Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.310
Cevap
109
Favori
2.447.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdembaba


    quote:

    Orjinalden alıntı: m.gunay88

    Ya erdembaba, nerelerdesin yav seni sürekli konuyu incelerken görüyorum, online'sın ama bir süredir cevap filan yazmıyorsun galiba konulara. Hayırdır?



    Evet m.gunay88, bir süre önce yaşanan bazı tartışmalar sonucu foruma yazmama kararı aldım..Forumu takip ediyorum ancak sadece pm'den iletişim kuruyorum..Yeni portal açılınca umuyorum ki oradan yazmaya devam edeceğim..Saygılar..


    Hadi ya, kötü olmuş ama tekrar döneceksen aramıza problem yok

    Ayrıca şu portal oluşturma kararı hakkında birşey soracağım. Öncelikle şu portal dediğiniz bildiğimiz site değil mi?(Kusura bakmayın daha önce kullanmadığım için bilmiyorum ) Yani sadece grubumuza özel bir site mi kuracağız?




  • Cokenerjigin uzaklastirilma sebebi bana hakaret etmis olmasi. Forumda olay kapandiktan sonra bana ozelden mesaj gondererek hakaretlerine devam etti. Rahatsiz etme dememe ragmen devam edince ben de sikayet ettim ve gonderdigi mesajlar incelendi. Sonucta hakaret oldugunu yonetici de kabul edince gecici olarak uzaklastirildi.
  • Arkadaşlar hepinize merhaba,

    Cokenerjik nick'li Başol Bey benden mail aracılığıyla foruma bir mesaj iletmemi rica etti..Ben de elçiye zeval olmayacağını ve vereceğiniz cevapların muhatabı olmadığımı hatırlatarak mesajı gönderiyorum:

    "elbette sadece m.gunay88 in tek taraflı yazıları ile fikir yürtmeyeceğinizi biliyorum ama sonuçta benim uzaklaştırılma nedenimi bilmeden de olsa protesto edebilen Angorapardus ve bilmediğim başkaları da olabilir, onlara m.gunay88 ile aramızda geçen 3erden 6 adet yazışmayı cezam dolayısı ile, 1 hafta sonra göndereceğimi, ondan sonra da eğer uzaklaştılmayı hak ettiğimi söyleyen, tabii m.günay88 haricinde, 1 kişi dahi olursa bir daha foruma uğramayacağımı bilmelerini istiyorum. bende m.günayın cevapları var ama kendi yazdıklarıma ulaşamıyorum. m.gunay88 de benim attığım mesajlar vardır. kendi cevapları da vardır. onları herkesin huzurunda açıklasın isterim, yoksa 1 hafta bekleyecekler demektir."


    Saygılar..




  • bu atışmalar hiç iyi değil,
    bir taraftan biri birazcık alttan alıverse hoşgörülü olsa
    sorun olmaz,
    neyse sorunun en kısa zamanda çözülmesi dileği ile
  • Ben foruma yazdığım mesajlarda her seferinde olabilir mi diye sormaya çalıştım, isteyen önceki mesajlara bakabilir. Her seferinde benimle dalga geçercesine cevaplar verdin. Olmazsa nedenini söyle.En basitinden gören de rüzgar çiftliği kuruyo sanır diyorsun. Benim ne yapmaya çalıştığım seni ilgilendirmez. Eğer dediğim devre yapılabilirse ya olur de ya da yapılır ama masraflı olur de ya da böyle bir devre yapılamaz de. Her seferinde hakaret, aşağılama çabası neden? Aynısını Kenan abiye sordum, sağolsun yapılır ama masraflı olur dedi, bu kadar. Söylemen gereken şey buydu.

    Sana söylediğim şeyleri okumadan sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Ben o memur arkadaşa sadece google'da araştır dedim ve nasıl araştırma yapması gerektiğini anlatmak için de google'da kendi yazdığım anahtar kelimelere çıkan İLK sonucu yazdım. ÖNERMEDİM. Ama sen hala bana daha önce kimse önermemişti, buranın amacı bu değil gibi şeyler söylüyorsun. Defalarca sadece örnekti yazmama rağmen aynı şeyleri tekrar ediyorsun. Tam konu kapandı sanıyorum, bakıyorum bir daha aşağılarcasına mesajlar yazmışsın. Yöneticiye senin mesajını ilettim. O da seninkini de karşılık olarak verilen benim mesajımı da sildi. Konu kapandı derken özelden başlıyorsun bu sefer. E insaf artık. Burada da kimseyi onun tarafını tutan olursa bir daha gelmem diye tehdit etme. Buradaki herkesin amacı birşeyler yapmaya çalışmak. Ayrıca özelden bana hak veren mesaj da geldi ama tabi ismini söyleyecek değilim burada ki kimsenin beni haklı bulması ya da bulmaması önemli değil. Ben sadece kendi vicdanıma hesap veririm.

