Şimdi Ara

Çok garip internetten dosya indirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
50.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarımda daha önce hiç karşılaşmadığım garip bir indirme sorunu var. Sorun şu; örneğin firefox'tan bir dosya indireceğim indirmenin son halinden önce firefox indirme yöneticisi'ndeki '-birlikte aç, sabit diske kaydet' ekranı gelmiyor ve o dosya gizli bir şekilde arkaplanda kendi kendine temp veya başka bir yere (neresi olduğunu bilmiyorum ama varsayılan indirme yeri olan masaüstüne inmiyor o kesin) iniyor ve ancak indirme tamamen bittikten sonra 'indir' penceresi ekrana geliyor, sonra tamama tıkladığımdaysa (örn. dosya boyutu 300mb) muazzam hızlı bir şekilde (x mb/s ile) 10 sn de falan masaüstüne cup diye inmiş oluyor. Buna paralel olarak youtube gibi video izleme sitelerinde video hemen açılmıyor yani anında izlemeye başlayamıyorum bir süre bekliyor ta ki videonun çoğunun (bazen tamamının) önyüklemeye alınmasından sonra video oynamaya başlıyor yani bir yandan yürütme bir yandan önyükleme yapmıyor. Bu bahsettiğim iki sorun her zaman olmasa bile çoğunlukla oluyor. Sorun sadece firefox'ta değil ie8'de de aynı durum var sanırım. Bana kalırsa windows ile alakalı küçük bir ayardan kaynaklanıyor bu (nereden bilmiyorum). Bilgisayarımda virus olduğunu zannetmiyorum bu konularda çok dikkatliyim ama tabi belli olmaz yine de. Bilgisayarımda Kaspersky 2010 antivirus kurulu, yakın bir zamanda tarattım hiçbir şey bulmadı. Bu durum ile son 1 aydan beri karşılaşıyorum diyebilirim. İnterneti iki kişi kullanıyoruz ama iki bilgisayar aynı anda interneti kullandığım zaman hızın çoğunu diğer bilgisayar götüyüyor ve yukarıda bahsettiğim durum oluyor. Ama diğer bilgisayar kapalıyken de bu durumla karşılaşıyorum. Şuan yine bir dosya indireceğim indirme linkine tıkladım hiçbirşey gelmedi ama eminim o dosya arkaplanda iniyor (ama indirme yöneticisinde gözülmüyor) yine o dosyanın inmesi %100 tamamlanınca indirme ekranı gelecek ve ben bir tıklayışta bu büyük boyutlu dosyayı 10snde bilgisayarıma indireceğim. Bu yüzden download sitelerinden başka indirme de yapamıyorum (already downloading a file, zaten bir dosya indiriyorsun) hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve saygılar.

    Sistemim
    İşletim Sistemim: Windows 7 Ultimate 64 bit
    Firefox: 3.0.17
    İnternet Explorer: 8.0.7600.16385
    Antivirus: Kaspersky Anti-Virus 2010

    Not: En son flash player'ı yükledim, çerezleri temizledim, virus taraması yaptım sorun yine de düzelmedi. Bilmiyorum bir alakası var mı ama Windows 7 otomatik güncelleştirmelere açık sürekli güncelleme oluyor. Son olarak indirme sorunu sadece browserlarda değil cryptload indirme yöneticisinde de oluyor. Bilgisayarım bu sorun dışında tertemiz ve en ufak bir sorunu yok diyebilirim.

