Şimdi Ara

LEXMARK X2650 Yazıcı Resetleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda oldukça sıkıntı olduğunu ve kartuşlarını doldurdukları halde yazıcı tarafından algılanmadığı için çıktı alamayanlar olduğunu farkettim. Aynı yazıcıyı kullandığım için, rastlantı sonucu bulduğum yöntemi paylaşmak istedim.

    Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Bu yazıcı 2 farklı tip kartuş kullanıyor. Yazıcı ilk alındığında üzerinde gelen kartuşlar;

    #14 Siyah Geri Dönüşümlü Kartuş (18C2090E)
    #15 Renkli Geri Dönüşümlü Kartuş (18C2110E)

    Kodlu olanlardır. Bu kartuşların doldurulsa bile sonuç alınamadığını ifade eden yazılar okudum. İleride servis ihtiyacı olursa, elimde orjinal kartuşlar olsun diye ben de denemedim. Diğer tip kartuşlar ise;

    #14A Siyah Kartuş (18C2080E) (Geri Dönüşümsüz)
    #15A Renkli Kartuş (18C2100E) (Geri Dönüşümsüz)

    Kodlu olanlardır. İşte yeniden doldurulan ve sorunsuzca kullanılan kartuşlar 14A ve 15A kodlu olanlardır.

    Yazıcı (kartuş) resetleme:

    1. Yazıcınızı, kontrol panelinde bulunan kırmızı renkli X işaretine basılı tutarken açma kapama düğmesine 5 saniyeden fazla tutarak açınız. Yazıcınızın mürekkep kontrol uyarı ışıkları yanıyor olacaktır. Bu normaldir.

    2. Eğer yeni doldurulmuş bir kartuşu yazıcınıza ilk defa taktıysanız, yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra yazıcınızı kapatıp usb kablosunu bilgisayardan ayırınız. Birkaç saniye bekledikten sonra yeniden bağlantı kurarak yazıcınızı normal şekilde açınız.

    3. Yazıcı ayarlarını yapıp "yazdır" komutunu verdikten sonra, Yedek Tank - Mürekkep Siparişi uyarısı belirecek. Bu uyarıyı "Yazdırmayı Sürdür" diyerek geçiniz.

    4. Karşınıza Özgün Lexmark Mürekkebi Bitti uyarısı gelince Kapat diyerek devam edeceksiniz.

    5. Sağ alt köşede yazdırma durumu ve yüzdesi belirecek ve yazıcınız işleme başlayacak.

    6. Yazdırma işlemi sonunda diğer tüm uyarıları kapatabilirsiniz.

    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 14 Mart 2010; 21:43:28 >







  • Arayanlar olabilir o yüzden bende bu cevabı yazmayı uygun gördüm.Çünkü çok başımı ağrıttı madem üreticiler bizi kazıklamaya çalışıyor bende bunu paylaşıyorum.

    Malumunuz bende lexmark yazıcı sahibiyim. 2650 modeli media marketten 60 liraya aldım ve yanında 14 15 kartuşları verildi full dolu diye.Bende internette araştırma yapmadan gittim bir dolu mürekkep aldım ve kendim doldurdum.Tabi haliyle siyah kartuşum bittiği için lexmark ın akıllı usb modulu hata vermeye başladı.Kartuş sipariş et kartuş bitti diye.Üstelik yazdırmaya devam butonuda kapalı.
    Neyse internette araştırdım biraz kimileri 14 15 kartuşları at çöpe vs demiş.Sonrasında canon un nasıl resetleniceğine ait bir döküman buldum.Devresindeki ilk dört noktayı bant ile kapatın diye.
    Bir uygulayayım dedim sorunu çözdüm.Sırası ile yaptığım işlemleri aşağıya yazıyorum inşallah derdinize çare olur.

    BİR DAHA DİKKATLİ ŞEKİLDE SÖYLÜYORUM KULLANDIĞIM KARTUŞLAR 14 15 YANİ 14A 15A DEĞİL.YAZICI İLE İLK VERİLEN KARTUŞLAR.KENDİM YAPTIM UYGULADIM BU YAZI BANA AİTTİR VOLKAN AYDIN.

