Şimdi Ara

Creative X-Fi Platinum FaTal1ty ye takılacak sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar salona hdmi ekran kartı çıkışlı htpc + hdmi girişli full hd projeksiyon kurma projem vardı. hemen hemen ses sistemi hariç herşeyi temin ettim. ses konusunda hiçbir deneyimim yok. fakat haspelkader elime geçen 2 tane Creative X-Fi Platinum FaTal1ty ses kartı var. 300 1000 tl arası limitli en iyi sesi alabilecek şekilde nasıl bir sistem kurabilirim? anfi gereklimi yoksa sadece hoparlör alırsam ses kartı sesleri çözmeye yardımcı olurmu? yoksa ses kartları gereksizmi? birde merak ettiğim şey sinema sesi ambiansı almam için illa 5+1 hoparlör almam gereklimi? aşağıdaki gibi kaliteli bir 2+1 veya 1+1 tatmin etmezmi? bunun nedeni hanım salona 5+1 koymama karşı :) çok kablo olacağını söylüyor. forumu kurcaladım biraz ama birşey anlamadım. bu arada ses sistemleri konusunda gerçekten en ufak bir fikrim yok. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    http://www.hepsiburada.com/edifier-e20-luna2-11-analog-diigital-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847524&categoryId=256

    http://www.hepsiburada.com/edifier-s730-21-300-watt-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847525&categoryId=256

    birde 5+1 olarak şöyle bir sistem gözüme ilişti

    http://www.hepsiburada.com/sony-ht-ddwg800-ev-sinema-paketi/ProductDetails.aspx?productId=evsonyhtddwg800&categoryId=152492



  • logitech z500 al
  • İyi sinema havası için çevresel ses yani 5.1 gerekir. Güncel oyunlarda da 5.1 gerekir.
    Ancak 5.1 de müzik için iyi değildir.
    Müzik için 2.0 olmaz ise olmaz dır.
    tabi 2.0 dedikse dandik platik kabin değil.
    5.1 de müzik dinlemeyi tatsızlaştıran da plastik mini front kabinler zaten.

    2.0 da da film izlenir.
    Şimdi iyi ses efektleri olan bir dvd getirdiniz ışıkları karattınız başladınız film izlemeye arkanızdan gelip önünüze geçmesi gereken bir ses hep önden gelirse nasıl olur ?
    kararı kendiniz veriniz.


    Kısaca ben kablo istemem derseniz bazı şeyleri kaybedebilirsiniz.

    Eskiden front kabinler iri hacimli olurdu (dali aks 8000 vb) 100Lt civarı bu kabinler filmle birlikte müzik performansını da getirirdi ancak o iri kabinler altında mobilyalar ezilince evlerin efendileride (hanımlar) onları ezdiler. Minik göze gözükmeyen uyduların icat edilmesine neden oldular. Hacmin getireceği ses dolgunluğunun yükü tamamen sub uydusuna veridi.

    Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • sadece film izlemek için kullanılacak. o zaman 5+1 şart. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. linkteki sony nasıl sizce?
  • Bu arada sorunuzun ilk bölümü işle ilgili de ben fikir belirteyim.. Elinize hasbel kadar geçmiş olan o ses kartları biraz baktıysanız oldukça iyi kartlar bende şu an bir tanesini kullanıyorum ve özellikle sinema istiyorsanız dolby dts gibi özellikler yani şu an elinizde olan ses kartı bunlar için ideal.. Size gerçek anlamda ses efekti verebilirler. bunların yanına koyacağınız başka bir thx (starwars standartları da diyebiliriz:) damgalı 5.1 ses sistemi sizin evi sinema salonuna rahatlıkla çevirebilir.. yani size önerim projektörü pc nize bağlayıp güzel bir 5.1 sistem ile bu ses kartların verdiği müthiş sesle harika filmler izlemeniz.. Hoparlör konusunda herkes bir şey söyleyecektir.. ama öncelikle ne kadar sese tahammülünüz olduğunuzu düşünün eğer ki apartmanda yaşıyorsanız fazlası ile açamayacağınızcan mütavazi bir 5.1 ses sistemi. logitech microlab creative ürünleri sizin istediğinizi fazlası ile size verebilir... fakat alırken kabloların uzun olmasına dikkat edin ki isteidğiniz kadar arkadan dolaştırıp ayak altından uzak tutabilesiniz... Eğer kısa ise de bir şekilde uzatabilecek kablolardan edinebilirsiniz.. ayrıca arkadaki hoparlörler için ayaklıkta daha güzel gözükmeleri için yardımcı olabilir.. eğer ki pcden dvd izleyecekseniz ses kartınızı satmayın ve sesi direk oalrak o ses kartından alın..:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.