    Amacım olayı artık olayı kapatım işimize dönmekti ama gelince mesajları yayınlayacakmışsın, benim çekindiğim utandığım hiçbir lafım yok.Eğer mümkünse yöneticiden silinen mesajların tekrar yayınlanmasını isteyeceğim.
    Ayrıca senin gönderdiğin mesajları da benim gönderdiğim cevapları da foruma yazacağım ama buraya yazmak istemiyorum. Çünkü yeri burası değil. Başka bir yerde yeni başlık açıp o mesajları da, foruma yazmış olduğumuz mesajları da yayınlayacağım.
    Herkesten böyle bir tartışma için özür diliyorum ama olaylar benim dışımda gelişiyor.
    SAYGILAR


    EDIT: Mesajları silmiş olan ilgili arkadaşa özelden mesaj gönderdim, yazıların kopyası eğer duruyor ise, göndermesini istedim. Henüz cevap vermiş değil. Peki bu mesajları geri bulabilmek için sizin bildiğiniz bir yöntem var mı? Mesela bilgisayarımdaki cookies bölümünde filan kayıtlı olabilir mi acaba? ya da başka şekilde bulabilir miyiz?

    EDIT: Özelden gönderilen mesajları zaman sırasına göre koydum. İsteyen bakabilir.Yönetimden silinmiş olan mesajların kopyası henüz gelmedi. Gelirse onu da yayınlayacağım.Linki koymayı unutmuşum;http://forum.donanimhaber.com/m_27693060/mpage_1/key_//tm.htm#27693405



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gunay88 -- 10 Kasım 2008; 2:21:31 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: angorapardus

    Ya arkadaşlar amaç üzüm yemekse bağcıyı dövmek hem döveni hem dövüleni hem de görenleri üzer. Üstelik üzüm de heba olur, pekmezi bile olmaz, börtü böcüğe kalır. tartışma olur ki ben de yaptım, önemli olanın üzüm olduğunu unutmayalım.

    Biz türkler çok akıllıyız, ama nedense organize olamıyoruz, biz organize olana kadar da adamlar marsa gidiyorlar. Onlar bizden daha akıllı değiller, Metehanın dediği gibi birlikten kuvvet doğar. Bu kuvvet çağımızda bilim ve teknolojidir. Belki buradan iyi bişiler çıkar belki de çıkmaz ama en azından denedik diyebilelim. Bu ışığı yakalım, belki buradan alevlenen fitil ile aramızdan birisi bu işi becerir. O da bize yeter. Ki atla deve de değildir bu iş.

    Daha önce böyle mevzulardan foruma küsen arkadaşlar, dağ dağa küsmüş hesabı olmasın. amaç paylaşmak ise burada sizi izleyen binlerce göz var, size ihtiyacı olan ...
    Anladığım kadarı ile (15 gündür falan buradayım) burada tam anlamı ile yetkin arkadaşlar yok, genelde araştırmacı. Ama gözlemim odur ki bazı yetkin arkadaşlar ara sıra uğramakta, bak şurası yanlış olmuş, burası eksik olmuş yorumlarını bıraksalar da bu işin bildikleri doğrusunu anlatırlarsa yukarıdaki anlamda ortak paydanın içine katılırlar. yoksa sadece yanlışı söylemekle bir yere varamayacağız.

    Saygılar .... Ahmet otur sen yerine bakim... :))


    Haklısın kardeşim, ben de konuyu uzatmak niyetinde değilim. Zaten konu forumda kapanmıştı. Bundan sonra bu bölüme konuyla ilgili mesajlar bırakmak istemiyorum. Saha önce de söylediğim gibi silinen mesajlarıda tekrar bulabilirsem, mesajları sırasıyla yayınlayacağım. Bunu yapmayı şahsım adına istemiyorum çünkü konu kapansın ama madem isteyen var, bir süre içinde mesajları bulmaya çalışacağım, bulamazsam sadece pm'leri koyacağım.

