Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mita kesinlikle servise göstermeni ve bu tür konularda orjinal parça kullanmanı tavsiye ederim anormal bi durum var aracında. lpg uyumlu oluyor ve suyu azaltmaması lazım sorun radyatör, radyatör boruları, su devirdaim merkezinde olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mita55

    günaydın gece yazmıştım uykum sersemliğine karbörütür değil radyöter tabii. hararet yapması acep radyötürün yanındaki boruların kelepcesi gevşemiş bundan olabilir mi?


    bizim almera city e ugra orada detaylı bilgilendirme var.kafana çok takılacak bir durum değil.halledilir çok basit işlemle.radyatörcüye bir çay içmeye git bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuktaşkesenprins


    eğer katkısız otogaz alırsanız,

    kit 2340
    her 20.000 de küçük filitre 20 tl,
    ekstra kalibrasyona gerek yok,

    Prins kolay kolay ayar bozmaz,

    60-70 binde büyük filitre 120 tl,

    Tabii arıza lambanız yanmadan ,
    lütfen diğer kitler takalı aynı araçta Prins'i deneyin,ben kiti gönderebilirim,

    saygılarımla,









    ya ben anlatamadım ya siz anlamadınız. ben size zavollinin bana 100 ayda 16.820 tl masrafı oluyor dedim 99.999 km de. sizin kitin 10 yıllık maliyetini sordum sadece. üretici cebine girene bakar mı bakmaz mı bilmiyorum ama tüketici cebinden çıkana bakar. empati kurarak bir hesap yollayın bize tüketici gözüyle.yoksa ne prins ne zavolli benim için önemli değil, umurumda olan sadece yanlış ve doğrular. ayrıca düzgün montaj yapıldığı için henüz başka kitlerden performans kaybı,motor arıza lambası sorunu duymadım almeralarda. şu an ben aracımı en zor şartlar altında zorluyorum lpg'de ne motor arıza lambam yanıyor ne de yakıtta çok fark oluşuyor ne de performans kaybım oluşuyor. daha geçenlerde izmirli öğretmenimiz lpg de 210 km hızı ben 230 km hızı gördüm. madem yakıtı en mükemmel şekilde kullanıyorsa prins en azından bize şehiriçinde 5/100 lt/km diye bir net bilgi verin bizde hesabımızı kitabımızı ona göre yapalım.o formüllerin hepsini vipmail123 bize çok iyi öğretti. ayrıca kalibrasyon ihtiyaç duyulursa yapılıyor tamirat sonrası.ben her türlü olumsuz durumu gözönüne alarak bir gider tablosu hazırladım zavolli kaynaklarından. prinsin artılarının fazla olduğundan şüphem yok.

    Ben zavolli hatasız düzgün montaj yapılmış olarak hesabını size çıkartayım:99.999 km olarak. Çünkü 100.000 km’de resetleyelim.
    Zavolliden bilgi alarak yazıyorum.

    Kit=1400 tl
    Her 15000 km küçük filtre 30X6=180 tl
    Her 10.000 km kalibrasyon=20x9=180 tl
    Her 25000 km büyük filtre tabir-i caizse=20x3=60 tl
    100.000 km’de 7500 lt lpg fiyatı sabitleyelim=7500x2=15000 tl
    TOPLAM=1400+180+180+60+15000=16.820 TL
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 24 Ağustos 2011; 19:43:35 >




  • Merhaba arkadaslar. Bugun (1-2 saat kadar once) hurda toplayicisi bir kamyon, benim arabanin sag arka farini kirmis. Kosedeki bakkal plakasini almis. Benim arabayi hic kipirtdatmayip polis cagirmam gerekiyormus galiba. Kasko da yaptirmamistim. Anadolu sigorta 16 bin liraya aldigim 2001 model arabaya 1900 lira kasko bedeli cikardi. O yuzden yaptirmamistim. Babamla konustum, arabayi kipirdatmasaydin bi sansimiz olabilirdi ama, su halde yapacak hic birsey yok dedi.

    Bende fari kendim degistirryim diyorum. Sifirinin asiri pahali olacagini tahmin ediyorum da, cikma parca nerde bulabilirim acaba bilen var mi?

    Sagolun arkadaslar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nighty

    Merhaba arkadaslar. Bugun (1-2 saat kadar once) hurda toplayicisi bir kamyon, benim arabanin sag arka farini kirmis. Kosedeki bakkal plakasini almis. Benim arabayi hic kipirtdatmayip polis cagirmam gerekiyormus galiba. Kasko da yaptirmamistim. Anadolu sigorta 16 bin liraya aldigim 2001 model arabaya 1900 lira kasko bedeli cikardi. O yuzden yaptirmamistim. Babamla konustum, arabayi kipirdatmasaydin bi sansimiz olabilirdi ama, su halde yapacak hic birsey yok dedi.

