Şimdi Ara

EPS PROBLEMİ NEDİR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
45.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2006 model accent era aracım var biliyosunuz:)duyduğum kadarı ile 2006 model araçlarda bu eps olayı sorunluymuş galiba.benim arabanın hiç değişmemiş ama bozuk yolara girdiğim zaman direksiyonun alt kısmından metal sesi geliyor ama sürekli değil sanki 2 metal birbirine çarpıyormuş gibi acaba eps problemi bu murudr?eğer oysa garantiden değiştiricem sizin bir fikrinizi alayım dedim şimdiden teşekkürler...



  • kardeş benim bildiğim eralardaki eps probleminin duyduğun metal sesiyle alakası yok.

    eps'nin çalışma mantığı hidrolik direksiyon ile aynı, tek avantajı hıza göre direksiyonun ağırlaşması yada yumuşaması. yani sen hızlı giderken direksiyon ağırlaşır, park ederken kuş gibi hafifler.

    işte problemli eralarda, kullanıcıların dediğine göre park ederken direksiyon arasıra taş gibi oluyormuş. bence senin girdiğin bozuk yollarda ya aracın altına taş çarpıyor, yada o ses amortisörlerden geliyordur.
  • sağol kardeş bilgin için bende tam bilmiyorum ama arızayı başına gelen cevap verir diye bu başlığı açtım...inşallah benimki sağlamdır.
  • EPS elektrik destekli dreksiyon

    arıza halinde dreksiyon ağırlaşır. EPS ışığı gösterge panelinde yanar. gacırtılar gucurtular gelir.

    2006 modellerin tümünde EPS arızası çıkmış servislerce garantili yeni tip EPS lerle değiştirilmiştir.
    2007 modellerin ise bazı üretimlerde ortaya çıkmıştır. bunlarda garantiden değişmiştir.
    2008 model ve sonrasında EPS dreksiyon maaliyetler dolayısıyla kaldırılıp hidrolik sisteme geçilmiştir.

    ancak expo denilen ülke dışına satılan modellerde EPS li üretimler devam etmişti. ÖTV vergi indirimi sebebi ile piyasaya expo modellerde satıldığından 2009-2010 model EPS li araçlarda vardır. bu araçlarda şu an itibari ile EPS sorunu bulunmamaktadır.

    EPS nin 2008 sonrası kaldırılmasının sebebi yeni tip EPS ünitesinin maaliyetinin yüksek olmasıdır. (yaklaşık 2.500 tl.) hidrolik sistemin ise 250 tl olan maaliyeti EPS sisteme göre oldukça ucuzdur..




  • çok teşekkür ederim ceviz kabuğu....
  • valla adam canavar gibi...tşkrler...
  • Konuyu hortlatarak bu konuda sonraları sıkıntı yaşayacaklar için bir kaç bişey yazmak istiyorum.
    2007 accent era dizel aracımda 2011de aldığımdan bu yana eps hatası alıyorum. son zamanlarda (2016 yılı içerisinde) bu hata ile sık sık (haftada 1-2 en az) karşılaşmaya başlayınca Hyundai Assan'ı aradım ve beni servise yönlendirdiler.
    Servisi aradım ve eps'nin fabrika çıkışı hatadan kaynaklanabileceğini benim aracımında bu serileriden biri olabileceğini söyledim
    İnceletmek için yarın sabah götüreceğim aracımı ve sonucu buraya yazmaya devam edeceğim.
  • Hocam inşallah düzeltirler.Gerçi ben arabayı satalı 7 sene olacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 ekimde götürmüştüm aracımı ustayla gezdik eps ışığını yakamadık, video çekmem gerekti kanıt için
    4 kasımda ancak çekebildim telefonum bozulduğu için
    5 kasımda tekrar gittim servise videoyu izledik, parça isteyecek servis gelince beni arayacak, ücretsiz değişim sağlayacağız bakalım. gelişmeleri yazarım buraya
  • deliboo kullanıcısına yanıt
    Deliboo merhabalar,

    Benim Hyundai I20 Troy 1.4 CVVT 2011 model bir aracım var. Sizin yaşadığınız gibi EPS problemiyle iki aydır uğraşıyorum. EPS ışığıyla birlikte ABS ve el freni ışığı yanıyor. Yani 3 ışık aynı anda yanıyor ve arıza geçince aynı anda sönüyor. Bu arıza arada sırada oluyor. Bir kaç yere götürdüm cihaza bağladılar. Kimisi sorunu bulamadı, kimisi de hız sensörüyle alakalı deyip geçiştirdi yani sorunu çözemedi. Ekte bir resim mevcut. Sanırım derdimi daha iyi anlatabilirim bu şekilde.

    Yetkili servisten bu konuyla ilgili bilgi almak istedim fakat pek de yardımcı olmuyorlar.
    Aracınızı getirin 150 TL tespit ücreti karşılığında bakalım diyorlar. Arızasının ne olduğunu araştırıp doğru bir hamle yapmak istiyorum aslında.

    Bu parçanın değişimini ücretsiz nasıl yapıyorlar. Yapıyorlarsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    Konuyla ilgili sizden bilgi rica ederim.

