Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
599.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Haklısınız,

    Outdoor İP seviyesi, pasif soğutma olması(sessiz),bu sebeple panele yakın hatta panelin altına montaj yapılabilmesi ( ve bu sebeple DC solar kablo maliyeti ve DC kablodaki minör bile olsa kayıpların daha az olması ) nedeniyle fikir vermesi için attığım resimdeki invertere göre avantajları var.

    Bununla birlikte demek değil ki, bu basic tipler işe yaramıyor. Her iki tipi de kullandım aralarında atla deve bir fark olmadığını söyleyebilirim.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    İnverter çalışmasını durduruyor, bir akü sistemi de olmadığı için hiçbir şey çalıştıramazsınız.
    Ancak ben illa ki birşeyler çalıştırmak istiyorum derseniz panellerden gelen doğru akımı direk kullanabilirsiniz (Örn 12V ile çalışan aydınlatma ve/veya DC AC invertör ile Ürettiğiniz amperin altında kalan cihazlar olabilir.

    Arkadaşlar, olabildiğince kısa ve anlaşılır bilgi vermeye çalışıyorum. Verdiğim tüm bilgiler kabadır ve hepsinin bir dolu istisnai durumu mevcuttur.
    Örn. cevabımda pratikte elektrikler kesilince ne oluyor sorusunun gerçek cevabı, siz enerji üretiyorsanız bilin ki o enerjinin mutlaka kullanılması mümkündür bununla beraber kastedilen bir kaç mesaj yukarıda verdiğim örnek resimdeki bir sistem ise cevap koca bir sıfır olur hiçbir şey çalışmaz. Yani oturup, Elektriklerin gelmesini beklersiniz .
  • merhaba,bende bağ evine solar sistem ile elektrik sağlıyorum.prefabrik bir konteynırım var. 270w panel 100ah akü ve 600w lık hazır bir sistem aldım konteynırda hazır olan tesisata bağllayıp kullanmaya başladım. sistem gayet güzel çalışıyor ama dün merak ettiğim için inverterden çıkış aldığım prizi kontrol kalem ile kontrol ettim. iki taraftada elektrik var gözüküyor. bu herhangi bir sorun teşkil eder mi ?
  • kafkasor86 kullanıcısına yanıt
    normal

    topraklama, paratoner konularını ihmal etme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüta -- 2 Haziran 2020; 22:19:52 >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Merhaba istanbul'da 2015 yılında evimin balkonunda kurduğum 500W off grid güneş panellerimden yazın havanın güneşli olduğu zamanlar günde 2,5KW - 3KW civarı enerji alırken diğer mevsimlerde çok daha düşük yerine göre 0KW enerji alıyorum.
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Ufak bir katkı yapayım.Siemens firmasının son ürettiği single shaft gaz türbinlerinin verimi buhar türbini ile birlikte %60'lar civarında.Bir de dünyanın en verimli elektrik makinası trafolardır onların verimi %99,5 civarındadır.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    İşin içinde çamaşır makinesi olduğundan panellerini 2500-3000W olacak şekilde çoğaltman inverterini tam sinüs ve gücü de en az 3000W olacak şekilde seçmen gerekir.Akü sayısını da arttırman gerekir.Güneş sistemin güçlü olacağından sistemin 12VDC değil 24VDC olacaktır onu da göz önüne al.DC priz kullanacaksan 12VDC olmaz artık.sisteminin yapısını tamamen senin ihtiyaçların ve bütçen belirler.2015 yılında evde kurduğum sistemde 5 yılda 3 akü grubu değiştirdim.inverterde yaşadığım arızayı kendim tamir ettim.çünkü servis arızayı gidermek için yeni bir inverter parası istedi.Kendi kurduğum 5 yıllık güneş sistemi tecrübemle rahatlıkla söyleyebilirim ki şebekenin olduğu yerde en ucuz sistem şebekedir.Güneş enerjisi sistemleri şebekenin olmadığı yerler için idealdir.(Bu arada 30 yıldır doğalgaz kombine çevrim santralında elektrik işletmeci olarak çalışmaktayım) Bu linkten kendi kurduğum sistemi izleyebilirsin.Yazlığıma dha küçük bir sistem kurdum.https://www.youtube.com/watch?v=OAZtzPB519k




  • Arkadaşlar selam ,24 saat çalışacak mini buzdolabı ( yıllık 113 kW ) , telefon , laptop şarjı ve günde 2-3 saat TV için nasıl bir sistem gereklidir acaba ?

