Şimdi Ara

Sol şeridin dayanılmaz cazibesi (mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tahmin edersiniz ki öyle süratli araç kullanan, makaslar atan birisi değilimdir. Ama 3-4 şeritli yollarda genelde sol şeritte ortalamanın biraz üstünde süratlerde sabit hızla ilerlerim. Tabi ki sağ şerit boşsa arkamda kimse olmasa bile geçerim sağa. Sağdan devam ederim. Ama malumunuz trafiğin aktığı saatlerde orta veya sağ şeritte hızlı gitmek pek de mümkün olmuyor. (Hızlıdan kastım 100km civarı)

    İşte tam da bu noktada başlıyor sorun. İnsanlar neden yavaş gittikleri halde en sol şeritten giderler? Bunun bir açıklaması, mantığı var mıdır? En sol şeritte kendilerini daha güvende mi hissederler? Yoksa daha hızlı gittiklerini mi sanırlar böylece? Yanlarından, sağ şeritten onlardan daha süratli araçların onları sağlaması hoşlarına mı gider? Sol taraflarında araç olmayışı onlara güven mi verir? Yoksa sol şeritte maksimum süre kalana bonus mu veriyorlar da haberim yok benim? Bu durumun psikolojik ve sosyolojik açıklaması var mıdır?

    İki şeritli yollarda bile solda yığılma olur.

    Bunların bir de araç kullanmaktan bihaber olup iki şeritli yolda viraja sağ şerit boş olsa bile sol şeritte girenleri var. İnsan yavaş giderken viraja neden sol şeritten girer? Virajı kurtaramayacaksan sol şeritte girersen dar açıyla hiç kurtaramazsın. Herhalde ya kaysam da sağ şeride kayarım diye düşünüyorlar, ya da arkadan daha süratli gelen aracı viraj içinde fren yaptırarak yoldan çıkarırım da yolda bir araç eksik olur diye... Arkadaşlar lütfen virajda dahi olsa eğer yavaşlamışsanız geçin sağa. Veya hangi hızda o virajı alabilecekseniz o hıza uygun şeride geçin. Benim önümde düz yolda fren yapın ama viraj içinde fren yapmayın gözünüzü seveyim... Öğretilmiyor mu artık virajın nasıl dönüleceği? Hadi öğrenmedin, hiç mi f1 izlemedin?

    Bunlar yine şerit sahiplenen tiplerdi. Bir de iki şeritli virajlı yolda ben sol şeritte ilerlerken sağ şeritte viraja başlayıp viraj içinde sol şerite önüme kayanlar var. Arkadaşlar gayet rahat sinyal dahi vermeden iki şeridi de baba malı bilip sağ şeritte viraja başlayıp sol şeritten çıkıyorlar. Hay maşşallah... Madem o şeritte o virajı o süratte dönemeyeceksin yavaşla bari. Aracının sınırını bilmiyorsan geç sağ şeride paşa paşa kullan...

    Bazen sakin kalıyorum, bazen ben de sınırları zorluyorum. Bugün bir skystar pikap iki şeritli yolda sağ şerit boş olmasına rağmen önümde sol şeritte girecek ille de viraja... Tabi ben sıkıştırdıkça hızlandı ve sonunda virajda kontrolü kaybetti... A be kardeşim ne lüzumu var? Bilmiyor musun aracının sınırını? Altındaki araç pikap. Nasıl dönsün o virajı o süratte... Adam gibi zamanında geçsen sağ şeride canın mı çıkar? Değer mi hayatını riske atmaya?

    Bir de yüksek yapısına rağmen en sol şeritte ilerleyerek görüşü kapatan minibüs, otobüs vb araçlar var. Tabi onlar için şerit, sinyal, hız kavramları hepten havada kalıyor. Turbo-dizel motoru olunca herşeyden muaf oluyor bu tipler. Onlara söz dahi söylemiyorum. Zira laf-ı güzaf olacak...

    Bu tipleri gördükçe makas atanlara dahi hoşgörü beslemeye başladım. Düzgünce şeridimden gideyim derseniz başaçıkılmaz yoksa bu tiplerle...

    Bilmiyorum ben mi yanlışım?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ekleme: Çözüm önerisi;

    Sorunu el birliği ile tespit ettik. Şimdi gelelim çözüm önerilerine.