    Şimdiden teşekkürler.

    http://hizliresim.com/Nka52Q




  • zgunes_86 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam Accent era 2006-2007 modellerde EPS üretim hatası sebebiyle sorunlu. Hyundai aracın yaşına garantisine bakmazsızın EPS konusunda bu modeldeki eraların EPS sorununu ücretsiz değiştiriyor. Fİrma araçları geri çağırmak yerine sorun çıkarıpta başvuranların araçlarını değiştiriyor. Bende bu bilgiye forum siteleri şikayetvar aracılığıyla ulaştım ve gittim.

    Sizin soruna gelince aracınız garanti kapsamı dışına çıktı sanırım 5 yılı doldurdu. Ben olsam ilk önce markaya özel forum siteleride i20 kullananlara bu sorunu yaşayan var mı diye araştırırım. Şikayetvar gibi sitelerde yazılan şikayetleri ve sonuçlarını araştırırım. Ona göre yol izlerim. Kronik problem olmadığı sürece yetkili servisler ücretsiz onarım işine girmiyorlar malesef.

    EPS yandığında direksiyonunuz sertleşiyor mu? ABS'yi test ettiniz mi ışık yanarken ani frende devreye giriyor mu? Bende direksiyon sertleşiyor ve aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda ancak EPS ışığı sönüp direksiyon eski haline dönüyordu.

    Yetkili servise götürdüğümde test sürüşüne çıktık ve ayrıca bilgisayara bağlayıp tüm sistemlerini hata raporu var mı diye ücretsiz kontrol etti yetkili servis. Bu bilgisayarla bakma işine ücret isteme işi servisten servise de değişebilir. Bence size en yakın 2. yetkili servisi de arayıp durumu anlatıp sorun tespiti için ücret isteyip istemediklerini sormalısınız. Araca bir soket bağlayıp bilgisayardan kontrol ediyorlar 2 dakikada ve bu işlem için 150tl istemeleri çok yüksek bir fiyat bence.




  • deliboo kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Öncelikle vakit ayırıp mesajıma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Aracımın şuan garantisi bitmiş durumda. EPS arıza verdiğinde bahsettiğim gibi ABS ve el freni lambası yanıyor ve sert fren yaptığımda ABS çalışmıyor. EPS ışığı yanınca direksiyon taş gibi oluyor resmen. Aracı stop ettirip tekrar çalıştırdığımda da sorun düzelmiyor. Aracı bakım için özel bir servise götürmüştüm. Balataları ve ön 2 salıncağı değiştirdiler. Ne olduysa ondan sonra oldu. Firmayla görüştüm aracı geri aldılar ve 3 gün uğraştılar ama sorunu çözemediler.

    Bir çok kez deneme yaptım. Bazen çukura sert girince düzeliyor, bazen birden gaza yüklenince düzeliyor. Bana en son götürdüğüm serviste hız sensörü dediler ama pek de emin değiller açıkçası.

    Yetkili servis fiyatlarına gelince, sanırım fiyat olayını sabitlemişler. İstanbul'da ikamet ediyorum. Buradaki en yakın servise fiyat sorduğumda 150 TL dediler. Antalya'da da aynı fiyatı verdiler. Hyundai servisinde bir tanıdık olsa işim çok kolay çözülecek belki ama müşteri hizmetleri ve servis kısmı işi direkt ticarete dökmüş durumda. Umarım başıma bir iş açmadan bu sorunu çözebilirim.

    Bir gelişme olursa paylaşıyor olacağım.

    Hoşçakalın.




  • zgunes_86 Z kullanıcısına yanıt
    Gelişmeleri bekliyoruz hocam geçmiş olsun umarım en kısa sürede çözersiniz.

    Durum ciddiymiş gerçekten. Salıncakları ve balataları değiştirirken nereyi kurcaladılar veya söktülerde takmadılarmı soketi çok ilginç valla. Ben de özel servise götürdüm şimdiye kadar arabalarımı ama bundan sonra yetkili servise götürmeyi tercih edicem
  • zgunes_86 Z kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle aynı sorun bende de var, sorun çözüldü mü? Çözüldüyse neyden sonra çözüldü. Yardımınızı bekliyorum.
  • Hyunda era 2006 ya da 2007 modellerde ortaya çıkan bir elektrik destekli dreksiyon arızadır..

    Dreksiyon kesinlikle kilitlemez, sadece ağırlaşır, şehir dışında süratli gidildiği zaman bu durum çok hissedilmese de şehir içinde sokak başlarında dreksiyonu çevirmek zorlaşır..

    Aracı durdurup tekrar çalıştırdığınızda geçici olarak düzelir..

    dreksiyonu bu şekilde arızalı olan arkadaşlar; aracınız kaç yaşında olursa olsun, aracınızı Hyundai servise götürüp ücretsiz EPS değiştirmeniz sözkonusu olabilir..

    EPS ünitesini piyasada bulma şansınız maalesef yoktur, boşuna aramayın..
  • Anlaşılan yeni modellerdede Eps sorunu çözülmemiş. 2015 Hyundai Tucson 4x4 elite plus dct aracımı yarın Eps değişimi için servise götüreceğim. Aracın garantisi devam etmesine rağmen servis 500 TL para istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gooogle96 kullanıcısına yanıt
    kanayan yarası hyundai markasının malesef aynı sorunlar hala devam.
  • 2015 İ 30 aracımda 2-2,5 sene önce Eps değisti ve problem yeniden basladi garantimin bitmesine 3 ay kaldı bakalim eps değistirebilicekmiyiz tekrardan malum servisler sinir bozuyorlar birazda maliyetli bir parça galiba onunda etkisi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.