Şimdi Ara

Uydunet ve Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline quikneti araştırırken aklıma kablonetinde fiberoptik kablolarla sağlandığını hatırladım.
    Kendi kendime sordum her ikiside fiber ama neden biz quiknet kadar kaliteli hizmet alamıyoruz ?
    Sonuçta ikiside fiber kablolar üzerinden sağlanıyor, aradaki bu muazzam fark ne ?

    Kablonetin kullandığı teknolojiyi bilmediğim için başladım araştırmaya;
    Kablonet Docsis 2.0 teknolojisi kullanıyormuş ve 42 Mbps hıza kadar destekliyormuş.
    Ben evimde uydunetle beraber Teledünya HD kullanıyorum ve HD kanalları çok rahat izliyorum. Yani isteyen herkes HD kanal izleyebilir.
    HD kanal izlemek ne demek ? Mükemmel bir veri aktarım hızı demek. Yani tüksatın altyapısı her aboneye en az 10 Mbps internet sağlayacak kadar iyi demek. (TTnetin 8 Mbps bağlantısına misilleme olarak hazırladığı 10 Mbps 15 gb kotalı var. Ayrıca 10 Mbps ye kadar değil tam tamına 10 Mbps). Teknoloji farklı olsa bile quiknet "Fiber İnternet" sloganını ön plana çıkarıyor. Teknoloji farkı olsa da demek ki marifet fiberde. Peki biz aynı hızları alabilecekken neden fiyatlar böyle ? TTnet mi engelliyor yoksa başka birşey mi var ?
    Yoksa teorim baştan mı yanlış

    Not: Konuya hakim değilim, sadece mantıkdan hareket ederek böyle bi sonuca vardım. Konuyu bilenlerin aydınlatması dileğiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayspat -- 29 Aralık 2009; 17:25:18 >







  • Eğer süperonline fiber bağlantı imkanınız varsa 10/5 Mbit Limitsiz 49TL/ay. Yılbaşından sonra telefon hizmeti de başlıyor. TV hizmeti de başlayacak sanırım bir süre sonra.
    Son 1 haftadır kullanıyorum TTnet 8 MB vs.. tamamen yalanmış.

    Kablonet (yada teledünya mı ne her neyse isimleri) kimlik bunalımı yaşıyor. Hiç bulaşmayın... Toplamda 4 adet HD kanal var sanırım teledünyada. Bazen şifrelemesi kalkıyor ve seyrediyorum. Yayın kalitesi digiturkten iyi. Ama 10 lira vermeye değer mi bilmiyorum. Conax kart ile kullanımda tantana yapmaktan vazgeçerlerse geçebilirim. Yoksa o verdikleri 3. kalite recieverları hayatta evime sokmam.
  • uydunet geçen yıl sonunda ankarada oturduğum bölgede fiber kabloları çekti yanlız kutulara kadar binalara kadar fiber ile girmiyorlar başka 1 tip kablo ile gidiyorlar yazılışı aklımda olmadığı için yazamıyorum. turksat ttnet ile hep ortak gitmiştir ondan yüksek hızları alamıyorsun. ayrıca teledünya ile internet bağlatısı farklı şeyler
  • off ya off erken davrandım 1 mbit sınırsıza geçtim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 29 Aralık 2009; 18:34:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: romulus70

    uydunet geçen yıl sonunda ankarada oturduğum bölgede fiber kabloları çekti yanlız kutulara kadar binalara kadar fiber ile girmiyorlar başka 1 tip kablo ile gidiyorlar yazılışı aklımda olmadığı için yazamıyorum. turksat ttnet ile hep ortak gitmiştir ondan yüksek hızları alamıyorsun. ayrıca teledünya ile internet bağlatısı farklı şeyler


     Uydunet ve Fiber


    Kutudan evlere kadar koaksiyel kablo ile gelir.

     Uydunet ve Fiber


    Apartmandaki ve evlerdeki kablolar buna benzer.

    Kutudan apartmana kadar gelen kablo daha kalın ve bakır örgü yerine, ince bakır boru vardır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: romulus70

    uydunet geçen yıl sonunda ankarada oturduğum bölgede fiber kabloları çekti yanlız kutulara kadar binalara kadar fiber ile girmiyorlar başka 1 tip kablo ile gidiyorlar yazılışı aklımda olmadığı için yazamıyorum. turksat ttnet ile hep ortak gitmiştir ondan yüksek hızları alamıyorsun. ayrıca teledünya ile internet bağlatısı farklı şeyler


    Teledünya ile internet farklı şeyler ancak konuyu açan arkadaşın bahsettiği bu değil sanırım. Bildiğiniz üzere HD yayın yüksek çözünürlükte ve en aşağı 8-10Mbit bitrate veri oranı ile yayınlanıyor. Arkadaş HD yayın için bu kadar yüksek veri transferi sorunsuzca yapılırken internet için niye 10-20Mbps bağlantıya limitlendiğimizi soruyor.
  • Uydunet ile TTnet kardeş firma hiçbir zaman birbirine köstek olmazlar.
  • @nacer
    Sırf Sinematv HD için aldım

    @tristam
    Çok güzel açıklamışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender86

    Uydunet ile TTnet kardeş firma hiçbir zaman birbirine köstek olmazlar.


    olurlar vede oluyorlar. telekom bi çok bölgede turksat kablotv nin şebeke genişletme yada yenilemesine engen çıkarmakta. yani kardeş falan değiller. eski hukukları var ama mevcut hali ile telekom özel bir işletmedir. vede turksata bir çok bölgede kablo çekim için güzergah sorunları çıkarmaktadır.

    superonline ise kendi guzergahını kendi kazmaktadır ki bu nedenle sadece toplu konutlara gidebilmektedirler. tek kablo ile 60 daireye girmek 60 daireye ulaşmakla halka erişip tek kablo ile 5 daireye erişmek arasındaki fark bu. superonline halka inemez !!!
  • Gelelim kablotv ve fiberoptik internet farkına.

    kablo tv de istenildiği takdirde 100 mb internet hizmeti verebilmektedir. hatta beylikduzu tuyap fuarında 120 mb i aşan hızlarda testler yapılmıştır.

