Şimdi Ara

VOLKSWAGEN'DEN 2011 SONUNA KADAR 10 YENİ MODEL GELİYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 2011 sonuna kadar Türkiye'de 10 yeni modeli pazara sunacaklarını açıkladı. Uygun, yeni modellerle 40 bin adetlik satışı geçerek pazardan yüzde 10 pay almayı hedeflediklerini söyledi.

    Doğuş Otomotiv Volkswagen (VW) Binek Araç, 2011 sonuna kadar Türkiye'de pazara süreceği 10 yeni modelle 40 bin adetlik satışı geçerek pazardan yüzde 10 pay almayı hedefliyor. Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, zorlu geçen 2009 yılını beklentileri doğrultusunda kapattıklarını belirterek, "2008'de yüzde 6,9 olan pazar payımızı, 2009'da yüzde 7,2'ye çıkardık. 2010 hedefimiz ise yüzde 8,2 olacak" dedi.
    Grup olarak 2009 yılını değerlendirmek ve 2010 beklentilerini açıklamak için otomotiv editörleriyle bir araya gelen Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, VW AG'nin 2009 yılının henüz ilk dokuz ayında gerçekleştirdiği 4.4 milyon adetlik üretimiyle hedeflerinin üzerine çıkma başarısı gösterdiğini söyledi. Uygun, "Gerek Avrupa'da gerekse dünyada gerçekleştirdiği satışlarla pazar payını artıran Volkswagen, yüksek üretim adetlerine sahip firmalar arasında yaratıcılığıyla ön plana çıkıyor. DSG 7 ileri şanzıman ve TSI gibi yaratıcı motor teknolojileri otomotiv sektörüne kazandıran VW önümüzdeki yıllarda da pazar payını artırmaya devam edecek" dedi.

    6.6 milyon üretecek
    VW'nin 2018 yılı planlarını 2008'de ortaya koyduğunu ve bu tarihte 6.6 milyon adet üretimle dünya birincisi olmayı hedeflediğini belirten Uygun, 2009'da markanın Avrupa'daki payının krize rağmen yüzde 10,7'den 11,4'e çıktığını hatırlattı. VW markasının 2009 yılında Türkiye pazarında da başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Uygun, şunları söyledi:
    "2008'de 21 bin 136 adetlik satışla yüzde 6,9 olan pazar payımızı, 2009'da 26 bin 760 adetlik satışla yüzde 7,2'ye çıkardık. Ancak yıl içinde bazı ikmal problemlerimiz oldu. Talep olmasına rağmen üretimdeki sıkışıklık yüzünden araç getiremedik. Eğer ikmal sorunu olmasaydı pazar payımız yüzde 8'in üzerinde olurdu. Bu yıl ise satışta 30 bin adedi aşarak yüzde 8,2 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz."
    Bu yıl içinde 5 yeni modeli devreye sokacaklarını kaydeden Uygun, "İlk olarak martta Golf R pazara girecek. 2 litrelik 4 çekerlik bu aracı 50 bin euro civarında pazara sunacağız. Ardından Scirocco R ve Polo GTI devreye girecek. Scirocco R, 59.5 bin euro, 170 beygirlik Polo GTI ise 45-46 bin TL seviyelerinde olacak. Makyajlı Touareg ve yeni Touran da bu yıl içinde pazara sunulacak" dedi.

