Şimdi Ara

ADSLN hakkında(hızlı internet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu olay yakında turkiyeye gelecekmiş ve abone olmak isteyenler şimdiden kuyruğa girmiş diyorlar.birincisi bu nasıl biolay ki millet kuyruga girmiş(çok mu iyi yani)ikincisi ne zaman turkiyeye gelir?

    burada bir ninja var!

    Edited by - ahmetninja on 20 March 2002 22:52:40



  • ben buldum arkadaşlar gerek kalmadı


    Sanal alemde uçacağız!

    Internet kullanıcısının en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen hız sorunu artık çözülüyor. Türkiye'de hızlı Internet'e erişim sağlayacak Asymmetric Digital Subscriber Line ihalesi Şubat ayında sonuçlanacak.


    Hedef 2 milyon kullanıcı


    128 Kbps'dan başlayan hızlarda bağlantı sağlayan teknolojiyle Internet kullanıcısı gerçek anlamda sanal dünyada uçacak. Şu anda 3 bin 500 kişinin kullandığı ADSL 2 yıl içersinde 2 milyon kullanıcıya sunulacak.



    Ayrıca söz konusu genişbantla uzaktan eğitimden, çokluortam uygulamalarına kadar birçok farklı hizmetin de önü açılmış oluyor. Hızın yanı sıra Internet kullanıcılarını umutlandıran bir diğer konu da bağlantı ücretleri. Türk Telekom'un mevcut ADSL tarifesine göre 128 Kbps bağlantının ücreti aylık 40 milyon lira. Bu hizmetten yararlanan bir kullanıcı 24 saat Internet'te kalabiliyor ve ayrıca telefon ücreti ödemiyor. GeSa İş Geliştirme Direktörü Mehmet Nasuhi Şamlı ADSL tarifelerinin kullanıcı açısından son derece uygun olduğuna dikkat çekerek şu örneği veriyor: "Fiyatlar, günde 2-2,5 saat Internet'e bağlı kalan bir çevirmeli hat kullanıcısının ödediği ücretle aynı diyebilirim. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi ADSL'de 24 saat kesintisiz Internet'e bağlısınız ve bağlantınız en az 6-7 kat daha hızlı. ADSL önümüzdeki 4-5 ay içinde çok fazla talep gören bir servis yumağı olacak."
    Türk Telekom A.Ş tarafından açılan ADSL ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte bu yılın ikinci yarısından sonra yaklaşık 200 bin kullanıcının ADSL teknolojisini kullanarak Internet'e bağlanabileceği öğrenildi. ADSL teknolojisini Türkiye için bir "dönüm noktası" olarak nitelendiren Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Alptürk, Şubat ortasında sonuçlandıracakları ihaleyle birlikte iki yıl içinde 2 milyon kullanıcıyı hedefleyen sistemi kuracaklarını söyledi. Hali hazırda 3 bin 500 kullanıcıyla 22 santralde deneme uygulamasının sürdüğünü kaydeden Alptürk, 11 şirketin girdiği, teknik değerlendirmesi tamamlanan ve bu hafta içinde fiyat teklifleri toplanacak olan ADSL ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte 200 bin'e yakın port kurulacağını da kaydetti. Alptürk sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda ADSL kullanıcıları arasında en çok talep gören hız 128 olarak gözüküyor. Talep var, ancak hedeflerimizi belirlerken bu talebi baz almıyoruz, çünkü hizmeti verdiğimizi açıkladığımız zaman talebin yükseleceğini biliyoruz. 2 milyon aboneye 2 yıl içinde erişmek zor bir hedef değil. Bu rakamı rahatlıkla bulabileceğimizi düşünüyorum."

    Alptürk, yaygınlaştıktan sonra ISS'lere de açılacağını belirttiği ADSL hizmetinin ISS'lerle nasıl bir modelde paylaşılacağına da ISS'lerle birlkte karar verileceğini söyledi. ISS'lere yazı yazarak ne kadar ADSL istediklerini sorduklarını kaydeden Alptürk, Telekomünikasyon Kurumu, TT ve ISS'lerle birlikte ortak bir model oluşturarak buna göre hareket edeceklerini vurguladı. TT Genel Müdürü İbrahim Alptürk, ADSL teknolojisini Türkiye ve erişim açısından bir dönüm noktası olarak niteledi. Kurum olarak veri ve mobil hizmetlere yöneldiklerini ve ADSL'in hedeflerine ulaşmak için çok büyük bir adım olduğunu kaydeden Alptürk, "ADSL'i hız ve geniş bant uygulamasında herkesin önünü açan çok ciddi bir yatırım olarak görüyoruz. Bu işi keyifle sonuçlandıracağız. Genişbanda gidişteki en önemli adım bu. Bu girişimi hem müşteriye yeni hizmetler sunmak, hem de değerimizi artırmak adına çok önemli görüyoruz. Türkiye'deki Internet penetrasyonu çok düşük. Bu modelle, bu sorunu aşmayı hedefliyoruz" dedi.

