Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.208
Cevap
17
Favori
425.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geely marka otomobili olan arkadaşlar, bu forumda düşüncelerimizi paylaşalım diye düşünüyorum. Araçlarımızın, yakıt durumları, bakım masrafları, kullanım durumları gibi çeşitli konuları paylaşabiliriz.
    Ben Geely Familia MK modelini aldım yeni. Ve mesea bulamadığım bir şey var. Follow me home far özelliği var bu araçlarda fakat nasıl çalışıtığını bir türlü bulamadım bana bu konuda yardımcı olacak bir Geely Familia MK kullanıcısı varsa sevinirim. Mesela bende biraz zorda olsa müzik sisteminde usb den şarkı dinlerken klasör seçme özelliğini buldum. İsteyene tarif edebilirim :)



  • Arkadaşlar hiç Geely kullıcısı yok mu forumu takip eden. Anlamıyorum ki 2009 da 2000 in üzerinde satış yapmış resmi rakamlara göre, bunlardan hiçbirisi mi internetle ilgili değil ?
  • Hayırlı olsun
    araba ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz
    yakıt tüketimi
    süspansiyonlar
    yalıtım, konfor, donanım, performans yol tutuşu frenleri vs...
    ve kaça aldınız ?
  • Forumda Chery kullanıcıları var lakin henüz Geely kullanıcısına rastlamadım. Dediğin gibi, internetle pek haşır-neşir olmayan insanlar olabilirler. Anormal bir durum yok çünkü kullanıcı sayısı toplamda çok az. En nihayetinde çok yeni bir marka.

    Ünal arkadaşımız incelemesini yapmıştı Geely markasına ait araçlardan birinin.
  • Teşekkürler.
    Aracı Bursa dan aldım. Gaziantep e geldim. Gelirken yolda iki farklı sürüş şekliyle yakıt tüketimini test ettim. Bursa dan Ankara ya kadar 150 nin altına hiç düşmedim, km de 290 yaktı. Ankara dan sonra ise 120 nin üstüne hiç çıkmadım, 230 yaktı. Tabi aracın henüz 400 km de olmasının yakıt tüketiminde etkisi vardı muhakkak, 2000 den 3000 den sonra yakıt tüketiminin azalması muhtemeldir.
    Süspansiyonlar bence iyi ne çok sert, ne çok yumuşak. Yalıtım dış gürültü olarak umduğumdan başarılıydı. Motor sesi açısından ise umduğum gibi, yani özellikle 3500 devirin üzerine çıkıldığında motor ses yalıtımının daha iyi yapılmış olmasını istiyor insan. Fakat şuda bir gerçek "çin malı önyargısı kadar" insanın hayal ettiği kadar yüksek ve rahatsız edici değil. İç işçilik iyi değil. Özellikle torpido ve kol dayama kısmı insanı biraz rahatsız ediyor, fakat kapı kolları ve cam kumandası tatminkar. Koltuklar biraz daha iyi olabilirmiş hissi veriyor, fakat uzun yolda rahatlık açısından ben sıkıntı çekmedim. Hız ve devir gösterge paneli idare eder, en azından benim takas ettiğim Fiat marea dan güzel :). Müzik sistemi ses kalitesi gayet güzel hatta umduğumdan çok çok iyi, fakat müzik sistemi kullanımı biraz zor ve karışık. Buna rağmen birçok aracın müzik sisteminde olmayan bazı güzel fonksiyonlar var(Usb den veya cd den çalarken klasör seçme, karışık çalma, dosya ismini tam olarak gösterme, sanatçı ismine göre çalma, şarkı adına göre çalma vb...)
    Kaporta kesinlikle kaliteli. Boya konusunda birşey söylemek içinse erken, ama tüm incelemelerime rağmen kaportada herhangi bir anormallik, pas, boya kabartısı vb şeyler bulamadım. Araçta donanım olarak güzel özellikler var. EBD destekli ABS yi yağan karlarda test etme imkanım oldu ben başarılı buldum. Hatta ıslak asfaltta da test etmek zorunda kaldım, önüme bir tavuk atladı hızım 90 dı freni kökledim ve aracı sola kırdım, hakimiyette bir zorlanma yaşamadım. tavukta kurtuldu :). Frenler ilk etapta biraz sert gibi geldi bana ama daha önce ABS li araç kullanmadım belki o yüzdendir yada araç yeni olduğu için bilemiyorum.
    Motor performansı beni tatmin etti. Özellikle küçük viteslerde gayet yüksek çekiş gücü var, 3 üncü viteste gaza bastığımda hareketi gayet tatminkar, fakat ilk baştada dediğim gibi yüksek devirlerdeki motor yalıtımının kötü olması bu tarz agresif kullanımda rahatsız edebilir. Yada mutlu eder bilemiyorum :)
    Yol tutuşunu beğendim test etmek için yine karlı zeminde çok agresif hareketler yaptım ve kontrol hep bende hissi verdi, gerçekten güzeldi. Konfor konusunda bazı basit şeyleri atlamışım galiba, mesela araç hareket ettiğinde kapıların otomatik kilitlenmesi, kapı kilitlerinin şoför tarafından manual kontrol edilebilmesi, yine 4 camında kilitlenebilmesi, camlar açıkken araç kilitlendiğinde otomatik camların kapanması, follow me home far vb özellikler insanı keyiflendiriyor. Bu arada park sensörünü tamamen unuttum. Park sensörünün çalışması ve hassasiyeti yaptığım birçok testte çok çok başarılı fakat park sensörü göstergesini çok sade buldum. daha etkileyici bir görünüm yapılabilirmiş. Çok sıradan bir görüntü oluşturmuş. Buna rağmen yakınlaşmanın hangi yönden olduğunu göstermesi ve dediğim gibi hassasiyeti başarılı. Bagaj hacmi oldukça geniş. Kullanımı rahat. Kısaca aracı incelemeden önce kafamdan geçen rakam on üzerinden 5.5 gibi bir rakmdı, aracı inceledikten sonra on üzerinden 7 oldu diyebilirim. Ama bu aracın çok kaliteli müthiş olduğu anlamına gelmiyor tabi. Araca insafsızlık yapmanın alemi yok, tutupta honda ile, ww ile veya başka lüks otolarla kıyaslamanın anlamı yok.
    Aracı ikinci el 16000 e aldım.
    Sorusu olanlara yardımcı olabilirm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutgultekin -- 25 Mart 2010; 8:35:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutgultekin

