Şimdi Ara

KARGO HASAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar istanbul dan tarafıma gelen bir kargo vardı fakat kargo aracı yolda arıza yapmış ve kargo kamyonu yanmış.kargo ürün bedelini karşılarmı ,benim tarafımdan ne gibi bir işlem yapılması gerekir.bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yapabileceklerim hakkında yardımlarını rica ediyorum...



  • gönderilen ürünün ne olduğu kanıtlanabiliyorsa kargo şirketi zararınızı karşılamak zorunda. ancak kutu içeriği konusunda bi beyan yada fatura yoksa o zaman kurallar çerçevesinde bi ödeme yaparlar.

    kargo genel merkezi ile görüşün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KUZEY

    gönderilen ürünün ne olduğu kanıtlanabiliyorsa kargo şirketi zararınızı karşılamak zorunda. ancak kutu içeriği konusunda bi beyan yada fatura yoksa o zaman kurallar çerçevesinde bi ödeme yaparlar.

    kargo genel merkezi ile görüşün

    irsaliye ve servis formu posta ile gönderilmiş bu durumda ne yapmak gerekir.
  • alışveriş siteleri dışında ne tür fatura olabilir ki ben birine bişey yollarken içinde ne oldugunu söylesemde onların verdiği irsaliyede faturada hiçbir bilgi olmadığı için ispatlamak zor. fakat içinde kıymetli eşya ziynet eşyası dısında herseyi kargo kabul ediyor bu durumda taşıdığı ürünün güvenliğinden sorumlu olması gerekiyor. örnek olarak dandik bir işlemcide olabilir kıymetli bir işlemcide koymuş olabilirim. sonuç olarak bence içindeki rüne bakılmaksızın bir tazminat bedeli ödemek zorunda.
    ürün çok değersiz olsa bile belki benim için manevi değeri var. Biliyorsunuz ki ülkemizde sonuçlanan tazminat davalarında maddi değerinden çok manevi değerinden dolayı millet köşeyi dönüyor:))))
    buda ayrı bir konu...
  • kargo senin eline gelmediğine ve sen imzalamadığına göre seninle bir alakası yok.
    Gönderene kargo gelmedi diyeceksin.
    Gönderin kardeşim kargomuuuuuuuuuuuu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habdullah

    kargo senin eline gelmediğine ve sen imzalamadığına göre seninle bir alakası yok.
    Gönderene kargo gelmedi diyeceksin.
    Gönderin kardeşim kargomuuuuuuuuuuuu

    ürün servise gönderilen netbook dolayısı ile göndericininde yapacağı bir şey yok bu durumda...
  • Yine de farketmez sonuçta Notebook senin eline geçmedi. Gönderen ile kargo arasındaki problem senin bir yükümlülüğün doğmaz bu durumda.

    kargo ile gönderilen bütün ürünler sigortalıdır. Dolayısıyla kargo şirketi gönderene parasını ödemekle yükümlüdür.

    Gönderme fişi yazılırken buraya içinde ne olduğunu yazın diye söyleyerek bir kağıt uzatıyorlar eğer oraya notebook/bilgisayar yazdılarsa bilgisayarın 2.el değeri ödenir. Eğer ürün hiç kullanılmamış 0 bir ürünse o zaman faturasını ibraz ederek özel taşıma yaptırmayı mecbur kılıyorlar (fazla para alıyorlar) ama bir problem olursa fatura bedelini ödüyorlar.

    Yanlız bu ödeme süreçlerinin çok sancılı olduğunu duymuştum !
  • ada44mavi, arkadaşım her ne şekilde olursa olsun sizin haklılığınız yadırganamaz bu kargonun nacizliği ayrıca kargonun dekontu elinizde varsa yani kargoyu kulandığınıza dair bir fayura varsa yeterli olur;ancak bunlardan hiç biri yoksa hiç bir hak idda edemezsiniz delil yetersizliğinden dolayı hukuki hakkınız olmayaca, kargo da hukuki bir müeyideye tabii olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGa21sk -- 18 Mart 2010; 17:14:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasap1988

    ada44mavi, arkadaşım her ne şekilde olursa olsun sizin haklılığınız yadırganamaz bu kargonun nacizliği ayrıca kargonun dekontu elinizde varsa yani kargoyu kulandığınıza dair bir fayura varsa yeterli olur;ancak bunlardan hiç biri yoksa hiç bir hak idda edemezsiniz delil yetersizliğinden dolayı hukuki hakkınız olmayaca, kargo da hukuki bir müeyideye tabii olmayacaktır.


    kargonun fatura numarası ve seri numarası ile netten bakılabiliyor.
  • arkadaşlar kargo şu an elimde cihaz çalışıyor.biraz ıslanmıştı kuruttum ,fakat müthiş yanık kokuyor.ama kokuya katlanacağız artık en azından yanmaktan kurtulan üç beş ürünün içinden çıkması tam sadaka dağıtılacak bir durum olduğunu gösterdi.inşallah ürünleri yanan diğer insanların mağduriyetleride kargo firmasınca giderilir.yardım eden ve iyi niyet dileyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.saygılarımla...
  • ürünün sigortası yokmuymuş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_sea_28

    ürünün sigortası yokmuymuş ?

    kargoda sigortalı fakat zaman ve uğraşısı insanı bezdirir.
  • ben olsam ürünü o halde almazdım... neden koksunki, neden nemlensin ki, şu durumda sıkıntısız çalışabilir ya ilerde oluşacak oksitlenmeler kaçınılmaz olacak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.