Şimdi Ara

Aynalar gerçeği olduğu gibi gösterir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
30.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Örnek;ben aynaya baktığımda kendimi farklı görebiliyorum.Bu olay ruh halime göre değişiyor.Başkalarının gözünde ben aynada göründüğümden çok farklı şekilde göründüğümü düşünüyorum.Bana göre aynaya baktığımda bir insana baktığımdan çok farklı bakıyorum ve gerçekleri göremiyorum.

    Sizin düşünceleriniz nelerdir?
    Güzel yorumlar geleceğine eminim.



  • hani zevk meselesi derler ya o hesab bende bazen kendimi çok yakışıklı bulurum bazen çok tipsiz :) +böyle şeyleri çok düşünme kafayı yersin adamı götürür valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n1say

    hani zevk meselesi derler ya o hesab bende bazen kendimi çok yakışıklı bulurum bazen çok tipsiz :) +böyle şeyleri çok düşünme kafayı yersin adamı götürür valla

    Az önce eve geldim.Asansörde aynaya bakarken aklıma geldi(kafam güzel değil).Bende konu açayım dedim.
  • aslında hiç bir değişiklik yoktur sende. her zaman ki gibisindir aslında... bu gerçeği ne kadar bilsende farklı görmeye yine devam edersin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coder99

    aslında hiç bir değişiklik yoktur sende. her zaman ki gibisindir aslında... bu gerçeği ne kadar bilsende farklı görmeye yine devam edersin..


    Önemli olan bakışlar...Sen aynısındır ama odaklandığın şey farklıdır,başka bir kişi değil kendi kendine bakarsın.
  • ben mesela aynaya bakınca kendimi yakışıklı zannedıyorum ama fotoğraf çekince hayata küsüyorum tipsiz çıkıyorum hangisi doğru gösteriyor bunların



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tgye155 -- 5 Nisan 2010; 3:06:08 >
  • defacto 'daki aynalar zayıf gösteriyor Hileli ayna var defactoda Espark AVM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    defacto 'daki aynalar zayıf gösteriyor Hileli ayna var defactoda Espark AVM


    Sanırım Diesel'deki aynalarda hileli.Çok beğenip kot aldım.Evdeki aynaya bakınca hiç ısınamadım,yoksa evdeki aynalar mı hileli.
  • Senin psikolojinle alakalı bir durum, kendini iyi hissediyorsan güzel görürsün, kötü durumunda bunun zıttı durumu düşünürsün.
  • Aynada düz bakarsın ama resimde aynı şey olmaz poz verme yeteneğin yoktur. Bende güneşli havada arabada aynada kendime bakınca beğenmiyorum çünkü sivilceler falan çok görünüyor ama evde bakınca kendimi beğeniyorum. Resimlerde gözlerimi tam olarak kullanamiyorum bazı resimlerimi beğeniyorum bazılarını siliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White1nk -- 5 Nisan 2010; 3:52:37 >
  • benim burnumn yamukluğunu bazen görmüyorum ama besbelli işte kırık
  • görmek mi, göstermek mi? bunlar gözlerine çekilmiş perde evlat. hepsi beynin arka odalarında ve ışığın hiç giremediği küçük bir odada oluşan görüntüler ve beyninin sana hissettirdiği elektriksel sinyaller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BestM


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    defacto 'daki aynalar zayıf gösteriyor Hileli ayna var defactoda Espark AVM


    Sanırım Diesel'deki aynalarda hileli.Çok beğenip kot aldım.Evdeki aynaya bakınca hiç ısınamadım,yoksa evdeki aynalar mı hileli.


    Yukardan toz serpiyolar oralarda




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    görmek mi, göstermek mi? bunlar gözlerine çekilmiş perde evlat. hepsi beynin arka odalarında ve ışığın hiç giremediği küçük bir odada oluşan görüntüler ve beyninin sana hissettirdiği elektriksel sinyaller.

    Görmenin ne olduğunu çok iyi biliyorum.Benim anlatmak istediğim aynaya bir başka insana baktığımız gibi bakabilirmiyiz.Yoksa doğal halimizden çok uzak bir insana mı dönüşürüz bakışlarımızla?
  • normalde aynalar insanın görünüşünün %85 ini gösterir diye okumuştum.
  • Gerçek görüntümüz x, aynada gördüğümüz görüntü f(x) ise ikinci aynada gördüğümüz görüntü f(f(x)) olur. Eğer f(x) ile f(f(x)) arasında çok fark yok ise, ki yok, o halde aynalar görüntüyü değiştirmez diyebiliriz. (flip etmek dışında)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen

    Gerçek görüntümüz x, aynada gördüğümüz görüntü f(x) ise ikinci aynada gördüğümüz görüntü f(f(x)) olur. Eğer f(x) ile f(f(x)) arasında çok fark yok ise, ki yok, o halde aynalar görüntüyü değiştirmez diyebiliriz. (flip etmek dışında)


    Ama odak noktası denilen olay var bilirsin belki, değişik pozisyonlara girdiğinde gözlerini şaşı hissetmek kulağının birini büyük görmek veya burnun ne kadar düz olsada eğimli görmek bu anlatmak istediklerim aynaya baktığın açı ve aynanın genişliği aslında. birde şu var kendini hep göbekli hissedersin çünkü bedenine dik açıyla bakabilirsin fakat sana herkes toplusun der. İşte buna benzer aynaya bakmak. Bakış açısı neyse hangi zihniyetse öyle görülür ister prens ol ister kral değişmesin kişiliğin felsefem (:




  • Forumun biraz daha yoğun olduğu vakitte bakalım ne gibi yorumlar gelicek.
  • bir insan birşeyi nasıl görmek isterse öyle görürmüş.aynalarda suç arama suç sendebazen bende kendimi çok tipsiz bulurum ancak çevremdeki arkadaşlara sorduğumda yoo normalsin her zamanki gibisin dediler.yani bir insan nasıl görmek isterse baktığı şeylerde öyle görür
  • Karşımızda bize bakan birisinin bizi gördüğü haliyle (aynasız normal bakarak), aynada kendimizi gördüğümüz halimiz farklı sanırım.

    Bize bakan kişinin bizi nasıl gördüğünü anlamak istiyorsak fotoğrafımızı çekip bakmalıyız, aynadaki değil. Biryerde okumuştum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.