    1-Yukarıda arkadaşımızın söylediği gibi yazıcımı sıfırladım.Yazıcım kapalı iken kırmızı tuşa basarak 5 saniyede açma tuşuna basarak açtım.
    2-siyah kartuşu karşımıza aldığımızda sol tarafının ilk dört noktasına bant yapıştırdım yazdırma işlemi yaptım belirlenemeyen kartuş hatası verdi yazdırma yapmadı.
    3-Sonrasında çıkarttım sağ tarafına aynı şekilde bant yapıştırdım ve bu sefer yazıcımda hiç bir sorun olmadan yazdırma işlemini başarılı bir şekilde yaptım.Hiç bir sıkınıtı çıkarmadı yanlız bant orada takılı bir şekilde kalıyor çıkarmadım çıkarmayıda denemedim.

    İlgilenenlere inşallah kaynak olur.
    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volky1991 -- 23 Aralık 2011; 22:55:32 >




  • merhaba,
    benim yazıcım da x2650. volky1991'in dediği aynı sorundan muzdaribim fakat aynı çözüm yöntemlerini denedim yazdırmadı,
    mürekkep bitmiş veya kartuş yok diyor.. acaba düzgün çalışması için başka çözüm yolu var mı?
  • doulula,

    Benim yazdıklarımı denediniz mi? İsterseniz risk alarak orijinal (14 - 18C2090E, 15 - 18C2110E) kartuşlarınızı doldurtmayı deneyin. Veya 14A veya 15A alarak deneyin. 14A ve 15A 'nın sorunsuzca kullanılacağına eminim. Ben 3. defa doldurttum ve orijinal kartuşlardan bile iyi sonuç alıyorum. Tabii burada kartuşlarınızı iyi bir yerde doldurtmanızı öneririm.

    Bu arada yeni doldurulmuş kartuşları takınca, printer size "hizalama safyasını" yazdırmanızı ve onu taratmanızı söyleyecektir. Bu aşamayı geçtikten sonra sorunsuz çıktı almanız gerekir.
  • cevap verdiğin için teşekkürler PUNCTUM,
    yazıcımın kartuşları 14,15 numaralılar, bu kartuşlarım bittiğinde gidip doldurdum fakat kartuşları yazıcıya taktığımda kartuşların mürekkebi bitti yenisini takın gibi bir uyarı veriyor ve yazdırma işlemini yapmıyor daha sonra öğrendim ki bu kartuşlar doldurulmayanlardan. şu an kartuşlarım dolu olarak bekliyor..
    14A,15A kartuşların fiyatı da pahalı(50-60 TL) almak istemiyorum..
    yukarıda yazılanları denedim işe yarar bir sonuç alamadım, acaba kartuşlarımdaki çiplerde mi sorun?
  • Haklısın 14A ve 15A kartuşlar da ucuz değil ve bir maliyet sonuçta. Ancak bu kartuşları en az 5-6 kez doldurabileceğini ve her doldurma maliyetinin 2 kartuş için 10 TL olacağını düşünürsen, bence ilk alım maliyetinin üzerinde bir faydası olacaktır.

    volky1991'in kullandığı yöntemi denemediğim için bir yorum yapayacağım.

    Bu arada internet üzerinden 14A ve 15A yı daha ucuza bulabilirsin. Ben nereden aldığımı bulursam sana pm ile atabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNCTUM

    Haklısın 14A ve 15A kartuşlar da ucuz değil ve bir maliyet sonuçta. Ancak bu kartuşları en az 5-6 kez doldurabileceğini ve her doldurma maliyetinin 2 kartuş için 10 TL olacağını düşünürsen, bence ilk alım maliyetinin üzerinde bir faydası olacaktır.

    volky1991'in kullandığı yöntemi denemediğim için bir yorum yapayacağım.

    Bu arada internet üzerinden 14A ve 15A yı daha ucuza bulabilirsin. Ben nereden aldığımı bulursam sana pm ile atabilirim.

    Arkadaşlarım, lexmark x3350 yazıcı aldım,almaz olaydım.Aldığım yazıcıda kartuş yoktu bende orjinalden bitme 34 ve 35 numaralı iki tane boş kartuş aldım.Doldurttum,takıyorum nafile.Yazıcı kullanım klavuzunda tek renkli kartuşla çalışabilir diyor,tek kartuşu da reddediyor.Çipler ve bağlantı noktaları temiz.kartuşlar sağlam.Eee bu makinanın derdi ne yahuu! valla ocağımaa incir ağacı dikecek bu alet benim, . bilen,eden ,resetleyen ya da bi çözümünü bulan varsa gözünüzü seveyim bi yardım edin daa,lütfen...