    Bende fari kendim degistirryim diyorum. Sifirinin asiri pahali olacagini tahmin ediyorum da, cikma parca nerde bulabilirim acaba bilen var mi?

    Sagolun arkadaslar.


    plakasını aldıysan hala polise gidebilirsin 2 şahitin varsa. tutanağı alman lazım ama bu zaman alabilir. çünkü savcılığa gidecek dosya, duruşma olacak, şahitler dinlenecek...ismayil007 cevap versin bence bu duruma.aracın sedan mı hb mi.sedan ise kolay hb ise servise bağımlısın ve aşağı yukarı 280 tl fiyatı.farı değştirmek çok kolay zor değil. anahtar ve silikon yeterli değişim için. halk sigortanın kasko fiyatları daha ucuz araştır istersen. beni 2012 de kapıdan içeri alırlar mı bilmiyorum ama sıkıntı yaşamadım kaskodan fazla.
    geçmiş olsun dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fecihi

    Arkdadaşlar bende 2005 almera aldım 1.5 tekna sedan. üzerinde platinca marka sıralı sistem var. Forumda bir arkadaşın 20.000km sonra motorun elde kaldığını yazdığını gördüm de. Bir kit motoru bu şekilde etkileyebilir mi? Aracı yeni aldım, yoksa kit setinin değişimini mi düşünmemiz gerekiyor. Ha bir de arıza lambasını arada yakıyor. Bu karışımla ilgili bir konuymuş galiba.Sıralı sistem ile ilgili çok bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim..


    bu durum platince kitte mi çalışanlarında mı montaj cihazlarında mı kalibrasyon yazılımlarında mı bende bilmiyorum tam olarak ama şikayet var com'da sık şikayet edilen bir kit olduğu gerçek. ancak ilk çalışmada şıkır şıkır kuvvetli ses yoksa, yağ, su eksiltmesi yoksa, hararet göstergesi 90 C aşmıyorsa, egzozdan garip sesler çıkmıyorsa, hareket halinde anormallikler yoksa korkma; canını sıkma. güle güle kullan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    mita kesinlikle servise göstermeni ve bu tür konularda orjinal parça kullanmanı tavsiye ederim anormal bi durum var aracında. lpg uyumlu oluyor ve suyu azaltmaması lazım sorun radyatör, radyatör boruları, su devirdaim merkezinde olabilir diye düşünüyorum.


    radyatör, radyatör borularını, su devirdaim merkezini sök bize fotoğrafla diyecem ama senide çok yormak istemiyorum . ben senin konsolu sökme fotolarına göre söktüm ne var ne yok diye. gayet kolay ve hiçbir aksilik çıkmadı. emeğin için tekrar teşekkür ediyorum. ancak sökmek isteyenler ilk başta en alt kısımda eşya askılığın olduğu bölümü sağlı sollu tutarak çektikten sonra üst kısma geçmesini bir kez daha hatırlatalım;hemen üstten başlamasınlar.

    dostum bu arada senden ricam var. nasıl olsa konsol plastik sökme konusunda tecrübelisin. kontak anahtarının gevşemesinden kaynaklanan imbolizer sorunu için direksiyonun alt kısmında kontak anahtarını ortaya çıkarmak için 4 adet vida yeri var. eğilirsen görürsün. alt kısımdaki 2 vida yıldız görülüyor ve sökülebiliyor. üst kısımdaki 2 vida yeride görünüyor ancak içinde beyaz bir kaplama görünüyor. + şeklinde yıldızlı vida görünmüyor. tornavidayı içine boşa sokmuş olucaz. el feneriyle bir incele istersen. bu almera milleti senden hizmet bekliyor dostum. foruma beş yıl sonra girmenin cezası artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    rica ederim her zaman ;)




    aydınlatma sisteminde neler yaptın bizide aydınlatır mısın. ışıklar çok keskin parlak duruyor.


    Bu fotoğrafa bakınca gece çekilmiş olmasına rağmen; ortam ışığının olması gerekenden daha fazla olduğunu. Yani aşırı pozlama olduğunu görüyoruz. Işıklar gerçekte olduğundan parlak çıkmış.

    Daha önce yüklediğim fotoğrafın ışık koşullarının gerçeğe yaklaştırılmış hali:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 24 Ağustos 2011; 21:26:14 >












  • ARKADAŞLAR BU TESTE BİZİM CANAVARLARI SOKSALAR ACABA CIVIC GİBİ SONUÇ ALIRMIYDI, ÇÖY KARDEŞ OLMAZSA SEN BU HAREKETLERİ DENE BEN KAMERAYA ÇEKİYİM BİZDE ATALIM NETEE....