    Arkadaşlar hiç Geely kullıcısı yok mu forumu takip eden. Anlamıyorum ki 2009 da 2000 in üzerinde satış yapmış resmi rakamlara göre, bunlardan hiçbirisi mi internetle ilgili değil ?

    2000 adet satış rakamı çok mu arkadaşım Türkiye genelini düşünürsek. Trafikte 15.000.000 aracın olduğunu düşünürsek 2.000 o kadar da çok değil hatta vasatında altında.

    Aracı da inceledim. Araçta vasat valla savunma.

    Direksiyon simidi ile hava yastığı arasına serçe parmağım giriyordu resmen.

    Vites desen bir ayrı. 1'den 2'ye çektim tamam. 2'den 3'e geçicem o da ne 3. vites yok. Normal şartlarda 2'den çıkartıp 3'e takmak için 2. vitesten çıkartım hafif sağa ve ileri iterek 3. vitese geçer değil mi? Ama yok. bunda öyle değildi. 1'den 2'ye normal. 2'den üçe takmak için yine 1. vitesin olduğu yere iteklediğinde 3. vitese geçiyor araba. SMG gibi birşey olmuş.

    Sıfır aracın kokusunu severim. Ama Geely aracına bindiğimde kusacaktım. Ne iğrenç bir kokudur öyle midem bulandı. Sıfır koku güzeldir de bunda sanki içinde ceset var gibi ya. 1 ay camları açık bıraksan yine çıkmayacak koku sanki.

