Şimdi Ara

Gta 4 Mavi Ekran Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,gta 4 aldım geçen gün.Oyunu yükledim fakat oyunun başındayken mavi ekran hatası verdi.Bazı forumları karıştırdım fakat bir yanıt bulamadım.
    Burda Benchmark sonucum var.

    Statistics
    Average FPS: 59.13
    Duration: 37.51 sec
    CPU Usage: 37%
    System memory usage: 53%
    Video memory usage: 98%

    Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
    Texture Quality: High
    Texture Filter Quality: Highest
    View Distance: 27
    Detail Distance: 100

    Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Ultimate
    Service Pack 2
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 295
    Video Driver version: 182.15
    Audio Adapter: Hoparlörler (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz

    Ayrıca sistem 64-bit 6gb ram ve SilverStone 1000w power supply var.


    Sanırım Video Memory fazla yüklendiğinden hata veriyor. Tam olarak çözemedim yardım ederseniz sevinirim.



  • Sürücü çok eski güncelle.Ayrıca 1.01 den 1.04 e kadar olan tüm yamaları yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pltlmdr_42 -- 25 Ocak 2010; 20:06:32 >
  • dostum gta4'ü cıktıgından beri hala oynuyorum mavi ekran hatasını bır tek ıslemcıyı fazla oc yaptıgımda aldım.Ekran kartına fazla oc verırsen de sıyah ekran alabılıyorsun.Islemcı de oc varsa degerlerı bıraz dusurmenı tavsiye ederım.
  • sürücünüz eski bayağı güncelleyin düzelir büyük ihtimalle
  • Sistemde overclock varsa overclock'suz test yapmayı dene,işlemciyi 2.33'den 2.4'e aldığımda bile mavi ekran veriyordu o oyun.
  • İşlemciyi Nvidia nın sitesinden güncelledim.Sistemimde Overclocklu değil.Fakat yeniden mavi ekran hatası verdi,hatta hata vermeden önce SafeHouse da dururken gölgelendirmelerde siyah siyah titremeler oldu.Hyaır anlamıyorum ekran kartı iyi bir kart neden bu oyun böle davranıyor anlamıyorum.Oyun ekran kartının ramlerinin yarısını görüyor diger yarısını görmüyor.Tavsiyeleriniz nedir? Video kartının ramine yüklenmeden yüksek ayarda oynayamaz mıyım?

    Yeni Benchmark

    Statistics
    Average FPS: 58.19
    Duration: 37.93 sec
    CPU Usage: 38%
    System memory usage: 51%
    Video memory usage: 98%

    Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
    Texture Quality: High
    Texture Filter Quality: Very High
    View Distance: 26
    Detail Distance: 100

    Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Ultimate
    Service Pack 2
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 295
    Video Driver version: 196.21
    Audio Adapter: Hoparlörler (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
  • Arkadaşla yardım edecek biri yokmu? commandline.txt denedim olmadı ekran kartının memory si hala sabit
  • demek ki neymiş, parayla saadet olmuyomuş
    şaka bi yana, o oyunun kurulumu bile burnumdan getirdi. yüklerken hata mesajı verdiği olmuş muydu? gerçi son yüklememde küçük bir hata verip sorun çıkarmadı. bir de son patchi yükle bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _999_

    demek ki neymiş, parayla saadet olmuyomuş
    şaka bi yana, o oyunun kurulumu bile burnumdan getirdi. yüklerken hata mesajı verdiği olmuş muydu? gerçi son yüklememde küçük bir hata verip sorun çıkarmadı. bir de son patchi yükle bakalım.




    Ne demek istediğini anlamadım.