    Edit: Şunu da aklıma gelmişken söyleyeyim normal dosya indirirken internet indirme hızının esnek olması gerekirken (yani örn. bir yandan bir dosya indiriyorum bir yandan sörf yapıyorum) internetin hızı tamamen indirdiğim dosyaya odaklanıyor böylece sörf yaparken sayfalar çok yavaş açılıyor, internet kasıyor ama indirdiğim dosya hala tam (ya da olabileceği maksimum) hızda iniyor. Doğrusu şöyle olması gerekirdi ben bir dosyayı 100kb/s ile indiriyorsam aynı anda video izlemek istediğimde bu 100kb hızını esnetip 80'e 60'a düşürdükten sonra geri kalan hızı izlemek istediğim videoya odaklatması gerekirdi ama olmuyor, bu windows 7'nin özelliğinden midir bilmiyorum artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuN4TiC -- 18 Şubat 2010; 5:31:55 >







  • DAP (Download Accelerator Plus) veya FDM (Free Download Manager) veya Flashget gibi dosya indirme programları, indirme yöneticisi diye adlandıracağımız program sizin bilgisayarda alttan çalışıyor sanıyorum. Bu programlar indirilen dosyayı parçalara bölerek çoklu kanal (indirme linki) bağlantısı oluşturup daha hızlı download imkanı sağlarlar. Bu programın software nereye indirdiği vs.. belirtilmiştir. Dowload ettiğiniz programlar C:\Downloads klasörüne veya benzer bir yere inmiş olabilir.
    Not: Dosyanın ismini aklınızda tutarak bir dosya indirin, sonra dosyaları bilgisayarımda ara kısmından aratın, indirme yerinizi bu şekilde tespit edebilirsiniz, ayrca indirme esnasında görev yöneticinizden çalışan programlar (uygulamalar) veya işlemler kısmından bilgisayarınızda hangi indirme yöneticisi çalışıyor araştırabilirsiniz.
  • Sorunumu yanlış anladınız galiba, benim kullandığım tek download manager 'cryptload' onunda indirme yeri belli (d:\downloads ve program kapalı/açık denedim). Benim sorunum ise kesinlikle windows'un ayarlarıyla ilgili. İndirdiğim herhangi bir dosya (özellikle büyük boyutlu ise) son 'indir' tuşuna tıkladığımda indirme onay penceresi karşıma gelmiyor ama ben aslında o indirme tuşuna bastığım anda dosyanın inmesi arkaplanda gizli olarak başlıyor ve dosya iniyor. Ve sonra da aslında ilk 'download' linkine tıkladığım zaman gelmesi gereken pencere (örn, 100mb'lik bir dosya) tamamen indikten sonra (örn. 10dk sonra) karşıma geliyor sonra sabit diske kaydet dediğimde bu 100mb'lik dosyayı tek bir tıkla 1sn (veya maksimum 10sn) içerisinde indiriyor. Aslında dosya %100 indirildikten sonra gelen pencere indirme başlamadan ilk anda gelmesi gerekir ama gelmediği için bu dosya bilgisayarın önbelleğinde bir yere mutlaka kaydediliyor o kesin, demek istediğim şey buydu. Bir başka deyişle sorunu anlamanız bakımından örneğin sizin 1mb hızında internetiniz var, siz bir dosya indirmeye başladığınızda indirme hızı 190-200kb den başlar değil mi? Ama aslında 1mb internetin ortalama indirme hızı 100kb'dir. İndirme ilk başladığında bu hızın çok yüksek olmasının ve bir süre sonra ortalama bir hıza düşmesinin sebebi siz 'indir' tuşuna bastıktan sonra başyalan ama 3-5 sn sonra gelen indirme penceresinde indirmek istediğiniz dosyanın o ana kadar yüklenen önyüklemesinden kaynaklanıyor. Yani siz bir dosyaya indir tuşuna bastığınız anda indirme işlemi başlıyor ama indir penceresi 3-5 sn sonra geliyor. İşte benim bu indirme penceresi 3-5 sn yerine dosya tamamen indikten sonra (örn, 10dk sonra) geliyor. (aynı sorun firefox, internet explorer ve cryptload da var). İnternet download hızının 100 mb/s gözükmesi de bu yüzden yoksa 100mb/sn ile indirecek halim yok. Umarım anlatabilmişimdir sorunumu sanırım bu sorunla daha önce hiç karşılaşan biri yok. Ya da olmuş olsa bile o şahıs büyük ihtimalle download başlamadı diye kullandığı browser'ı kapatmıştır ama ben internetin hızının yavaşlamasından dolayı dosyanın arkaplanda indiğini hissediyorum. İşte kanıtı; 1mb internet hızıyla 4.6mb/s hızda indiriyorum.