    Ses yalıtımı demişsin ama ben Echo'yu sürdüğümde sanki ben arabayı sürmüyorum da motor kucağımda ilerliyorum gibi ses vardı arabanın içinde. Kulağı iyi duymayan birisi anca sürer bunu.

    benim test ettiğim Echo idi. Şu Mercedes farlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 16 Şubat 2010; 13:09:06 >
  • Aldığınız ikinci el araç 400 km'demiydi ?
  • Ünal bey, arkadaşlar fikrimi sordu söyledim. Benim fikirlerim savunma değil, savunacak olsaydım mükemmel der geçerdim. Gayet objektif şekilde düşüncelerimi söyledim, benim düşüncelerimi eleştirme hakkına sahip olduğunuzu sanmıyorum. Ama tabiki sizde araçla ilgili kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz saygı duyarım. Burda dikkat etmenizi önereceğim iki nokta var. 1. si benim aracım eko değil, eko modeli hakkında benimde düşüncelerim son derece olumsuz, fakat Familia modeli hakkındaki düşüncelerimi yukarda aktardım. 2. önemli nokta ise ben burda bir test aracını kullandım aracı almaya gitmeden önce test araçları 2008 yılında verilmiş bayilere ve test araçları ile şu anda piyasada bulunan araçlar arasında ciddi farklar var. Müzik sistemi, ses yalıtımı, içerde kullanılan malzemelerin bir kısmı ve özelliklerin bazıları... Bende test aracından sonra kararımdan vazgeçmiştim daha sonra bayi aradı bende düşüncelerimi söyledim bana aracı yeni almış bir müşterilerinin telefonunu verdiler. Aradım ve o arkadaşın müsadesiyle aracını inceledim ve kararım değişti. Aracı şu anda kullanmakta olanların büyük kısmının olumlu yorum yazmasının sebeplerinden birisi de sanırım bu. Ayrıca tekrarlamakta fayda var, elma ile armutu kıyaslamanın anlamı yok bence, eğer paranız varsa tabiki gidip daha kaliteli araçlar alın derim. Ama fiyat-performans açısından değerlendirdiğimde ben memnunum sadece bunu belirttim. Ben aldığım tüm ürünlerde verdiğim parayı hak edip etmemesine bakarım, bu araç BENCE verdiğim parayı hak ediyor hepsi bu...
  • Birde benim aracımda saydığınız problemlerin hiçbirisi yok. Vites geçişi olması gerektiği gibi, sorunsuz. Hava yastıklarının arasına parmağım falan girmiyor. Koku benimkinde yok, belki bir süre kullanıldığı içindir bilemiyorum ama sıfırlarında koku olduğunu biliyorum, gördüm ve kokladım :). Ses hakkında da düşüncelerimi söylemiştim zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutgultekin

    Ünal bey, arkadaşlar fikrimi sordu söyledim. Benim fikirlerim savunma değil, savunacak olsaydım mükemmel der geçerdim. Gayet objektif şekilde düşüncelerimi söyledim, benim düşüncelerimi eleştirme hakkına sahip olduğunuzu sanmıyorum. Ama tabiki sizde araçla ilgili kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz saygı duyarım. Burda dikkat etmenizi önereceğim iki nokta var. 1. si benim aracım eko değil, eko modeli hakkında benimde düşüncelerim son derece olumsuz, fakat Familia modeli hakkındaki düşüncelerimi yukarda aktardım. 2. önemli nokta ise ben burda bir test aracını kullandım aracı almaya gitmeden önce test araçları 2008 yılında verilmiş bayilere ve test araçları ile şu anda piyasada bulunan araçlar arasında ciddi farklar var. Müzik sistemi, ses yalıtımı, içerde kullanılan malzemelerin bir kısmı ve özelliklerin bazıları... Bende test aracından sonra kararımdan vazgeçmiştim daha sonra bayi aradı bende düşüncelerimi söyledim bana aracı yeni almış bir müşterilerinin telefonunu verdiler. Aradım ve o arkadaşın müsadesiyle aracını inceledim ve kararım değişti. Aracı şu anda kullanmakta olanların büyük kısmının olumlu yorum yazmasının sebeplerinden birisi de sanırım bu. Ayrıca tekrarlamakta fayda var, elma ile armutu kıyaslamanın anlamı yok bence, eğer paranız varsa tabiki gidip daha kaliteli araçlar alın derim. Ama fiyat-performans açısından değerlendirdiğimde ben memnunum sadece bunu belirttim. Ben aldığım tüm ürünlerde verdiğim parayı hak edip etmemesine bakarım, bu araç BENCE verdiğim parayı hak ediyor hepsi bu...

