Şimdi Ara

HTC HD2 Bluetooth Klavye - Mini Laptop Docking Station Mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitmiş ya da devam eden bir projeyle karşılaşacağınızı düşündüyseniz maalesef hayal kırıklığına uğratacağım çünkü ne yazık ki henüz elimde HD2 yok . Ama klavyeli cihazlara karşı olan zaafım ve HD2'ye karşı olan sempatim çatıştıkları için cihazı ilk gördüğüm andan beri aklımda böyle bir proje var. Temel olarak çok basit aslında, basitçe bir taşınabilir bluetooth klavyeyi cihaza bağlamak için ekstra işlem yapmaya gerek yok. Ama estetik ve kullanışlılık özelliklerini göz önünde bulundurursak dikkat edilecek ve ekstradan yapılabilecek birkaç işlem var :

    1) Boyut ve görünüş olarak mümkün olduğunca HD2'ye uyan bir adet mini klavye bulmak. Bu kısım için uzunca araştırma yapmak gerekebilir. Çok kısa bir google araştırmasıyla HP 950 modelini buldum. Ucuz, katlanabilir ve PDA için kendi tutucusu da olan bir model. HTC'nin de benzer bir klavyesi var. Ama özellikle açıldığında büyük, ağır ve başka işlem yapılmazsa işin kolaycılığına kaçılmasına neden olacak cihazlar. Daha ufakları bulunmalı.

    2) Klavye sorunsuz bir şekilde çalıştırıldıktan sonra ikisini de tutacak kasa yapımına geçilebilir. Bu konuda maalesef tecrübem yok fakat convertible tablet tarzı menteşeli bir kasa yaptırılabilirse en uygunu olacaktır. Laptop ve klavyeyi düşürmeyecek şekilde sıkıca tutması gerekiyor, klavye kalıcı olarak kasaya gömülebilir. HD2'nin USB ve kulaklık çıkışları kasada uygun yerlere içten kablolarla taşınabilir. Yedek batarya yerleştirmek ve cihazı sürekli şarj etmek mümkün olabilir, hiçbir netbook'un yanına bile yaklaşamayacağı çalışma süreleri elde edilebilir. Zeno'nun USB host sürücüleri cihazda çalışsaydı USB hub aracılığıyla birkaç USB çıkışı da eklenebilirdi ama ne yazık ki öyle bir imkan yok.

    3) Kasa da tamamlandıktan sonra cihazın gerçek bir netbook yerine geçebilmesini sağlayacak programlar yüklenerek işlem bitirilir. Şu anda Windows Mobile ile sınırlı olunduğu için Linux vs. programlarını uyarlama gibi bir şansımız yok ama SoftOffice tarzı programlarla cihazı günlük kullanımda sağlam bir netbook alternatifi haline getirebiliriz. İhtiyaçlarımız yüksek değilse sadece cihazla birlikte gelen ve bulduğumuz bedava kullanılabilen uygulamalarla da yetinebiliriz.

    4) Bir şekilde telefonun kasaya takıldığını anlayarak bluetoothu açması, klavye ile otomatik bağlanması, çıkarıldığında bağlantının kesilmesi, istenen başka işlemleri otomatik olarak yapması sağlanabilir ama nasıl olacağıyla ilgili bir fikrim henüz yok.

    Bu kadar uğraştıktan sonra sonuç ne olacak, HTC Universal'ın bir üst modelini kendi ellerimizle yapmış olacağız Ama en azından istediğimiz zaman klavyeyi ayırarak sadece telefonu kullanma imkanımızın olduğunu da unutmamak gerek. Bununla uğraşacağıma bir netbook bir de ufak telefon alırım, param da yanıma kalır diyorsanız sizin zevkinize kalmış bir mesele, karışamam







  • böyle alalım seni yeni bir buluş değil bu.. bu kadar uzun uzun yazmana gerek yoktu

     HTC HD2 Bluetooth Klavye - Mini Laptop Docking Station Mod
  • Elbette yeni bir şey değil, buluş hiç değil, zaten patentini aldım demedim arkadaşım . Ama daha piyasaya çıkmamış Lenovo Lephone'u örnek vermeye de gerek yok. Cihazın ismini bile yazmaya üşenmek ise ilginç bir tavır, uzun yazmak eksik bırakmaktan iyidir.

    Daha önce yapılmış böyle bir çalışma varsa linkini verin, güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 3 Nisan 2010; 17:39:38 >
  •  HTC HD2 Bluetooth Klavye - Mini Laptop Docking Station Mod


    resimdeki ürün, klavye ve kılıf bir arada çok akıllıca bir tasarım ama ürünü bulmak şu anda imkansız.

    www.egigabook.com



    bir de logitech'inhttp://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/3848&cl=us,en şeklinde bir ürünü var. şirin ve kullanışlı bir bluetooth klavye. bu ürün kullanılarak bahsetmiş olduğun tasarıma benzer bir şeyler yaoılabilir



     HTC HD2 Bluetooth Klavye - Mini Laptop Docking Station Mod



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 3 Nisan 2010; 22:05:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.