Şimdi Ara

Corolla mı Focus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
5.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar...

    Önümüzdeki günlerde kısmetse 1.4 d-4d elegant corolla yada titanium 1.6tdci focus almayı planlıyorum ancak ikisi arasında kararsızım
    Biraz corolla agır basmakta olsada birde burada sizlere danışayım istedim...

    Kıstas olarak

    Ekonomi
    Konfor
    Performans
    Görsellik

    olarak sıralayabiliriz.

    Şimdiden herkese teşekkürler...



  • corolla d4d;
    +ekonomi
    +konfor
    - performans

    focus tdci;
    +performans
    - konfor
    nötr ekonomi(performansına göre yakıt normal)

    görsellik göreceli...
  • corolla daha az yakıt harcar ama
    verdiği performansa göre yakıt olayında tdci daha başarılı.
    d4d sunduğu performansa göre çok daha az yakmalıki katlanılabilsin.
    yakıt,performans olayında focus.



    corolla daha sessiz.




    görsellik göreceli olmakla birlikte ikiside albenili araçlar değil bana göre.
    dizayn olarak c segmentinde çok daha başarılı araçlar var;
    sedan
    civic
    mazda3

    hb
    astra
    megane 3
    bravo
    leon
  • benzinli düşünmediğim için civic direkt olarak eleniyor maalesef zaten.

    Kullananlar varsa gercekten cokmu kotu aracın performansı?
    Bu bir tahmin mi yoksa test edildimi?
  • sorunsuzluk anlamında her zaman japon aracı tercih edin
  • Hocam kendin test etmeden bizim burada performansını eleştirmemiz güç. Belki senin sürüş stiline uygun bir performansı vardır d4d'nin. Ayrıca konfor ögesi de aynı şekilde test sürüşünde belli olacaktır.

    Almadan önce muhakkak test et.


    quote:

    Orijinalden alıntı: speed need

    sorunsuzluk anlamında her zaman japon aracı tercih edin


    Japonlar diğer otomobil üreticilerinin bilmedikleri ne gibi bir sırra mazhar olmuşlar acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speed need

    sorunsuzluk anlamında her zaman japon aracı tercih edin


    hayranım böyle yorumlara


    bir abimiz yakın zamanda dizel corolla aldı.
    arabayı kullanmıyor gibi birşey,yıllık 5000,6000 km ancak,performans kaygısı yok,yakıt kaygısı yok.

    o kadar söyledik hitler motorlu bir passat al keyifle bin diye.
    corollanın passattan daha üstün olduğundan başka birşey söylemedi

    toyota ya helal olsun nasıl bir imaj bıraktıysa insanlarda,bütün araçları bir üst sınıf muamelesi görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares07 -- 20 Mart 2010; 23:34:53 >




  • @O.B.K
    Valla onu kendilerine sormak lazım sonuç ortada..

    @antares07
    passat yerine gidip ben asla corolla almam ama japon araçlarının sorunsuz oldukları tartışmaya o kadar açık bir şey değil bütün dünyanın söylediği bir şey
  • bu 2 arabada artık aşırı derecede sıktı.hele focus here sokakta5 focus görmeye bıktık.corollada öyle bence başka arabalara yönelin
  • Şahsen ;

    Performans : Focus
    Ekonomi : Corolla
    Konfor : Corolla
    Görsellik : Focus

