Şimdi Ara

Western Digital SmartWare yazılımı hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
7.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WD My Passport Essential almayı planlıyorum. Bildiğiniz gibi bu disk içerisinde SmartWare isimli bir yedekleme/şifreleme yazılımı yüklü geliyor. Benim sorum yedekleme ile ilgili.

    WD'nin web sitesinden bu diskin kullanma kılavuzunu inceledim. Ancak halen açıklığa kavuşturamadığım bir konu var.
    http://www.wdc.com/WDProducts/Library/UM/TUR/4779-705020.pdf

    Kullanma kılavuzunda ; WD SmartWare yazılımı sahip olduğunuz farklı türdeki içeriği sınıflandırdıktan
    sonra, sadece Run Backup (Yedeklemeyi Çalıştır) düğmesine tıklanması bunların
    tümünü yedekleyecektir. İleri düzey kullanıcılar yedeklenecek olan belirli içerik türlerini
    seçebilirler.
    ifadesi var. Belirli içerik türleri olarak ise,

    Belgeler .doc, .txt, .htm, .html, .ppt, .xls, .xml ve diğer belge uzantıları
    Posta .mail, .msg, .pst. ve diğer belge uzantıları
    Müzik .mp3, .wav, .wma ve diğer müzik uzantıları
    Filmler .avi, .mov, .mp4 ve diğer film uzantıları
    Resimler .gif, .jpg, .png ve diğer resim uzantıları
    Diğer Beş ana kategorisine ait olmayan diğerleri


    gibi 6 farklı sınıflandırma yapılmış. Şimdi sorum şöyle;

    SmartWare yazılımı yedekleme yaparken, benim bilgisayarımda oluşturduğum dosya sistemini harici hard disk içine olduğu gibi mi kopyalayacak, yoksa içerik türüne göre bilgisayarımı tarayıp kendine göre bir sınıflandırma mı yapacak?

    Örnek vermek gerekirse; diyelim ki bilgisayarımın D: sürücüsüne fotograflar diye bir klasör açtım ve altına da tarih/olay vs. sırasına göre alt klasörler oluşturarak bir dosya dizini oluşturdum (ki ben öyle yaparım). Şimdi yedekle deyince bu dosya dizini olduğu gibi WD harici disk içine kopyalanacak mı, yoksa yazılım bilgisayarımdaki tüm .jpg uzantılı fotoğrafları tarayıp bunu kendi içinde "Resimler" klasörüne mi atacak?

    Eğer yazılım kendi içinde böyle 6 içerik sınıfı oluşturup benim dosyalarımı kendine göre sınıflandıracaksa benim için her şey karışacak.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • http://forum.donanimhaber.com/m_36130325/mpage_3/tm.htm

    bak bu linkte wd harici disk kullanan bolca insan var, smartware'i otomatik yedekleme fonksiyonunda kullanan 1 kişi daha görmedim bu başlıkta.

    Niye dersen çok saçma bir şekilde yedekleme yapıyor, sen istediğin şeyleri manual olarak yedeklersen hem daha düzenli olur hemde kafayı sıyırma durumu olmaz
  • #revenger11#

    Yani benim anladığım gibi yazılım kendi içinde 6 kategori oluşturup tüm dosyalarımı kendine göre mi sınıflandırıyor diyorsunuz?

    Peki ben bu yazılımı yedekleme için kullanmayacağım ama şifreleme özelliğini kullanmak istiyorum. Bu durumda kurduktan sonra yedekleme özelliğini iptal edebiliyor muyuz? Benim okuduklarımdan anladığım, yazılımı ilk kurarken aktif edebilmek için bir back-up yapmak gerekiyormuş. Nedir durum?
  • pm mi aldım.smartware de dosya yedekleme yoktur.ya dosya türü yada uzantısı seçilir.diyelimki videoları seçtin diskteki ne var ne yok tüm diskleri düzenli olarak yedekler.ayrı kategori altına atar.şifreleme menüsü ise komple diski şifreler yani şifrelediğinizde bilgisayarımda disk görünmez sadece smartware sanal program sürücü vardır onada tıkladıgınızda şifre ister şifrreyi girince disk görünür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cafein34

    pm mi aldım.smartware de dosya yedekleme yoktur.ya dosya türü yada uzantısı seçilir.diyelimki videoları seçtin diskteki ne var ne yok tüm diskleri düzenli olarak yedekler.ayrı kategori altına atar.şifreleme menüsü ise komple diski şifreler yani şifrelediğinizde bilgisayarımda disk görünmez sadece smartware sanal program sürücü vardır onada tıkladıgınızda şifre ister şifrreyi girince disk görünür