    10 model yüzde 10 pay
    2011 yılında da devreye girecek 5 yeni VW modeliyle Türkiye'deki satış rakamlarını 40 bin seviyesine çıkarmayı ve toplam pazar paylarını yüzde 10'a taşımayı hedeflediklerini anlatan Uygun, gelecek yıl da yeni Jetta, Passat gibi modellerin geleceğini vurguladı. Hemen her VW modelinin kendi segmentlerinde önemli satış başarısı yakaladığını söyleyen Uygun, "2009 tam anlamıyla ödüllerle geçen bir yıl oldu. Öncelikle Golf modelimiz, ‘Dünyada Yılın Otomobili' seçildi. Ardından 2008'de yüzde 2 olan segment payını 2009'da yüzde 21'e yükselten Tiguan, ‘En Sağlam Tavanlı SUV' ödülüne layık görüldü. 2010'a da ödül ve zaferlerle başladık. Dakar Rallisi'nde Volkswagen TDI motorlu Touareg araçlarıyla mücadele eden 5 VW ekibinden üçü, ilk üç sırada yarışı tamamlayarak çok büyük bir başarıya imza attı. Yeni Polo modelimiz, ‘2010 Car of the Year' seçildi."
    2009'da "satış sonrası hizmetler" anlamında önemli başarı kazandıklarını vurgulayan Uygun, "Devreye aldığımız Segment 2 ve 3 kampanyamız, son bir yıl içinde VW yetkili servislerine gelmeyen 30 bin müşteriyi kazanmamızı sağladı" dedi. Geçen yıl boyunca 4 yaş ve üzeri VW araçlarda yüzde 20'ye varan servis indirimi uyguladıklarını kaydeden Uygun, yetkili servise toplam giriş sayılarının 350 bin adede ulaştığını dile getirdi. VW'nin ticari araçlarına da uygulanan bu indirimle toplam 650 bin VW aracının bayilere geldiğini vurgulayan Uygun, bunun kriz yılında yetkili servislere önemli bir gelir katkısı sağladığını kaydetti.

    http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=136228







  • Yeni jettayı ne zaman göreceğiz bakalım. Merakla bekliyorum...
  •  VOLKSWAGEN'DEN 2011 SONUNA KADAR 10 YENİ MODEL GELİYOR

     VOLKSWAGEN'DEN 2011 SONUNA KADAR 10 YENİ MODEL GELİYOR

     VOLKSWAGEN'DEN 2011 SONUNA KADAR 10 YENİ MODEL GELİYOR


    Yeni jetta




  • Bu JETTA CC değil miydi?!
  • böle bir jetta çıkarsa piyasa karışır valla.
  • aynen öyle ortalığı alt üst eder....
  • Fiyatları da şimdiki passat fiyatları ayarında olur mutlaka. Biz de vitrinden seyrederiz artık.
  • +1000 Yani en az passat fiyatında olur bencede,vitrinden bile bakamayız:))))))))
  • 1 Mart 2010 Hürrriyet'den alıntı


    Volkswagen'den 5 yeni model :

    Dünyada ödül bırakmayan Volkswagen, 5 yeni modelle 2010'da çıtayı yükseltti.

    2009'da ylında hem satış performansını artıran hem de dünyada tüm ödülleri toplayan Volkswagen, 2010 yılına da çok hızlı girdi. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 2009'da yüzde 7.2 olan pazar paylarının 2010 yılı başında yüzde 13.7'ye yükseldiğini belirterek, "Pazara sunacağımız 5 yeni modelin de katkısıyla 2010 yılında 30 bin adetlik satış ve yüzde 8.2'lik pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Ödüller ise 2010'da da devam ediyor" dedi.

    2009'da hem aldığı ödüller hem de satış performansı açısından başarılı bir yıl geçiren Volkswagen, 2010 yılına ise hızlı giriş yaptı. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, aldıkları tedbirler ve öngörülü yaklaşımları sayesinde 2009 yılını beklentileri doğrultusunda kapattıklarını belirterek, Türkiye'de satışlarını yüzde 27 artırarak 26 bin 760 adede çıkarttıklarını söyledi. Uygun, "Yüzde 6.9 olan pazar payımızı yüzde 7.2'ye çıkardık. Ama inanıyoruz ki, Volkswagen merkez kaynaklı alokasyon kısıtlamaları yaşamasaydık pazar payımızı çok daha yukarılara çıkarabilirdik" dedi.