    Düşüncelerine saygı duymuyorum sizi eleştiriyorum demiyorum ben. Ama yazınızdan savunuyormuşsunuz gibi anladım kusuruma bakmayın.

    Sizin aracınızı da inceleme fırsatım oldu. Ben beğenmemiştim. Siz beğenip almışsınız. Allah kaza bela vermesin. Herkesin görüşü farklıdır tabi. bBen bu araca 5 kuruş vermem mesela. Aynı paraya ikinci el alırım. Siz beğenip almışsınız hayırlı olsun. Az parası vardır sıfır araç istiyordu Geely alır. Az parası vardır Çin arabalarına binmek istemiyordur İkinci el B veya C sınıfı araç alır. Herkes farklı düşünür.

    Echo veya Familia fark etmiyor. Hala önlerinde çok yol var bu firmanın. Bir Honda VW Opel Ford kalitesine demiyorum. O kaliteye ulaşabilmeleri için en az 10 15 yılları var. Ama 5 yıl içinde kendilerini iyi geliştirmeleri arabaları sağlamlaştırmaları lazım ki gerçekten vay araba budur denebilsin. Hepsinden önce bir laf vardır bilirsiniz. Almanlar yapıyor abi deyimi. Bu adamlar bunu Çinliler yapıyor abi lafına çevirmeleri lazım.
  • Arkadaşım bu sitede Çin malı bir araç için başlık açan adamı açtığına açacağına pişman ederler. Efendi gibi görüşlerini yazmak yerine "Beş para etmez", "Teneke yığını", vs. gibi aşağılayıcı mesajlar arka arkaya gelir. Chery hakkındaki başlıklar da hep böyle mesajlarla dolu.

    Seni tebrik ediyorum cesaret edip Geely için başlık açmışsın.
  • aldığınız arabanın anahtar teslim fiyatı ne kadardı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: West 

    aldığınız arabanın anahtar teslim fiyatı ne kadardı acaba?

    Sitesinde 21bin yazıyor
  • Sıfırının fiyatı 21000 fakat ben söylediğim gibi ikinci el aldım fakat 400 km de idi. Adam niye satmış o zaman dediğinizi duyar gibiyim :) Aracı alan adam 2 ay binmiş daha sonra bir kaza yapmış, sol ön çamurlukla, ön tampon değişmiş, şaside birşey yoktu, direklerde darbe yoktu. Bayiye tekrar gelmiş farkı neyse vereyim ben kazalı araca binmem demiş. Bayide yeni bir geely vermiş. Bunu da kendisi almış. Ben 16000 e aldım ama benim aracı 8000 e saydırarak takas yaptım. Benim araç 8000 edermiydi onu bilmiyorum? 97 model fiat mareaydı, 4 köşe tamponlar darbeliydi değişecekti, yağ kaçırıyordu, şanzıman bozuktu, içerdeki düğmelerin hemen hepsi düşmüştü, klima bozuktu... yani benim için iyi oldu kısacası. Çin malları konusunda da dediğim gibi ben sadece bu araçları kullananlar varsa onlarla görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Başkalarının aracı kullanmadan yaptığı yorumlar çok ta umurumda değil...
  • aslında sıfır sayılacak bir araç için iyi bir fiyat gerçi dediğiniz gibi kendi arabanızı 8.000 tl ye satamazdınız pazarda iyi takas olmuş
    demekki geely pazara girmek için uğraş veriyor
  • Teşekkür ediyorum ben bu güzel inceleme yazısı için. Bu tür başlıklara ihtiyaç var gerçekten. Eline sağlık üstadım.
  • Önemli değil. Her zaman elimden geleni yaparım...
  • 16.000 ytl iyi almişiniz güle güle kullanın
  • Güle güle kullanın Gayet güzel bir araç :) Çin mallarının adı çıkmış 9 a inmez 8 e.çin malı var çin malı var.kalitesiz çin malları orijinalinden kopya çekilerek yapılanlardır.Ancak geely bence kalite olarak ilerleyecek potansiyeli olan bir araç

    tekrar hayırlı olsun kasası fena değil en azından :)
  • Teşekkürler. Ben fiyat performans olarak memnunum. Darısı tüm arkadaşların başına...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.