    Neyse boşverin o konuyu. Şu ''How to build a wind turbine hugh piggott 2005'' kitabını daha önce de yazmıştım. Daha önce forumda yayınlanmıştı ve ben de oradan buldum. Çok güzel bir kitap. Bir rüzgar türbininin nasıl yapılacağı her türlü ayrıntısına kadar anlatılmış. Kanatların bile ahşaptan nasıl yapılacağı anlatılmış. Neredeyse kullanılacak vidalara kadar ölçüleri, hangi vidaların uygun olabileceği gibi şeyler bile yazıyor. Yani konuyla ilgili pek teknik bilgisi olmayan, yaparak öğrenmek isteyen bir başkası varsa kitabı şiddetle tavsiye ederim. Tek kötü yanı ingilizce, ama anlaşılmayan yerler olursa bana özelden ulaşabilirsiniz, yardımcı olurum. Kitabı tekrar upload edip linkini vereceğim. Güncel tutmak lazım, daha önce görmemiş olan olabilir.
    SAYGILAR

    EDIT:http://rapidshare.com/files/160621670/How_To_Build_A_Wind_Turbine_-_Piggot.pdf
    adresinden kitabı pdf olarak indirebilirsiniz.
    NOT: ****lı yere r a p i d s h a r e gelecek. tabi arada boşluk olmadan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gunay88 -- 4 Kasım 2008; 19:34:22 >




  • üstadlar ben şimdi bitane ups buldum 2000 watt lık bunun içinde 4 tane 12 v7a akü war yani bunlar 48 volt elektrik weriyor ups ye bunu kaldırabilercek bi tane motora ihtiyacım war yardımcı olursanız sevinirim nasıl bi bobin gerekli bende başladım bu işe yavas yavas ilerliyorum inş
  • arkadaşlar
    burasının yeri olmamasına rağmen son bir kaç gündür yaşanan topikteki gerginlik nedeni ile benim yirmi yıldır cebimde taşıdığım öğüt mektubunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

    ''Gürültü, patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış.Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun.

    Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma, içten ol; telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin anlatacak bir öyküsü vardır.
    Yalnız planların değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen; hayattaki dayanağın odur. Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın. İşini öyle sev ki, başarıların, bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.

    Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki, insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir.
    Aşka burun kıvırma sakın; o çöl ortasındaki yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.

    Kaybetmeyi ahlâksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakabileceğin en iyi miras dürüstlüktür.

    Yılların geçmesine öfkelenme; geçliğine yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir. Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkânsızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol.

    Hatırlar mısın doğduğun zamanları: Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse. Sabırlı, sevecen, erdemli ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki, bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya yine de insanoğlunun biricik güzel mekânıdır.!!!''


    saygılar




  • sevgili arkadaşlar , zaten hobilerimize ayıracak vakit bulmakta zorlanıyor iken; bir de araştırma yaptığımız konu dışında yazılan (beni hiç mi hiç ilgilendirmeyen) konuları okumak ya da en azından ne olduğunu anlamak adına göz gezdirmek zorunda kalıyoruz.

    Ricam şudur ki; lütfen değerli vaktimizi özel konularınız ile meşgul etmeyin. Ve kendi vaktinizi de tabiii

    ;)
  • arkadaşlar hepinizi taktir ediyorum buraya bişeyler yazan insan bu işlere gönül vermişdir ve bence deyerlidir bu olay olumlu şeylere vesile olur umarım arkadaşlar rüzgarı ısıtmada kullanmayı düşünüyorum dik eksen sistemde direk üretilen elektrik ısıya dönüşecek verim % 100 yani kademeli reziztans sistemi ile devir kontrolü düşünüyorum alternatör problemi hep düşündürüyor beni verimli bir sistem tasarlamaya çalışıyorum 1 yıldır. en uygun sistem için manyetik alan en kısa mesafede hapsedilecek yani idealde bakır sargı uzunluğunda olacak benim gözlem ve deneylerimden çıkardığım sonuç bu deyişik alternatör dizaynları olan arkadaşlar bunları paylaşırsa belki bişeyler başarabiliriz diye düşünüyorum dikkate almanız umuduyla herkeze kolay gelsin
  • bir iki sayfa önce resimlerini yayınladığım çamaşır makinası motoru ile mıknatıs yerleştirerek yaptığıl alternatör için şöyle bir sonuç çıkardım,
    bu motorun iki sargısı var,
    birinci sargı ana sargı
    ikinci sargı yardımcı sargı
    şimdi alternatörü dışarıdan bir kuvvet ile döndürdüğümde ana sargı üzerinden 15 ile 20 volt arası bir akım alıyorum ve araba sinyal lambaları var 55 watt 12 volt bu lambayı 3/1 oranında yakıyor,
    yardımcı sargı uçlarına 100uf kutupsuz kondansatör bağladığımda bir anda lamba yüzde yüze yakın parlamaya başlıyor voltaj değeri bir iki volt arıyor ama amper değeri sanırım dahnada yükseliyor,
    bunun bir vidyosunu eklemek isterdim ama,
    şu an çekim yapamadım,
    bunu anlatabilecek bir arkadaşımız varmı
    şu durumda şöyle bir sonuç çıkarıyorum,
    alternatörlerini kendi saran arkadaşlar bobinlerden bazılarının uçlarına kondansatör bağlarlarsa istedikleri akımı daha iyi alırlar sanırım