    Hedef 30 bin adedi aşmak

    Kaliteye olan güvenin hem Türkiye'de hem de dünyada satışlara yansıdığını, bunun da 2010 yılına hızlı bir başlangıç yapmalarını sağladığını belirten Uygun, şöyle konuştu: "Ocak ayında 1.724 adetlik satış ve yüzde 13.7 pazar payıyla ithal otomobillerde birinci, toplam binek otomobillerde de ikinci sırada yer aldık. Yılın geri kalan döneminde de VW Binek Araç olarak rekabette yeni model lansmanlarımız ve halen satışını gerçekleştirdiğimiz modellerin alternatif versiyonlarıyla iddiamızı güçlendiriyor olacağız. 2010 yılında 30 bin adedi aşarak yüzde 8.2 pazar payına ulaşmayı planlıyoruz. 2011 yılında da satış rakamını 40 bin seviyesine çıkarmayı ve toplam pazar payımızı yüzde 10'a taşımayı hedefliyoruz.

    Ödüller 2010'da devam ediyor

    2009 yılının başarılı satış rakamlarının yanı sıra VW için ödüllerle dolu bir sene olduğunu kaydeden Uygun aldığı ödülleri şöyle sıraladı: "
    * 6'ncı nesil Golf 'Dünyada Yılın Otomobili' ve 'Altın Direksiyon' ödülünü aldı. Golf, EuroNCAP'ten de 5 yıldız aldı.

    * VW'nin SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Tiguan 2009 yılında 'En Sağlam Tavanlı SUV' ödülüne layık görüldü.

    * Passat CC, mükemmel tasarımıyla 'Red Dot Design Award Best of Best' tasarım ödülünü aldı.

    * 4 yıldır üst üste 'Yılın Motoru' seçilen TSI motor, 2009´da da tüm hibrid ve dizel motorları geride bırakarak "Yılın Yeşil Motoru" seçildi."
    Vedat Uygun, başarılarının 2010 yılında da aynen devam ettiğini belirterek, "Motor sporlarının en önemli yarışlardan biri olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde TDI motorlu Volkswagen Touareg araçlar ilk üç sırayı elde etti. Bir başka başarı da '2010 Car of the Year' 2010 yılın otomobili seçilen Polo modelimiz ile geldi" diye konuştu.

    Türkiye örnek ülke oldu

    2009 yılı için satış sonrası hizmetler anlamında da büyük bir başarı elde ettikleri hatırlatan Uygun şunları söyledi: "Devreye aldığımız Segment II-III kampanyasıyla, son bir yıl içerisinde VW Yetkili Servisleri'ne gelmeyen 30 bin müşteriyi geri kazandık. Ayrıca VW'nin satış sonrası hizmetlerle ilgili gerçekleştirdiği incelemeler neticesinde gerçekleştirilen uygulamalar Türkiye'yi, VW'nin seçtiği '5 Örnek Ülke' arasına yerleştirdi. Müşteri ve Yetkili Satıcı memnuniyetini hedef alan ve RASE (Retail After Sales Excellence) olarak adlandırılan projede, başarılı bulunan uygulamalar diğer ülkelerde de hayata geçirilecek."

    Model atağı sporcularla başlayacak yeni Touareg ve Touran'la sürecek

    2010 yılında pazara sunulacak yeni modellerle daha da güçleneceklerini kaydeden Vedat Uygun, model atağına Mart ayı sonunda lansmanını yapacakları Golf R ve Scirocco R modelleriyle başlayacaklarını söyledi. Efsanevi Golf ve Scirocco modellerinin performans versiyonları olan bu iki modelin özellikle otomobilde performansı bir tutku olarak benimseyen kitleye hitap edeceğini kaydeden Uygun, "Yılın ikinci çeyreğinde ise bir arazi aracından çok daha fazlası olan Yeni Touareg modelimizi ve Polo GTI modelimizi getireceğiz" diye konuştu.

