Şimdi Ara

AYNI ANDA 2 CD KOPYALAMA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ben bı makıne toplattım ozellıklerı

    amd phenom 2 955 quad core ıslemcı
    gıbayte 770 ta ud3 anakart
    2*2 4 ram hı level ram
    hd4890 ekran kartı
    1 tb seagete hdd
    520 watt aksa sıyah kasa

    benım fılm dukkanım var cd kopyalama ısı yaptıgım ıcın eskı makınem yetersızdı guzel bısey toplatım aynı anda 2 cd yada dvd cekebılım dedım 2 tanede dvd wrıgtır taktırdım fakat aynı anda 2 dvd cekmek ıcın nero acıyorum 2 tane fıllerı koyuyorum hdd de yuklu fıllmer tabi.. baslatıyorum bırını cekıyor ıkıncısını baslatıyorum 2cısını cok yavas cekıyor 20 dakkada falan normalde 5 dakka gıbı zamanda cekmesı lazım..acaba makıne 2 dvd yı aynı anda cekmezmı ben 2 hata 3 dvd ceker dıye son sıstem toplatım dedım ama cekemıyorum bıyerde bı sorunmu var acaba..birde mesela 2 tane vcd cd ısı koyuyorum fılmın 1 ve 2 cı cd lerını yanı altlı ustlu ama atarken bırı 3 dakkada dıgerı 10 dakkada atıyor yanı aynı anda wrıgtarlar aynı hızda atamıyor..makınedemı bısey var bu makınenın takır takır atması gerekmezmı..







  • bu 2.dvd rw nin sorunsuz olduguna %100 emin misiniz...bu 3 daha hızlı olanı bir çıkartın sistemden kaasadan bir tek bu sorunlu dedigimiz kalsın gene aynı sorunu yasıyacak mısınız bakalım...
  • evet 2 wrıgtırım var tek cekerken boyle kasmıyor ama bozuk cekıyor veya ceksede cektıgının ıcını bos gosterıyor..cd ıcınde cok hızlı donuyor 3 wrıgtar taktım 3 de aynı sata olan wrıgatır sorunlu ıde kanalım tek zaten kasada ıde o olanda sorun yko sata olana 3 rw taktım 3 de degısık sorunlar yapıyor cesıt cesıt..bazen baslarken cekmeye enroda zorlanarak baslıyor cekııyor içi boş..bazen hıc baslayamıyor cd ıcınde hızlı hızlı donup duruyor yuzde 1 de beklıyor oyle.. ıkı tane cd koyuyorum c ye kopyala yapıstırıla atım dıyorum bırı hızlı atıyor dıgerı 10 dakkada atıyor bırbırıne engel oluyor yanı ıkı srucu sankı neıyn nesı anylamadım..bu 2 wrıgtarı aynı anda takır takır atmazmı yaaw 4 cekırdek 4 gb ram var..
  • Öncelikle aygıtları doğru bağladığınızdan emin olmalısınız.
    1- IDE harddisk ile DVD/CD sürücüleri aynı kablo üzerine bağlanmamalıdır.
    Harddiskler için mutlaka 80 kanal ide kablosu kullanılmalıdır.
    2- Eğer 2 adet DVD/CD sürücünüz varsa,bunları aynı ide kablosu üzerine bağlayabilirsiniz.Fakat jumperlarını ayarlamalısınız.
    Şimdi,donanımınızın doğru olarak bağlanmış olmasına rağmen problem mevcut ise,

    Büyük ihtimalle probleminiz,sürücünüzün ultra DMA modundan,pio moduna düşmüş olması.
    Genelde karşılaşılan problem bu.O yüzden bu problem ve çözümü üzerinde duracağım.

    Problemin anlaşılması : Denetim Masası>sistem>donanım>aygıt yöneticisi>IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler
    Burada karşınıza çıkan Birincil,ikincil ide kanallarını kontrol edin.
    Mesela "birincil ide kanalı" üzerine çift tıklayıp,"gelişmiş ayarlar" sekmesine basın (ille de birincil kanalda olmak zorunda değil)

    Burada "Aygıt 0" o IDE kanalı için MASTER i ifade eder.Aygıt 1 ise Slave.
    Bu sürücüler için normal aktarım modu UDMA 2 dir.
    Fakat "aygıt 0" PIO moduna düşmüştür.Bu bir DVD yazcısı ise,vay haline. Malesef 1 DVD yi 10 veya daha fazla dakikada yazacaktır.


    Buna sepep olan ne DVD yazıcınız,ne de NERO, nede başka yazılımlar.
    Sadece windows.
    Bu problem DMA kullanan her aygitta olabiliyor.Eğer bir aygit dma uzerinden 6 kere hata yaparsa windows dma yi kilitliyor.Mesela çok çizik,bozuk bir cd/dvd taktınız ve okuma hatalari olustu,siz farkinda olmadan windows dma yi o aygit için iptal ediveriyor.

    bilgisayarimdan "çalistir"a girip,"regedit" yazin.Alttaki konuma gelin.
    0000,0001,0002 gibi dosyalar var.Oradan doğru ide kanalini bulmanız gerekiyor.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

    0000,0001,0002,0003,0004,... dosyaları tarayın eğer söz konusu sürücüyü master olarak bağladıysanız,bu dosyaların içinde MasterDeviceTimingModeAllowed anahtarlarına bakın(Slave için = SlaveDeviceTimingModeAllowed).Değer olarak 0x0000001f yazması lazım karşısında.Bu PIO değeri.
    Bu anahtarın üzerine sağ tıklayıp komple silin,kaldırın.
    Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
    Bilgisayar yeniden başlayinca düzeldigini ve dma nin açildiğini göreceksiniz.

    iyi forumlar...(umarım yardımcı olmuşumdur)




  • ilk başta bir biosunuzu güncelleyin olmadı dvd-writerları anakartın farklı slotlarına takın.
    elimde dvd-rw ların tanımadıgı bi dvd var 8x te yazmak zorunda kaldım. sırf test etmek için aynı anda ikisini birden yazdırdım normal süreden epey geç bitirdiler. test sonucu aşağıda. bozuk çekmeye gelince samsung dvdrw de diamond dvd hep yakıyor sizdede benzer durum olabilir. artık sürücünüzün ve medyanızın markası ne ise...

     AYNI ANDA 2 CD KOPYALAMA YARDIM
  • arkadaslar sagolun...fakat pıo modunda degıl dma modunda onlar falan hersey yolunda..farklı slotlarada taktım rw yı 3 rw degıstırdım fakat yıne aynı..acaba dıyorum ben sımdı 5 5 dvd ye fılm cekıcem ıkı ayrı neroda fılmlerı 1 hdd den aldıgım ıcınmı sorun yaratıyor aynı anda alamıyormu okuyamıyormu hdd den fılmlerı dıyorum..ben hafıızadakı fılmlerden 5 tanesını bı neroda 5 tanesınıde ıkınıc neroda olarak ıkı ayrı wrıgtırda dvd ye aynı andda yazdırmak ıstıyorum anlatabılmısımdır umarım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.