    Yazdıklarınız da doğruluyor ki Türk insanı için sol şerit gurur meselesi. O zaman bu işi onların gururunu incitmeden yapacağız. Sellektör çözüm değil. Çünkü daha dün sellektör kavgası yüzünden ölenlerin konusu vardı. Korna ve sellektör neredeyse küfürle eşdeğer tutuluyor. Bu tek hücreli canlıların hepsini birden eğitemeyeceğimize göre diyorum ki;

    - sol şeritte ilerlerken önümüzde bizden daha yavaş bir araç varsa ve sağı da boşsa, sellektör yapıp yol istemek yerine sol sinyalimizi yakalım.

    - eğer öndeki yavaş giden araç biz isek, arkamızdan birisi yol istiyorsa ve sağımız da müsait değil veya biz de o sırada sollamadaysak yine sol sinyalimizi yakarak durumumuzu arkadakine belli edelim.

    Neden sol sinyal? Sellektör gibi insanı rahatsız etmiyor. Fasılalı yanıyor. Fasılası yavaş olduğundan daha sakin bir tepki olarak algılanıyor. En sol şeritte sola sinyal vermiş birisi öndekinin de dikkatini daha çok çekiyor. Turuncu renk algıda seçiciliğimizi kullanarak daha fazla dikkat çekiyor.

    Bahsigeçen kişilerin bu yöntemi uygulayacaklarını ummak optimistlik olur. Ama onlar uygulamasa da zamanla onlar da bu tepkiye ve bu yol isteme şekline alışacaklardır diye düşünüyorum. Ayrıca forumca bunu yapmış olsak, gayet medeni görünen bu davranış hızla takdir edilir ve yayılır diye düşünüyorum.

    Bu çözüm önerisi ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Veya sizin alternatif çözüm önerileriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 27 Şubat 2010; 16:19:42 >







  • Trafik Türkiye'de sabit kuralları olan bir kavram değil. Etrafınızdakilerin davranışlarına göre bu kurallar ve tabiri caizse raconlar değişir. Şehirden şehire, yoldan yola değişir. Kayseri'de yeşil yanınca kalkılır, Adana'da sarı yanmadan gazlanır mesela. İstanbul'da en sol şeritten 160 la kaptırıp gelip sağdaki 2 şeride makas atılır çatala 1metre farkla girilir. Ona göre davranmak gerekiyor demekki. Ben buna kanaat getirdim. 80 de yapsam İstanbul E5'te sol şeridi tercih ediyorum yol ayrımına son anda ayıkıp önüme kıranlar yüzünden.
  • İzmit-istanbul otobanına girerken kendi kendime "sakin sakin orta şeritte gideceğim" diyorum.

    Ama öyle araçlarla karşılaşıyorum ki orta şeritte sabit gitmek mümkün değil. illa sollama yapmak gerekiyor. Bu durumda sol şeride girip çıkıyorum. Bir süre sonra yine ortalamanın altında hızla giden bir aracın arkasında kalıyorum. Tekrar sola. sol şerit ile sağ şerit arasın git yaptıktan sonra dayanamayıp sola geçiyorum. Hiç istemesemde hızlı gitmek zorunda kalıyorum.

    İçi boşaltılımış bir lafta olsa eğitim şart. Bana da tabi.
  • Trafik akıcı iken hızlı gidenler en sol şeritten gittiği için trafik sıkışıkken bu en sol şerit yine açılır en hızlı orası gider mantığı var. Halbuki saçmalıktır .. 3 şerit birden değiştirmek isteyen adamlar var.2 şeritli yolda 3 araba yan yana gittiğimiz günleri hatırlıyorum .. Böylece sağolsunlar sıkışık trafiği dahada sıkıştırıyorlar.