    Yeni Touareg'e hibrid seçenek

    Uygun, yeni Touareg'in 4x4 araçtan beklentileri fazlasıyla karşılayan, hem şehir, hem de offroad hayatını birlikte yaşamayı sevenlere ve tercih edenlere sunacakları olağanüstü bir seçenek olduğunu kaydetti. Uygun, yeni Touareg hakkında şunları söyledi: "8 ileri DSG şanzımana sahip Yeni Touareg hibrid motor seçeneğiyle de sınıfındaki iddiasını ortaya koyuyor. Tüm bunların yanı sıra, Touareg modelimiz, dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 2009 Dakar Rallisi'nde ilk üç sırada finiş görerek geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıya imza attı."

    170 beygirlik Polo geliyor

    İkinci çeyrekte pazara sunacakları diğer bir modelin ise yine sportif bir araç olan Polo GTI olacağını ifade eden Uygun, "1.4 TSI motorda 170 beygirlik güce sahip olan Polo GTI'ın aynı zamanda erişilebilir fiyat seviyesiyle de büyük ilgi uyandıracağına ve özellikle performans ve kaliteyi bir arada almak isteyen genç hedef kitle tarafından tercih edileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

    Touran ailenin ferdi olacak

    Uygun, yılın üçüncü çeyreğinde ise Türk tüketicilerini yeni Touran'la tanıştıracaklarını belirterek, geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren bu modelin sahip olduğu özellikleriyle, araç sahibinin iş hayatında iyi bir yardımcı, özel hayatında ise ailenin bir ferdi olacağını kaydetti.

    2018 yılında tüm dünyada 6.6 milyon araç satacak

    VOLKSWAGEN Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uyğun, Alman markanın dünyadaki stratejisi hakkında da bilgi vererek, felsefelerinin "Dünyanın en yenilikçi çok satan otomotiv üreticisi" olarak belirlendiğini söyledi. Uygun, "Bu felsefe doğrultusunda dünyaya duyurulan stratejide 2018 yılında 6.6 milyon satışla dünyanın en yaratıcı otomotiv markası olunması amaçlanmaktadır" dedi.

    VW'in motor teknolojileri konusunda önemli bir gelişim içinde olduğunu ve çevre konusuna büyük önem verdiğini kaydeden Uygun şöyle konuştu: "Bunun en önemli örneği, Volkswagen Bluemotion teknolojisidir. Volkswagen çevre dostu yeniliklerini "bluemotion" teknolojisi şemsiyesi altında toplamakta. Bluemotion teknolojisi tüm VW modellerini ve teknolojilerini daha verimli kılmak için düşünülen bir ürünler bütünüdür. Bu ürünler içerisinde TDI, TSI, DSG gibi temel inovasyonlar ile start stop sistemi, Nox egzoz gibi sistemler sayılabilir. Bu sayede VW modelleri hem düşük emisyon değerleri, hem de az yakıt tüketimleri ile geleceği bugünden verimli kılmakta. Hatta 4 yıldır üstüste "Yılın Motoru" seçilen TSI motorumuz, hibrid araçları bile geride bırakarak Yılın Yeşil Motoru' ödülüne layık görüldü."

    VW, 'Up!'la yarının otomobilini yarattı

    VOLKSWAGEN'in geleceği dönük düşüncelerini bugünden hayata geçirmek için çalıştığını belirten Uygun, "Bu konudaki en önemli adımlardan biri de 'Up!' modelidir. Yeni nesil şehir otomobil anlayışını tasarımındaki yalınlık ve işlevsel özelliklerinin yanı sıra ekonomik oluşu ve düşük yakıt tüketimi ile de yansıtan 'Up!', yarının otomobillerinin neye benzeyeceği hakkında da fikir veriyor. Tüm dünyaca çok olumlu karşılanan ve beğeni toplayan 'Up!' modeli ve versiyonları, çevreye duyarlılığa da verilen bir söz olarak kabul ediliyor" açıklamasını yapıyor.

    Uygun, çevreye duyarlılık konusunda atılan en önemli adımlardan birinin de TSI motoru olduğunu hatırlatarak, VW'nin önemli inovasyonlarından biri olan TSI motor teknolojisinin 'otomotivde büyük güçlüdür' anlayışını terse çevirmenin yanı sıra çevreye duyarlı olunabileceğinide kanıtladığını söyledi.