    4 ayda web üzerinden 100 bin kişi bilgi aldı Bilindiği gibi Türk Telekom seçtiği pilot bölgelerde bir süredir ADSL hizmeti veriyor. Hizmetin verildiği pilot bölgelerde ADSL'e olan talebin çok yüksek olduğunu belirten yetkililer bu hizmetten yararlanmak için başvuranlara ihalenin henüz sonuçlanmadığını ve beklemeleri gerektiği yanıtını veriyorlar. Türk Telekom'un web sitesinden de ADSL için bilgi alınabiliyor, ön başvurular yapılabiliniyor. Bu yolu deneyerek Ekim ayından itibaren 4 ayda yaklaşık 100 bin kişinin ADSL konusunda bilgi aldığı öğrenildi. Bu 100 bin kişinin yaklaşık 72 bini web üzerinde yaptığı sorgulamada kendi santralinden ADSL hizmeti alamayacağını öğrendi. 33 bin kişi ise kendi santralinden ADSL hizmeti alabileceği bilgisine ulaştı. Ayrıca yine aynı sürede 18 bin kişinin ADSL hizmeti almak için ön başvuru yaptığı da öğrenildi. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Alcatel e-Ticaret Dağıtım Genel Müdür Yardımcısı Selim Sarper söz konusu rakamların ADSL'e olan ilgiyi açıkça gösterdiğini belirtti. Sarper Türkiye'nin ADSL konusunda Avrupa ülkelerine göre avantajlı olduğunu da kaydederek şunları söyledi: "Bu konuda Avrupa'ya göre bir avantajımız var, o da Türkiye'nin ISDN'nin yoğun olarak şebekede yer almaması. Onun için rahatlıkla ADSL'e geçebilir. Avrupa'da ise yoğun bir ISDN penetrasyonu var. ISDN'i bırakıp ADSL'e geçmeleri çok zor. Ancak bizde durum öyle değil.Yaklaşık 10 yıldır ISDN konusunda bir yatırım yapmadık, bu nedenle ADSL'e geçişimiz daha kolay. ADSL'le birlikte birden telefonla yaptığımız 30-40 Kbps bağlantılar bir anda 100 Kbps'lere, mega bitlere çıkacak. Evdeki kullanıcıdan şirketlere kadar da birçok kesimin etkileyecek ve eğlenceden B2B'ye kadar da içerik anlamında birçok konuyu tetikleyecek"




    burada bir ninja var!




  • ilginize

    burada bir ninja var!
  • Eline sağlık Ahmet baya bilgi toplamışsın sağol..

    ABIT BE6 II BOARD
    PIII 1GHZ CPU
    VOODOO4 4500 AGP
    40 GB SEAGATE BARRACUDA
    CREATİVE VİBRA 128
    CREATİVE MODEM BLAST
    LG52X CD
    RİCOH CD-WR/DVD
    512 MB KİNGSTON SDRAM
    LG 795 FT MONİTÖR
    AOPEN OPTİK MOUSE
    LEXMARK Z32 PRİNT
    MUSTEK ED1200 SCAN
  • Mahallemize ADLS gelebilmesi için bi de santralimizin digital(dijital) olması gerekiyor. ADLS'yi getiren santralini de digital yapar herhalde?!
  • benim bildiğim kadarıyla istanbulun büyük kısmının santrali djital oldu zaten öyle değilmi?ben öyle biliyom.

    burada bir ninja var!
  • evet çok az bir kısım var dijital olmayan.cep telefonlarından gözükmüyor onların numaraları..