    Ben böyle değerlendiririm. Ama ben olsam Focus'u tercih ederdim.
  • Ben Focus (2006 TDCI 110hp240NM) satıp Corolla (2007 yeni kasa D-4D) alan biri olarak objektif bir yorum yapayım. Performans dışında hiçbir yönüyle corolladan üstün değil. Bir motor sesi var ki mübarek traktör. Direksiyon da öyle. iki buçuk tur çeviriyordum tam dönene kadar. yollarda çukurlardan kaçmak da zordu. direksiyon tepkisi çok zayıf. TDCI nin gürültüsü performansını gölgeliyor. d4d ler benzinliden farksız diyebilirim. yüksek devirlerde özellikle dizel olduğunu unutuyorum ses açısından. Performansa gelince daha önce hep kötüledim ama beklentilere göre değişir. Birçok kişi iyi diyor. Eğer beklentileriniz fazlaysa performans zayıf gelebilir. Kullanmanızda fayda var. Güçsüz motor kısa şanzuman oranlarıyla telafi edilmiş aslında. Aracım 96.000 de hiçbir sorun çıkarmadı çok şükür. Doğru kullanmama rağmen Focusta 2-3 kez yolda kaldım turbo arızasından. (2. el almıştım sanırım geçmişinde hor kullanılmıştı.) Yol tutuşunu çok övüyorlar focus un. bence fanatiklik bu. viraja biraz sert girince yatıyo araba takla atcak diye çok korkmuşluğum var. Aynı yollarda zorladım araçları corolla çok daha güven vericiydi. Yakıt olayına gelince. Corolla şehiriçi 2. 3. viteslerle ve birkaç kalkışla sakin kullanarak, yokuş çıkmadan ortalama 5.2 litre yakıyor. Uzun yolda focus un daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. ancak 90 km hızla giderim derseniz iş değişir. corollanın kısa şanzuman oranları yüzünden yüksek hızlarda ekonomiklik falan kalmıyor pek. 5. vites Focus TDCI 3000 d/d 150km/h Corolla 3000 d/d 130 km/h Ancak sanırım 2010 lar 6 ileri. Bir de torku biraz daha yüksek 190dan 205NM ye yükselmiş. 6 ileriyse tadından yenmez uzun yolda corolla. Ben yine olsa yine corolla alırım. Hiçbir zaman pişman olmadım. Bunlar benim şahsi görüşlerim. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByWRX

    Ben Focus (2006 TDCI 110hp240NM) satıp Corolla (2007 yeni kasa D-4D) alan biri olarak objektif bir yorum yapayım. Performans dışında hiçbir yönüyle corolladan üstün değil. Bir motor sesi var ki mübarek traktör. Direksiyon da öyle. iki buçuk tur çeviriyordum tam dönene kadar. yollarda çukurlardan kaçmak da zordu. direksiyon tepkisi çok zayıf. TDCI nin gürültüsü performansını gölgeliyor. d4d ler benzinliden farksız diyebilirim. yüksek devirlerde özellikle dizel olduğunu unutuyorum ses açısından. Performansa gelince daha önce hep kötüledim ama beklentilere göre değişir. Birçok kişi iyi diyor. Eğer beklentileriniz fazlaysa performans zayıf gelebilir. Kullanmanızda fayda var. Güçsüz motor kısa şanzuman oranlarıyla telafi edilmiş aslında. Aracım 96.000 de hiçbir sorun çıkarmadı çok şükür. Doğru kullanmama rağmen Focusta 2-3 kez yolda kaldım turbo arızasından. (2. el almıştım sanırım geçmişinde hor kullanılmıştı.) Yol tutuşunu çok övüyorlar focus un. bence fanatiklik bu. viraja biraz sert girince yatıyo araba takla atcak diye çok korkmuşluğum var. Aynı yollarda zorladım araçları corolla çok daha güven vericiydi. Yakıt olayına gelince. Corolla şehiriçi 2. 3. viteslerle ve birkaç kalkışla sakin kullanarak, yokuş çıkmadan ortalama 5.2 litre yakıyor. Uzun yolda focus un daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. ancak 90 km hızla giderim derseniz iş değişir. corollanın kısa şanzuman oranları yüzünden yüksek hızlarda ekonomiklik falan kalmıyor pek. 5. vites Focus TDCI 3000 d/d 150km/h Corolla 3000 d/d 130 km/h Ancak sanırım 2010 lar 6 ileri. Bir de torku biraz daha yüksek 190dan 205NM ye yükselmiş. 6 ileriyse tadından yenmez uzun yolda corolla. Ben yine olsa yine corolla alırım. Hiçbir zaman pişman olmadım. Bunlar benim şahsi görüşlerim. Saygılar.




    2 si arasında sıfır alınacaksa,
    katılıyorum aynen.


    ford diğer artısı: yol tutuş ve esp yi unutmamak lazım.


    korolla çok daha sessiz. konforludur. motor seside yol seside daha azdır. 2 .eli daha iyidir.
    eksisi 1 esp olmayışı, 2 ses yalıtımının artırılmasını beklerdim .. yeni nesil araçlar daha sessizler.