    Hiç unutmam bir kaç sene önce daha bolu dağı tüneli yokken bolu dağından iniyoduk istanbula dönüyorduk , biraz trafik var ama herkes sol şeritte. Biz de dahil .. Sonra babam sağ şeride bir geçti o kadar akıcı gidiyorduk ki sağ şeritte İnanırmısınız kamyonlar bile sol şeritten gidiyordu otobüsler bile .. Bizi gören takıldı peşimize .. Her neyse anlatmak istediğim millet sol şeridi hep akıcı sanıyor. Otobanlardada durum aynı .. Adamın önü boş en sol şeritten gidiyor. Ulan hadi onuda geçtim adamdan yol istiyorum yolda vermiyor hızlanıyorki ben onu geçemiyim. Sağdan geçsem geçerim bu sefer bende inat ediyorum afedersiniz giriyorum adamın kıçına kadar sellektör korna allah ne verdiyse .. Yaptığım doğru değil ama adamı fıtık eder bunlar. Sonra yol vermedi herif sağından geçtim yanına geldim bide bana el kol işareti yapıyor kızıyor , hem suçlu hem güçlü beyefendi.

    Yazın izmite giderken otobanda Bi connect vardı yine paylaşmıştım bu durumu forumda. Benim sol şeritteki hızım 140 km civarı beyfendi altında connect ile 150-160 yapıştırmış sağ şeritten önüme kırıyor sellektör çakıncada el kol işareti yapıyor önden. Yine sağıma geçti yol verdi bana önüme kırcak ya .. Tabi ne sinyal ne birşey ben sol şeritteyim o orta şeritte tam önüme kırmaya kalktı ben dipgaz yapıştırdım önüme kıramadı orta şeritte bi kamyona arkadan girdi. Yaptığımdan mutlumuyum diye sorarsanız değilim , keşke yol verseydimde geçip gitseydi. En azından başkalarının canını yakmadan durdu diye avutuyorum kendimi ama adamada birşey oldumu diyede içim gitmiyorda değil. İnşallah fazla birşey olmamıştır zaten epey yavaşlamıştı.

    Neyse , kim ne dersin desin arkadaş.

    Türkiye araba kullanmak işkence !

    Adamlar 240-260 km/h hızla gidiyor , ama sağ şerit boş oldumu hemen sağ şeride geçiyorlar ..






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 27 Şubat 2010; 15:07:52 >




  • Sol şeritte yol vermeyen olursa arabası ne olursa olsun farketmez üstüne çıkmaya özellikle gayret ederim. Kimisi yok acemidir der, tecrübesizdir der falan filan. Hemşerim biz de acemilik çektik ama sol şeritte değil, ara yollarda; sahil yollarında alıştık öğrendik. Beyefendi ya da hanımefendi, kısacası her türlü kıl sol şeritte ezilmeye mahkumdur. Benden yol isteyen olursa da paşalar gibi geçerim sağa veririm yolumu, halden anladığım için inat etmem. Bilmediğim yol olur, orta ya da ortanın sağını kullanırım. Irak'ta çekilen Hummer videosunda Hummer yol isteyince el kol yapan bir dayı var. Hummer arkadan koyunca hemen nasıl da sağa atlıyor. İşte onu da yapacağım bir gün.
  • Ha tabi bir de sellektör dahi yapsan yine de sağ şeride geçmeyip tam sen sağından geçecekken sağ şeride geçen tipler var ki onlara ne yapılsa müstehak...

    Sellektöre dahi lüzum olmamalı. Ben yakıyorum sol sinyalimi, eğer efendi birisiyse, sağı doluysa, sağa geçemeyecekse ben de solluyorum anlamında o da sol sinyalini yakıyor. Sağı boşalınca da sağ sinyalini yakıp sağa geçiyor. Olması gereken de bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 27 Şubat 2010; 15:17:51 >
  • daha dün gene biraz geç kaldım derse otobandan gidiyorum okula. ama sol şeritten gitmek ne mümkün millet 100 110 la otobanda gidiyor sonra makas atınca da suçlu biz oluyoruz
  • O.B.K hocam nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim karadeniz sahil yoluna gelsen emin ol şükredersin haline..bu kadar sol şerit meraklısı bir toplum görülmemiştir heralde.