    Şuan elimizde 50 watt güneş paneli , 60 amper araba aküsü , regülator ve 4 bin watt inverter var şuan Tv izleyebiliyoruz 1-2 saat telefon , laptopta şarj edebiliyoruz ama buzdolabını 4 saatten fazla çalıştıramadık size güneş paneli veya akümü yükseltilmili ne yapmalıyız yardımcı olur musunuz arkadaşlar.
  • Herkese selamlar. İzmir'de mendereste müstakil ev aldık Ağrılı sonradan olma müteahhit evin değeri artı diye 3 sayfa sözleşmede kaşesi ıslak imzası olduğu halde evin değeri arttı diye bizden daha fazla koparmaya çalışmalarının sonucu 1 sene önce dava açtım. Oda bu sebeple şantiye elektrik suyumuzu kesti. 2 ve 4 yaşında 2 tane oğlum var. Kışın kömürlü sona ile yazlıkta geçirdik ama soğuktu çocuklar için.

    Benim size sorum bizim İzmir'de bu müteahhittten aldığımız evde klima takmıştık bu toshibanın 2li kampanyasından. Kışın özellikle bu iki iç ünite tek dış ünite şeklinde çalışan, gardrop tipi buzdolabı, 2 yada 3 günde bir çamaşır ve bulaşık makinesi ve 55" TV çalıştıracak bir sistem kurmak istiyorum. Lambaların hepsi LED. Panjur var elektrikli ama hiç kapatmayacağız. Şebeke kesinlikle bağlı değil eve ama kapalı havalarda aküleri şarj etmek için alıp götürüp şarj edebilirim yan evde. Bu arada yana evden elektrik çektik şerefli müteahhit şikayet etti. Elektrik çektiğimiz komşumjz korktu doğal olarak o işte iptal oldu

    Bir kış geçirdik ikinci kışı geçirmeye hanım sıcak bakmıyor doğal olarak. Neredeyse telefonfan baştan 20 sayfa sondan 20 sayfa okudum. Videwolar izledim kafamda birkaç şey oluştu.

    1. Monpkristal ile polikristal aradınsa çok fark var mıdır ?
    2. Böyle bir sistem için İnverter 3 Kva yeter mi?
    3. Minimum 150 ah jel akü düşündüm ama kaç adet almam gerekir.
    4. Çatı komple kendimize ait o yüzden rahat rahat 10 tane panel kurabiliriz ama kaç tane koymamız gerekiyor tam hesaplayamadım.


    Konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Eşimle neredeyse boşanacak duruma geldik. Çünkü korona virüs yüzünden davalarda ertelendi kaldık ortada.




  • Neden kimse lityum aküden söz etmiyor? Okuduğum kadarıyla kurşun asit aküler tam bir kumar ve uzun vadede lityumla aynı paraya gelmesi bekleniyor.
  • cilekci kullanıcısına yanıt
    monokristal kapalı havada da üretir deniyo
    çatıya gündüz, çamaşır, klima işini halledecek ve aküleri geceye hazırlayacak kadar panel koymalısın. geceleri tutumlu olmalısın
    5 Kva Mppt inverter al
    4 adet 150 ah jel akü, kış gecesi (21 aralık) buzdolabı, aydınlatma ya yeter
    küçük bi jeneratör yedekte dursun
  • Merhabalar arkadaşlar babamın 2006 yılında aldığı bir motokaravan var. Yılda 3-4 Haftalığına bir yere parkedip içinde 700W'lık güç kaynağı bulunan bir pc çalıştırmak istiyorum. Monitör ve modem'de(turkcell superbox) olacak. aracın üstüne 4 adet panel sığar gibime geliyor. Yani kısacası günlük 5-6 saat açık duracak bir pc çalıştırabilir miyim? Geceleri hiç açılmayacak. Gece sadece modemi çalıştırsa yeter. Bu konuda sizlerden bilgi almak istedim. Eğer olmaz ise mecbur 8-9 saat çalışma süresi olan bir jeneratör alacağım. Saygılar.

