Şimdi Ara

JANDARMA MUAYENE İÇİN 7 GÜN SÜRE VERDİ.... Acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar acil yorumlarınıza ihtiyacım var. Aracıma 1 yıl önce ATİKER sıralı sistem taktırdım. Fakat taktırdığım yerden proje almadım. 2-3 ay önce muayenem geçtiği için proje almaya gittiğimde benim taktırdığım arkadaşlar dükkanı devretmiş ve piyasadan kaybolmuş. Yeni devralan da, abi onlar bıraktılar diye benimle ilgilenmedi. Bu arada fatura da kayıp. Ne fatura de proje. Lpg arabanın ruhsatına işlenmedi. Bu akşam jandarma çevirdi ve muayenemin geçtiği için 45 lira ceza ve bir hafta süre verdi. Şimdi benim ne yapmam lazım. Proje fatura nasıl bulabilirim. Bir haftada ruhsata işleme ve muayene yapabilirmiyim, olursa kaça patlar. Bir arkadaşta şunu söyledi. Muayeneye gitmeden once bir Atiker bayisine gidip lpg aksamını söktür muayene ol sonra tekrar taktır, 100 liraya mal olur dedi. Sizce hangisi mantıklı bir hafta da sürem var arabamın bağlanmasını istemiyorum. Yorumlarınız bekliyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varslan -- 6 Mart 2010; 1:36:58 >







  • başka bir atiker bayisine başvur veya konyadaki atiker genel merkezini ara.
    benim başımada gelmişti ama jandarmaya yakalanmadan çözdüm olayı.bulunduğum (konyanın ilçesi)ilçede atiker bayisi tamam iş bitti dedi sızdırmazlık al abilirisn dedi.gittim o kadar kuyrukta durdum sıra bana gelince projen yokmu dediler.bande hemen kony merkezdeki başka bir bayiden proje aldım. verdilerde saolsunlar.
    sen atiker genel merkeizni bir ara...
  • Başka bir Atiker servisinden ücret karşılığında proje isteyiniz.

    Söküp takma ile uğraşmayın, hem bu çözüm değil tekrar aracınız bağlanabilinir, hem de montaj esnasında riskler meydana gelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Berlin_

    Başka bir Atiker servisinden ücret karşılığında proje isteyiniz.

    Söküp takma ile uğraşmayın, hem bu çözüm değil tekrar aracınız bağlanabilinir, hem de montaj esnasında riskler meydana gelebilir.



    mantık bu sanırım
  • 1 hafta içinde eksikliklerinizi gidermezseniz tekrar yakalanmanız halinde yeniden aynı cezayı yersiniz ve 1 günlük izin ile eksikliklerinizi gidermek zorunda kalırsınız , ücüncüde de yakalanırsanız trafik zabıtası nezaretinde eksiklikleri gidermeniz gerekir .
    kanuni boyutuda bu
  • konuyu dağıtmak gibi olmasın ama proje sızdırmalık alınan makine mühendisleri odasına mı veriliyor yoksa trafiğe mi?
    bir de onaylı projenin bir nüshası yanınızda olsa her yerden sızdırmazlık raporu alınabilir mi?
    saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenkonu

    konuyu dağıtmak gibi olmasın ama proje sızdırmalık alınan makine mühendisleri odasına mı veriliyor yoksa trafiğe mi?
    bir de onaylı projenin bir nüshası yanınızda olsa her yerden sızdırmazlık raporu alınabilir mi?
    saygılar...


    Proje ilk önce makina mühendisleri odasına (temsilciliğine) veriliyor, onlar projenin araca uygun olup olmadığını montajın aksam listesine göre yapılıp yapılmadığını kontrol ediyorlar, onların vermiş olduğu sızdırmazlık onay evrağı ile beraber (TÜV'den geçtikten sonra) emniyete veriliyor, emniyet fatura ve TSE, SMM gibi belgelerin olup olmadığına bakıyor, onaylıyor sonra projeyi size geri veriyor. Bu arada 2 nüshası mmo'da , 1 nüshası da emniyette kalıyor.

    Proje sadece montajı yapılan il sınırları içinde geçerlidir, (İstanbul için farklı bir uygulama var mı bilmiyorum) il sınırları içinde alınmış olan sızdırmazlıktan sonra istediğiniz ilde muayene ve ruhsat işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.




  • sağolun arkadaşlar muayenemi yaptırdım evrakları tamamlayarak kaçmanın anlamı yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: varslan

    sağolun arkadaşlar muayenemi yaptırdım evrakları tamamlayarak kaçmanın anlamı yok...

    en iyisini yapmışsın tebrikler.
  • dostum rahatsız ediyorum ama benim sorum sana apayrı olacak. bendeki araçta yeni toyota corolla mmt 2008 model. şu lpg işini ben de düşünüyorum. ama memnun olan veya sorun yaşayan arkadaşlar var mı açıkçası biraz bilgisizim. o yüzden lpg deneyimini yaşayan siz arkadaşların vereceği değerli bilgilere ihtiyacım var. lpg yi tavsiye eder misiniz? herhangi bir sorun yaşadınız mı? vb. şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tellidede

    dostum rahatsız ediyorum ama benim sorum sana apayrı olacak. bendeki araçta yeni toyota corolla mmt 2008 model. şu lpg işini ben de düşünüyorum. ama memnun olan veya sorun yaşayan arkadaşlar var mı açıkçası biraz bilgisizim. o yüzden lpg deneyimini yaşayan siz arkadaşların vereceği değerli bilgilere ihtiyacım var. lpg yi tavsiye eder misiniz? herhangi bir sorun yaşadınız mı? vb. şimdiden teşekkürler..


    Dostum sorunu ben yanıtlayayım.Gözünün tuttuğu dürüst gördüğün sana güven veren bir ustaya işini gördür,hatta varsa tanıdığa.Daha da düşünme derim.


    Bu benzin parası ödenmez.3.77




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.