    daha geçen gün işyerimizde çalışan bir bayan arkadaşın başına gelmiş. sağ şeritte adamın biri 60 ile gidiyor sol şeritte başka bir bayan 60 ile ona eşlik ediyor, bizimkisi yol istiyor, yok, korna yapıyor, yine yok, o sırada sağ şerit boşalınca bizimkisi sağından dalıp geçiyor. bunun üzerinde sol şerit sevdalısı diğer bayan basıyor gaza bizimkisini geçip ileride çekiyor arabayı sağa ve gel diye işaret ediyor. bizim bayan arkadaşta biraz iri yarıdır iniyor "arabadan ne var lan" gibisinden giriyor olaya, kendisinin 2 katı boyunda birini karşısında gören bayan tırsıp "ama ben bilmem ne hastanesinde doktorum" diyebiliyor.

    olaya bak ya doktorsun diye sol şeridi kapatma hakkına sahipsin..

    işte sorunun ana temelinde bu yatıryor aslında, kamuya açık yerlerde herkesin eşit olduğunu kabul etmeyenler/etmek istemeyenler, ben doktorum, ben işadamıyım, ben müdürüm, ben b.kum, ben püsürüm diye sol şeridin kendilerine ait olduğunu sanıyorlar. bir nevi kendilerini diğer insanlardan ayrı/üstün görüyorlar.

    ha ben ne yapıyorum bu durumda?

    insan gibi arkasına yaklaşıyorum..baktım anlamadı bi selektör, baktım anlamadı bikaç selektör, yine olmadı korna, baktım yine yok, artiztik şekilde sağdan dal, geç önüne sol ayak fren(burada önemli nokta şu, frene basmıyoruz sadece fren lambasını yakacak kadar dokunuyoruz, sağ ayak gazda devamlı basılı olduğu için aracımızın hızı azalmıyor ama fren lambasını gören sol şerit sevdalısı arkadaş panikleyip frene kapatıyor)

    şimdi hiç "hoş değil", "yaptıgın yanlış", "adam panikleyip kaza yapabilir" muhabbetine girmeyin. kaza yapmak istemeyen adam ilk başta kendi tedbirini alır, hızına göre uygun şerit seçmekte bunlardan biridir.




  • Çocukken böyle muhabbetler olurdu, arabanın maksimum hızları kadranda en son kaç yazıyorsa o olarak ele alınırdı. Bir keresinde hiç unutmam, arkadaşımın babasında Renault 9 Broadway vardı, bizde de Renault 11 Flash hangi şeritten gidiyor diye bir muhabbet döndüğünde 'Babam genelde orta şeritten gider, sollama gerektiğinde sol şeridi kullanır demiştim', arkadaş da; 'Benim ki de sürekli sol şeritten gider diye yanıtlamıştı.' Biz Flash'la orta şeritten giderken o adam Broadway'le nasıl sürekli sol şeritten gider diye çok şaşırmıştım, meğer arkadaşın babası aynaları kullanmayı fazla sevmediği için orta şeritte gitmezmiş!...

    Bizim milletin erkeklerinin tamamı Futbol'dan çok iyi anlamak zorundadır ya, son dönemde de aynı cehaletle çok iyi araba kullanır oldular... İzliyoruz işte Merter'deki makasçı videolarını vs... Cehaletin adı cesaret olmuş. Eskiden babam bu tiplerle çok uğraşırdı, onu dizginlemeye çalışmaktan artık ben baydım onun için de trafikte kimseyle uğraşmak istemiyorum. Sol şeridi kullanmak zorunda kalıyorsam zaten sürekli etrafımı takip ettiğim için arkadan gelen selektöre uzanana kadar ben şerit değiştirmiş oluyorum veya virajlarda herkes etrafına bakınırken süratime göre gerekli çizgiye girip geçip gidiyorum.

    Lupara'nın dediği gibi bazı yollarda trafik çok dengesiz akıyor, orta şeritte 110'la giderken mecbur sollamaya çıkmak gerektiği zamanlar oluyor sollamaya bir kere çıkınca da 140-150 km/s hıza ulaşınca insan orta şeride dönüp dönmemek arasında kalıyor, onun için de bazı sollamalar orta şeritte uzun bir boşluk bulana dek sürüyor.

    O tür şerit ihlali yapan, ne yaptığı veya yapmaya çalıştığı belli olmayan tiplerden erken baydığım için kendim ne hız yapıyorum ne makas atıyorum ne de böyleleriyle uğraşıyorum... Nereye nasıl giderse gitsin, düzeltmeye çalışanı gördüm bir işe yaramadığını da gördüm onun için sinirleri bozmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Altımdaki araba gördüğüm yere benimle gelecek kadar seri oldu mu, genellikle kendimi kurtarmama yetiyor.