    Demek anladığım gibiymiş yedekleme özelliği. Bu durumda benim dosya sistemim tamamen değişeceği ve verilerime ulaşmak son derece karmaşıklaşacağı için yedeklemeyi kullanmayacağım.

    Peki son soru...bu yedekleme özelliğini iptal edebiliyor muyuz programı kurduktan sonra. Veya kurarken böyle bir seçenek çıkıyor mu? Sadece şifreleme için kullanmak istiyorum SmartWare yazılımını.




  • Yedeklemeyi sen istersen çalıştırırsın yani zaten çalışan birşey değilki iptal edesin.

    Sözün özün, aynen dediğin gibi sadece şifreleme amaçlı kullanabilirsin smartware'i.Yedeklemeyi kullanmayabilirsin.

    Şifreleme çok mühim değilse smartware le hiç uğraşma derim, gereksiz sistem kaynağı kullanan bir yazılım. Zaten amazon.comda bu diskin yorumlarını okursan yani eksiksiz herkes smartware ve özellikle virtual drive'dan şikayetçi.
  • Şifreleme önemli. Bu yüzden yazılımı kullanmayı düşünüyorum. Memnun kalmaz isem, şifreyi iptal eder yazılımı da kaldırırım diye planlıyorum.

    Yazılımdan bağımsız olarak söylerseniz, bu harici diski almamı önerir misiniz?
  • Son kararı vermeden önce şu konuyu okumanı öneririm.http://forum.donanimhaber.com/m_35101841/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35730948

    böyle bir durum yaşaman olası çünkü. Bu diski bende kullanıyorum, almanı öneririm ama potansiyel sorunları verdiğim linkte dile getirdik.Onlarıda göz önünde bulundurman iyi olur.

    Not: Tüm bu smartware, virtual drive mevzularını kaldırman için WD sitesinde bir araçta yayınlıyor.Yani çok kafan atarsa toptan temizleyebiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 16 Mart 2010; 14:53:43 >
  • ilk gelen serilerde vardı bu problem.şu anda alacağınız her wd essential in içinden çıkan program türkçe işletim sistemleriyle uygundur.tabi ne idüğü belirsiz yerlerden alınırsa ona bişey diyemem eski model olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revenger11

    Son kararı vermeden önce şu konuyu okumanı öneririm.http://forum.donanimhaber.com/m_35101841/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35730948

    böyle bir durum yaşaman olası çünkü. Bu diski bende kullanıyorum, almanı öneririm ama potansiyel sorunları verdiğim linkte dile getirdik.Onlarıda göz önünde bulundurman iyi olur.

    Not: Tüm bu smartware, virtual drive mevzularını kaldırman için WD sitesinde bir araçta yayınlıyor.Yani çok kafan atarsa toptan temizleyebiliyorsun.


    Hocam verdiğin linki okumuştum. Hatta konuyu açmadan önce yerli yabancı hemen her şeyi okudum bu konuda. WD'nin kendi sitesinden destek birimine mesaj dahi yolladım dersem, ne kadar araştırma yaptığım iyice anlaşılır. Benim amacım, son kullanıcıların yaşadığı deneyimlerden faydalanmaktı.

    Virtual Drive (sanal CD)'nin bilgisayarım altında görünmesinin ne zararı var anlamadım. Bu konuda epey şikayetçi var, hem yerli hem de yabancı forumlarda. Biraz yer kaplaması dışında bence sorun değil. Hem zaten şifreleme özelliğini kullanacağım için benim için gerekli de.

