Şimdi Ara

Pentax K10D-Nikon D200-Canon 40D ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hemen hemen kararım şekillenmiş durumda büyük ihtimalle Pentax K10D ye yöneleceğim gibi, lenslerde yanında geleceği için benim için çok iyi olacak.
  • manuel kullanıcaksanız
    mutlaka 50 mm 1.7 alın jilet gibi keskin bir lenstir..
  • Kesinlikle listemde olan lenslerden biri.
  • pentaxçılar arasında yaygın olan bir başka lenste 135mm dir. çok kaliteli bir lanstir
    listenize ekleyin bence. gerçe uçuk fiyatlar isteyenler çıkıyo ama ucuza bulabilirsiniz
    kısa bir süre kullanmıştım bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 11 Şubat 2010; 0:08:49 >
  • Belki 135 mm çok sonra olabilir, ilk etap için saydığım lensleri tamamlayacağım, daha sonra maddi duruma göre düşünebilirim. makine araştırıyorum şimdi 1-2 haftaya kadar para konusunuda halledeceğim inş.
  • 1200 liraya k20d bulabiliyorsan 2 dakika durma hatta ben bulayım ben durmayayım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derkin

    1200 liraya k20d bulabiliyorsan 2 dakika durma hatta ben bulayım ben durmayayım :)


    bulursunuz ..
  • 1200 tl ye biraz k20 d bulmak zor ama, k10 d bulmak rahat, ikisininde birbirinden guzel yanlari var, ama sanirim ben biraz ccdyi seviyorum renkelrin canli, keskin olmasindan yanayim, cmos teknolojisi gunumuzde epey yol katetti diye dusunuorum, hangisi olursa olsun k20d de k10 de guzel bodyler, ama butce olarak k10d daha uygun bana. eger her iki secenek arasinda kalsaydim karar vermek biraz guc olacakti.
  • Bahsi gecen 3 modelde orta sınıfta basarılı ve iyi govdeler. Bence tek tek alın inceleyin elinize oturusuna kullanımına bakın hangisi size sıcak geldiyse onu alın derim. Sonucta siz kullanacaksınız ve severek kullanın. Govde bir yere kadar zaten, denildigi gibi is objektifte bitiyor. Objektif sıradansa bu govdelerle yine iyi sonuc alamazsınız. Tabi birde fotografcılık altyapı ve bilgiside cok onemli tabi.
  • buna artı 100 tl de çanta için ekle arkadaşım. sadece kit lens ve body'yi alacak çantalar bile 50 tl civarı, bir kaç lens ve body'yi alacak çantalar ise 100 tl civarı,
  • Çanta konusunu hallederim elimde lowepro edit 160 var ama oda kit lensle bodyi alır sadece. Zaten çantada alacağım oda 1 ay sonra olur anca. Bakalım girdik DSLR işine, geç bile kaldım aslında, biraz objektif masrafından korktum açıkçası. çünkü kendimi biliyorum bir tek objektifle idare edebilecek biri değilim, en az 2-3 lensle başlamam gerektiği için biraz DSLR almaya karar vermem uzun oldu. daha öncede çok rahat alabilirdim ama kit lens beni çok sınırlayacağını bildiğim için almaktan vazgeçtim hep.

    Ama yeni başlayacak kişilerin kesinlikle DSLR like ile başlamalarını tavsiye ederim, çünkü kendinizi keşfetmenize çok yardımcı oluyor. Örneğin yeni başlayan biri DSLR+kit lensle başlar pek bir bilgisi olmadığı içinde kit lens ona yeterli gelir. Yıllarca kit lensle beraber fotoğraflarını çekmeye devam eder, diğer lenslere yatırım yapmanın mantıksız olduğunu düşünür. Dslr like makinede ise tele-geniş açı-makro 38-380 mm aralığında bir objektif içerdiği için her alalıkta kendini keşfedersin, hangi lenslere ihtiyacın olduğunu görme şansın olur, manuel ayarlarıda içermeside kendini geliştrmende büyük bir katkı sağlamaktadır. Makine dün satmaya karar verdim daha ilan açmaya fırsat bulmadan makinemi çok sevdiğim yakın bir arkadaşıma satmaya karar verdim. böylece makine alımını dahada hızlandırmış oldum. Pazartesi inşallah makinemi teslim edeceğim. İlk göz ağrım ve çok sevdiğim bir makine olduğu için biraz zor olacak ayrılması.

    Body seçimi biraz hız, sensör boyutu ve kalitesi, bazı ekstra özellikler için önemli yoksa giriş seviyesiyle de çok mükemmel işler çıkarılabilir. yeterki kaliteli lenslerle çalışalım. 2 gün önce bir iş gibi birşey aldım. toplantı türü bir etkinlikte sürekli fotoğraf çekeceğim anları kaçırmamam gerekiyor bu yüzdende makinenin seri çekim hızı önemli yer teşkil etmeye başladı. her 3 gövdede yeterli fps değerine sahip zaten, sıkıntı yaratmayacaktır.




  • Sizin sayenizde Pentaxçı olacağız bu gidişle :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.