    Bahsi geçen tiplerle hep beraber uğraştığımızda bir yere varabileceğimizi düşünüyorsanız ben varım, ama o kadar çoğaldılar ki insan hep tek kalıyor...




  • Bizde sol şeritten gitmek gurur meselesi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Sol şeritte yol vermeyen olursa arabası ne olursa olsun farketmez üstüne çıkmaya özellikle gayret ederim. Kimisi yok acemidir der, tecrübesizdir der falan filan. Hemşerim biz de acemilik çektik ama sol şeritte değil, ara yollarda; sahil yollarında alıştık öğrendik. Beyefendi ya da hanımefendi, kısacası her türlü kıl sol şeritte ezilmeye mahkumdur. Benden yol isteyen olursa da paşalar gibi geçerim sağa veririm yolumu, halden anladığım için inat etmem. Bilmediğim yol olur, orta ya da ortanın sağını kullanırım. Irak'ta çekilen Hummer videosunda Hummer yol isteyince el kol yapan bir dayı var. Hummer arkadan koyunca hemen nasıl da sağa atlıyor. İşte onu da yapacağım bir gün.

    Alemsin
    Haklısın aslında ben de çok uyuz oluyorum bu tiplere ...




  • Öyle dediniz de aklıma geldi,geçen üç şeritli ve düzgün bir yolda ortalamanın üstünde bir süratte seyrediyorduk.Trafik çok olmasa da yoğun,biz sol şeritten devam ederken sol şeritte bizden daha yavaş olanlar tıkır tıkır sağa geçti bizim hızımızı düşürmemize gerek kalmadan,neredeyse 10 araç bunu istisnasız yaptı.Tabi ben dumur oldum,demekki Türk insanı da zamanla trafik kurallarını öğreniyor ve dikiz aynasına bakmayı ihmal etmiyor.Zamanla bu sıkıntı da çözüme kavuşacak görünüşe göre...Üstelik 2 ya da 3'ü bayandı.Genelde sol şeritten dikiz aynasını kontrol etmeden yolculuk yapmayı seven insanevladı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 27 Şubat 2010; 15:50:30 >
  • Sorunu el birliği ile tespit ettik. Şimdi gelelim çözüm önerilerine.

    Yazdıklarınız da doğruluyor ki Türk insanı için sol şerit gurur meselesi. O zaman bu işi onların gururunu incitmeden yapacağız. Sellektör çözüm değil. Çünkü daha dün sellektör kavgası yüzünden ölenlerin konusu vardı. Korna ve sellektör neredeyse küfürle eşdeğer tutuluyor. Bu tek hücreli canlıların hepsini birden eğitemeyeceğimize göre diyorum ki;

    - sol şeritte ilerlerken önümüzde bizden daha yavaş bir araç varsa ve sağı da boşsa, sellektör yapıp yol istemek yerine sol sinyalimizi yakalım.

    - eğer öndeki yavaş giden araç biz isek, arkamızdan birisi yol istiyorsa ve sağımız da müsait değil veya biz de o sırada sollamadaysak yine sol sinyalimizi yakarak durumumuzu arkadakine belli edelim.

    Neden sol sinyal? Sellektör gibi insanı rahatsız etmiyor. Fasılalı yanıyor. Fasılası yavaş olduğundan daha sakin bir tepki olarak algılanıyor. En sol şeritte sola sinyal vermiş birisi öndekinin de dikkatini daha çok çekiyor. Turuncu renk algıda seçiciliğimizi kullanarak daha fazla dikkat çekiyor.

    Bahsigeçen kişilerin bu yöntemi uygulayacaklarını ummak optimistlik olur. Ama onlar uygulamasa da zamanla onlar da bu tepkiye ve bu yol isteme şekline alışacaklardır diye düşünüyorum. Ayrıca forumca bunu yapmış olsak, gayet medeni görünen bu davranış hızla takdir edilir ve yayılır diye düşünüyorum.

    Bu çözüm önerisi ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Veya sizin alternatif çözüm önerileriniz var mı?




