Şimdi Ara

100 bin km'de Citroen C2 HDI dizel alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Geçende yine başlık açmıştım. Öncelikle kirlilik için kusura bakmayın. Bakındığım araçlar içerisinde Citroen C2 çok hoşuma gitti ve bu araçtan almaya karar verdim. Fakat elimdeki bütçeye göre 2006 model 90 bin ve 105 bin km'de araçlar buldum. 105 binde olanın rengi ve 1-2 aksesuarı olması hoşuma gitti. Fakat bir arkadaşıma sorunca 100 bini geçmiş küçük sınıf dizel araç almamın pek iyi olmayacağını söyledi. Çok heveslenmişken yine kafam çok karıştı

    Sizlere soracağım bu tür araçlara girmek risk olur mu yani bu kadar zaman bekledim, biraz daha dişimi sıkıp bekleyip daha düşük km'de daha temiz bir araç mı bakınmalıyım?

    Yorumlarınızı citroen 1.4 HDI motoru ve küçük sınıf bir aracı baz alarak yaparsanız sevinirim(Yoksa passat vs gibi bir araca 100 bin zaten bişey değildir).

    Teşekkürler.



  • ya tabiki alınır ama kullanan kişiyi bilirsiniz tarzını bilirsiniz alırsınız ama tanımadıgınız birisinden tavsiye etmem.
  • Dizel araçlarda kullanım ve kullanılmış yakıt kalitesi çok önemlidir. O yüzden ikinci elde dizel hele ki 100bin psikolojik sınırını geçmiş dizel her zaman risktir. Benzinlide bu risk çok daha azdır. Bu yüzden çoğu kişi ekonomi yapayım deyip ikinci el dizel araç almakta ve yüksek fiyattaki masraflarıyla boğuşmakta. Bu konuda tek şey söylenebilir : İkinci el eğer aracın safahatini bilmiyorsanız ŞANS işidir. Yani ikinci el dizel alıp masrafsız binerim diyen kendini kandırır. İkinci el dizel aldıysanız masraflar için bir miktar meblağ bulundurmak zorundasınız, ancak illa masraf çıkacak diye de birşey yok. Bi tanıdık 2006 c3 aldı xfurio dizel. Adam 1 ay oldu alalı ve memnun. Araç 80bindeydi. Hatta 14,5 a aldılar otocenterdan. Ben kesin bi kıllık vardır demiştim kendisine ama adam sorun yaşamadı. Dediğim gibi şans işi. Ama bildiğiniz bi aracı almak her zaman avantajdır. Ben öyle yaptım, gerçi benzinli ama araçta 1,5 yıldır en ufak bir sürpriz yaşamadım, ama aracın temiz kullanıldığından emindim o yüzden.
  • Tanıdığım vs birisi değil. Direk sahibinden.com'da olan bir ilandan bahsediyorum. Tabiki ustasına, servisine vs göstermek şartıyla. Ama masraf açabileceğinden bahsediyorlar. Bilemediğimden sizlere danışmak istedim
  • Sorun olur veya olmaz demek imkansız tabiki ancak güzel bir servise gösterilerek alınabilir.

    Yakıt konusunda problem yoksa zaten çok sorun olacağını düşünmüyorum.

    Tabi otomobille ilgili, dizel araç kullanmanın inceliklerini bilen birisinden almak çok daha iyi olur ikinci elde.

    Sürekli kullandığım 2 dizel araç var biri 50 bin km oldu hiç problemi olmadı.

    Diğerini ise 85binde aldım, şu an 95 binde onda da hiç sorun yok.
  • Bir diğer tarafta bunlardan 2000 lira kadar pahalı, km olarak 35-40 bin km civarlarında aynı 2006 model başka bir araç var. Bunu bütçem pek kaldırmaz gibi yoksa direk ona niyetlenirdim. Fakat böyle bir durumda azına çoğuna bakmayıp, zolayıp o tür bir araca bakmak daha mı mantıklı olur bilemiyorum ki
  • Tekrar merhabalar arkadaşlar,

    Bugün 45.000 km civarı bir C2'ye bakmaya gittik. Yakın bir arkadaşım bu işlerden az çok anladığından onu da götürdüm. Motorunu çok beğendi. O konuda kesinlikle problemi yok gibi. Çalışması olsun, sesi olsun, görüntüsü olsun. İçi dışı da tertemiz. Tek kusuru otoparkta park halinde dururken aracın biri sağ kapının gerisinden vurup orayı içeriye göçürtmüş ve oradaki parça değişmiş. Ayrıca o zamanki fotoları vs de var ellerinde. Öyle çok büyük bir şey yok sadece göçük olmuş ama. Sanırım düzelmeyeceğini düşünmüşler ve kaskodan o parça değişmiş. Arkadaşım değişeni olan araçlara hep soğuk yaklaşmıştır ama bu araç için o olanın çok önemsiz olduğunu, kazadan sayılamayacağını, ileride satmak istesem sorun çıkarmayacağını söyledi.