    Çevreci yaklaşıma bir diğer örneklerin ise yeni Polo olduğunu söyleyen Uygun şunları kaydetti: "Bilindiği üzere, Yeni Polo 2009 yılı 'Altın Direksiyon' ödülüne layık görülürken, 2007 yılından bu yana verilen 'Grünes Lenkrad'-'Yeşil Direksiyon' ödülü de Polo BlueMotion'a verildi. Polo BlueMotion, 100 kilometrede ortalama 3.3 litre yakıt tüketimi ve sadece 87 gram CO2 emisyonuyla dünyanın en ekonomik ve en çevre dostu otomobili seçildi. Yeni 1.2 lt TDI motorla donatılmış olan Polo BlueMotion, Start-Stop sistemi, düşük dönme dirençli lastikleri ve sportif aerodinamik yapısıyla öne çıkıyor."

    İnternette sanal showroom kurduk

    VEDAT Uygun, VW Binek Araç olarak geleceğe dönük en önemli stratejilerinden birinin de hedef kitlesiyle birebir iletişim kurdukları web siteleri olduğunu belirterek, "2009 yılı içerisinde web sitemizin mobil versiyonunu da hayata geçirerek müşterilerimizin diledikleri her an modellerimize ulaşabilmelerini sağladık. Sürekli güncel tutulan ve kullanıcıların her daim farklılıklarla karşılaşabileceği web sitemiz aynı zamanda müşterilerimiz için sanal bir showroom olarak görev yapmaktadır" dedi.




  • YİNE PİYASANIN İÇİNE TİPSİZ TİPSİZ ARABLAR GELECEK WV DEN YENİ JETTA PASSAT GİBİ İHTİYAR ARABALARI VE ZAYIF ÇELİMSİZ ARAÇLAR GELECEK :) FİYATLARIDA CABASI O TİPE OKADR PARA VERDİM PİŞMAN OLDUM SATMAYA KALKTIM GALERİDEN BAŞKASI ALMADI BİRDAHA YENİ KASA VW Mİ MAHVETTİLER ÇOK PAHALI YAPTILAR
    ONA VECEĞİM PARAYI LEONA CİVİC EP3 MAZDA 6 İMPREZA LANCER ASTRA COSMO İNSİGNİA ALIRIM

    HB ARABLARINA LAF YOK GOLF SROCCO AMA SADECE ÖNÜ GÜZEL ARKASI ÖNÜ KADR DEĞİL AMA YNEDE DİKKAT ÇEKİCİ
    AMA TERCİH SİZİN .d KALİTE ÇOK KÖTÜ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleron

    YİNE PİYASANIN İÇİNE TİPSİZ TİPSİZ ARABLAR GELECEK WV DEN YENİ JETTA PASSAT GİBİ İHTİYAR ARABALARI VE ZAYIF ÇELİMSİZ ARAÇLAR GELECEK :) FİYATLARIDA CABASI O TİPE OKADR PARA VERDİM PİŞMAN OLDUM SATMAYA KALKTIM GALERİDEN BAŞKASI ALMADI BİRDAHA YENİ KASA VW Mİ MAHVETTİLER ÇOK PAHALI YAPTILAR
    ONA VECEĞİM PARAYI LEONA CİVİC EP3 MAZDA 6 İMPREZA LANCER ASTRA COSMO İNSİGNİA ALIRIM

    HB ARABLARINA LAF YOK GOLF SROCCO AMA SADECE ÖNÜ GÜZEL ARKASI ÖNÜ KADR DEĞİL AMA YNEDE DİKKAT ÇEKİCİ
    AMA TERCİH SİZİN .d KALİTE ÇOK KÖTÜ

    sen ne içtin?

    adam 2010 da açmış konuyu ve vw nin birçok aracıda güncellendi
  • aynen :) bende sinopuyum sinopluu .d
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleron

    aynen :) bende sinopuyum sinopluu .d

    merkez mi hemşerim
  • merkz hemeşerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.