Şimdi Ara

RAID 0 HARDDİSKLERİ P55 SİSTEME AKTARMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut Sistemimde(x48 ds5+ q9400) 2*1 tb samsung harddiskleri raid 0 modunda kullanıyorum.
    Yeni bir sistem topluyorum. (p55 anakart+ i7 860)

    Bildiğim kadarıyla raid bilgileri harddiskte saklanıyor ve bu 2 harddiski yeni siteme taksam aynen calısır. Ama kafamda bir suphe olustu acaba calısmazmı gibisinden yedeğini almalımıyım sistemin.
    az buzda değil 1.5 tb yedek almam lazım . Bu konuda bir bilgisi olan. x48den p55e raid 0 gecirirken sorun yasayan varmı?



  • Asus anakarttan Gigabyte anakarta geçmiştim. Chipset değişmedi. Değişse de bi önemi yok zaten. Sorun çıkmamıştı. Asus'un driver'larını kaldırıp , Gigabyte'ı sıfırdan kuruyor gibi kurulum yaptım. Raid değildi ama disklerim. Raid olmasının da bi fark yaratacağını sanmam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 5 Ocak 2010; 1:35:00 >
  • benim sorunum sıfırdan sistem kurmak değil. sıfırdan sistemi kuracam zaten ancak format atmak istemiyorum. en azından yedeklerimin olduğu kısma. neyse backup icin 2tb harddisk aldım. riske girmeyeyeim dedim. ama genede bir deneyecem bakalım raid calısacakmı diye. benim derdim mevcut kurulu raidin calısıp calısmaması.
  • Sata kablolarının birini yanlışlıkla çıkarsan bile raidin gitme ihtimali var diye biliyorum, bende daha önceden raid kullanmıştım fakat seninki bigi bir deneme yapmadım açıkçası o zaman da araştırmıştım aklımda öyle kalmış
  • yorumlar icin sağolun arkadaslar. yarın aksam deneyecem işlemci ve yeni ekran kartı yarın elim gecicek sonucu yazarım. her ihtimale karsı yedek alıyorum.
  • Ve tahmin ettiğim gibi raid duzgun bir sekilde calıstı hatta sorun cıkmasını beklediğimin aksine windowsta calıstı. Butun driverları kendi tanıdı. windows7. boylece sistem değişikliğinde raid dizininin bozulmadığını gorduk. Tahmin ediyordum ancak genede icim rahat etsin diye yedek almıstım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.