    Mevcut şartlarda bu hizmetin kablo uzerinden son kullanıcıya ulaşması her ortam veya altyapıda mumkıun değildir. bunun en buyuk nedenlerinden biri altyapının eski olmuş olması.

    son 2 sene içerisinde kablo tv mevcut şebekesini yenileyerek HFC şebeke yapısına gecmiştir. yani turkçe açılımı ile karma fiber-koaksiyel yapı. yani şebeke bir yere kadar fiber ile sonrasında ise koaksiyel kablolar ile oluşmaktadır. mevcut internet hızlarının 100 mb sınırlarında görülebilmesi için öncelikle bu fiber sonrası koaksiyel hattın yenilenmesi gerekmektedir. 15 hatta 17 18 senedir kullanılan bu kablolar sinyali sağlıklı taşıyamadığı gibi şebekeye ayrıca artı gürültü bindirmektedirler. şebekenin yenilenmesi akabinde santralde yapılacak temel değişiklikler ile yuksek hızda internet erişim imkanına tum şebeke kavuşabilir.

    quicknet ise daha kablolarını yeni çekmişken direk fiber çekeyim sonra dert olmasın zekası ile hareket etmektedirki en iyisini yapmaktadır. ama guzergah kazmak, fiber çekmek, fiberi her binada ayrı ayrı sonlandırmak ayrı ayrı maliyetlerdir ki quicknet e helal olsun. bide bunun avrupa da yuksek norm ornekleri fardırki bunlar her eve fiber girmesidir. o ayrı vede bizlere coook uzak konulardır. :) dezavantaj ise avama halka erişememektir. benim mahalleme quicknetin gelmesi sanırım 20 yılı bulur mesela. ki benim mahalle toplamda bir ataşehir belki bahçeşehir nufusunu barındırmaktadır. ama bi okadar maliyet gerekir kiiii bize rüya bu.bu nedenle toplu konut veya yerleşim alanlarında oturmayanlar hiç fiber internet ruyası kurmasın.

    HFC sistemi merak edenler için alıntı:

    Karma Fiber Koaks (HFC) Şebeke

    Bugün Kablo TV şebekelerinde ve mevcut şebekelerin modernizasyonunda optik iletim teknolojisi geniş uygulama alanları bulmaktadır. Fiber-optik iletim teknolojisindeki gelişmeler doğrultusunda Kablo TV operatörleri iletim ortamının sadece koaksiyel kablo olduğu şebeke yapısından kısaca HFC denilen Karma Fiber Koaks şebeke yapılarına doğru yönelmektedirler. HFC yapısı fiber optik ve koaksiyel kabloların avantajlı yanlarını kullanır böylece uygun maliyetli çok yüksek kapasiteli ve yüksek güvenilirlikli bir genişbant şebekesi oluşturulur. Aynı zamanda HFC şebekeler analog ve dijital sinyalleri aynı anda iletebilme özelliklerinden dolayı analog yayıncılıktan yüksek seviyeli dijital yayıncılık sistemlerine geçişte büyük kolaylıklar sağlar.
    HFC Şebekeleri Genel Yapısı
    HFC Kablo TV şebekesi genel olarak optik ve elektiksel iletim bölgelerinden oluşur. İletim Headend'de bulunan bir Trunk Center (Trunk Merrkezi) ile başlar. Optik besleyici sistemi alınan sinyalleri dağıtım merkezine (DC) yada bir hub'a taşır. Dağıtım merkezi Headend'te kurulursa optik beslemeye gerek kalmayabilir.
    TV yayınları ve İnteraktif hizmetlerin aynı şebeke üzerinde implantasyonu dağıtım merkezinde birleştirilmeleri ile mümkün olur. Bundan sonra sinyaller pasif optik şebekesi (PON) vasıtası ile Fiber Node'lara (FN) taşınır. Burada optik sinyaller elektirksel işaretlere dönüştürülür.
    Bu Fiber Node'lar pasif yada aktif koaksiyel şebekeyi beslerler. Aktif koaksiyel şebeke bir trunk ve daha geniş alanlara yada daha çok aboneye erişebilmek için kullanılan dağıtım yükselteçlerinden oluşur. Kaskad amfilerin sayısı şebeke dizaynı bant genişliği ve abonede istenilen sinyal seviyesine bağlıdır.
    Bu pasif yada aktif koaksiyel şebeke abone dağıtım kutusunda son bulur. Evlerin yada apartmanların içindeki dağıtım da koaksiyel kablo şebekesi ile gerçekleştirilir.

    Buda HFC örnek şeması:
    Görüldüğü gibi sinyal fiber optik node kadar gelip elektiriki sinyal olarak koaksiyel kablo ile devam etmekte, amfilerle sinyal yukseltilip evlere kadar erişebilmektedir.

     Uydunet ve Fiber




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.