Şimdi Ara

5800 bluetooth araç kiti bağlantı sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar aracımda fabrika çıkışlı bluetooth araç kiti mevcut. telefon ile araç kitini birbirine tanıtmama rağmen araç kiti üzerinden ses komutu arama yapamıyorum. (araç kitinin özelliği olarak kendi hafızasına kaydettiğim telefon numaralarını ses komutları ile arayabiliyorum.)
    ancak bana telefon geldiğinde ya da telefonu elime alıp numarayı elimle çevirdiğimde bluetooth özelliğini kullanarak sorunsuz bir biçimde görüşme yapabiliyorum.
    fakat dediğim gibi ne zaman ses komutu göndermeye çalışsam araç kiti numarayı çevirmeye çalışıyor ama telefondan tık gelmiyor.
    peşin olarak söyleyeyim araç kitinde bir sorun yok zira gerek eski telefonumdan (samsung e840) gerekse eşimin telefonundan (samsung d840) bu tip arama yapabiiyorum.
    tam emin değilim ama telefonu ilk aldığım zaman bu işlemi yapabiliyordum gibime geliyor. (kit olmasına rağmen genelde arama yapmıyorum seyehat esnasında sadece gelen aramaları alıyorum.)
    bunu düzletmek için nasıl bir ayar yapmalıyım. bluetooth seçeneklerinden değiştirmem gereken bir özellik filan mı var?
    şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 29 Nisan 2010; 13:40:01 >







  • kimseden bir ses çıkmadı ama ben biraz daha araştırdım. ve 5800 telefonların bu tip bir problemleri olduğunu öğrendim. farklı araçlara sahip kişilerin yazdığı benzer problemler var. çözüm olarak da bir şey söylenmiyor. nokia'nın yurtdışı forumunda (resmi forum) bu konu 3 sayfa kadar işlenmiş ama bir çözüm önerisi yok. eşleşmenin hem araç kiti hem de cep telefonundan silinip tekrar yüklenmesi sorunu sonra tekrarlamak üzere çözüyor gibi görünüyor.
  • Sayın sinir kupu aynı sorun benim aracımda da var (mazda 6 2010 ). Aracın
    bluetooth kitinde hiçbir sorun yok. Siz bir çözüm bulabildiniz mi? Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay06

    Sayın sinir kupu aynı sorun benim aracımda da var (mazda 6 2010 ). Aracın
    bluetooth kitinde hiçbir sorun yok. Siz bir çözüm bulabildiniz mi? Saygılar.

    Yok kardeş. Bu nokia markasına has bir durum. Zira daha önce de dediğim gibi benim eski samsung cihazımda ve hanımın halen kullandığı samsung cihazda hiç problem çıkarmadı. Yani kitte bir sorun yok. Nokia aslı sorun burada. ben güncelleme de yaptım ama bir şey değşimedi. Senin cihaz da nokia mı?
  • Telefonum 5800 xm Daha önceki telefonum 6600'dır. Telefonu aracımın üzerinde bulunan orjinal (fabrika çıkışlı) araç kitine tanıttım. Birbirleriyle eşleştiler. Telefona gelen aramaları araç kiti üzerinden alıp cevaplıyabiliyorum. Ancak araç kitinden sesli arama yap diyince telefonda hiçbir tepki yok. Aynı şekilde araç kitindeki rehberden arama yap deyince de telefondan bir tepki yok. Aracım 2010 model ve bluetooth kitinde bir arıza yok. Zira6600 bu araç kiti ile sorunsuz çalışıyor. Yine eşime ait siemens cx75 model telefon da araç kiti ile sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay06

    Telefonum 5800 xm Daha önceki telefonum 6600'dır. Telefonu aracımın üzerinde bulunan orjinal (fabrika çıkışlı) araç kitine tanıttım. Birbirleriyle eşleştiler. Telefona gelen aramaları araç kiti üzerinden alıp cevaplıyabiliyorum. Ancak araç kitinden sesli arama yap diyince telefonda hiçbir tepki yok. Aynı şekilde araç kitindeki rehberden arama yap deyince de telefondan bir tepki yok. Aracım 2010 model ve bluetooth kitinde bir arıza yok. Zira6600 bu araç kiti ile sorunsuz çalışıyor. Yine eşime ait siemens cx75 model telefon da araç kiti ile sorunsuz çalışıyor.

    Valla görünen o ki 5800 xm problemli bir telefon bu araç kiti olaylarında. Ve sanırım yapacak bir şey de yok. Nokia da bu konuda bir şey yapacak gibi görünmüyor. Yurtdışı nokia resmi foruma cevap bile vermemişler problem ile ilgili. Neyse en azından gelen aramayı kabul edebiliyorum. Böyle idare edeceğiz.




  • Ben telefonu servise verdim. Servis sadece var olan yazılımı yeniden yüklemiş. Tabii ki bununla sorunu çözemediler. Tekrar telefonu servise verdim ve paramın iadesini talep ettim. Bu telefonu araç kiti ile kullanacak arkadaşlar oldukça dikkatli olsunlar. Zira telefonda bir yazılım eksikliği var bence. Telefon araç kiti ile çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay06 -- 15 Nisan 2010; 15:08:44 >
  • Arkadaşlar v50 sürümünün güncellemesi ile birlikte sorun ortadan kalktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.