    Eğer güneş panelleriyle çalıştırabilirsem kesinlikle bu yola gireceğim. Yardımcı olabilecek var mı bu konuda? biraz bilgisizim mazur görün
  • Karavan yanında araç olmayacakmi.
    Kasa PC yerine leptop PC daha uygun olur.
    220v a değil, sadece 19v a dönüştürmek yeterli.
    Gündüz enerjiyi panelden alır, üstüne belki akü de şarj olur, sadece 2 adet 200w panel fazlası ile yeter.
    Modem için 20A akü gece yeterli.
    Olay kasa PC ye dönerse inverter gerekir , 10w için 1 A çekse, 400w için 40A çeker. Buda 12v tarafından 500w yapar. Bu durumda panel yetmez, 100A akü gerekir. Gün güneşli olursa iki yandan yeter, güneş kapalı olursa, günde yetmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    Karavan yanında araç olmayacakmi.
    Kasa PC yerine leptop PC daha uygun olur.
    220v a değil, sadece 19v a dönüştürmek yeterli.
    Gündüz enerjiyi panelden alır, üstüne belki akü de şarj olur, sadece 2 adet 200w panel fazlası ile yeter.
    Modem için 20A akü gece yeterli.
    Olay kasa PC ye dönerse inverter gerekir , 10w için 1 A çekse, 400w için 40A çeker. Buda 12v tarafından 500w yapar. Bu durumda panel yetmez, 100A akü gerekir. Gün güneşli olursa iki yandan yeter, güneş kapalı olursa, günde yetmez.
    Merhabalar kafamda olan plan şu şekilde. Araç: Motokaravan

    280w 4 adet güneş paneli.
    Orbus 12V 1800W-3600W İnvertör Çevirici İnverter
    180 amper 2 adet 12v jel akü


    yani tam olarak bilgim yok bu konularda fakat güneş enerjisini sök-tak olacak şekilde kablosunu da uzun yapıp güneş alan bir yere koyma fikrim var. Zaten bu süreçte güney kıyısında olacağım için bulutlu günler haricinde sabah 10'dan akşam güneş batana kadar güneşi tam verimli alacağımı düşünüyorum.

    bu saydıklarım ile kesintisiz 6-7 saat bir pc'yi çalıştırmak mümkün mü?




  • merhaba arkadaşlar.
    Tarlama güneş enerjisi kuracağım.
    18 adet 300W panel aldım.
    Bunlar için kaç Watt ve nasıl bir inverter almalıyım.
    teşekkürler
  • Beyler mini buzdolabı ve tv aydınlatma için sistem topladım. Ancak pahalı tutuyor satıcılara gidiyoruz 2000₺ ye çalıştıran sistem söylüyorlar anlamış değilim.

    330w monokristal 10x6 panel
    Volt 180ah jel akü
    Uygun fiyatlı inverter bulamadım o da lazım tommatech in ürünleri çok pahalı
  • Her uyanık Türk vatandaşı gibi benim de olağanüstü çakal fikirlerim var ve birini size danışmak isterim. Şimdi yazlığımın çatısına panelleri koysam, hiç akü almasam, ürettiğim elektriği yazın kullanıp kışın satsam nasıl bir ekonomi çıkar ortaya sizce?
    Okuduklarıma göre en büyük maliyet hep akülerden kaynaklanıyor. Dolayısı ile aküsüz bir sistemin ilk kurulum maliyeti çok da yüksek olmasa gerek. Kışın çok verimli olmaz ama tamamını satacağız, yazın da devlet elektriğine ödeyeceğimiz faturaları illaki düşürür. Böyle bir yöntem uygulayan var mı? Sizce mantıklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdinç B. -- 17 Temmuz 2020; 13:45:35 >
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Astarı yüzünden pahalı olur.

    Elektrik kaynağınız var ise elektrik üretmenize gerek yok.

    maliyetler çok fazla, ayrıca elektrik dağıtımda şirketlerinde yeni kurallar geldi diye biliyorum, senin elektriğini alacak değiller.
  • tahirismaileren kullanıcısına yanıt
    Nasıl satmayı düşünüyorsun o elektriği devlet teşvikide kalktı. İhtiyacımız yok deyip Alım da yapmıyor tedaş. O bölgede ihtiyaç olsa bile eskisi gibi 0,2 dolarda vermiyorlar. Külliyen zarar. Güneş tarlası olayı 2-3 yıldır ölü yatırım.
  • PC nin 300-400w çekeceğini varsayarsak 6-7 saat çalışır.
    inverterin 220v tarafından monitörd e dahil 500w çekse,
    12v girişten kaç A çeker, harcanan güç 500w desek, 45A yapıyor, akülerinize 300A olsa, 300/45 = 6 saat ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.