     Çok garip internetten dosya indirme sorunu


    Edit: Kaspersky Anti-Virusü kapatıp denediğimde sorunun ortadan kalktığını farkettim
    Kaspersky kapalıyken bilgisayar sanki uçuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuN4TiC -- 18 Şubat 2010; 7:39:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LunaticYsf
    Edit: Kaspersky Anti-Virusü kapatıp denediğimde sorunun ortadan kalktığını farkettim
    Kaspersky kapalıyken bilgisayar sanki uçuyor


     Çok garip internetten dosya indirme sorunu


    Firefox'un kendi indirme yöneticisi var, programla birlikte geliyor, sonrasında bir eklenti ile devamı otomatik kuruluyor, daha öncesinde yapmış olduğunuz ayarlar bu eklentiye ilave oluyor. Sonuçta bir indirme linkine tıkladığınızda bazı ayarları otomatik algılıyor. Bende şuan Orbit kurulu fakat firefox'ta, bu eklentilerden dolayı direk devreye girmiyor.
    Antivirüslerin sıkı koruması download esnasında inen dosyaların, inerken kontrolu nedeniyle problem olurlar, bazı ayarlamalarla indirme bittikten sonra tarama yapması sağlanabilir.




  • Aynı sorun bende de var dostum.Dediğin gibi büyük ihtimalle sorun Kaspersky'dan kaynaklanıyor.Bende de kapattığımda download normale dönüyor.Anlattıklarının aynısını yaşıyorum.Kaspersky internet security'nin ayarlarını biraz kurcalamaya çalıştım fakat değişiklik yapamadım.Acaba bununla ilgili ayarı bilen var mı?
  • aynı sorun bendede vardı 10 gun once xp çöktü ve yenı formatla duzeldı ...3 ay boyunca aradım ama o sorunu gıderemedım ...cokunce yenıden kurdum sorun yaratmadı bı daha tahmınımce hdd dakı bılgılerın içinde virüs var ...ve hdd kaydet dedıım anda bendede reset atıyodu ve download yapamıyodum hiç ...o yuzden ne yapsanız olmuyo ...bence verılerınızı kaybetmek pahasına format attırın ...
  • Mozilla'yı nod32 ile birlikte kullanıyorum ve böyle bir sorun yaşamıyorum... Tavsiye ederim, herhangi bir kasma, sızma vs. de yok...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nastyboy

    Aynı sorun bende de var dostum.Dediğin gibi büyük ihtimalle sorun Kaspersky'dan kaynaklanıyor.Bende de kapattığımda download normale dönüyor.Anlattıklarının aynısını yaşıyorum.Kaspersky internet security'nin ayarlarını biraz kurcalamaya çalıştım fakat değişiklik yapamadım.Acaba bununla ilgili ayarı bilen var mı?

    Kaspersky Anti-Virus için şu ayarları yaptım düzeldi:
    Ayarlar -> E-posta koruması, İnternet koruması, IM Koruması'nı en düşüğe çektim. KIS'te de aynı ayarlar vardır onları yap ama o daha kapsamlı olduğu için Anti-Hacker ayarları falan onları da kapatman gerekir. Ya da direkt programı kapatınca da düzeliyor. Ben internette araştırdım zaten Kasperksy'da hep bu tür sorunlar oluyormuş. Belki en sıkısı Kaspersky ama PC'yi en çok kasan (hem internet, hem bilgisayarın hızı) da o. O yüzden 3 yıllık Kaspersky kullanıcısı olarak Nod32'ye geçmeyi düşünüyorum ben de malesef...




  • Aynı sorun bende de var.Dosya indirirken 100 Mb'lık dosya hemen iniveriyo.Dosyayı açmaya çalıştığımda hata veriyo.Çünkü eksik inmiş.Nasıl çözecez bu sorunu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.