    Şimdi aklıma bir soru daha geldi yedekleme konusunda.

    Yedekleme özelliğini çalıştırıp, dosyaları uzantılarına göre harici disk üzerine aldıktan sonra, bilgisayardan yedeklenen herhangi bir dosyayı silip tekrar yedekleme yapınca, sildiğimiz dosya harici diskten de siliniyor mu? Hani iTunes-ipod örneğindeki gibi bir senkronizasyon mu sözkonusu olan?




  • Yedeklemeyi o kadar detaylı kullanmadığım için soruna yanıt veremeyeceğim, eğer kullanan arkadaş varsa onun yazması daha uygun olur.

    Virtual drive konusunda katılıyorum sana, yanlızca diski bağladığında görünen bir sanal sürücünün olumlu yada olumsuz bir etkisi yok.
  • Hocam yardımların için teşekkürler. Zamanını aldım.

    Forumda en çok satılan harici disklerden biri olan WD'nin yedekleme özelliğini de kullanan vardır herhalde. Ama marka yarışı olmayınca bu tarz teknik konulara fazla ilgi olmuyor anlaşılan.

    Neyse, bekleyelim bakalım, belki bir yardımsever WD kullanıcısı yanıt verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNCTUM

    Hocam yardımların için teşekkürler. Zamanını aldım.

    Forumda en çok satılan harici disklerden biri olan WD'nin yedekleme özelliğini de kullanan vardır herhalde. Ama marka yarışı olmayınca bu tarz teknik konulara fazla ilgi olmuyor anlaşılan.

    Neyse, bekleyelim bakalım, belki bir yardımsever WD kullanıcısı yanıt verir.


    türkiyeye piyasaya girmiş kullanmadığım bir disk , ve kullanmadığım bir yazılım yok tabi abidik kubidik markaları saymazsan wd smartware yazılımı 30 a kadar dosyaları saklayabiliyor.yani şimdi siz yedek aldınız.mesela bi excel tablosu olsun bu.daha sonra değiştirdiniz otomatik olarak harici diskin içindede değişiyo.ama aradan 2 gün geçti oda nesi yanlış yazmışsınız önceki bilgilerdi asıl doğru olan.o zamanda yine smartware programının içinden bir öncekini yada 30 yedek öncesine kadar geri dönüp dosyaları eski haline getirebiliyorsunuz.

    Varmı sorunu olan




  • #cafein34# hocam,

    Sana da çok teşekkür ediyorum. Hani biraz WD kullanıcılarının damarına basayım dedim. İşe yaramış gibi görünüyor

    Hocam aslında benim dediğim, tamamen sildiğim bir dosya, tekrar yedek aldığımda harici diskin içinden de silinir mi minvalindeydi. Örneğin bir .jpg uzantılı fotoğrafı yedekledim, sonra bilgisayarda yer kaplamasın diye sildim ve yeniden yedek aldım. Bu durumda harici diskteki yeni yedekte bu fotoğraf kalır mı yoksa silinir mi gibi bir soruydu. Bir tür senkronizasyon yani.

    Sorumun yanıtını WD destek sitesinden aldım Soru ve yanıtı aşağıda:

    Customer .... (Ben oluyorum)

    After carry out a complete automatic backup by using SmartWare, if i delete a file from my computer which has been backed up and then run the backup again, will the same file delete from my external hard disk? (Like iTunes-ipod synchronization)

    Response (Tirso)

    Dear .....,

    Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support. My name is Tirso

    In response to your inquiry; Unlike synchronization software. The WD SmartWare backup software does not have the ability to delete information. The backup software will protect your data it would never delete it.

    I hope that we have met your expectations today and that you are satisfied with our service. If you have any further questions, please reply to this email and we will be happy to assist you further.

    Sincerely,
    Tirso
    Western Digital Service and Support
    http://support.wdc.com


    Yani kısaca, WD SmartWare yedekleme yazılımı senkronizasyon mantığı ile çalışmıyor. Herhangi bir dosyayı yedekledikten sonra bilgisayarınızdan silerseniz ve sonra yeniden bilgisayarınızı yedeklerseniz, daha önce sildiğiniz dosya harici disk üzerinde kalıyor. Yani o dosya silinmiyor.