  • üstad ben buldum ups fakat ükülerin toplam 48 volt weriyor yani birnin - si diğerinin + geliyor toplam 48 wolt gerilim yapıyor buna uygun bi motor lazım onuda halledersen en azından baya yol almıs olurum saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alemci69

    üstad ben buldum ups fakat ükülerin toplam 48 volt weriyor yani birnin - si diğerinin + geliyor toplam 48 wolt gerilim yapıyor buna uygun bi motor lazım onuda halledersen en azından baya yol almıs olurum saygılar

    arkadaş bütün daimi mıknatıslı dc motorlar 48 volt ve daha üzeri voltajları edinebilmen mümkün ancak benim denediğim motorlarda 48 volt'a ulaşmak için enaz 1000-1200 devirde çevirmek lazım.

    metin bey
    ben foruma eklemedim ama 1500 devirde 600 volt alıyorum.(12 amp)


    saygılar
  • az daha; yakında hepsi burada.

    ruzgarjeneratoru.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMOX ENERJİ -- 5 Kasım 2008; 22:47:19 >
  • Herkese tekrar merhaba yaklasik iki aydir fruma katilamiyordum gecen butun yazismalari okumayi henuz bitirdim. Herseyden once istanbuldaki toplantiniza katilamadigim icin cok uzgun oldugumu belirtmek isterim. Bu ise gonul verenler acisindan ( amator, profesyonel yada hobi olarak ) cok faydali olmus. Dilerim ilerde cok daha katilimci ile birlikte olursunuz. Benim katilmam simdilik yurtdisinda olmamdan dolayi imkansiz gibi gozukuyor ama zaman ne gosterecek bilemem. Gonlum sizlerle. Hala bu isin pesindeyim ruzgar enerjisi ve gunes enerjisi ni elimden geldigince beraber ogrenmeye calisiorum.


    Bununla ilgili olarak sizlere elimden geldigi kadar yardim etmek isterim Ruzgar hizi olcumu ile baya bi sorunlar yasandigini goruyorum faydasi olurmu bilmem ama burada bir elektronik firmasinin katalogunda gordugum urunu yazmadan gecemeyecegim. Sehir icinde yada evinde kurmayi dusunenler icin cok faydali olacagi kanisindayim nekadar guvenilir oldugu konusunda hic bir fikrim yok. Ama sanirim uzmani olan arkadaslar sanirim fikir sahibi olabilirler.www.maplin.co.uk adresinde N07FW kodlu urune bi goz atsinlar derim.

    Kendim alip deneyecem ama daha yeni bir hayat kurma is guc ve para kazanma telasindayim simdilik pek mumkun degil.



    Ingilteredeyim buradan herhangi bir konuda istegi olan varsa elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim herkese saygilar




  • Yazmadan edemeyecegim. Frumda daha once yasanmis yasanan ve yasanacak olan problemlerden oturu cok uzgun oldugumu belirtmek isterim. Herkesin birbirine karsi maximum duzeyde saygili olmasini dilerim.

    Dogru bilgi , tecrube , zaman , para , ve saygi gibi degerlere sahip olundugu surece asilmayacak sorun cozulmeyecek problem yok diye dusunuyorum. Herkesin birbirine maximum duzeyde saygili olmasi dilegi ile hepinize kolay gelsin
  • Anemometre için alternatif olabilir mi? Güneş enerjisi ile çalışıyor, 30 günlük dataları alıyor, 11 ay saklıyor. Laptopa bilgi aktarıyor. Parçaları, nasıl yapıldığı, kalibrasyonu anlatılıyor. Hex dosyası mevcut.http://www.infidigm.net/projects/windmeter/
  • Ya ustalar Nette araştırma yaparken bir site buldum belki işe yarar ilham verir. Daha önce yayınlandıysa özürdilerim
  • Arkadaşlar merhaba.
    aşırı rüzgarda türbini nasıl yavaşlatabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.