    ABIT BE6 II
    PIII 1GHZ CPU
    VOODOO4 4500
    40 GB SEAGATE BARRACUDA
    CREATİVE VİBRA 128
    CREATİVE MODEM BLAST
    LG52X CD
    RİCOH CD-WR/DVD
    512 MB KİNGSTON SDRAM
    LG 795 FT
    AOPEN OPTİK MOUSE
    LEXMARK Z32
    MUSTEK ED1200 SCAN
    DATRON TV/FM
    DİANA 2.1 2000 WAT
  • Bir de şu var, adsl kullanabilmen için bulunduğun bölegede port noktası olması gerekiyor yoksa kullanamıyorsun adsl bir de onun için iç ve dış olmak üzere çeşitleri bulunan modemlerden almak zorundasın.Şu anda çok pahalı bir internet erişim seçeneği ama ileride ne olur bilemem.
    daha fazla bilgi içinwww.telekom.gov.tr adresinden ilgili bağlantıya git

    K_R_K
  • güneşli telekom müdürlüğünde işim vardı ADSL başvuru bölümü gördüm.mayıs sonunda tüm türkiyede faaliyete geçecek şimdiden başvuru yapın dediler.ne kadar doğrudur bilinmez.zor bişi değil sadece merkez şebekeler değişiyor.hat kalitesi kötü olanlar gümbürtüye gidecek ona yanarım.
    <img src='http://kralonline.sitemynet.com/redhat.gif' border=0>
  • açıkacası bende 1 yada 2 yıldan önce bizim buraya gelebileceğini sanmıyom.yani bizim devlet ne kadar yakında gelecek desede bayabi uzar gibi geliyo bana.berke barajı gibi.normalde olmsaı gereken zamanın 2 katı zamanında bitirirler.ama hiç o knouyo değinmez sanki zamanında getirmiş gibi söylerler..yada bizim eski elektirik ithalatı işine döner rüşvetler döner işin içinde çok yükeseğe malolur..yani gene kazığa oturtulan bizler oluruz.neyse sonuçta öyle yada böyle beklicez.hatta gelmesi hayırlı olmıcaksa hiç gelmesin(yani pahalı olcaksa)

    burada bir ninja var!
  • arkadaşlar ben şu an kablo kullanıyorum ve onu almadan önce dsl mi kablomu dsl mi kablomu diye çok düşündüm ama sonuçta kabloya karar verdim bunun asıl nedeni her nekadar dsl teknoloji olarak kablodan dahada üstün olsada bizim malum ttnetin elinde rezillik şeklini alıyor diğer bi nedenide portların dolmuş olmasıydı :)))

    ama bu dsl ttnetin elinden çıkıp özelleşmediği takdirde hayatta dsl ye geçmem kimseyede tavsiye etmem ahmetin dediği gibi bunun özelleşmesi ve sistemin oturmasıda bi kaç yılı bulur işte ozaman gönül rahatlığıyla geçilebilir :)))

    ----------------------
    www.gamas-tr.net
    <img src='http://gamas.webhost.net/IntelP4.jpg' border=0> - <img src='http://gamas.webhost.net/gf3ti.jpg' border=0> - <img src='http://gamas.webhost.net/audigy.jpg' border=0> - <img src='http://gamas.webhost.net/XP-logo.gif' border=0>

    I am the ONE !!!

    Edited by - kofox on 31 March 2002 01:43:35




  • Dediğin gibi biraz beklemek daha mantıklı olabilir , ama adsl bağlantının gözle görülür bir kalitesi var yani , ama bizim telekom bunu tamamen özelleştirmeli bence de!

    K_R_K
  • UP
    Nerden .......... Nereye........
  • lan wallaha laan bir anda kusasım geldi ortalığa yaaaa
    o günleri hatırlamak bile istemiyorum
  • ohaa be bende yeni bir standart geldi zannettim kim hortlattı bun ayuptur yaw




  • ADSL tamam da N ne oliy ? dedim , adsl-2 dedikodusu varken 2 den N e denklem mi bu ?
  • Hortlak topic miş . 1 saat okudum en son tarihine baktım
  • valla okudum 2. mesajda dur tarihe bakiim dedim 2002 imiş vay anasını be bizim ilçeye ist den 2 yıl 1 ay sonra geldi tabi bu 1 ay sonra olanlar sadece net cafe resmi kurum ve okul idi daha sonradan yani 2 ay sonra ise 512 alan iş yeri ve evler dahil oldu 1 yıl 6 ay sonra alanlar ise 256 k lık ev kullanıcısı oldu.Yani 256 için;İstanbuldan bizim ilçe ADSL 2 yıl 6 ay sonra geldi
  • ya ben de diyorum bu ne böyle yeni bir hizmet mi?



    edit:nerdeyse hepsini okudum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 1 Temmuz 2005, 16:33:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.