Şimdi Ara

WipeOut HD Fury İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Hızlı geldi, hızlı geçiyor ;

    Yarış ve yarışmak. Zamanın başlangıcından beri insanları tetikleyen kelimeler. Her alanda her anda birileriyle, bir şeylerle yarışmak, mücadele etmek doğamızda var. Şu anda dünyanın en ilgi çeken olguları bile (futbol,politika vs) yarışmak ve mücadele üzerine kurulu.

    1995 yılında Sony yeni bebeği olan Playstation için yarışmak kavramını yerçekimsiz bir ortama taşıması ile tanıştık Wipeout ile. Bilen bilir efsane oyunlar arasındadır Wipeout tüm serileri ile. Özellikle baş döndüren hızı, bitmek bilmeyen kaos’u ve ilginç pist dizaynları ile her zaman kendini oynatan bir oyun olmuştur. Belli düzeyde hayran kitlesi bulunan serinin kendine özgü yapısı her zaman üst sıralarda yer almasını sağladı şu ana kadar.

    ''



    Next-gen furyasının yavaş yavaş yayılmaya başladığı zamanlarda Wipeout’ta HD versiyonu ile kendisini gösterdi. Ancak genelde yaptıkları gibi bir cd-dvd tarzı medyalarda değil ilk kez indirilebilir bir formatta PSN üzerinden yayınlandı. Kısa sürede en çok indirilenler arasında yer aldı. Geçtiğimiz günlerde içeriğinde yeni pistler, yeni araçlar ve oyun modları olan Fury ek paketi duyuruldu. Bununla beraber PSN üzerinden alışveriş yapamayanları sevindiren bir haberde duyuruldu ve oyunun ek paketi ile beraber bir blu-ray versiyonuda yayınlandı. Bizde bu versiyonu inceleme fırsatını bulduk. Bakalım Wipeout yine adı gibi sınırları zorluyormu?

    Öncelikle biraz HD’den bahsetmek gerek. Tüm seriye baktığımızda serinin 8. oyunu oluyor Wipeout HD. Sony tarafından PS3 için özel yapılan oyunda PSP oyunları olan Wipeout pure ve pulse’dan karma pistler,takımlar ve araçlar yer alıyor.Fury ise HD üzerine 8 yeni pist, 13 yeni araç ve 3 yeni oyun moduyla gelen bir ek paket. Bizim incelediğimiz blu-ray versiyonuda bu ek paketli hali oyunun.

    Önce grafik olarak değinelim. 1080p çözünürlüğü destekliyor oyun. Ve oldukça ilgi çekici grafikleri var. İlk olarak renk paleti gözümüze çarpıyor. Çok renkli pistler ve çevre efektleri kullanılmış durumda ve defarmasyon yok denecek kadar az. Araç modelleri her oyunda olduğu gibi yine çok iyi. Her detayına kadar düşünülmüş. Grafiklerdeki tek eleştirebileceğimiz nokta gölgelendirme ve ışıklandırmadaki hatalar olacaktır. Bazen çok garip yansımlar göze çarpıyor ve rahatsız edici oluyor. bunun harici efektler olsun, çözünürlük olsun oldukça tatmin edici düzeyde. Tüm bu olumlu havaya seslerde aynı düzeyde eşlik ediyor. Zaten her zaman güzel müzikleri olmuştur serinin, yine aynı kalitede ve güzel.

    ''



    Biraz oyuna değinelim. Oyun yapısı klasik Wipeout serileri ile yine hemen hemen aynı zaten. Yer çekimsiz ortamda takım takım ayrılan aircraft’lardan (havada uçan gemimidir bunun Türkçesi? Hiçbir zaman bilemedim) birini seçiyorsunuz. Karmaşık pistlerde yol üstündeki silah ve hız arttırıcı yardımları alarak amacınız birinci olmak. Yine her zaman olduğu gibi inanılmaz hızlı ve inanılmaz aktif bir yarış var ekranda. Bir dakikanız bile boş geçmemekte. Ama buna rağmen çok rahat bir oynanış ve eğlence var. Analog veya yön tuşları ile gayet rahat kontrol edilebiliyor araçlar. Ama burada en iyi kullanmanız gereken hava frenleri. Onlar olmadan pistte durmanız neredeyse imkansız. Bu şekilde yavaş yavaş alışıyorsunuz oyuna. Bir süre sonra ne olduğunu sizin bile anlamadığınız müthiş anlar çıkıyor ortaya. Bu kadar hızlı bir oyunda bu kadar rahat bir oynanabilirlik her zaman olduğu gibi şaşırtıyor.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Hastasiyim bu serinin.
  • welcome back programında indirmeyenlere tavsiye ederim..
  • psp de wipeout pure oynardım.Şimdi psn den indirdim çok güzel oyun
  • beleş verdiler diye inceleşsiniz ama sağolun yinede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paypay88
    beleş verdiler diye inceleşsiniz ama sağolun yinede

    Tarihe bakmadan salladın sanırım paypay kardeş :)
  • Play Station 1 çıktığında oynamıştım. Bu yazıyı görünce yine aklıma geldi oyun. Hemen alıp oynayacam müthiş eğlenceli bir oyun.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.