  • Ciddi değilsiniz, değil mi?
    Standart ESP'siz bir Almera'yı ıslak yol ve slalom testlerinde ESP'li araçlarla kıyaslıyorsunuz. ESP zaten bu şartlar için var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    Ciddi değilsiniz, değil mi?
    Standart ESP'siz bir Almera'yı ıslak yol ve slalom testlerinde ESP'li araçlarla kıyaslıyorsunuz. ESP zaten bu şartlar için var...


    Bu hareketleri günlük özellikle kavşak çıkışlarında, tali yoldan ana yola girişlerde hergün yapıyorum trafiğin durumuna göre. mobese kameraları hergün çekiyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismayil007


    ÇÖY KARDEŞ OLMAZSA SEN BU HAREKETLERİ DENE BEN KAMERAYA ÇEKİYİM BİZDE ATALIM NETEE....


    artık ÇÖY gitti volverin33 geldi kardeş. Siteyle uyum içinde olması için. ç ve ö harfleri sorun oluyordu diğer site üyeliklerinde. Adıyaman/kahta'ya gelmeyi düşünüyorum; olmazsa havaalanı tarafında hasancık civarında denerim, yetişebilirsen çekersin.




  • Şuan Almeraya lpg taktırmak istesek fiyatları ne civarda?

    Bir de 100kmde kaç lt lpg yakıyor araçlarınız? İliniz ve lt değerini verirseniz sevinirim ( tl değil lt şeklinde daha yararlı olur ).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Şuan Almeraya lpg taktırmak istesek fiyatları ne civarda?

    Bir de 100kmde kaç lt lpg yakıyor araçlarınız? İliniz ve lt değerini verirseniz sevinirim ( tl değil lt şeklinde daha yararlı olur ).

    Mersinde sabah ise gidis aksam isten cıkıs yarı sıkısık trafik sahil yolu sıkıstırmadan kullanırsam 10 lt lpg devirli kullanırsam 13 ltye kadar cıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33


    quote:

    Orijinalden alıntı: nighty

    Merhaba arkadaslar. Bugun (1-2 saat kadar once) hurda toplayicisi bir kamyon, benim arabanin sag arka farini kirmis. Kosedeki bakkal plakasini almis. Benim arabayi hic kipirtdatmayip polis cagirmam gerekiyormus galiba. Kasko da yaptirmamistim. Anadolu sigorta 16 bin liraya aldigim 2001 model arabaya 1900 lira kasko bedeli cikardi. O yuzden yaptirmamistim. Babamla konustum, arabayi kipirdatmasaydin bi sansimiz olabilirdi ama, su halde yapacak hic birsey yok dedi.

    Bende fari kendim degistirryim diyorum. Sifirinin asiri pahali olacagini tahmin ediyorum da, cikma parca nerde bulabilirim acaba bilen var mi?

    Sagolun arkadaslar.


    plakasını aldıysan hala polise gidebilirsin 2 şahitin varsa. tutanağı alman lazım ama bu zaman alabilir. çünkü savcılığa gidecek dosya, duruşma olacak, şahitler dinlenecek...ismayil007 cevap versin bence bu duruma.aracın sedan mı hb mi.sedan ise kolay hb ise servise bağımlısın ve aşağı yukarı 280 tl fiyatı.farı değştirmek çok kolay zor değil. anahtar ve silikon yeterli değişim için. halk sigortanın kasko fiyatları daha ucuz araştır istersen. beni 2012 de kapıdan içeri alırlar mı bilmiyorum ama sıkıntı yaşamadım kaskodan fazla.
    geçmiş olsun dostum.


    Üstat çok sağolasın. Sahibinden de ibr ön araştırma yaptım. Sedan için var hep, HB için yok nedense.

    Far grubu tamamen eksiksiz çalışıyor. Sinyal, stop, geri ışıkları yanıyor. Tek sorun dışındaki cam kırılmış. Bu şekilde hafif kusurlu diye muayeneden geçer mi acaba ? Eğer geçerse bir süre öyle idare edeyim diyorum. Zira bu sıra maddi durumu fazla zorladık :) Battlefield 3 önsiparişini de verdim az önce

    Kırık yeri su girmesin diye saydam koli bandıyla kapattım. İnşallah bi sorun olmaz.

