Şimdi Ara

Packard Bell taşınabilir harddisk çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bugün packard bell taşınabilir diskimi bilgisayarıma taktığında "dıt dıt dıt dıt dıt" şeklinde 5 tekrardan(toplam 25 dıt) oluşan sesi çıkardı, ışık yanıyor ama bilgisayar görmüyor. Yani bilgisayar kendine bir aygıtın bağlandığından haberi de yok.

    Dün gece aynı kablolarla harddiskimi görüyordu bilgisayar. Bugün kendi bilgisayarım da dahil başka bir bilgisayarda da denedim ama olmadı. Başka kabloları da denedim ama yine aynı sorunu verdi, 5 li dıt serisinden 5 kere tekrar ediyor :)

    En büyük hatam içindeki bilgilerin yedeğinin olmaması, geçen aklıma gelmişti ama unutmuşum yedeğini almayı. İçindeki bilgilere sizce nasıl ulaşabilirim. İnternette arama yaptım ama yeterli bir bilgi bulamadım. Okuyucusu bozulmuştur yorumları okudum, bu durumda aynısından bir tane daha alsam, onun okuyucusu bir şekilde buna takılabilir mi. İçindekileri bilgileri tekrar nasıl okuyabilirim.

    Bu konuda bana yardım ederseniz çok mutlu olacağım arkadaşlar, harddiskin bu kadar çaresiz bırakacağını hiç düşünmemiştim.

    Not: Ürünün linki
    http://www.hepsiburada.com/packard-bell-500gb-25-tasinabilir-disk/ProductDetails.aspx?productId=bd84184&categoryId=100225







  • Arkadaşlar, yardım edebilir misiniz. Hala aynı durumdayım.
  • goktufan, arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Bence sizin en büyük hatanız: Packar Bell marka disk almanız. Bu markanın Laptopununda bir arkadaşımız bayaa bir madur olmuştu cihaz beklentilerin altında çıkmıştı. Neyse daha fazla marka hakında konuşmayalım, şimdi bilgileri kurtarabilirmisin dersen bir ihtimal;ama bu işlemi siz yapamazsınız çünkü çok ince bir iş ve hataya yer olmayan bir iş. Veri kurtarma da şu önemlidir: cihazın içinde bulunan disk eğer bu disk yanmışsa bilgileri kurtama imkansız gibi bir şey;ancak sadece cihazın okuyucusu yanmışsa ya da arıza vermişse bilgiler kurtarılabilir. Size tavsiyem kendiniz uraşmayın çünkü yapamazsınız donanım sökme takma işi yazılıma benzemez. Eğer cihazınızın içindeki bilgiler çok önemli ve bulmanız zorsa Veri Kurtarma Servisleri'ne danışın. Eğer sıradan şeylerseler(müzik,program,oyun vb)se cihazı hepsiburada.com'a gönderin ve size bir Bilgisayar Uzmanı Tavsiyesi ve bir abi tavsiyesi bir cihazı alırken sadece fiyatına değil, cihaz hakındaki yorumlara,markasına,ve tercih edenlerin sayınısa her zaman önem gösterin.




  • HDD nin garantisi filan yok ise... kutusunu acın baska bir hdd kasasında deneyin yada notebook bilgisayarınızı acabilyorsanız üzerindeki hdd yi çıkarıp bunu takın. Egerki çalıştırır ise bicimlendirmeden direk üzerine kurulum yapmayı deneyin.. Kurulumuda yapabilirseniz ağ baglantısı ile baska biryere yedeklersiniz... Yada bir bilgisayarcıya gidin.. O Acsın hdd kutusunu ve onlarda daima açık parcalanmış notebooklar oluyor onlara takım onlarda bicimlendirmeden krulum yapabilirler... TABİKİ HDD arızalı değil ise* Muhtemelende değil..
  • evet önce sen aç içini (garantisi yoksa)
    çıkan diski çalışan bir bilgisayarda dene
    sata ise hemen her bilgisayarda çalışır
    ide ise çevirici veya başka harici kutu içinde denenmelidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasap1988

