Şimdi Ara

Önemli ve oldukça karmaşık bir anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba ..

    Kardeşim bilgisayar takıldığı için fişi çekmiş ondan sonrada bilgisayar bir daha açılmamış.Dün baktım anakart hariç diğer parçalar sağlam.Bilgisayarın power tuşuna bastığımda sarı ışık yanmıyor ve kırmızıda yanıp sönüyor aniden.Bu sorunu nasıl halledebilirim çözüm önerilerinizi almak istiyorum.Çünkü yapabileceğim birşey kalmadı.Yenisi almak zorunda kalacağız ama piyasada soket 478 anakart nereden bulabiliriz orasıda belli değil.

    Aklıma hiçbirşey gelmiyor neden böyle olabileceği hakkında...

    Ayrıca anakartın markası ve modeli : Biostar P4M900-M4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 16 Ocak 2010; 23:36:16 >



  • hemen anakart deyıp kesıp atmayın ıslemcı fanı power fanı vs donuyormu acılısta bıos ekranı gelıyormu anakartın ustundekı jumper ıle bıos sıfırlamayı deneyın vs vs
  • Sorun anakarttaymış değiştirince bilgisayar normale döndü.Nasıl bozuldu bir anda anlamadım.
  • psu nun markası ve watt değeri kaç acaba? bazı psularda bu sonuç pek de rastlantısal olmayabiliyor.. bazen elektrik kesilmeden evvel eğer ışık yanıyorsa bir veya daha çok defa ışık kısılıp tekrar artar falan yani volt aniden düşer ama kesilmez sonra aniden kesilir gibi.. saniyelik bir olay yani.. bu tip durumlar için kaliteli psuların voltaj koruması gibi extra güvenlik sağlayan bazı özellikleri var ve bu sayede sistem bileçenlerini koruyorlar.. sanırım sizin sistemde bunun tersi olmuş ve ben psu kurbanı bir anakart var önünüzde diyorum.. umarım yanılıyorumdur tabi.. geçmiş olsun..
  • Asus 300W kullanıyorum.Zaten kısa devre gibi durumlarda bilgisayarı kapatıyor direk.Psu sağlam ondan şüphe etmiyorum beni şüphelendiren tek şey tv kartına anten kablosundan fazla voltaj gelmesi.Tv kartı Inca Tv Wizard olması lazım.Bu sefer Tv kartını takmadım herhalde bir daha olmaz bu sorun.
  • anlamak için tv kartının çalışıp çalışmadığından emin olmanız lazım.. eğer çalışıyorsa sorun tv kartı olamaz.. ayrıca ben kısa devreden değil aşırı yüklemeden bahsediyorum.. ve 300 wattlık asus marka bir psu da bu sorunun gerçekleşebileceği kanaatindeyim.. başka bir sebep de olabilir tabi..
  • Evde 2 bilgisayar var eğer aşırı yükleme olsa diğerindede problem olurdu.Diğerinin Psu'sunun markası bile yok bence sorun psu değil buna emin olabilirsin.Geçen apartmanın anten sistemini değiştirmişler bizim evede gelip anten prizini değiştirmişlerdi.Tv kartının çalışıp çalışmadığına bakmadım ama en son baktığımda tv kablosu antene bağlı iken çeken kanalları çekmiyordu sadece 2-3 kanal vardı.Bilgisayar çalışıyorken ordan aşırı yüklenme olabilir başka yerden olma olasılığı bence çok az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.