Şimdi Ara

Windows kapanıyor fanlar çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sorunum windows kapandıktan sonra bilgisayrımdaki fanlar çalışmaya devam ediyor çoğu forumda bios update den söz edilmiş ama hiç bir işe yaramadı psu değiştirdim yine aynı core 2 duo e7400 işlemci almıştım fakat anakartıma uyumlu değilmiş anakartım P5L-MX açılışta işlemci uyarısı veriyor fakat F1 e basınca geçip pc yi açıyor. Fakat kullanımda herhangi bir sorun yok.



  • post ekranında verdiği hata nedir tam olarak?
  • ASUS anakartınızın P5L-MX BIOS 1103 ile power management problemlerinin çözüldüğü veya biosta bu ayarların disabled edilmesi gerektiği gibi bir açıklama var. Bu power management'deki ayarları bir gözden geçirin. E7400 işlemci ile o anakartın aslında çalışması lazım büyük ihtimalle bu nedenle, bu sorun olumuyordur. CPU SUPPORT kısmında birçok Core 2 Duo işemciyi uygun bios update ile gördüğü yazıyor. İşletim sistemi normal bir şekilde kapanıyor va fanlar devam ediyorsa söylendiği gibi, problem işletim sisteminden değil fakat sorun bios ayarlarından veya bios uyumsuzluğu gibi bir problemden olur.

    Not: Bios ayarlarını yapın, "default" seçin, fakat çıkarken kısayol kullanmayın "Save and Exit" yaparak çıkın. Birkaç deneme yapıp sorunu aşmaya çalışmanızı önereceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    post ekranında verdiği hata nedir tam olarak?

    akşam bakıp cevap yazarm şu anda işyerindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat35nihat

    ASUS anakartınızın P5L-MX BIOS 1103 ile power management problemlerinin çözüldüğü veya biosta bu ayarların disabled edilmesi gerektiği gibi bir açıklama var. Bu power management'deki ayarları bir gözden geçirin. E7400 işlemci ile o anakartın aslında çalışması lazım büyük ihtimalle bu nedenle, bu sorun olumuyordur. CPU SUPPORT kısmında birçok Core 2 Duo işemciyi uygun bios update ile gördüğü yazıyor. İşletim sistemi normal bir şekilde kapanıyor va fanlar devam ediyorsa söylendiği gibi, problem işletim sisteminden değil fakat sorun bios ayarlarından veya bios uyumsuzluğu gibi bir problemden olur.

    Not: Bios ayarlarını yapın, "default" seçin, fakat çıkarken kısayol kullanmayın "Save and Exit" yaparak çıkın. Birkaç deneme yapıp sorunu aşmaya çalışmanızı önereceğim.

    bios 1103 sürüm yüklü zaten en son bu sürüm var bios ayarlarını birçok kez default yaptım hatta pili çıkarıp resetledim bios güncelledim tüm donanımları çıkardım tekrar taktım fakat problem aynı bugün bir işlemci bulup tekrar deneyeceğim acaba işlemci ile uyum sağlamadığındanmı yapıyor çünkü işlemci takmadan normaldi işlemciyi taktığım anda başladı sorun.




  • Çok ilginç
  • sorun anakartta bulundu anakartı değiştirdim
  • anakarttan herhangi bir ses geliyor muydu peki?
  • hayır gelmiyordu servis işlemci uyumlu olmadığı için anakartı bozmuş olabilir dedi işlemci taktık düzelmedi anakartı değiştirince düzeldi.
  • konunuza çözüldü diye işaretleyiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.