Şimdi Ara

GIGABYTE P55A UD3R VE I7 860 OVERCLOCK HAKKINDA YARDIM ÇOK ACİL !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Öncelikle Donanımhaber forumunun yıllardır takipçisiyim ve birçok konuda forum sayesinde çözüm üretebildim. Bunu için tüm paylaşımcı arkadaşlara teşekkürler.

    3DS MAX ile çalışmak için yeni bir sistem topladım ve gerçekten çok iyi neticeler elde ettim. Ancak sistemi stabil bir ekilde overclock edip performansı biraz daha yükseltmek istiyorum. Evimde kullandığım bilgisayarda Gigabyte 965p anakart ve core 2 duo 6750 işlemci ile gayet iyi overclock sonuçları alabiliyorum. Bu yeni nesil Lynfield işlemci ve P55 serisi anakartlar hakkında ve bios yapıları (QPI, BCLK vs) hakkında pek bilgim yok. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz ve bios ayarlarını tarif edebilirseniz çok sevinirim.

    Not: Forumu boş yere meşgul etmek istemem ancak Forumu baya bi araştırdım ama benim kullandığım anakart ve işlemci kofigürasyonuna ait ayarlar hakkında net bir bilgiye ulaşamadım.


    Şimdiden çok teşekkürler

    Sistem
    Anakart Gigabyte P55A-UD3R
    İşlemci Intel Core I7 860
    Ram 4x Hi Level 2 GB 1600 Mhz DDR3 (8Gb)
    HDD 2x 500 GB sata 2 (Raid 0 Stripe)
    VGA Ati HD 5750 1 GB
    Kasa Akasa Zen 520W



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaca -- 12 Şubat 2010; 12:21:41 >







  • FSB-BCLK: Artırırsan hem cpu frekansı hemde diğer bileşnlerin frekansı artar.Bunlar dram, pci, qpi , ht hızları gibi.(Bunlar içinde dikkat etmen gerek rem frekansıdır, her bir fsb de 10mhz remler artar , buna dikkat etmelisin cunku cpu ocu kaldırsada remler kaldırmaz. Eee o zaman nasil işlemciye oc yapacam dersen altta anlattım ! )

    raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.

    Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir.

    NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.

    Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak. ( Örnek vermek gerekirse 1600mhz remin varsa 200fsb 2000mhz olur. Bunu 2000mhz olunca rem frekans listesinden 1600mhz cekeceksin sonra ratio ile oc yapacaksın -21 ratio x 200 fsb : 4200mhz örnegin-)




    Ayrıntılı bilgi google.com ve youtube.com...




  • Çok teşekkür ederim

    Yani kısaca Ram frekansını uygunlaştırdığımızı varsayarak sadece FSB'yi ayarlamam yeterlimi? yoksa diğer frekans değerleri ile oynamam gerekirmi?
  • FSB'yi sen 200 yap remlerin eğer 1600mhz remin varsa 2000mhz olacak onları 1600mhz cek son sadece ratio ile OC yap birşeyle uğraşmak zorunda kalmazsın.

    200x22 : 4.400

    200x20 : 4.000

    200x18 : 3.600

    Mesela. Tabi voltajda vereceksin yoksa stabil olmaz.
  • Bwni aydınlattığın için çok teşekkür ederim kusura bakma ama bir sorum daha olacak

    sadece işlemciyemi voltaj vereyim yoksa ram de istermi ve ram ve işlemci için voltaj üst sınır ne olmalı sence
  • Eğer remlere dokunamuyorsan voltaj vermene dokunma ve benim önerim remlere OC filan yapma performansı hissedemezsin ve staiblite sorunu doğurur CPU'dan sanarsın uğraşıp durursun bunun için FSB'yi 200 yap remleri 1600'e çek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.