Şimdi Ara

Scenic II'de (veya Megane II'de) LED tavan ve park lambası uygulamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Scenic II aracımın iç mekan aydınlatmalarının sarı rengi pek (aslında hiç) hoşuma gitmiyor. Tavan, kapı içi ve bagaj aydınlatmalarının beyaz olmasını istiyorum. Benzer şekilde (arka taraf neyse de) beyaz xenonların yanında sarı ön park lambaları da çok uyumsuz duruyor.

    Buralarda W5W denilen dipsiz ampullerle Sofit denilen ampuller var ve bunların led versiyonları internette mevcut. Bu led ampullerden alıp taksam;

    1- Aydınlatma gücü orijinal sarı ampülere kıyasla nasıl olur? Kaş yapalım derken göz çıkartmayalım. Sadece beyaz ışığı sevdiğim için buna niyetleniyorum ama şekil olsun derken işlevden kaybedeceksem direk vazgeçerim.

    2- Buralara led ışık takmak arıza mesajına yol açar mı? İç mekan lambalarının sorun olacağını pek sanmıyorum ama parklardan endişem var. Hata mesajı veya ikaz ışığına falan da hiç gelemem, sarı sarı dursun derim.

    Aslında bu lambaların ledleri değil de orijinallerinin beyaz ışık verenleri olsa hiç sorun kalmayacak ama onlara da rastlayamıyorum. Tecrübe eden var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 5 Nisan 2010; 1:46:14 >



  • 1. aydınlatma gücü olarak çoklu led'e sahip ampulleri tercih etmenizde fayda var. gözlerimiz sarı ışığa alışık olduğundan cool white olarak geçen bu ışığın şiddetini zayıf olarak düşünebilirsiniz. özellikle iç aydınlatmada(tavan) gölgelerin sertleştiğini fark edeceksiniz. Zamanla alışırsınız. Şahsen aracımda bu ürünleri kullandım. beyaz olanları içerde bir müddet kullandıktan sonra parklara taktım. iç aydınlatma olarak klasik ampulün rengine yakın led taktım (warm white). gözüme daha çok hitap ediyor.

    2. Led ampuller ne iç ne de dış aydınlatmada hata mesajı vermiyor. sadece arka stop içindeki sinyalde kullanılanlar hata veriyor. meganelarda sinyal daha hızlı yanıp sönüyor (patlak hatası veriyor). parklarda kullanılanlar kısa hüzmeli farların yaydığı aşırı ısıdan dolayı ledler zamanla sönebilir ve tamamen çalışmayabilir.

    Ledle alakalı sorularınıza dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
  • arkadaşlar 2000 model 1.6 16 v scenic aldım gri renkte ve yürüyeni muükemmel ses seda yok hiç anlatıldığı gibi değil ama bel altı komple boyalı 17000tl ye aldım sizce pahalımı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.