    goktufan, arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Bence sizin en büyük hatanız: Packar Bell marka disk almanız. Bu markanın Laptopununda bir arkadaşımız bayaa bir madur olmuştu cihaz beklentilerin altında çıkmıştı. Neyse daha fazla marka hakında konuşmayalım, şimdi bilgileri kurtarabilirmisin dersen bir ihtimal;ama bu işlemi siz yapamazsınız çünkü çok ince bir iş ve hataya yer olmayan bir iş. Veri kurtarma da şu önemlidir: cihazın içinde bulunan disk eğer bu disk yanmışsa bilgileri kurtama imkansız gibi bir şey;ancak sadece cihazın okuyucusu yanmışsa ya da arıza vermişse bilgiler kurtarılabilir. Size tavsiyem kendiniz uraşmayın çünkü yapamazsınız donanım sökme takma işi yazılıma benzemez. Eğer cihazınızın içindeki bilgiler çok önemli ve bulmanız zorsa Veri Kurtarma Servisleri'ne danışın. Eğer sıradan şeylerseler(müzik,program,oyun vb)se cihazı hepsiburada.com'a gönderin ve size bir Bilgisayar Uzmanı Tavsiyesi ve bir abi tavsiyesi bir cihazı alırken sadece fiyatına değil, cihaz hakındaki yorumlara,markasına,ve tercih edenlerin sayınısa her zaman önem gösterin.



    Sağol dostum. Packard bell'in böyle bir hata vereceğini düşünmemiştim. Aslında yorumlara da bakmıştır, pek olumsuz bir durum görmemiştim. Bu arada kardeşime aldığımız laptop da Packard bell :) Neyse ders oldu bana.

    Ben içini açıp içindeki diski başka bir case'e takmayı düşünüyorum. Şirketimizdeki bilgisayarlardan sorumlu arkadaşım yardım edecek. Tabi disk yanmadıysa umutluyum, ama kesinlikle düşme veya çarpma olmadı. O yüzden umutluyum, sonucu burada size yazarım.

    Bu arada içini açınca garanti dışı kalacak. Ben bu aleti daha 9 ay önce aldım, aslında değiştirsinler falan umurumda değil, bilgileri kurtarsam yeter. Garanti için hepsiburada.com'a mı göndereceğim? Oradan almıştım aleti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciglik398

    HDD nin garantisi filan yok ise... kutusunu acın baska bir hdd kasasında deneyin yada notebook bilgisayarınızı acabilyorsanız üzerindeki hdd yi çıkarıp bunu takın. Egerki çalıştırır ise bicimlendirmeden direk üzerine kurulum yapmayı deneyin.. Kurulumuda yapabilirseniz ağ baglantısı ile baska biryere yedeklersiniz... Yada bir bilgisayarcıya gidin.. O Acsın hdd kutusunu ve onlarda daima açık parcalanmış notebooklar oluyor onlara takım onlarda bicimlendirmeden krulum yapabilirler... TABİKİ HDD arızalı değil ise* Muhtemelende değil..


    Garantisi var ama yine de açacağım dostum. Umarım HDD arızalı değildir de okuyucusu arızalıdır.
  • Hard diskin kutusunu açıp içindekini okutmaya çalıştık ama bilgisayar yine görmedi. Başta dediğim "dıt" sesi diskin içinden geliyor. Bu durumda kart okuyucusu değil de diskin kendisinde sorun var gibi. İçindeki bilgilere data recovery tarzı programlarla ulaşmam mümkün müdür arkadaşlar, gerçekten çok canım sıkılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goktufan

    Hard diskin kutusunu açıp içindekini okutmaya çalıştık ama bilgisayar yine görmedi. Başta dediğim "dıt" sesi diskin içinden geliyor. Bu durumda kart okuyucusu değil de diskin kendisinde sorun var gibi. İçindeki bilgilere data recovery tarzı programlarla ulaşmam mümkün müdür arkadaşlar, gerçekten çok canım sıkılıyor.


    Disk yönetiminde diskiniz görünüyorsa programlarla verilerinizi kurtarabilirsiniz ancak görünmüyorsa bilgilerinizi kurtarmanız mümkün değil.
  • Arkadaşlar hard diskten o dıt sesinin çıkmasını hallettik ama şimdi dönme sesi gelmesine rağmen bilgisayar görmüyor harddiski. Şirkkette bu işlerle uğraşan arkadaşım daha fazla bir şey yapamayacağımızı dedi.

    Ben veri kurtarma şirketlerine de bir bakmak istiyorum, sizin daha önce gittiğiniz bir yer var mı, fiyat olarak ne gibi tekliflerle karşılaşırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.