    Bir de sizlere sormak istiyorum. Fiyat olarak uygun birşeye anlaştık gibi. İlk sahibinden ve sadece belirttiğim kusuru var. Yine de servise göstermeyi düşünüyorum. Sizce alınır mı?
  • zaten 2.el bi araç alıcaksınız beğenmişsinizde güvendiğiniz bi servise gösterdikden sonra alın derim birazda şans işi 2.el
  • Tabi orası öyle de motordan çok korkuyordum sorun çıkarır vs diye ama bu aracın km vs ile oynandığını sanmıyorum, çünkü 45 bin bile göstermiyor gibi. Fakat değişen parça olması sorun çıkarır mı dersiniz ilerisi için? En az 1,5-2 sene kullanmayı düşünüyorum
  • aman diyim birader. motoruna mutlaka ve mutlaka baktır. ama yetkili servisten baktır. ben gittim özel servise. adam motoru cillop gibi dedi. şimdi motor yaptırıyorum. arabam citroen saxo 1,5 Dizel.
  • Ya arkadaşlar bu insanlar ne kadar ahlaksız olmuşlar böyle anlamıyorum. Ya da ben de mi bir sorun var heralde bu piyasadan anlamıyorum Satıcıyla anlaşıyoruz fiyatta, yarına ustaya göstermek için sözleşiyoruz. Tak bir telefon geliyor. Neymiş efendim benim verdiğim rakamın 500 lira -evet sadece 500 lira- fazlasını verebilecek birisi aramış. Sadece aramış, araca bakmaya gelecekmiş de. Ben o farkı verebilir miymişim Bu arada yarın akşam bana haber verecekmiş satıp satmayacağını. Ben de istersem yarın servise gösterebilirmişim. Gerizekalıya bakar mısınız Daha bana satılıp satılmayacağı belirsiz bir araç için servise gösterip, expertiz raporu alabilirmişim

    Böyle insanın arabasını alır mısın şimdi düşünüp duruyorum valla. Arkadaşım, ben arabayı beğendim diye satıcının fiyatı artırdığını söylüyor. Allah'ım bu araba alma işi ne zormuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhyen

    Merhabalar arkadaşlar,

    Geçende yine başlık açmıştım. Öncelikle kirlilik için kusura bakmayın. Bakındığım araçlar içerisinde Citroen C2 çok hoşuma gitti ve bu araçtan almaya karar verdim. Fakat elimdeki bütçeye göre 2006 model 90 bin ve 105 bin km'de araçlar buldum. 105 binde olanın rengi ve 1-2 aksesuarı olması hoşuma gitti. Fakat bir arkadaşıma sorunca 100 bini geçmiş küçük sınıf dizel araç almamın pek iyi olmayacağını söyledi. Çok heveslenmişken yine kafam çok karıştı

    Sizlere soracağım bu tür araçlara girmek risk olur mu yani bu kadar zaman bekledim, biraz daha dişimi sıkıp bekleyip daha düşük km'de daha temiz bir araç mı bakınmalıyım?

    Yorumlarınızı citroen 1.4 HDI motoru ve küçük sınıf bir aracı baz alarak yaparsanız sevinirim(Yoksa passat vs gibi bir araca 100 bin zaten bişey değildir).

    Teşekkürler.

    Alırken özellikle ağır bakımı yapılmışmı buna dikkat edin trigeri değişmişmi debriyaj baskı balatasının turbonun durumu nasıl ve arabayı genel bir kontrole sokmadan almayın eğer herhangi bir sorunu yoksa alınır tabi neden olmasın 100000 km doğru düzgün kullnılmış bir dizel için hiçbirşeydir
  • Şu an baktığımız araç 45.000'de hocam. Bunda bile bayağı düşünüyorum ki 100 bindekini aklım kesmezdi heralde
  • 45000 de ise o zaman kmsinin orjinal olup olmadığını bir kontrol ettrin servis kayıtlarından çıkabilir arabanın en son girdiği bakım ordanda kmsi hakkında bir fikir edinebilirsiniz
  • Siz bu km meselesine taktıkça adamlar da 150 bin km deki aracı alır 70 - 80 bin'e 100 bin deki aracı da 45 bin'e düşürür siz de düşük km'li araç aldım diye sevinirsiniz. Arkadaşım bundan 1 sene önce 225 bin km'de benzinli bir araç aldı. Kendisi de 1 senede 13 bin km yol yaptı. Araç hala taş gibi. Yeter ki yapılan km'ler araç zorlanmadan yapılsın. Yoksa km düşürülmese bile 20 bin km'de motorun canını çıkaranlar var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 22 Mart 2010; 10:23:57 >
  • Hemde gayet güzel alınır arkadaşım. Ancakkkkkkkkkk önce büyük şehirlerdeki büyük bir peugeot yetkili servisine gidilip araç bilgisayara sokulup ENJEKTÖR ve TURBO su incelettirilir EURODIESELLL dışında başka yakıt kullanmadığı öğrenilir. Sonrada keyifle en az 10 yıl yada 250.000 KM paşa paşa binilir.

    Dizel motorların ömrü turbo beslemeli ve küçük hacimli bile olsa en az 350.000 km dir.tabiiii ki EURODIESEL yakıt kullanmak şartıyla.
  • bende 73binde c2 hdi var hocam araç mükemmel durumda dizel aracı kullanmak biraz dikkat istyor oda 3 5 kriteri var ona uy emn ol 200 binde devirirsin..
  • Merhabalar. 2006 model ve üzeri dizel bir C2 alma niyetim var. Yalnız HDI SX ve HDI X Pack arasında ne gibi donanımsal farklar var?

    İlgileriniz için teşekkür ederim.
  • kişisel görüşüm c2 değil hangi marka olursa olsun 100bin km olmuş dizel bi araç almam alacaksamda çok detaylı inceletirim mazot pompasından filtresine ateşleme ısıtma sitemine kadar 3 kuruş kar yapayım derken 10 kuruş zarar etmem.. gerçi dizelmi uzak dursun lpg candır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.