    Bütün bu başlığa bakan arkadaşlara da notum olsun, eğer ilgilenen olursa diye

    Arkadaşlar 2001 Almera Hatchbag içi sağ arka stop lambası lazım. Varsa elinizde arayın görüşelim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    mita kesinlikle servise göstermeni ve bu tür konularda orjinal parça kullanmanı tavsiye ederim anormal bi durum var aracında. lpg uyumlu oluyor ve suyu azaltmaması lazım sorun radyatör, radyatör boruları, su devirdaim merkezinde olabilir diye düşünüyorum.


    radyatör, radyatör borularını, su devirdaim merkezini sök bize fotoğrafla diyecem ama senide çok yormak istemiyorum . ben senin konsolu sökme fotolarına göre söktüm ne var ne yok diye. gayet kolay ve hiçbir aksilik çıkmadı. emeğin için tekrar teşekkür ediyorum. ancak sökmek isteyenler ilk başta en alt kısımda eşya askılığın olduğu bölümü sağlı sollu tutarak çektikten sonra üst kısma geçmesini bir kez daha hatırlatalım;hemen üstten başlamasınlar.

    dostum bu arada senden ricam var. nasıl olsa konsol plastik sökme konusunda tecrübelisin. kontak anahtarının gevşemesinden kaynaklanan imbolizer sorunu için direksiyonun alt kısmında kontak anahtarını ortaya çıkarmak için 4 adet vida yeri var. eğilirsen görürsün. alt kısımdaki 2 vida yıldız görülüyor ve sökülebiliyor. üst kısımdaki 2 vida yeride görünüyor ancak içinde beyaz bir kaplama görünüyor. + şeklinde yıldızlı vida görünmüyor. tornavidayı içine boşa sokmuş olucaz. el feneriyle bir incele istersen. bu almera milleti senden hizmet bekliyor dostum. foruma beş yıl sonra girmenin cezası artık.


    ilk fırsatımda incelerim bugün bakabilirim müsait olduğum zaman. her konuda zevkle yardımcı olurum uğraşırım ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33


    quote:

    Orijinalden alıntı: ismayil007


    ÇÖY KARDEŞ OLMAZSA SEN BU HAREKETLERİ DENE BEN KAMERAYA ÇEKİYİM BİZDE ATALIM NETEE....


    artık ÇÖY gitti volverin33 geldi kardeş. Siteyle uyum içinde olması için. ç ve ö harfleri sorun oluyordu diğer site üyeliklerinde. Adıyaman/kahta'ya gelmeyi düşünüyorum; olmazsa havaalanı tarafında hasancık civarında denerim, yetişebilirsen çekersin.


    Yeni ismin hayırlı olsun volverin33 kardeş.. Eşim Mersinli olduğu için fahri bir Mersinliyim :).

    Eylül-Ekim gibi Mersin'e gelmeyi düşünüyorum. Eğer uygun olursan bi çayını içmek isterim..

    Selamlar..




  • bugun 1 saat kadar önce bi civic ile yaklaşık 2 - 3 km uzunlugunda bi yarış yaptım belki inanmazsınız ama 220 km/h a kadar çıktım ve civic'i geride bıraktım. yan yana kalkarak yani drag dediğimiz türden yarıştık ama uzun mesafeliydi ve ilk başta 100 km h a kadar o benden öndeydi motorun en üst sınırlarına kadar zorlarım herzaman ve 3. viteste geçmeye başladım tahminimce 130 - 140 arasında 4. vitese geçti civic sürücüsü ben 155 e kadar kullanıyorm 3. vitesi 4. vitesteyken öndeydim 4. vites 205 gördm 5. vites 220 a kadar cıktım ve trafik vardı adana osmaniye e5 yolu. civic'in modeli son kasanın bi düşüğüydü yani 2005 - veya 2006 arasıydı ve biraz dışında modifiye parçalar vardı. benim aracımda herhangi bişe yok sadece açık hava filtresi takılı bunun biraz katkısı oluyor gibi. tabiki benzinle gidiyodum sonuçta civic i alt ettim :D
  • direksiyonun arkasındaki kutunun nats anahtar sistemine ulaşmak için bu kısmın sökülmesi için öncelikle fotodaki gibi far açma kapama kolu ve yağmur cam silecek kolunun etrafındaki alt ve üst kapağın birleştiği noktaları torna vida vs. gibi bi araçla incitmeden arasını açmalısınız biraz zorlamanız gerekebilir. etrafını komple açınız tırnakları tamamen boşandırınız ancak kırmamaya gayret gösterin tırnakları. kırılsa da 1 tanesı anca kırılır istisna olarak ve bı sorun yaratmaz cunku rahatlıkla oturuyor vidalar sayesinde.

  • far anahtar kolunun arkası. aynı şekilde diğer yan taraflarıda torna vidanın ucuyla kaldırarak cıkartınız.

  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.