın.

    3-Tabi 1,5 - 2 ay gibi bir süre zarfı olucak. Ben mesela LYS düşünmüyor değilim. Girebilme şansın olursa zaten %70 olabilir. Bakıcaz yani Ama sürekli bol bol deneme çözücem. YGS sınavındaki hatalı olduğum yerleri belirleyip strateji yapıp LYS operasyonuna başlıcam.

    4-Eğer girecek olsaydım bunları yapardım. Ama ben sınava girmiş olan arkadaşlara nacizane tavsiyelerimi aktarmak istedim.

    Bunları yapardım. Başka ne yapabilirdim ki? Eğer şimdiden çalışanlar varsa da hem onlarada hemde LYS girecek olanlar büyük ihtimalle tüm herkeze Allah herkeze hem kolaylık hemde sabır versin diyorum.. İyi forumlar...




  • arkadaşlar ilk 8-9 bin için yaklaşık kaç puan yapmak gerekir mesela ygsden 455 civarı bir puan aldım bu puanla hedeflediğim kişi sayısı arasına girebilirmiyim
  • 455 puan sanırım ilk 300 ile 500 kişi arasına sokar. Ama sanırım bu o yüzden net birşeyde diyemiyorum.
  • boşa kasma derim 2 ayda bitsede nasıl biter aceba?

    sende seneye kal benim gibi nasıl olsa alıştık.
  • arkadaşlar birşey sormuştum
    ortaöğretim başarı puanı 75 üzerinden mi hesaplanacak? alandışı 75 mi olacak? 75 olan iptal edilmişti sonra yeni çıkanda durum ne?
  • Aynı durumdayız 2 ayda zor ama çalışmaya devam
  • YGS'den 468 puan alıyorum tıp için lysden kaç yapmalıyım? Yani netlerim neler olmalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eudomania

    YGS'den 468 puan alıyorum tıp için lysden kaç yapmalıyım? Yani netlerim neler olmalı?


    Ee hocam sende artık bu puana baya bi şükret en iyisi alamayanlarda var.. Tıp bence hayli yeterli diye düşünüyorum.. LYS hiç girmene gerek yok. Yani biraz tabiri şeye kaçıyor bu iş açgözlü anlamında aman diyim ben sen bence tıp için çok yeterli.. ama iyi bir rehberliğe genede gidip sorabilirsin..
  • Mesaj Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceminec -- 7 Ocak 2018; 14:43:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tovori

    455 puan sanırım ilk 300 ile 500 kişi arasına sokar. Ama sanırım bu o yüzden net birşeyde diyemiyorum.


    arkadaşım naptın sen ilk 300 500 e en aşağı 485 puan civarı girer bunun daha yüksek bir şey olması lazım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.