    model lexmark x3350
    kartuş : leksmark 34 ve 35




  • evanjelinee,

    Hocam X3350 hakkında çok fikrim yok. Ancak kısa bir araştırma ile aşağıdaki pdf dosyasına ulaştım.

    http://www.lexmark.com.tr/vgn/images/portal/UK_Business_Compatibility_Chart_2010.PDF

    Buna göre X3350 standart olarak 32 ve 33 numaralı kartuşları kullanıyor. Sizin aldığınız 34XL ve 35XL olarak geçiyor ve yüksek verimlilikli kartuş olarak tanımlanıyor. Belki de sizin aldığınız kartuşlar aynen bizim 14 ve 15 kartuşlar gibi doldurulamıyor olanlardır. İsterseniz 32 ve 33 alıp doldurtmayı deneyin. Tabii bir de yazıcınızı resetlemeniz gerekecektir. Ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum maalesef. İnternet ortamında araştırıp bulabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNCTUM

    evanjelinee,

    Hocam X3350 hakkında çok fikrim yok. Ancak kısa bir araştırma ile aşağıdaki pdf dosyasına ulaştım.

    http://www.lexmark.com.tr/vgn/images/portal/UK_Business_Compatibility_Chart_2010.PDF

    Buna göre X3350 standart olarak 32 ve 33 numaralı kartuşları kullanıyor. Sizin aldığınız 34XL ve 35XL olarak geçiyor ve yüksek verimlilikli kartuş olarak tanımlanıyor. Belki de sizin aldığınız kartuşlar aynen bizim 14 ve 15 kartuşlar gibi doldurulamıyor olanlardır. İsterseniz 32 ve 33 alıp doldurtmayı deneyin. Tabii bir de yazıcınızı resetlemeniz gerekecektir. Ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum maalesef. İnternet ortamında araştırıp bulabilirsiniz.

    PUNCTUM; eyvallah yaa,saolasın. bu kartuşlarla arasındaki tek fark kapasite farkı,ekstra teknik bir fark yok sanımırım.yaa bide anlamadığım,her yerde çatır çatır bu kartuşları doldurma setleri satıyorlar.satana soruyorum doluyor diyor,dolduruyorum yazıcının umrunda değil.iyice nevrim döndü,kartuş falan bozuk değil hee,ikişer defa aynı kartuştan aldım,doldurttum sıfır tepki.
    Konudan hala bilgisi olanın deneyimi olanın yardımını bekliyorum.

    PUNCTUM,teşekkürler kardeşim..




  • Merhaba,

    Yıllar sonra bir uyarıda bulunmak için konuyu yeniden canlandırıyorum...

    Lexmark X2650 model yazıcı kullanıcıları işletim sistemlerini Windows 10'a yükseltmeden önce bir daha düşünsünler. Çünkü Windows 10, Lexmark X2650 model yazıcı için destek vermiyor.

    http://support.lexmark.com/index?page=content&locale=EN&userlocale=EN_US&id=OS28

    İşletim sistemimi Windows 10'a yükselttikten sonra, yıllardır severek ve sorunsuzca kullandığım yazıcı çöp oldu.

    Eklerde göreceğiniz gibi yazıcı bilgisayara sorunsuzca tanıtılıyor (hatta birkaç kez kaldırıp, yeniden kurdum), "Aygıtlar ve Yazıcılar" bölümünde de görünüyor, ancak herhangi bir belge yazdırmaya kalktığınızda ekteki "(İletişim Yok) uyarısını alıyorsunuz. Yazıcıyı ayırıp yeniden bağlama, "sorun gider" vs. hiç bir yöntem de işe yaramıyor.

    Sonuç olarak yazıcıyı tekrar kullanabilmek için Microsoft'un insafına kalmış durumdayız ve ben böyle bir güncellemeden hiç umutlu değilim.

    Bu arada yeni yazıcı olarak Epson L565 almış durumdayım ve gerçekten çok iyi bir karar olduğunu görüyorum. Evet, ucuz bir model değil ancak artık kartuş problemleri ile karşılaşmamak en güzel tarafı. Teknolojisi, çıktı kalitesi, sarf malzemesi ucuzluğu, kullanım kolaylığı, dayanıklılık ve yeni nesil özellikleri ile renkli çıktılarda benzersiz görünüyor.

     LEXMARK X2650 Yazıcı Resetleme
     LEXMARK X2650 Yazıcı Resetleme
     LEXMARK X2650 Yazıcı Resetleme LEXMARK X2650 Yazıcı Resetleme




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.