  • Yav ne sesmiş bu arkadaş.. Bi ben duyamadım şu TDCi nin TRAKTÖR denilen sesini ????

    Performansda corolla focusa göre sizi çok üzer,Bizim enişte d4d ile 150 km nın ustune çıkamıyor,Yine rampada falan aynı şekilde corolla sıkıntılıdır..

    Corolla focusa göre daha konforludur,Focus daha çok sportif sürüşe dayalıdır..Kim ne derse desin Yol sesi ve yalıtım konusunda iki araçta aynıdır hiç kimse bu konuda iddia etmesin.. Ek olarak focusun direksiyon tepkileri ve yol tutuşu corollaya göre daha iyidir.

    iki aracıda test edin derim hangısı içinize sinerse onu alın.. Ben daha önce iki aracada bindim,Focus daha oturaklı geldiği için focusu tercih ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 21 Mart 2010; 17:57:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Yav ne sesmiş bu arkadaş.. Yeni TDCİ lerde ses falan yok hiç takılmayın..

    Performansda corolla focusa göre sizi çok üzer,Bizim enişte d4d ile 150 km nın ustune çıkamıyor,Yine rampada falan aynı şekilde corolla sıkıntılıdır..

    Corolla focusa göre daha konforludur,Focus daha çok sportif sürüşe dayalıdır..Kim ne derse desin Yol sesi ve yalıtım konusunda iki araçta aynıdır hiç kimse bu konuda iddia etmesin.. Ek olarak focusun direksiyon tepkileri ve yol tutuşu corollaya göre daha iyidir.

    iki aracıda test edin derim hangısı içinize sinerse onu alın.. Ben daha önce iki aracada bindim,Focus daha oturaklı geldiği için focusu tercih ettim.


    Kamyon gibi ses var Focusta hiç de mütavazi olmayacağım.Corolla 140 dan öte gitmez,hatta 0-100 testi yapsak mı yapmasak mı diye tekrar düşünmüşler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtxpp


    quote:

    Orijinalden alıntı: ByWRX

    Ben Focus (2006 TDCI 110hp240NM) satıp Corolla (2007 yeni kasa D-4D) alan biri olarak objektif bir yorum yapayım. Performans dışında hiçbir yönüyle corolladan üstün değil. Bir motor sesi var ki mübarek traktör. Direksiyon da öyle. iki buçuk tur çeviriyordum tam dönene kadar. yollarda çukurlardan kaçmak da zordu. direksiyon tepkisi çok zayıf. TDCI nin gürültüsü performansını gölgeliyor. d4d ler benzinliden farksız diyebilirim. yüksek devirlerde özellikle dizel olduğunu unutuyorum ses açısından. Performansa gelince daha önce hep kötüledim ama beklentilere göre değişir. Birçok kişi iyi diyor. Eğer beklentileriniz fazlaysa performans zayıf gelebilir. Kullanmanızda fayda var. Güçsüz motor kısa şanzuman oranlarıyla telafi edilmiş aslında. Aracım 96.000 de hiçbir sorun çıkarmadı çok şükür. Doğru kullanmama rağmen Focusta 2-3 kez yolda kaldım turbo arızasından. (2. el almıştım sanırım geçmişinde hor kullanılmıştı.) Yol tutuşunu çok övüyorlar focus un. bence fanatiklik bu. viraja biraz sert girince yatıyo araba takla atcak diye çok korkmuşluğum var. Aynı yollarda zorladım araçları corolla çok daha güven vericiydi. Yakıt olayına gelince. Corolla şehiriçi 2. 3. viteslerle ve birkaç kalkışla sakin kullanarak, yokuş çıkmadan ortalama 5.2 litre yakıyor. Uzun yolda focus un daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. ancak 90 km hızla giderim derseniz iş değişir. corollanın kısa şanzuman oranları yüzünden yüksek hızlarda ekonomiklik falan kalmıyor pek. 5. vites Focus TDCI 3000 d/d 150km/h Corolla 3000 d/d 130 km/h Ancak sanırım 2010 lar 6 ileri. Bir de torku biraz daha yüksek 190dan 205NM ye yükselmiş. 6 ileriyse tadından yenmez uzun yolda corolla. Ben yine olsa yine corolla alırım. Hiçbir zaman pişman olmadım. Bunlar benim şahsi görüşlerim. Saygılar.