  • Değerli O.B.K, sol sinyal güzel ve mantıklı bir seçenek ancak;

    Arkadan gelenin sellektörünü farketmeyen veya değerlendirmeyen ya da şöyle diyelim ki takmayan bir sürücünün hele ki sinyali fark bile etmeyeceğini düşünüyorum. Ederse ne güzel ancak pek zannetmiyorum.

    Sol şeritte sola sinyal vermek en fazla arkadaki sürücünün dikkatini çekecek ve "kırık" olduğumuzu düşünerek aradaki takip mesafesini artırmasını sağlayacaktır diyorum
  • Hocam zaten sol şeritte gidiyor olmamız sollamaya çıktığımız anlamına gelmiyor mu? Sollamaya da sinyal verilerek çıkılmaz mı? Ben sürekli sol şeridi kullanmadığım için çıktığımda zaten hep sol sinyalle gidiyorum.

    Şehir içinde süratli akan 2 şeritli yollarda durum değişiyor tabi, sağ şeritte direk ağır vasıtalar ve nispeten yavaş giden sürücüler oluyor, e o zaman da sol şeritte önümde giden adam hız sınırları dahilinde gidiyorsa zaten yol istemiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helisel

    Değerli O.B.K, sol sinyal güzel ve mantıklı bir seçenek ancak;

    Arkadan gelenin sellektörünü farketmeyen veya değerlendirmeyen ya da şöyle diyelim ki takmayan bir sürücünün hele ki sinyali fark bile etmeyeceğini düşünüyorum. Ederse ne güzel ancak pek zannetmiyorum.

    Sol şeritte sola sinyal vermek en fazla arkadaki sürücünün dikkatini çekecek ve "kırık" olduğumuzu düşünerek aradaki takip mesafesini artırmasını sağlayacaktır diyorum


    Aslında diyorum helisel hocam, ön sinyalleri ayıracak bir düzenek mi yapsam

    Benim sol sinyal önerim tamamen öndeki sürücünün sellektörü gurur meselesi yapıp çekilmemesine dayanıyor. Yani ben deveyi ürkütmeden hendeği atlatayım diyorum
    Yoksa sellektörü farketmiyorsa tabi ki sinyali de farketmeyecektir.




  • Arkadan bir araba bizden yol istediğinde , eğer ki yol verme durumumuz yoksa yani sağ şeride geçmemiz için sağ şerit müsait değilse sol şeritte sol sinyal vermeyi ben şahsen kullanıyorum. En azından arkamdaki yol veremiyeceğimi ve sağ şerit müsait olduğumu ona yol vereceğimi anlıyor ve kıçıma kadar girmeyi bırakıyor.

    Öneriler güzel fakat bunu dikkate alacak kişilerin sayılı olacağını düşünüyorum. Gönül ister ki herkes böyle olsun tabi ama daha 40 fırın ekmek yememiz gerekiyor bence..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

    Arkadan bir araba bizden yol istediğinde , eğer ki yol verme durumumuz yoksa yani sağ şeride geçmemiz için sağ şerit müsait değilse sol şeritte sol sinyal vermeyi ben şahsen kullanıyorum. En azından arkamdaki yol veremiyeceğimi ve sağ şerit müsait olduğumu ona yol vereceğimi anlıyor ve kıçıma kadar girmeyi bırakıyor.



    Ben de böyle bir durum olduğunda sağ sinyal veriyorum, sağ tarafım müsait olduğu anda geçeceğime dair.
    Astra varken çok sık başıma geliyordu, sağolsun araba kullanmaktan nefret ettirmişti.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

    Ben de böyle bir durum olduğunda sağ sinyal veriyorum, sağ tarafım müsait olduğu anda geçeceğime dair.
    Astra varken çok sık başıma geliyordu, sağolsun araba kullanmaktan nefret ettirmişti.


    Demek istediğim sol sinyali sol şeritte veriyordum , sağ şerit müsait oldumu hemen sağ sinyal çakıp arkamdakine yol veriyorum. Bunu anlatmak istemiştim Sol sinyal vererek , sağdaki araçları geçeyim sana yol vereyim hacı abim anlamında




  • Bazı tiplerde 2km öteden sellektör atıp, 5dk sonra anca yaklaşabiliyorlar böyle olunca bende yol vermiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.