    Oyun kurulumu yaparken hiçbir sorun çıkarmadı.Son patch de yüklü,işin garip yanı maksimum ayarları gectim oyunun kendi onayladıgı otomatik ayarlarda bile mavi ekran verdi.Oyunu tamamen sildim,tekrar yüklüyorum.
  • bu mavi ekran hatasından bende çok çektim bulana kadar 3 ayımı yedi sorun anakarttaymış bu aralar gene başıma geldi bu seferde anakart ve ramler birbiriyle uyumsuzmuş yani anlayacagın mavi ekran hatasına microsoft bile çözüm bulamamış gerçek anlamda en güzeli donanımları deneye deneye kendin bulacaksın :)
  • Arkadaşlar aynı kalitede pc var elimde bende 1 aydır bu sorunla cebelleşiyorum Gta 4 orjinal crack falanda yok yani ama oyun ya donup kalıyor yada mavi ekran hatası veriyor benim bu konuda çöze bildigim tek mevzu elimde 6gb ram oldugu için 64 bit win 7 kullanırken bu sorunu çok sık yaşadıgımdır 32 bit win7 kurup oynadıgımda çok nadir 3 4 saat oynadıktan sonra mavi ekran hatası veriyor tüm driverlar güncel sorun donanımsal dicem ama bu sorunu yaşayan çok sayıda insan var sanırım oyunun ddr3 rame alerjisi var ddr2 lerde sıkıntı yapmıyor.
  • bi yandan darbogaz yapıyor bilgisayar.. ram ve anakarttan kaynaklanır çogu zaman.
  • Darboğaz yapacak bişey yokki i7 işlemci var 6gb ram 1600mhz anakartta sağlam p55 ud4 power 550w %80 verimlilikte kasması imkansız normalde gta 4 harici bi problem yok ben harddisckten şüpeleniyorum ramlerle veri alışverişinde yavaş kalıyor sanırım win 7 hdd ye 5.9 puan veriyor diger parçaların puanları 7.5 7.6 en yüksek puan 7.9 zaten bi ara hdd yi degiştirip denicem sonucu paylaşıcam sizinle
  • Ekran kartınızın sürücüsünü vb ıvır zıvır güncel Oyunun yamaları da kuruluysa

    Ramlerinizin voltajını ve zamanlamalarını manuel olarak ayarlayıp bi deneyin

    Başka oyunda veya prime occt gibi testlerde sorun yoksa oyunun üstüne yoğunlaşın
  • Sırf oyun crack i makinayı delirtiyor diye orjinal oyun aldım ama sorun aynen devam ediyor ramlerin üzerinde 8-8-8-24 1.9 v yazıyor ama ayarlarını yapmadım hiç biosta auto şekilde duruyor 1066 mhz de bi ara 1333 e çektim bişey degişmedi tekrar autoda bıraktım sizce harddisckle alakalı olma ihtimali nedir makina 1 aylık parçalar yeni 0x00000003 mavi ekran hatası alıyorum ara sıra 0x000000024 gibi hatada veriyo bazen oyun donuyor sadece ctrl alt delete ile sonlandırıyorum mecburen aslında işin ilginçyani oyun oynarken dereceleri test ediyorum en yüksek ram kullanımı 3.2 gb oluyor oyun açıkken yani kasma yok oyun 1600 x1050 çözünürlükte high özellikte takılmadan sorunsuz oynanıyor düşük özelliktede reset yapıyor kasma falan degil sorun valla anlayan bi üstat çıksada çözebilsek şu mevzuyu :D en son atacam makinayı camdan aşaga arkadaşlar gta 4 harbiden sorunlu ya orjinal cd ile oyunu kuruyorum 1.040 patchini kurmadan oyun takılıyor oyun piyasaya zaten hatalı giriş yapmış patchlerle oynuyoruz cidden 1 patch daha çıkartmaları lazım buna googldan araştırdım gta 4 reset mavi ekran donma vs.. bi sürü arkadaş aynı dertten şikayetci makinayı açıyorum d:// üzerinden 50 60 tane 1gb a yakın boyutta c ye kopyala diyorum 70 80 tane nero ile aynı anda cd yazarken kaspersky 2010 u açıp taraıyorum performans menüsünden ram kullanımını zorlayıp 5.8 5.9gb a kadar yükseltiyorum ve 1 2 saat bekletiyorum makinayı işlemci %100 6gb ram %98 oranında çalışıyor ve kendini resetlemiyor gta 4 ü açıyorum helikopterle 2 3 tur sonucunda oyun patlatıyor pc yi kafayı yicem
  • Sürücünün upgrade edilmediğinden de olabilir bunun yanı sıra eğer oyun korsansa belki,ondan dolayı karşılaşılan bir hatada olabilir çok sinir bozucu bu gta 4 çok problemli bnm ekran kartı full ayarda oynatabilmesine ragmen grafik hataları oyunda kasınıtılı olarak yavaşlamalar
  • alibaba kardesşim bu oyunu full grafik te oynamak pek akıllıca değil bence grafik en düşük hale getir birde öyle dene.baktın sorun yok ufak ufak arttır grafiklerini ama full grafike oynama o kadar para vermişsin pc ne acı biraz!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.