Şimdi Ara

anakart arızası hakkında bilgisi olanlar YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar msi k9a2 platinium anakartımı pc mi temizledikten sonra tekrar çalıştıramadım. led yandı ancak power a bastığımda işlemci fanı ve kasa fanları hafif döndü ve durdu. garantiye gönderdim bana kondansatörlerin değiştiğini ve arızanın giderildiğini söylediler. kullandığım işlemci amd phenom 9750 idi. kart garantideyken bu işlemciyi sattım ve alan sorunsuz kullanıyor. bende kendime phenom II 940 aldım. kart geldi sistemi kurdum aynı hatayı verdi bende geri gönderdim tekrar. yerinede gigabyte bir anakart buldum. sistemi tekrar kurdum ancak power a bastığımda sistem gene çalışmadı. değişik powerlada denedim olmadı. kullandığım power 600 watlık. onun yerine aopen 300 watlık power taktım ama nafile. birkaç kişiye danıştım bana işlemcinin yerine tam oturmamasından olabilir veya anakarttaki bazı parçaların bozulmuş olabileceğinden bahsettiler. bu konuda bilginiz olursa cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
    ( bu konu ile ilgili forumda rama yaptım ama bulamadım yada gözümden kaçtı )







  • Anakartta sorun olabilir, bu sorununun göstergesi genellikle anakartta sorun oluyor.

    CMOS Clear yaparak acmayı deneyin. Remleri değişik slota takın, her türlü şeyi deneyin, bu kadar az bilgi ile yardimci fazla olamayız.

    Olmuyırsa bir kez daha garantiye yollayın. Sorunu acıkca anlatın ve belirtin, yoksa detaylı bir şekilde ilgilenmiyorlar.
  • Sorunun tek bir parçaya ait olduğunu anlamak için tüm ana bileşenleri deneyin. Anakart, işlemci ve psuyu denediyseniz ramlere bir bakın. Farklı ramler deneyin yada yerlerini değiştirin tek modül çift modül halinde deneyin.
    Kolay kolay cmos yapmanızı önermem bazen tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor verilerin gümlemesi gibi..
    Sorun banada anakarttaymış gibi geliyor ama yanılıyor olabilirim. Diğerlerinide denemekte fayda var dediğim gibi

    Kolay gelsin.
  • ramleri değiştirip denedim. bu kadar az bilgi demişsiniz fazladan ne söyleyebilirim bilmiyorum. bu gece işlemciyi tekrar çıkartıp yerini kontrol edip deneyeceğim. ilginize teşekkürler. tavsiyelerinizi dörtgözle bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.