    Yahu daha harici diski almadan her şeyi öğrendim sayılır. Aldıktan sonra bu konuda sorusu olanları da buradan yanıtlarız artık

    NOT: Bu arada yedekleme demek, herhangi bir verinin en az 2 farklı yerde kaydedilmesi demektir. Bilgisayarınızdaki tüm dosyaları bir harici disk üzerine aldıktan sonra silerseniz, aslında yedekleme yapmış olmazsınız. Eğer verilerinizi fazla yer tuttuğu gerekçesiyle bilgisayarınızdan silecekseniz, en az 2 harici disk üzerine kaydetmenizi öneririm.




  • yani aynalama yani raid i kullanman gerekir :) gerçek yedekleme budur
  • Harici diskle aynalama yapmak içinde WD'nin mirror edition çözümü var, 2 tane mybook'u yanyana koymuş kadar kalın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revenger11

    Harici diskle aynalama yapmak içinde WD'nin mirror edition çözümü var, 2 tane mybook'u yanyana koymuş kadar kalın.


    raid yapmayı biliyorsan 2 tane 2.5 lada yaparsın bu işi:) mirror edition wd nin zaten eski modeli studio üretilicek artık.mirror edition II gelicek ama tr ye gelmesi uzun sürecek
  • Bazi arkadaslar yanliS bilgilendirmis. Eger birseyleri yedeklemeyi dusunursen istersen hepsinin aynisini ayni dosya olarak hard diskine geciriyor. Yani resimler dosyasi yapmiyor. Yalniz dilediginde boyle bir secenekte mevcut..
  • Elite 1 Tb kullanıyorum smart ware'in bana tek faydası diskin ne kadarının boş olduğunu diskin üzerindeki ekranda göstermesi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurQarizma

    Bazi arkadaslar yanliS bilgilendirmis. Eger birseyleri yedeklemeyi dusunursen istersen hepsinin aynisini ayni dosya olarak hard diskine geciriyor. Yani resimler dosyasi yapmiyor. Yalniz dilediginde boyle bir secenekte mevcut..



    Yok hocam yanlış bilgilendirmemişler. WD SmartWare yazılımı, ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere verilerinizi Resimler/Müzik/Filmler/Posta/Belgeler/Diğer olmak üzere 6 farklı kategoriye ayırıp yedekliyor.

    Yani bilgisayarınız üzerinde oluşturduğunuz dizinleri aynalama mantığı ile harici hard disk üzerine aynen geçirme fonksiyonu yok.

    Yedeklemeyi çalıştırdığınızda, seçtiğiniz kategoriye ait veriler kopyalanmaya başlıyor ve sarı olan bölümler maviye dönüşüyor. Yedekleme işlemi bittiğinde de tüm alan maviye dönüşmüş oluyor.

    Tabii bu anlattığım WD My Passport Essential içinde gelen SmartWare yazılımı için geçerli. WD'nin farklı yedekleme çözümleri için ürettiği programlar da var. Aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1717&p_created=1200336000&p_sid=p2GilF2k&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTM3LDEzNyZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMzEyJnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjMxMiZwX2N2PSZwX3BhZ2U9OQ!!&p_li=&p_topview=1

    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3530&p_sid=p2GilF2k&p_lva=1717&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTM3LDEzNyZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMzEyJnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjMxMiZwX2N2PSZwX3BhZ2U9OQ%21%21&p_li=

    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1420&p_sid=p2GilF2k&p_lva=1717&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTM3LDEzNyZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMzEyJnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjMxMiZwX2N2PSZwX3BhZ2U9OQ%21%21&p_li=

    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1421&p_sid=p2GilF2k&p_lva=1717&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTM3LDEzNyZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMzEyJnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjMxMiZwX2N2PSZwX3BhZ2U9OQ%21%21&p_li=








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 17 Haziran 2010; 16:12:23 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.