Şimdi Ara

Yurt Dışından gelen mektup Türkiyede nasıl dağıtılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Yurt dışı, örneğin Amerikadan, gönderilen mektup Türkiyeye giriş yaptıktan sonra nasıl bi yol izler, adresine varana kadar ne tür işlemlerden geçer? Aranızda bu konu hakkında fikri olan birileri mutlaka vardır değil mi?

    Bugun bizim postacıya sordum, burdan (New York) teslim edilen mektuplar ertesi günü resmi havayoluna verilerek İstanbula gönderiliyormuş, geri kalanını Türkiye hallediyor dedi.

    Ben de çok merak ediyorum, madem Türkiyeye varması sadece bi iki gün sürüyorsa, neden gönderdiğim mektup 15-20 günde varıyor Türkiyedeki adrese??

    Aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler şimdiden :)



  • YERİNE GÖRE DEĞİŞİR MESELA BÜYÜK ŞEHİRLERDE POSTA İŞLEME MERKEZLERİ VAR OMLARA KENDİ ETRAFLARINDAKİ KÜÇÜK ŞEHİRLERİN İLK POSTA YERİ İLK ÖNCE POSTA ORAYA GELİR DAHA SONRA KÜÇÜK ŞEHRE DAHA SONRADA ORDAKİ ANA POSTANEDEN GİDECEĞİ POSTANEYE ORDANDA HANGİ POSTACININ ALANINDAYSA ONA ODA SANA GETİRİR AMA YURT DIŞI NASIL GELİYOR BİLMİYORUM AMA ŞUNU BİLİYORUM NE OLURSA OLSUN İSTER YURTİÇİ İSTER YURT DIŞI OLSUN POSTLAR İLK ÖNCE POSTA İŞLEME MERKEZİNE GELİR ORDA TASNİFTEN GÇETTİKTEN SONRA YUKARDAKİ DEDİĞİM YOLU İZLER.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    YERİNE GÖRE DEĞİŞİR MESELA BÜYÜK ŞEHİRLERDE POSTA İŞLEME MERKEZLERİ VAR OMLARA KENDİ ETRAFLARINDAKİ KÜÇÜK ŞEHİRLERİN İLK POSTA YERİ İLK ÖNCE POSTA ORAYA GELİR DAHA SONRA KÜÇÜK ŞEHRE DAHA SONRADA ORDAKİ ANA POSTANEDEN GİDECEĞİ POSTANEYE ORDANDA HANGİ POSTACININ ALANINDAYSA ONA ODA SANA GETİRİR AMA YURT DIŞI NASIL GELİYOR BİLMİYORUM AMA ŞUNU BİLİYORUM NE OLURSA OLSUN İSTER YURTİÇİ İSTER YURT DIŞI OLSUN POSTLAR İLK ÖNCE POSTA İŞLEME MERKEZİNE GELİR ORDA TASNİFTEN GÇETTİKTEN SONRA YUKARDAKİ DEDİĞİM YOLU İZLER.

    ayrıca en yakın ildeki gümrüğe girer eğer normal mektupsa sorun yok ama bie malzemeyse işte orda farklı şeyler devreye giriyor.
  • Kardeşim, Türkiye bile eee-meyl kullanma çağına geçt, siz hala posta zarfı kağıdı kullanıyorsunuz!
    Karaşimşek06'nın söylediği doğru Türkiye içi söz konusu olduğunda. Yurtdışı Posta gecikmesi birazda Posta Hizmetlerinin genel durumu ile ilgili! Örneğin Deutschepost ile Posta İdaresinin bir anlaşması var bildiğim kadarıyla ve bu anlaşma uyarınca en geç 1 haftada büyük ihtimalle teslim ediliyor Almanya'dan gelen bir posta. Bu türden bir anlaşma ABD Posta idaresi ile olmayabilir. Birde taahhütlü veya iadeli taahhütlü gönderilerin ABD'den gelmesi 1 ayı bulur, bunların her adımı kayıt edilir çünkü.
    Sanıyorum genel olarak Türkiye Posta idaresinin yavaşlığı sözkonusu herşeye rağmen.
  • up
  • Çünkü yurtdışından gelen posta Türkiye'ye kadar internet üzerinden takip edilip iki gün içinde gelirken, yüce posta kurumumuz PTT sayesinde Türkiye girişinde posta takibi sona eriyor ve takip imkanımız bir anda kayboluyor. Ayrıca -örneğin- Kadıköy'deki merkezden Fatih'e ulaşması 15 günü bulabiliyor.

    Ne kadar güzel bir ülkedeyiz değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 30 Mart 2010; 21:13:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.