    2 si arasında sıfır alınacaksa,
    katılıyorum aynen.


    ford diğer artısı: yol tutuş ve esp yi unutmamak lazım.


    korolla çok daha sessiz. konforludur. motor seside yol seside daha azdır. 2 .eli daha iyidir.
    eksisi 1 esp olmayışı, 2 ses yalıtımının artırılmasını beklerdim .. yeni nesil araçlar daha sessizler.






    ESP mi yok ? opsiyoneldir istenilirse para ekleyerek alınır. Ancak adı ESP değil corollada VSC diye geçiyor sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Yav ne sesmiş bu arkadaş.. Bi ben duyamadım şu TDCi nin TRAKTÖR denilen sesini ????

    Performansda corolla focusa göre sizi çok üzer,Bizim enişte d4d ile 150 km nın ustune çıkamıyor,Yine rampada falan aynı şekilde corolla sıkıntılıdır..

    Corolla focusa göre daha konforludur,Focus daha çok sportif sürüşe dayalıdır..Kim ne derse desin Yol sesi ve yalıtım konusunda iki araçta aynıdır hiç kimse bu konuda iddia etmesin.. Ek olarak focusun direksiyon tepkileri ve yol tutuşu corollaya göre daha iyidir.

    iki aracıda test edin derim hangısı içinize sinerse onu alın.. Ben daha önce iki aracada bindim,Focus daha oturaklı geldiği için focusu tercih ettim.



    O direksiyon, oturma pozisyonu, yükseklik ve sportif sürüşe dayalı öyle mi? bir yıl çektim ben o sesi. Focustan önce traktör falan kullandıysanız sesi az gelmiş olabilir size. Performansta focus her zaman öndedir bunu söylemiştim zaten. Ses olayını tartışmak çok saçma. Eğer biri Focus TDCI d4d den sessizdir diyorsa ben buna fanatiklik derim işte. bariz fark var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

    Şahsen ;

    Performans : Focus
    Ekonomi : Corolla
    Konfor : Corolla
    Görsellik : Focus

    Ben böyle değerlendiririm. Ama ben olsam Focus'u tercih ederdim.



    +1

    Alternatif olarak Bravo...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByWRX


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Yav ne sesmiş bu arkadaş.. Bi ben duyamadım şu TDCi nin TRAKTÖR denilen sesini ????

    Performansda corolla focusa göre sizi çok üzer,Bizim enişte d4d ile 150 km nın ustune çıkamıyor,Yine rampada falan aynı şekilde corolla sıkıntılıdır..

    Corolla focusa göre daha konforludur,Focus daha çok sportif sürüşe dayalıdır..Kim ne derse desin Yol sesi ve yalıtım konusunda iki araçta aynıdır hiç kimse bu konuda iddia etmesin.. Ek olarak focusun direksiyon tepkileri ve yol tutuşu corollaya göre daha iyidir.

    iki aracıda test edin derim hangısı içinize sinerse onu alın.. Ben daha önce iki aracada bindim,Focus daha oturaklı geldiği için focusu tercih ettim.



    O direksiyon, oturma pozisyonu, yükseklik ve sportif sürüşe dayalı öyle mi? bir yıl çektim ben o sesi. Focustan önce traktör falan kullandıysanız sesi az gelmiş olabilir size. Performansta focus her zaman öndedir bunu söylemiştim zaten. Ses olayını tartışmak çok saçma. Eğer biri Focus TDCI d4d den sessizdir diyorsa ben buna fanatiklik derim işte. bariz fark var.


    O kadar abartılacak bir sesi yok bence.

    Ama corolla gerçekten focus a göre çok sessiz.2010 Corollayı ilk kullanırken sahibine sormuştum,dizel olduğuna emin misin ?




  • benzinli alacaksan corolla dizel alacaksan focus derim. Ayrıca corollanın arka süspansiyonu torsiyon focusun tam bağımsız. Ben olsam hacbekt 1.6 tdci alırdım.sedanından çok daha iyi. Bu sınıfta sürüş dinamikleri açısından bmw ye en yakın araç focus. corolla alacaksan esp siz alma, çok fazla arkadan kopuyor.
  • toyota corolla focusun dizelleri problemli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.